Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Колеги, първо, предварително искам да се извиня ако не уцелвам раздела с темата си, но компетентни и обосновани отговори ще са ми страшно полезни по тази тема, а в този форум знам че ще ги получа.
    Така. Става дума че искам да си купувам Мерцедес 124ка. Бензин и газ изобщо не мисля за тях като горива, искам дизел. Знам че на 124ка моторите са само предкамерни което означава висок разход на гориво, ако няма подгряване няма палене, голяма част от енергията при изгарянето на дизела при предкамерния мотор отива за загряване на други места но не и за работа както при един Тди двигател примерно ... но както и да е нали все пак е Мерцедес.
    С какъв двигател да гледам питам ? 2000 кубика разправят, че бил умопомрачителен гробник, който бил пословичен с бавното си набиране. 2.5 петцилиндров бил `златната среда` заради балансирания петцилиндров мотор, малко повечето мощност и някакви си други неща, 3000 кубиковия шестак бил змей горянин на нафтата и 15 на 100 градско в софия не му мърдали щото бил 6 цилиндров и лапал нафта като Урал. Кое е фолклор и кое истина - оставям на вас да кажете.
    Твърдо съм решил да е чист дизел без турбо. Също твърдо съм решил да е 124, защото това за мен е най - яката возия и най - яката ходова част и най - ресурсните дизели са атмосферните дизели. Сега карам турбодизел който малко или много съм му повишил мощността и се кефя на турбо ефекта разбира се, не съм си патил от турбина да ми гори масло или други детски проблеми с нея, но си знам, че дори и да не е тая на друга кола турбото е нещо, което чакаш да се обади така да кажа.
    За поддръжката няма да ми е проблем да поддържам мерцедес 124, купе, ходова част и двигател чист дизел. Проблем би ми бил разход над 12 на 100 нафта градско, щото си е скъпа нафтата. Понякога се намира ама понякога. Казват , че при мерцедес разхода се пренебрегвал, защото ги няма детските проблеми както при другите коли - при ВАГ групата постоянно ти хлопа нещо по ходовата част колкото и да го сменяш и тн. просто наливаш малко повечко и караш. Сега моята кола гори 4.5 -5.5 извънградско скорост 80 -120кмч малък мотор е и не я зоря повече щото само грее и не се случва нещо фрапиращо а в града 7 до 10 зависи от стъпката но под 7 градско не мога да я смъкна. Така че един мечо да ми гори 10 градско нафта ще мога да храня. Искам качествена сглобка, здрава ходова част, двигател с голям ресурс широк салон и спокойствие на дълъг път без да ме уморява.
    Не вярвам на жени и спирачки !

От: Помогнете ми при избирането на дизелов бенц w124

Здравей колега,
    Аз имам 124, ама честно казано съм карал само бензинови - 2,6 на приятел и 2,8 - моята. Не виждам под 2,5 турбо как това купе ще се движи изобщо, но да каже човек карал дизела. Иначе относно возия е идеална, има стабилно поведение, малко е кекав зимата, заради тежкото купе. Иначе ако случиш на поддържан екземпляр няма да имаш ядове.
    п.п. Аз на моя онзи ден му видях буталата, чакам да го съберат, иначе съм си доволен от него, късмет нямам явно.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от kompresor Преглед на мнение
      ... 3000 кубиковия шестак бил змей горянин на нафтата и 15 на 100 градско в софия не му мърдали щото бил 6 цилиндров и лапал нафта като Урал. Кое е фолклор и кое e истина ...
      По скоро 12-13. Моя е 300D, комби, автомат и разхода е толкова. Извън града 8-9. Обаче, с климатроника разхода скача на 10. Но се преглъща заради всичко останало, което дава.

Коментар

Здравей колега от 2004 г до март тази година карах 190д 2000 кб.72 кс действително не можеше да набира 2012 пролетта му монтирах газ отлични качества на вървене и като финанси 4-5 лв на 100км по евтино ,действително и добре си се ориентирал 2.5д двг два 90 или 94 кс и аз пролетта ще търся такъв няма да сгрешиш това е незаменим а-л няма електроника и лесен за подръжка на и на него ще монтирам газ ,ако има нещо пиши на лични ,доста км имам зад гърба с такъв модел това ти е правилния избор .

