Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Доби,успокой се!

Доста народ просто се изхвърля, защото утре отново началството във вид на зализан педал ще го прави луд, та тук има място за разчистванена сметките!
    В Япония има кукли в тоалетните, с лицата на шефовете на отдели..

Това обаче не означава, че всички пищеши са такива!

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
      ...... всички кучета ли хапят...
      Да, ВСИЧКИ кучета хапят! По една случайност всички от тях са от разред ХИЩНИЦИ.
      Хищници наричаме всички животни, хранещи се с месо на други животни.
      При цялото разнообразие на форми и размери, физическа стуктура и начин на живот, Хищниците притежават някои общи черти, отличаващи ги от останалите бозайници. На първо място това са зъбите, приспособени за захапване и разкъсване на животинска плът.
      Та, това че самотно куче обиновено не се престрашава да те ухапе не значе, че в компанията на още 5-6 (+ наличието на разгонена кучка) няма да погледне на теб като на порция мръвки разхождащо се под носа му.

Коментар

Колко от вас имат кучета, и колко които имат кучета са съгласни някой от дружинката да гръмне кучето му, или да го отрови.
        Аз имам куче. Аз не съм съгласен някой да застреля кучето ми или да го отрови, но.... моето куче има чип от2006г., ветеринарен паспорт, родословни документи, регистрирано е в общината през 2009г, редовно се ваксинира и обезпаразитява (вътрешно и външно) и най-важното не е агресивно и е винаги под контрол. Ако недай си боже някога причини нещо на някого аз ще нося отговорността!!Схващате ли разликата с пумиярите.....? Подозирам, че не я схващате, защото виждам, че в разсъжденията си не правите разлика и между хора и животни.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          Аз имам куче. Аз не съм съгласен някой да застреля кучето ми или да го отрови, но.... моето куче има чип от2006г., ветеринарен паспорт, родословни документи, регистрирано е в общината през 2009г, редовно се ваксинира и обезпаразитява (вътрешно и външно) и най-важното не е агресивно и е винаги под контрол. Ако недай си боже някога причини нещо на някого аз ще нося отговорността!!Схващате ли разликата с пумиярите.....? Подозирам, че не я схващате, защото виждам, че в разсъжденията си не правите разлика и между хора и животни.
          АЗ,е схващам и не искам помияри да ми се разкарват по улицата било и то кастрирани, но все още със зъби в устата.
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Никъде не съм се обявила за експерт, по каквито и да е въпроси...уважаеми колега, просто изказах мнение и становище. А това че вместо ф съм написала с в АФганистан, просто трябваше да ползвам пример за държава в която не само кучетата а най вече хората са мишени и жертви на фанатизма на едни болни мозъци. Но като чета написаното тук се замислям защо съм дала този пример- Та тук повечето от пишещите изповядват максимата...на бой да изтребем врага кучешки,със всички средства. Колко от вас имат кучета, и колко които имат кучета са съгласни някой от дружинката да гръмне кучето му, или да го отрови. И въпроса колеги не опира само до кучетата, а до всяка жива твар защото не се харесва на този или онзи, А колко от вас се замислят като ей така грабнат пушките и почнат да стрелят по злите и лоши човекоядци, дали без да искат няма да улучат вместо куче човек, и като заредите отрови по поляни и паркове, дали освен домашните кучета,дали не е възможно отровата да попадне в ръцете на играещи си деца. Това ли е разбирането ви за справедливост.
            Всяка година даряваме по 1500кг. зърно за изхранване на дивеча, в дружинката в която членува съпругът ми. Замислям се серйозно, нима вие ловците сте хуманни като храните, а после убивате, не за да изхраните семействата си, а за удоволствие. А как бихте обяснили на детето си ако види как добричкият му татко убива безащитно животно, всички кучета ли хапят...всички ли са лоши...или са лоши тези които не са в двора ни, и ние не ги познаваме.
            п.п. Колега вие сте вторият който се опитва да ме засегне със цвета на косата ми........успокойте се, не сте ми роднина....нямам и намерение да се запознавам с никой който не ме уважава.
            Не отговорихте на въпроса, какво да правим с кучешката сган, която ни обсажда отвсякъде? Къде агресивна, къде просто серяща в парковете и пясъчниците, където играят децата!
            Освен това не забелязвам някой тук да каза "Грабвайте пушките" и трепете наред. Говорехме за това как да размърдаме в полезна (безкучна) посока отговорните задници.
            За разлика от съпруга ви не членувам в никаква ловна или каквато е там шайка. Гледам четириноги гадини, но не съм ги пуснал по улицата. Те са крайно неагресивни, но въпреки това не са пуснати на свободна практика. Никой не е длъжен да гадае ще го ухапе или не кучето ми!
            Домашните псета, също са напаст при определени обстоятелства и собственици.
            А вие, какво бихте обяснили на доброто кученце, което нахапва невръстен екземпляр от гадния вид Homo sapiens?

