Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Вярно много мъка има по този свят.
    Добре, че си далече.

Коментар

Това последното не го схванах? Мъка, е че се опитвам да карам евтино въпреки замърсяването? А болшинството от автосервизите, които зимата се отопляват на горляо масло, или навремето като всеки си изливаше маслото в канала след смяната? Идеята на поста ми беше точно с цел да намеря решение за намаляване на пушека.

Ясене прав си, ще започна да ги мешам по-добре, но ако слагам само 30 % масло къде ще е келепира Така мисля, че е добре.
      Yamaha XT​M600E '98
      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        ... много мъка има по този свят.
        ...
        Казал Моканина, скубейки бялата лястовица.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

В Поморие вече всички птици са черни- лястовици, гларуси...Голям смог ги е налегнал, но не могат да разберат причината?
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

... а в една черна-черна долина, край една черна-черна къща, двама негри си говорят: Геле, май не трябваше да ги палим тия стари гуми, а?

Коментар

Чанев, кво ги занимаваш богаташите с нашите проблеми. На тях не им пука от цените на горивата, дразни ги че им опушваме лъскавите коли/джипове.

Коментар

Майтап си правите,но верно системите които са предназначени за изгаране на отработеното масло по лодките които караме си го бьркат до около 25%,това фифти фитфи не ще пуши ми се чудя генерацията ти как не е изтрескала или запалила или задьнила все още.

При нас се препорьчва и газ до ламарината с максимум натоварване на мотора / свети в тьмного с една дума / за около 5 минути на 24 часа работа и една от причините е точно това.Тая Ксантия нито има как да я натовариш за 5 минути на пьлни обороти ни сместа е правилна та...............дишаме дьлбоко.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Аз си карам на 2:1 масло:нафта +газ. Нито пуши, нито запушва нещо. Скоро свалях глава заради издухана гарнитура, та знам какво е отвътре Е, има нагар по клапаните ама кой знае дали не е от преди. Нищо фрапиращо. Дюзите също не бяха запушени.

Коментар

Е диското повече се друса и затова маслото се меша по-добре В момента при мен се е размесило добре, защото колкото и да настъпвам не пуши повече отколкото с БГ нафта, дори по-малко. Някой в темата беше споменал, че кара изцяло на масло, без да го разрежда с нафта. Интересно какъв ще е бил ефекта при него.
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

А как стои въпроса с отработено хидравлично масло (бистро е и няма механични примеси ) ? Може ли да се използва или ... ?
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Колкото по-рядко, толкова по-добре

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                          А как стои въпроса с отработено хидравлично масло (бистро е и няма механични примеси ) ? Може ли да се използва или ... ?
                          От години с такова си карам мотокара . Смес около 75% масло 25% нафта . Няма разлика нито в работа на двигателя нито в пушека .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            От години с такова си карам мотокара . Смес около 75% масло 25% нафта . Няма разлика нито в работа на двигателя нито в пушека .
                            Имам Мицубиши Каризма 1.9ТД ( Рено мотор ) и мисля ,че няма да има проблем да я карам 50/50 нафта /масло .Попадна ми известно количество хидравлично масло ,но всички ми казват ,че не било като трансформаторното и нямало да гори и мотора щял да спече дюзите.
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Мотокара ми е български с двигател варненски 4 цилиндров Перкинз работи си безгрижно .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

на мен периодично ми "изпада" моторно масло от извънбордови мотори, на много малко часове (понякога не се различава от новото) - чат-пат го сипвам на пасата, но не повече от 1л на половин резервоар... Последния път "капнах" и една бутилка олио от пържени картофи...
                                Няма никакви странични ефекти (нито пуши, нито мирише по-различно)... За сведение горивният филтър ми е на над 30 000км...
                                Ефектът е 2 в 1 - хем не се чудя къде да ги изхвърлям, хем минавам по някой км без пари...

Но както казва бенц-боса, не бъдете алчни - 50-50 е прекалено...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X