Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Всичко е в дозировка - до някаква концентрация може да е аромат, но при по-голяма става смрад. Особено бензина,,,
    А иначе всеки да "дърпа каквито иска линии". Когато имам възможност избягвам вдишването на подобни "убавини".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Колофонът, драги зрители, има 3 основни недостатъка:

1. Оставя чернилка, и по платката и по човката.
      2. Не почистиш ли, при "подходящи" условия ще завариш зеленилка до степен изядени крачета на елемент, или още по-интересния случай - запоена добре жица излиза от спойката като при студена спойка.
      3. Чисти се трудно. Под елементи практически не можеш да го изчистиш, освен ако не киснеш часове. От "напоени" многожилни проводници също, дори да го киснеш с часове.

Друг недостатък е че не е течен, но това да речем е поправимо - има доста колофон-съдържащи флюсове, а и домашно пригорвения спиртен разтвор никой не го е отменил.

Да, непретенциозен и вечен е, но... само с тия си качества е чудесен да седи някъде за украса.

Моя IF8300 е поне 10 годишен вече. Освен лекото сгъстяване, и то защото съм забравяш брканчето отворено много пъти, макар да греба от бурканчето рядко - пълня си спринцовка с игла на винт, която е постоянно в бойна готовност.. Чисти се лесно, мирише хубаво, остатъците не причиняват корозия. Няма какво повече да се иска от флюс.

Имам и течен колофоносъдържащ - буквално стои за украса след втората проба. С НИЩО не е по-добър от 8300, освен с цената си.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• mishomishev Поялник със стойка, на която виси на 200 градуса или по-малко докато не го ползваш, при хубав флюс и тинол може да стои така неограничено време. Нито ще натрупа чернилка, нито значимо количество окиси. Обикновен "пепелник" със "стружки за почистване", дори най-китайския, е всичко нужно за да можеш да си почистиш човката до заводски вид, когато изобщо се налага. Аз я ползвам повече за да махна ненужното количество тинол от човката, не толкова за почистване.

Горе-долу откакто започнах да се занимавам с проекта за универсална станция, имам кутийка с почистваща и калайдисваща паста на JBC, която за тия години е ползвана вероятно 4-5 пъти, именно при издевателства с високи температури и разни "флюсове" от "доброто" старо време.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Тая станция ми остана наследство от колегата преди мен . Каква е нямам идея . Работи си идеално поне по моите разбирания и критерии. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250211_164638_658.jpg
Прегледи:39
Размер:353.2 КБ
ID:6988236
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Тая станция...
            Това ГОМНО с брезентови ръкавици неща дагабарам!
            За малко съм работил с такова, беше ново - отчайваш бУклук, пилеене на ресурс да се направи.
            И за съжаление загубено време на преебаните с опитите за ползването му.
            Враг усраине

Коментар

• Явно е дошъл момента за съобщя за за едно ново откритие. Нарича се "парцал" и служи за забърсване на замърсени повърхнини.
              Недейте да раздувате много за това ново изобретение за да не го изкупят спекулантите...

И коментаторите...

Коментар

• На мен ми бяха зачислили нов но и той имаше нужда от парцал понеже дръжката беше гореща.
                Не само моят, на всички колеги явно се бяха паднали arctic version.
                Изобщо мястото на това изчадие е в задника на създателя си.
                Враг усраине

Коментар

• Тия дни по неведоми ибейски пътища се появи един приятен велерски чарк - Weller WSM-1.
                  Преносима поялна станция 40W. Работи на 12V, като може да се захранва от мрежата, от автомобил, а предстоят тестове как ще се харесат със стандартен пауър банк + залъгалка за банката за да даде 12V.

При бързи тестове изглежда удобна за работа.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X