По въпроса за цвета на косата, артрозните изменения и уважението - шъ ма прощавати - не се познаваме и съдя по писанията.
            Та - без докачание, моля!
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Доби,успокой се!

Доста народ просто се изхвърля, защото утре отново началството във вид на зализан педал ще го прави луд, та тук има място за разчистванена сметките!
              В Япония има кукли в тоалетните, с лицата на шефовете на отдели..
              Това обаче не означава, че всички пищеши са такива!
              Май се вземаш насериозно... Ако ти комуникираш със зализани педали, аз избирам с кого да контактувам. Пък и съм шеф...
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Не сте чели това което съм написала."Докато има села без закон за отглеждане на кучета и други животни, ще има и безпризорни кучета които според природната им особенност се събират на глутници казах СЕЛА, защото от там идват най много безпризорни и безащитни кучета. Бай ти Йордан например наш съсед има три кучета когато едното се укучи,малките помиярчета щом почнат сами да се хранят той им дава Варненско жителство(прави ги граждани сиреч) така процедира и с котенцата, същото правят 10% от селските хитреци. Вие изтребвате безащитните хайванчета, но след две три седмици градът и покрайнините са пълни с нови, ако около варна има 20 села по десетина кученца да се изхвърлят на три месеца от село ами бройте ги????? Но ако на бай ти Йордан, доидат от общината и му кажат...... бай Йордане, ще кастрираме кучетата ти и няма да плащаш такса но имаш право само на две. ако не искаш плащаш 20лв. такса ваксини,чипове, обезпаразитяване, и нямаш право на базотговорно оплождане. Какво мислите би избрал бай Йордан. Ще гледа ли три кучета,не ....ще ги ваксинира ли редовно...ами не..обезпаразитява е това покрай кравите може, ама и 35-40 лв за чип е не." ...сиреч, ако му бръкнете в джоба на селянина, ще се научи и да спазва законите не само да си купува венетка когато кара, но и да се съобразява и със другите закони за животните. Манталитета ни е такъв, аз да се отърва от помиярчетата, акойто иска да се разправя с тях. И този същия бай Йордан ми отрови три кучета. Но най мие тежко за немската ми овчарка,прекрасно животно почти човек.
                Колега Василев, пораснала съм сред животни, и в двора на дядо ми, в който сега живея аз, Винаги е имало немски овчарки.Аз също имам, четири, две двойки, които охраняват, никога не се връзват, и се затварят само при нужда. Всичките ми овчарки се ваксинират от бебета, обезпаразитяват се редовно,външно и вътрешно, а помиярката ми която без малко щях да сгазя изхвърлена насред пътя, дори е кастрирана. Нямат чипове, защото и това не е уредено в БГ. Защо да ги чипираме само за да платим таксата ли? Мога да я плащам и без чип. Никъде не се записва номера на чипа (освен в паспорта), кой е стопанина на кучето с този номер чип. Никъде не се води статистика. И ако това не е дърпане на нови видове такси, и налози....Здраве му кажи.
                Разлика правя, ако някой циганин прескочи оградата ми, която е доста висока, и кучетата го погнат и изпохапят, аз също ще нося отговорност и дори ще ме съдят, не само институциите, но и медиите. Но кой ще осъди оня който е направил пет или повече кутрета граждани, и те вече пораснали са се превърнали в заплаха за други хора. Къде е вината във законите и кривите наредби които не се изпълняват, или в депутатите които трябва да помислят малко повече и да направят работещ закон със наредби за изпълнение. Не мисля че това би им отнело много време, не и повече от великденската им ваканция.
                Последно редактирано от Доби; 18-04-12, 23:02.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Не сте чели това което съм написала."Докато има села без закон за отглеждане на кучета и други животни, ще има и безпризорни кучета ...
                  Четем. Даже и ще се съгласим с това, че са виновни хората, законодателството и т.н. Само дето не виждаме какво точно предлагаш да се прави със "завареното положение"?