Коментар

Качи се да покараш все пак, че и аз търсих уж такова, но не издържах на стреса при ускорението...
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А как е като динамика 300 турбо дизел?Лошото е,че са само автоматици иначе ми се струва супер решение.
            До сега съм се борил с доста опели и аз съм решил да се мятам на 124-ка...Няма такава друга кола просто.Можеш да правиш обратени завои на места където и хечове не могат,като въртиш волана на място предницата ти се мести встрани,гумата си променя ъгала при пълен волан...За возията да не говорим,мери се с тази на хидравличните ситроени.
            А най-много ми харесват купетата -без рамка на вратата и се сваля и задното прозорче.Като затвориш вратата колана ти се подава,а не като при другите купета на бмв примерно да го търсиш и да се кълчиш И линията на колата никога не изглежда остаряла,по-скоро класическа.Тази кола не е като всички други които не ти правят впечетление винаги се набива на очи между другите сиви колички.
            Поздрави
            Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Тя чуждата кокошка все патка се види.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Карал съм такова чудо w124 200d автомат. Било е такси в немско, на незнайно колко километри(показваше 500000 и нещо си ) Возеше страхотно. Вярно, че нямаше ускорение, обаче като си вдигнеше километри, те изобщо не се усещаха. Голям автомобил. Голям кеф ти дава да го караш.
                За разхода не мога да кажа нищо, не го зареждах аз.
                Ако намериш читаво такова, няма да съжаляваш.
                RAV 4
                F650GS

Коментар

W124-та е един шедьовър в автомобилостроенето. Ама да не се отплесвам със суперлативите относно тази модификация на Mercedes-Benz.
                  Щом искаш дизел без турбо търси 3000 кубика след '93 - 24 клапанов 6 цилиндров 136 к.с. 606 мотор.Среден смесен разход на гориво - 9-10. Ако е с автомат - горят 1 литър повече от ръчката. От тези години няма Мерцедес, който да гори малко. Това е последното нещо, което са гледали като параметър. Няма как да горят малко - тежки са колите. Редова помпа - смазва се от моторното масло. Мисля, че може да се кара и с олио.
                  Имам 124 200Е, бензинова - '89. Градско гори 12-13, но не я заменям за нищо. На два пъти аха да я продам - събуждам се вечерта и не мога да заспя. На сутринта се обаждам да откажа сделката. Това е W124 на Мерцедес.

Малко ТТ данни 3000 кубика дизела:
                  http://mbclub.ru/about/model/1816.html?action=technikal&id=2069

P.S. Изчакай да се събуди Bezboss-a - ще те зарине с инфо ...
                  Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                  Бахти, как се изказах...

Коментар

В Германия се возих на 124-ка 200 дизел автомат-такси-на незнайно количество километри. На магистралата си напълни километража, аз зяпах доста учудено. Явно качеството на нафтата е от значение , което не е за пренебрегване.

Коментар

Аз карам Мерцедес,но 3.0д /177к.с. ,което е топ двигателят на Мерцедес,но на 124 го няма за съжаление.Мен ако питаш вземи 3.0д /24v чист дизел (вечен и доказан) или 250 и 300тд....на всичките разходът е еднакъв,но при тези двигатели няма да ти липсва мощност и ще се радваш дълго на техниката. Наистина не карчат по 4.1/100км като всички Аудита и Голфове (не убиждам никой) ,но пък и нямаш проблемите на съвременните автомобили -дебитомери,демферни маховици и ред други(всяко по хиляда И лева) всяка седмица
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Винаги съм се кефил на тези мерЦове, ообаче 3000кб/см, 136 к.с. и само 210 нютона въртящ момент.. Не си имам за специалист, обратно но доста често се убеждавам, че нютоните (въртящият) момент кара един автомобил да върви, а не конете. Вероятно има хиляди ватиянти този 606 да стане наистина впечатляващ, но до тогава си остава една крайно здрава машина с крайно никаква динамика.
                        Последната 124-ка с 606 на съседа (78г. ) ускоряваше колкото моя форд 1.6 на гАз..
                        * та ако си фен на по-бързите маневри първо се качи и покарай няколко такива дЗверове, ако вече си го направил - не му мисли, трудно се намират по-здрави кютуци

