Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Здравей,
    Аз съм Йови /LZ3IV/
    имам софтуер и програматор за MAXLOG оказа се перфектно радио така че само кажи как да ти испратя софтуера и програматора

73!

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3IV Преглед на мнение
      Здравей,
      Аз съм Йови /LZ3IV/
      имам софтуер и програматор за MAXLOG оказа се перфектно радио така че само кажи как да ти испратя софтуера и програматора

73!
      Изпрати го на upimen@abv.bg , ако ти е възможно!Мерси.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Май ще е най-добре да се видите на живо и да сравните едно до друго станциите които имате. Може да ги сравните двете станции, как се представят спрямо WOUXUN KG-UVD1 на UPI. И ще може LZ3IV да даде софтуера за програмиране на UPI.

Коментар

Здравейте!

Аз съм Йови /LZ3IV/ имам едно питане някой от вас има ли MAXLOG M-UV и успя ли да се справи с програмирането му. Защото като чета тука всичко написано за това радио нещо се разминават нещата от действителноста. Радиото си е много добро и не отстъпва по нищо на доста маркови така да се каже радиа. Като исключим само повечето му функции и огромното меню където човек се обърква като го хване за първи път. Част от менютата и каналите се програмират на компютър с програматор КВ-22 ако някой иска ще му изялам един става за пет минути и софтуер разбирасе точно за това радио, останалите функции си работят и настройват от клавиатурата при прдварително запаметени на компютър канали /необходим е поне един канал да се въведе от компютъра и после като се следва описаните всичко става поетапно. Това е за сега за това радио общата оценка за радио което струва по малко от сто лева е много добро радио и няма равно на него поне за сега на пазара. ако някой иска да си го вкара в режим и да си го ползва нека пише.
          73

Коментар

Първоначално публикуван от vasstop Преглед на мнение
            Ами значи една за travelling и една за CarTest™
            Третата за мен.
            Пък като видим резултата, ако е добър не е проблем да се поръчат още.
            Когато пристигнат ще пиша.
            Пристигнаха днес, пратени са на 13.Дек.2009, чак вчера получих известието... тези от пощите са ненормални.
            Драснете ми по едно ЛС колеги да се разберем как да се видим.
            Антенките не са кой знае какво, не съм имал време да правя тестове с тях, но за 7лв/бр. толкова...
            LZ1VPT

Коментар

Здравейте , Аз съм Венелин /LZ1HCO/ имам Wouxun KG-UVD1 от пролетта. Добър вариант за евтин двубандер . Как се програмира мисля че знаете вече.
              Кусурите му са ; 1.Че от клав. като вкарвам честота с шифт и искам да я запаметя , след това не се записва с шифта.
              2. от време на време се ресетва като превкл. от режим "CHFREQ" КЪМ "FREQ" или обратното .
              3.Няма DTMF.
              4.Батерията не държи много , но ако изкл. осветлението пак е някакъв компромис. И все пак съм си доволен от него.
              Сравняван е мн. пъти с Yaesu FT-60
              С ориг. антени и в мазе без изглед към Витоша , китайчето приема и предава на LZ0UHV в пъти по добре.
              - Kaк cи Haнe? - Дoбpe cъм. Teбe яд ли тe e?

Коментар

Първоначално публикуван от LZ1HCO Преглед на мнение
                Здравейте , Аз съм Венелин /LZ1HCO/ имам Wouxun KG-UVD1 от пролетта. Добър вариант за евтин двубандер . Как се програмира мисля че знаете вече.
                Кусурите му са ; 1.Че от клав. като вкарвам честота с шифт и искам да я запаметя , след това не се записва с шифта.
                2. от време на време се ресетва като превкл. от режим "CHFREQ" КЪМ "FREQ" или обратното .
                3.Няма DTMF.
                4.Батерията не държи много , но ако изкл. осветлението пак е някакъв компромис. И все пак съм си доволен от него.
                Сравняван е мн. пъти с Yaesu FT-60
                С ориг. антени и в мазе без изглед към Витоша , китайчето приема и предава на LZ0UHV в пъти по добре.
                Ммм, да, само дето на по-новите модели вече има DTMF, не се рестартират и шифта се записва, ако искаш да запишеш новия канал на празно място. Относто yaesu-то, и според мен воксуна е по-добър и от ft60 и от vx3 и от още доста модели но истината е, че всичо е въпрос на вкус. Относно батерията ... аз си купих 3 и си ги въртя, така че не ме притеснява това тук в града. За в планината и без зарядно, обаче може да се окаже проблем.
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

здравей имам софтуер за MAXLOG UV ако искаш ми пиши Lang_security@abv.bg
                  Йови /LZ3IV
                  73!

Коментар

Здравейте!
                    Относно Макса не съм качил още никъде софтуера пращам го по мейл на който иска заедно със схемата на програматора за него софтуера още не е официален някаква си мой измислица премислица но върши работа за всичко свързано с радиото не знам все още попуснал съм тази част от правилата на сайта мога ли да пиша мейли тука за да правим директна комуникация. Ще взема тия дни да го метна някъде из нета ако не ви се пишат писма.