Да бъдем "хуманисти" спрямо глутниците и да не им пречим да си закусват с баби и дядовци, и тук-там нещо по-крехко за разкош?

През 1996, при кметуването на един мазно нахилен боклук, 84-годишната ми баба почина в следствие на нападение от квартален помияр, обгрижван от едни такива милозливи "хуманистки", загрижени за благосъстоянието на милото кученце.
                  През 2012, 16 (шестнадесет) години по-късно, пореден възрастен човек си отиде по нелеп начин, жертва на помияри от всякакъв род (четирикраки, общински и "природозащитни") ...

Да бъдем "хуманисти" и да продължаваме да бъдем едноличен лидер в класацията на ЕС по заболявания от кучешка тения?

И докога ?!?

П.П. А от воплите за горките божи твари, направо взех да изпадам в душевен смут. Тези дни си чистих мазето и гледам, че разни плъшоци доста са се позабавлявали. Та си помислих, че трябва да взема мерки по въпроса. Ама нещо силно се притеснявам да не би да наруша правата на миличките душички и да ми наскачат отнякъде разни любителки на животните да ме заклеймят, че искам да използвам оръжия за масово поразяване ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето на, колко са беззащитни горките хайванчета:

http://dartsnews.bg/News/20885

Кои хайванчета всъщност блонди, са беззащитни? Децата човешки или?
                    Подчертавам, че случаят е от преди 6 дни.

Сега, въпросът е хуманно ли да се отнасяме или бързо и разумно...и какво всъщност значи хуманно! Аз единственият хуманен метод за умъртвяване който познавам е с изстрел в точното място и подходяща амуниция. Всичко свършва за части от секундата! Този метод приехме, че е неприложим за градски условия (аз не съм съгласен, но булшинството в случая печели). Ето ви друг:

1. Кутийка маринована цаца - копърка;
                    2. Празна кутия от сладолед - Милка да кажем;
                    3. Концентрат антифриз;

