Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сутринта в пернишкия Лидл от трите неща който си бях харесал(лампа, закачалка за винтоверт и батерия 4Аh) нямаше нищо. В Кауфланд си бях харесал горския дявол и лебетката, пак ударих греда.

Коментар

• Joca
      Joca коментира
      Редактиране на коментар
      Ццц, а работни шорти имаше ли, че търся😃
      Последно редактирано от Joca; 25-08-25, 15:40.

• Joca
      Joca коментира
      Редактиране на коментар
      Между другото днеска влязох пак в лидъла, и на изпроводяк си викам, айде да не излизам с празни ръце, па си взех работна лампа от оная дето се върти и я сефтосах с 1 от новите батерии, докато сменям крушка в банята стабилно си осветява, вътре става като ден. Можеш спокойно да си работиш и да се обслужваш ...

• Joca
      Joca коментира
      Редактиране на коментар
      Сега от другата седмица ще има лебетка и на лидл.

• А за тая прахосмукачка някой може ли да ми дадете отзиви? На хартия ми допада като характеристики. Други читави и по-читави прахусмукачки роботи за тея или за по малко пари знаете ли?
    Прикачени файлове

Коментар

• Официално престанах с покупките на parkside инструменти и машинки, от една година забелязвам значително влошаване на качеството им и то повече на черната им серия, въпреки гаранцията и безпроблемното им връщане, не е нормално да дават твърде чести фабрични дефекти още при първо пускане за проба да връщам и да взимам друг, па после пак, приключих с тях.

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Joca: Специално сета който си купил, двойното зарядно и доказано здравите батерии 4Ah които добре че не са смарт, са се доказали при мен от много време, двойното зарядно не се загрява и е стабилен.

Проблема са новите черни серии инструменти и е въпрос на късмет да уцелиш читава бройка, но при мен ми писна от рекламации и полека лека ще се насочвам към по-качествена и доказала се марка.

• Joca
        Joca коментира
        Редактиране на коментар
        Eделвайс: Ми мене като цяло ми е писнало от смарт туй, смарт онуй, аман, остана и смарт тоалетна хартия да пуснат, ми имам си няколко техни уредчета, ама ми беше терсене с една батерия 2 ач да работя, да се чувствам ли прекаран, че взех 2 само батерии....?

• I.Stoyanov
        I.Stoyanov коментира
        Редактиране на коментар
        Напълно подкрепям! Имам 12V овия винтоверт (първия от черната серия) - патронник Рйом, избутах си строежа на къщата с него и един девалт DCD796. Освен че веднъж се оибърка електрониката, че го наваля дъжд, тъй като спешно се наложи да дренажирам една грешно произведена каса на прозорец, други драми не е имал. Работи перфектно и е много по-читав от следващите вариации.

• Някой с мнение за прободен трион(зеге) Makita 4350fct 🤔
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Виж и STEB 65 Quick на Metabo. В момента има промоция. А марката е много добра.

• А за тези батерии имате ли отзиви, той джоба отъня, но да питам...
      Прикачени файлове

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Специално смарт батериите имат чести проблеми, особено ако правиш ъпдейт и нещо се обърка и си до там, отделно често имат проблем с отделни клетки с нисък заряд и от там бързо спадане на батерията в покой и зареждане само до 90%, въпрос на късмет да хванеш читава бройка, по-добре си взимай от НЕ смарт батериите, те са по-безпроблемни.

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
      Официално престанах с покупките на parkside инструменти и машинки, от една година забелязвам значително влошаване на качеството им и то повече на черната им серия, въпреки гаранцията и безпроблемното им връщане, не е нормално да дават твърде чести фабрични дефекти още при първо пускане за проба да връщам и да взимам друг, па после пак, приключих с тях.
      Така де, но след като собствениците на тая модерна прелест не споделят какви проблеми са имали, бъдещите собственици гледат рекламните диплянки и си мислят: "ъмчи квои яку туй нящу" и се меткат в боя пред кошовете с лидълска стока...

