Обява

Свий
Няма добавени обяви.

QUANSHENG TG-UV

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: О! Чудо! Китайски двубандер.

Моя двубандер е Wouxun KG-UDVP1
    А антената - срам ме е да кажа колко струва
    (15$)
    LZ1VPT

Коментар

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14942
      Това е с доствката .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14942
        Това е с доствката .
        Точно от там, моя грешка, сумата посочена от мен горе е за трите бройки, извинявам се.
        LZ1VPT

Коментар

Ако имаш излишна .... мятай насам една ....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Ако имаш излишна .... мятай насам една ....
            Чакам ги да пристигнат до 10 дни, да ти запазвам ли една? На тази цена си е просто подарък според мен.
            LZ1VPT

Коментар

И аз искам една, ако остане .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А дали с тази антена ще работи по-добре?

Коментар

Първоначално публикуван от vasstop Преглед на мнение
                  Чакам ги да пристигнат до 10 дни, да ти запазвам ли една? На тази цена си е просто подарък според мен.
                  Даааа!!!
                  Искам.....!
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ами значи една за travelling и една за CarTest™
                    Третата за мен.
                    Пък като видим резултата, ако е добър не е проблем да се поръчат още.
                    Когато пристигнат ще пиша.
                    LZ1VPT

Коментар

И така, вчера пристигна предпоследното най-ново О'чудо на китайската посткосмическа програма - двубандовия ТYТ !
                      Тъй като темата е за чудесата на китайците, ще пусна едно сравнение между най-успешния до тук китайски двубандер в ценовата гама до 120$.
                      И ТАКА, обща снимка:

Видно е, че ТУТ-а е по-голям, по-лъскав и по-нов
                      Следващите снимки дават идея кое с колко ...

И така - новата машинка ТУТ е със 16 грама по-тежка (и двете батерии са еднакво заредени - да не каже после някой, че измерванията са манипулирани ). ТУТ-а е и по-дълъг с около сантиметър и по-широк в горната си част с около 5 мм. Дизайна му обаче е доста ... как да се изразя по-точно ... "по-лачен". Екрана може да савети небесно синьо, оранжево и лилаво . Гласът който говори е на по-скоро мъж, отколкото жена . Ако нямате друго огледалце, лицевата пластина може да ви свърши прилична работа ... въобще, от към външен вид си е доста по-лачен (или ако искате - представителен). Общо взето жена ми го хареса веднага и много му се израдва. От гледна точка на дуракоустойчивост - не е точния модел . Пластмасата му не ми вдъхва доверие, че ще издържи същия брои удари и хвърляния, колкото е понесъл wouxun-а. За лъскавата част - 100% съм сигурен, че ще се издере лесно (не съм го пробвал, защото ще го пускам да си върви, за да поръчам следващото чудо). Трябва да се отбележи и факта, че ергономичната форма на ТУТ-а го прави доста по-удобен за държане в ръка. На мен страшно ми липсва фенерчето на wouxun-a и втората "врътка" отгоре, но пък на мястото на врътката можеш да си сложиш пръста, докато държиш радиото ... И пак да кажа, на тъмно липсата на фенерче си казва думата в полза на wouxun-a.
                      До тук с външните белези.
                      Да го отворим и пуснем ....

И двата модела са с метално гръбче, но още от пръв поглед си личи по-сериозната защита на wouxun-a, както и по-големите контактори и по-добрата влагоизолация - тук ТУТ-а според мен се справя по-зле. Отварянето на батериите се различава, като при ТУТ-а батерията се плъзга и захваща само отгоре с една пластмасова "щракалка". Другото, различно е захващането на щипката - при ТУТ-а тя е захваната за тялото на станцията, което е по-удобно, когато се сменят батериите.
                      И сега интересната част - кое как работи.
                      Първоначалното впечатление от новата машинка е, че е доста по-бавна - това най-много се усеща при скенирането. Тук разликата е в пъти и е в полза на wouxun-a. При температура -5 градуса, на ТУТ-а му трябват 2 секунди, за да се сети да предава, докъто стария двубандер не променя нищо освен реакцията на екранчето при тази температура. при - 18 градуса ТУТ-а има нужда от "гушкане", за да започне да предава . Това разбира се не е проблем, защото загрява доста по-бързо от съратника си и корпуса му се нагорещява до парещ за 4-5 минути непрекъснато предаване. Това, оказа се в последствие, си има логично обяснение...
                      При първите тестове на симплекс, ми направи впечатление, че като цяло ТУТ-а предава по-зле от wouxun-a и то особено на 400 - 470 Мhz. на 136 - 174 Мhz се справя по-добре, но пак не е като другото радио. За сметка на това, обаче на двата метра "чуваше" по-добре от wouxun-a. Причината за това се оказа същата, като прекомерното загряване при дълги разговори. При смяна на антените се оказа, че разлика в приемането и предаването на двете двубандерчета почти няма. Изводът ми е, че антената с която пристига ТУТ-а е много по-зле от фабричната с която идва wouxun-a, а от там и по-лошото впечатление от работата на радиото като цяло. Сменяйки антените стигнах до извода, че проблема не е в радиото и то си работи добре.
                      Долу на картинката се вижда разликата между двете. По-добрата определено е тази на wouxun-a - горната. Въпреки, че и на двете пише, че са за двата банда, долната почти не става за 400-470.