Коментар

А от къде ще намериш запазeна W124?
                          За другото- колегите са прави, кола за спокойни хора.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Дядото кара 124-ка 2.5, купен нов от магазина през 1993. Бил му е служебен, после си го е откупил.
                            Сега е на 350х км и според него, освен консумативи(течности, накладки, гуми) няма друго сменяно. Преди 2 год му се откачи колелото, последните 5 год упорито отказваше да смени скърцащия оригинален шарнир. Всичко останало по окачването също е оригинално. Каран е в България, Молдова и Украйна, определено не е видял добри пътища. Казва че разходът е 7/100 средно за тези км.
                            Напоследък стои навън, а има тук-таме дребни косури, но пак си е най-запазената кола на тези години и км, които съм виждал. Разбира се, не го продава.

Коментар

Колеги давате ми безценни съвети. Много благодаря за което. Карал съм само 2.5 турбодизел с електроника който е на очиларка 210 четириврато купе страшна динамика за 150 коня струваха ми се като 180. Карах бензинов 124 136 коня на газ според собственика който има и 150 коня опел гси е пълен гроб аз се качих и го карах и страшно ми хареса мерцедеса изобщо не ме изби да му дам пълна газ и да го тормозя както бих направил с опела гси-като ми го даде или с някой голфче тди чипосано - веднага те избива да му набиеш газта на това нещо, а мерцедеса не е така. Поне при мене е така. Обичам дизеловия двигател и не харесвам бензиновия. Бензиновите мотори са за състезания имат обороти бързо ги развъртат. На мен ми трябва кола с която да ходя на работа , да ходя на разходка, на почивка. Отказах се от идеята да си правя тунинговано тди което ще ми гори малко ... абсурд - поне 10 бона за тунинг и пак ше гори над 10 нафта щото шее 250 коня примерно. Затова съм решил да взема най - коравото купе - 124 4 врати - да става за пътешествия, и двигател с голям ресурс - чист дизел. Чичо ми имаше 124 2.0 чист дизел с бяла кожа вътре. 200 000км му навъртя за 4-5 години само България Гърция превозваше пътници. Продаде го като беше сменял само консумативи без нищо по ходова част. Пълнеше си километража но никога не му е настъпвал пълната газ в града ей така да покаже колко върви или да събере погледите на хората. ВЪршеше си работата с него и обикаляше Европа.

Гледам в сайтовете за продажба на автомобили под 3000 всичко е боклук. МЕжду 3000 и 5 000лв има запазени екземпляри 2.5 или 3.0 чист дизел. Ако се реша да купя такава кола много ми се ще да я купя от човек с когото да поговоря 2 -3 пъти да му видя гаража да видя как я е поддържал, каква и е историята. Взема ли я слагам главата в торбата, затова ми се ще да избера нещо което поне да се говори за него че не се чупи, пък от мен остава да избера уж по запазен и поддържан екземпляр, та кусура да е само високия разход на гориво. Макар че един познат има 210ка 3000 кубика автомат и никога не се е оплаквал че му гори много а не го спира от каране. Млад човек съм, да, харесва ми като настъпя педала и да ме залепи за седалката обаче това си е и опасно , миналото лято карах чужда кола 3-4 седмици. Колата беше голф 4 тди 110 коня чипосана....след този период в който я карах едно че се зарибих да си купя тди и да го тунинговам и да похарча куп грешни пари за да си купя 2 тона желязо които я бягат я не, и друго че вече си имах проблеми с полицаите, в тоя малък град си имах и проблеми с някои хора, които не обичат да си показваш колко ти върви колата, и по - големите градове като отидеш с бегачка могат да ти я оберат и така нататък , по - добре нормална стокова кола, и да не се набивам на очи.
                              Последно редактирано от kompresor; 30-11-13, 17:56.
                              Не вярвам на жени и спирачки !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X