LZ3IV
                    73!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      Еее, Йови, супер си! Дай го тоя софтуер, че голямо ровене падна. Много ще си полезен, ако пуснеш линк.
                      Относно останалите "безпочвени" изявления, напълно е възможно да са ми пратили нечитава бройка и нещата да идват от там. Дай повече инфо - с какво радио си го сравнявал, какви са ти впечатленията относно чуваемост, здравина, работа с менютата на твоя екземпляр, как се държи след програмиране с компютъра? Има ли възможност да се настройват ръчно менюта, канали и честоти, след като вече са записани веднъж през компа, има ли начин да сменяш ченъл мод и фрикуанси мод без да изключваш радиото .... разкажи по-подробно. Много ще се радвам, ако ме опрпвергаеш и радиото се окаже по-добро от първоначалното ми впечатление. Между другото, как се държи на студено? Можа ли да му свалиш КСВ-то под 2 с външна антена???
                      Здравей, Иво
                      Дано вече са дошли пошенските гълъби до тебе чемного вятър тия дни а и с пушек пробвах да ти пратя депеша но нещо я отнесе вятъра...
                      Така сега за радиото аз го имам вече около половин година няма нечитави бройки просто като всако радио си има и добрите и лошите страни, програмира се чесно и достъпно с компютър не прави никакви проблеми с много добра чуствителност на приемника е и с още по добра модулация на прадаване държи си мошноста не загрява и най важното това е първото радио дето да не съм му расковал дешемето да го върта и донастройвам. Отностно ръчното програмиране прави всичко без да слага шифт това поне за сега някой от нещата са написани и в самото описание, онтосно сравненията - алинко дж580- куангшенг ув- почти всички воксъни , пуксинги и тютове батерията си държи при мене доста добре при много сериозен режим аз като купя радио първо го давам на дъщерями а тя е на три години да си поработи с него има си чук и отверка детето и добре се справя с тестовете на всичкото отгоре аз се занимавам с разни простотии в доста прашна среда радиото е падало не веднъж и за сега все още се държи а и бутончетата не излизат с отверка като ги ръчка щерками държи на водни боички и и къпане в локви праха не го драска много и не му се истриват надписите. Стига толкова за сега че ше вземе народа да си продава радиата и да търси максове а то няма такъв производител вече скоро ще има и други по евтинки двубандери но след бебе теста ще пиша повече за тях.
                      Така сега за касевето:
                      1. касевето не зависи от радиото а от кабела и от антената.
                      не знам с какво и как сте го мерили но там нещата са малко по точни и прецизни от колкото изглеждат.
                      2. Напиши точно какви са ти антенните проблеми с мобилна или стационарна антена и какво искате да постигнете като ефект за да мога да ти отговя правилно и точно щото сега само гадая какво искаш да ме питаш...

Айде стига толкова че май се овлякох седенето пред компютъра е вредно хората са измислили радиостанциите аз вися на симплекса на 70см и на репитера на 434,8

Дано съм бил полезен на всички които са ангажирани с темата за радиата.

LZ3IV
                      73!

Коментар

Здравей отново
                        Иво последната проба беше вчера на щатната гумена антена при дъждовно облачно, доста силен вятър и какво ли още не ако това е от значение за пробата от КАТ до квартал Обеля на гуменка и двете радиа си се приемат на фул на 70 см./ едното от радиата беше зад метализирано стъкло на 4 ти етаж на сграда. На един метър от мен два кенода и едно VX-7 хич и не им се отвориха скуелчовете. Абе за тия пари си е баш радио е не искача китайка от дисплейчето но не се знае при китайците всичко е възможно

73!

Коментар

Благодарение на Йови (LZ3IV), вече имаме и софтуера на МАХ-а. Качих го на форумния сървър, за да не изчезне пак някъде в китайското и-нет.
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

имам питане ... за китайски двубандер
                            кой от тея да си купя ?
                            1.Surecom Dual Band TG-UV 136-174 / 400-470Mhz + FM radio
                            2.Wouxun KG-UVD1P UU TX 136-174/420-520Mhz Dual Band
                            3.Quansheng TG-UV Dual Band radio

Тях съм си харесал само искам малко акал че само такова устройство не съм си купувал ...
                            цените им са с разлика 5 долара макс .... което е нищо ...
                            затова препоръчайте или някоя от тея или нещо друго ... дори и по скъпо ... и не толкова китайско ...
                            и също така ако е необходимо нещо допълнително към станцията да купувам ... като антена зарядно за кола слушалка с микрофон ... знам ли и аз ...
                            LZ2GWN skype: parafoil252
                            e-mail:vector3micron@abv.bg

Коментар

Wouxun KG-UVD1P

С най-хубав дизайн, с най-много опции, с най-много информация за него в нета, изключително удобно програмиране през комп. Недоказано, но според доста източници и най-добре работещо. В комплекта има слушалка с микрофон. Може да се ползва и с вградения VOX, който обаче не е много добър. В комплекта има и зарядно за запалката на колата.

Коментар

Wouxun KG-UVD1P 100% е най-доброто до момента. Имал съм и QUANSHENG-а - нямаше изявени слабости, но липсата на имена на каналите ми взимаше здравето, като го оставя за повече от седмица. После все трябваше да си спомням наново кое къде е.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X