(Имайки предвид оплакванията на колегите, които са получили новия модел на wouxun стигам до извода, че като цяло дръпнатите са започнали да окомплектоват радиата с по-лоши антени от преди. Това естествено е предположение и без да съм сравнил антените на новия и стария wouxun не мога да до твърдя със сигурност.)
                      Относно менюто и работата с него - почти идентични са. Работи се лесно и бързо. Софтуерната работа с кабел вързан с компа също не е кои-знае колко по-различна. Най-общо от към работа с менюто и настройките, двете радиа са на едо ниво. Неприятно впечатление при ТУТ-а прави паразитното припукване на говорителчето при натискане на бутоните. Дразнещото е, че го прави и на намален до края звук. На мен лично не ми хареса и факта, че няма смяна на езика и каката/баткото щляпа само на английски, докато wouxun-a има и "коментар на китайски" .
                      Батериите и на двата се държат сравнително прилично. И двата имат вграден волтметър. Според показанияте на волтметъра, ТУТ-а яде батерията си по-бързо, но при нова батерия и толкова кратък срок, не смея да дам мнение.

И така - изводите след два дена тестове в града и в планината, на топло и студено, на тъмно и светло:
                      По-джиджан, лачен и красив, по-голям и тежък, по-крехък, но с 3 цвята на екрана. Wouxun-a по-здрав и има фенерче, дакато ТУТ-а пристига фабрично с по-калпава антена (което не е ясно дали вече не важи и за батко му) . ТУТ-а не може да ти свети по пътеката. Работата на FM-радиото е малко по-сложна при ТУТ-а, докато настроиш станциите, но иначе е ОК. Книжката на ТУТ-а на мен лично ми хареса повече от тази на wouxun-a. Работата с компютър е на едно ниво и при двата модела.
                      В заключение, аз лично бих си избирам wouxun-a, а жена ми ТУТ-а!

П.П. Специални благодарности на колегите Цецо - LZ1BTH и Митко - LZ1DWW, с чиято помощ понаправихме тестове. За тестовете помагаха и хора, които не влизат тук, но т'ва не ми пречи да кажа едно мерси и на тях .
                      Последно редактирано от upi; 15-11-09, 01:21.
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Благодаря за ревюто. От него разбирам, че единственото предимство за теб е дизайна. На мен не ми харесва - много е покитайчен. Воксуна продължава да е номер 1 в евтиния клас двубандери

Коментар

Единственото, което малко ме дразни при Wouxun-a е диодите за приемане и предаване светят прекалено силно и заслепяват, ако са директно срещу теб, но това има лек - малко шкурка върху тях и ще ги излекувам.
                          upi - ако желаеш ще тестваме и с моята антена на Wouxun-a, той дойде миналия петък и е сравнително нов.
                          Може да изчакаме и с новата антена, която съм поръчал да видим дали ще даде някаква разлика...
                          LZ1VPT

Коментар

Първоначално публикуван от vasstop Преглед на мнение
                            upi - ако желаеш ще тестваме и с моята антена на Wouxun-a, той дойде миналия петък и е сравнително нов.
                            Може да изчакаме и с новата антена, която съм поръчал да видим дали ще даде някаква разлика...
                            Намам нищо против. Tвойта като коя от горните антени е?
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                              Намам нищо против. Tвойта като коя от горните антени е?
                              Моята е като тази на твоя Wouxun.
                              LZ1VPT

Коментар

За да сме коректни (тъй като ме упрекнаха, че не съм обективен в оценката си) трябва да кажа, че ТУТ-а е направен, за да е по-удобен за ползване и с по-красив външен вид, което е напредък за китайските компании. Смятам, че е на второ място от китайските станции тук и въпреки, че слагам wouxun-а преди него в моята лична класация, то с двуредовия си дисплеи и лесното за работа меню, както и с работата си на двата банда, слага зад себе си всички други китайци с които съм работил.
                                Последно редактирано от upi; 16-11-09, 17:54.
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X