Обща цена...колкото кутия цигари...аз не пуша!
                    От тук насетне някой ще каже, ама ще си натровим децата и домашните кучета. В интервала от 01:00 до 05:00 чеса от денонощието няма деца и домашни кучета около/под казаните. Пък, че сме будували 1,2,3 нощи в кола наблизо...целта оправдава средствата!
                    Друг ще кажа, ама не е хуманно, хайванчетата се мъчат! Ще умуваме кое не работи, защото...или ще изберем най-удачен метод, който да работи все пак?! Не можем да стреляме-има риск за хората. Не можем да тровим-адекватно-животинките се мъчат. Не можем да ги стреляме с инжекции-има закон който ги защитава и бързо ще ни ушият. Не можем да ползваме държавата-ръководните органи в нея печелят от наличието на бездомни чакали...еееееее питам аз има ли хуманен метод или просто трябва проблемът да бъде решен? Питам също, хайванчетата хуманно ли ядат хора?!
                    В заключение ще кажа, че не съм хуманист, а реалист. За мен когато има проблем, то той трябва да бъде решен бързо и ефикасно. Приказки от типа, това не работи, да ама видиш ли не знам си какво...ала-бала, шано-пано са бошлаф. Поради подобна народопсихология за 500 години са се намерили едва една шепа хора да действат, докато другите са умували...но ако я нямаше и тази шепа хора, сега щях да се казвам не Явор а Ялнъз вероятно! Е да, ама се казвам Явор и искам около децата на България да няма бездомни псета!!!!!!!!!!
                    Поради същата народопсихология политиците ни е*ат, а бездомни псета ни ядат!
                    Последно редактирано от Тихомир; 19-04-12, 01:48.
                    Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1828.jpg
Прегледи:1
Размер:200.5 КБ
ID:5367008Това е дъщеря ми,вече 19г. в количка,благодарение на безумен шьофор. Изтърпяла е повече от колкото заслужава, предстои и свадба, но тя ще влезе в църквата на количка, а би искала да е на крака, би искала там да са маминка и която почина три дни след катастрофата в ужасни мъки в болница където нямаха доктори, а и дядо и който също почина при ПТП. понякога сънува че ходи,или че танцува.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260573_10150283393032329_579062328_9229036_156439_n.jpg
Прегледи:1
Размер:45.4 КБ
ID:5367009това са двете със малката ми дъщеря, която всеки ден я води на работа и я взима, защото детето ми въпреки всички операции и рехабилитации завърши няколко висши и сега е съдебен помощник във ВАС, малката ми дъщеря израсна по болници и санаториуми заедно с мен, защото нямаше кой да я гледа, преборихме се с бюрокрацията във университетите, но със бюрокрацията във администрациите, и къде ли не още не можем, все още погледите на хората са вторачени в нея, защото е в количка, а когато отиде на църква винаги има някой който да и хвърли паричка в скута.... Е, любезни ми господа вземете си средствата и куршуми, отрови, инжекции, и да ми помогнете да избием убииците на пътя. Едните са господарите на земята,така наречената висша раса, и могат да мислят и да отговарят за действията си. А другите са на този свят благодарение на нашата безотговорност и нехайство, на народопсихологията ни. Аз не съм природозащитничка, но обичам съществата които са преданни на нас хората. Не обичам котки но не бих тръгнала на война срещу тях. Защо изопачавате и интерпретирате думите ми. Разбира се че както има наказание за хората отнели живот или причинили трайни увреждания(нашият виновен нищо не получи дори и глоба) така трябва да има възмездие за всяко същество причинило волю или неволю нараняване или смърт на човешко същество. И всички ли трябва да се избият, ами ако е домашно куче,и нападне крадеца влязъл в двора ми. Но да избиваме всички защото някой ден може да станат агресивни,е неможете да ме убедите. Тогава дайте да се съдим и да влизаме сами в затвора защото всеки ден някой от нас кара кола, и може да причини на някого някакво телесно увреждане. И нека уточним господин модератор, кой е по засегнат, вие който дори тайно можете да изтребите виновниците за причинените страдания и и ужасии на вашата баба,и на другите засегнати. Или аз,която дори не успях да осъдя виновника за отнетия живот на майка ми,и съсипания и осакатен живот и бъдеще на рожбата ми. Но никой от тях преживели ужаса от случилото им се не е виновен за това. Виновни сме всички ние хората.
                      Последно редактирано от Доби; 19-04-12, 03:04.
                      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

[QUOTE]
                        Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
                        Ето на, колко са беззащитни горките хайванчета:

http://dartsnews.bg/News/20885

Кои хайванчета всъщност блонди, са беззащитни? Децата човешки или?
                        Подчертавам, че случаят е от преди 6 дни.
                        Да ви посна ли линк, за жертвите на пътя, които са не от шест дни, а от има няма два три часа. Господине, предполагам не сте блондин, което предполага че би трябвало да сте по умен, от което следва че и това което пишете би трябвало да съдържа интелектуалната ви зрялост.Само да ви напомня че задкормилните кучета, могат да мислят поне така се предполага. Кой ги спря? законът Не, хранилките на полицаите? И до кога ще го решите проблема с вашите методи? До следващата пратка кучета изхвърлена от селата,или от нехайни стопани? И колко пъти така. Аз предлагам да направим кучешки концлагери, и там да събираме всички кучета и да ги умъртвяваме,а може и някой лев да падне,ако почнем да умъртвяваме и кучетата на другите държави. Вие виждали ли сте как агонизира човек в предсмъртните си мъки, даже да не е отровен, а куче, което ви е било по вярно и от най близкия ви спътник. аз съм виждала, ужасно е да виждаш родителя си как се мъчи и не можеш нищо да сториш, защото боли ужасно боли загубата на близките ни, но най боли за дете,остра неизлечима болка, която те съпътсва дори във радостните моменти, и бог ми е свидетел на никого не пожелавам да гледа как детето му се мъчи а ти си безпомощен да помогнеш.
                        И още нещо това че съм блондинка не ви дава право да ме обиждате, аз не го правя.

Коментар

Какво общо има между проблема с убийците на пътя и бездомните кучета?!!? Аз за пореден път се убеждавам, че вие имате сериозни проблеми с моралните категории добро- зло, бъркате хора с животни и пренасяте качествата на едните върху другите. Аз разбирам на, какво се дължи това- вие сте от поколенията на, които им беше забранявано да влизат в църква..... Отворете библията(може и корана) и я прочетете и нещата ще ви се наместят. Там въобще не стои въпроса убийството на животно грях ли е или не(особено на домашно животно)? Просто това е нормална човешка дейност. Това с правата на животните го измислиха неолибералите след 50г. на 20-и век с цел ерозиране моралните устои на обществата и, като гледам успяват. Много хора, като вас се лутат и не знаят, кое е добро и, кое зло...
                          Като влезел крадец у вас добро ли било кучето ви, ако го нападне?!? Това е все едно да се питам моят Макаров добър ли е или лош?!?
                          Ами зависи за какво го ползвам... и моралната категория се отнася до мен а не до пистолета(кучето).

Коментар

Що не оставим на мира животните!!!Не може такава тема да бъде хит в държава в която най-големия проблем са хората!

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                              Що не оставим на мира животните!!!Не може такава тема да бъде хит в държава в която най-големия проблем са хората!
                              Щото ни ядат!! И с.рат, и заразяват!! Ако във вашето село няма проблем то в голяма част от градовете има.

Коментар

Да ви посна ли линк, за жертвите на пътя ...
                                Не, не поствайте! Темата не е за безопасността на движението. И престанете да се опитвате да доведете дискусията до пълен абсурд. Това, че има безотговорни хора, които причиняват смърт по пътищата, няма как да бъде оправдание за това, че вече в продължение на десетилетия у нас хора биват убити или наранявани от подивели животни насред населени места, в т.ч. и насред столицата.

Какво е Вашето решение на проблема СЕГА, а не в светлото неопределено бъдеще? Както вече казах, изобщо не държа кучетата да бъдат непременно убивани. Просто искам да няма такива сцени с милички кученца.

Който иска - да си ги прибере в къщи и да си ги гледа, или да ги изпрати на милостиви кучелюбителки в Австрия, Англия или където и да е другаде.

Аз не ги искам по улиците!

Доколкото разбирам, семейството Ви се занимава със земеделие. Мога ли да попитам какво правите, ако реколтата ви бъде застрашена от вредители?
                                Може би трябва да прекратим унищожаването на, примерно, гризачите, защото и те душичка носят?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X