Или може би споделянето на такива проблеми е загуба на време, и би накарало собственикът на китайската прелест да олекне, и да изглежда тъпо, че вместо да си купи "нещо яко" си е купил банален китайски кирпич?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Някой с мнение за прободен трион(зеге) Makita 4350fct 🤔

Лично на мен , с този захват не ми харесва. За мен, Макита правят най-доброто зеге , това го казвам от професионален опит. Първото ми беше българско , уникален боклук. Второто , професионално Фесто , на първия месец замина ключа , след десет години се износиха пиньон и корона , и поради цената на резервни части , от тогава седи в кашон. Смених го с Макита , скоро ще стане на 21 години , без никакви ремонти , но вече има нужда от основно почистване и смазване. Като купувам ново , пак ще е Макита , друго не бих купил.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• ivodianov1992
          ivodianov1992 коментира
          Редактиране на коментар
          Взех Макитата все пак. Имам едно малко зеге, куча марка и ми се кскаше по- голямо и мощно. На сляпо я купих, оказа се доста масивна и голяма, тежичка, но реже много добре и има сила доволно. Вибрациите са намалени доста. Греди 10/10, не ги усеща.

• Пак да ви питам - как се съхраняват батериите когато не се ползват? Защото в ръководството на парксайд пише да се съхраняват наполовина заредени, а с продавач-консултант преди години ми беше казал, daewoo купувах тогава да съхраняват заредени догоре на стайна температура и да се избягва студ, кое е правилното?

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Да се избягва студ и жега!
          Едит: Сега се зачетох във форума и излиза, че на студ им било по-добре.
          Последно редактирано от orela; 02-09-25, 07:17.

• Продавач-консултантът е бил като чукчите - само продавач. 50% е добре за съхранение, но няма смисъл да се коментира при положение, че батериите мрат в над 90% от случаите при заряд и работа.

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Препоръчваният процент е по-висок, по спомен 70-80%. И да - не знам някой да го спазва.

• STIHL, за техните литий-йон батерии:

Today, battery technology uses lithium-ion as standard, and these cells experience negligible levels of self-discharge. To protect cells from over-discharge a lithium-ion battery is usually built with separate integrated fuses that can automatically switch a highly discharged battery to a rest state so they don't need to be fully charged before storage. In fact, lithium-ion battery life is extended if it goes into storage partly charged – that said, it’s worth remembering that cells are negatively impacted in the event of storage with a very low level of charge or if the battery is fully charged. We recommend that you store a lithium-ion battery with two lit LEDs, indicating a charge of 40-60%, to minimise ageing and self-discharge.

Предполагам може да се прилага и за други марки !

Коментар

• Здравейте, отново съм аз. Зегето го решихме, но моля, дайте мнение за малък флекс 125мм. Ориентирах се към Бош или Макита. Гледам при Бош навлезнал някакъв "X lock" за бърза смяна на дисковете, колко удачно е това? На пръв поглед е доста удачно, но те задължава да ползваш само дискове, които поддържат системата. Отделно Макита също имат такава система дискове. Става въпрос за кабелно флексче 700- 900 вата, което ще се използва за тънка работа, имам голям флекс за по- груба. Благодаря.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• Иво здравей ! ​​​​​​

С две ръце мога да препоръчам Makita и точно този модел - MAKITA GA5030R 125 мм, 720 W !

На работа имаме такъв и е страшно удобен и почти без вибрации.
            Спокойно се държи с една ръка, а за мен това е важно.
            130 пари го гледах последно в Практикер.
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ivodianov1992
              ivodianov1992 коментира
              Редактиране на коментар
              Тази Макитка и аз я заглеждам, и е на цена под стек цигари.

• Искаш ли утре да ти снимам табелката на служебната Макита . Много е удобна / имам в къщи по голям вариант / тази е много добра . Няма екстри като намаляване на обороти и бърза смяна на диск.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• ivodianov1992
              ivodianov1992 коментира
              Редактиране на коментар
              Разбира се, благодаря.

• Да добавя, че имаме и Бош-че същия калибър.
            Също е куче и държи яко, но Макитата го превъзхожда по ергономия и удобство.
            Преди няколко месеца шефа беше решил да такова дявола във въздуха и награбил два Парксайда, дето са по 40-50 лв.
            При нас машинките се ползват 7-8 дни в месеца, но по 8 часа, кажи-речи без спиране.
            Първият Парксайд издържа 5 дни, втория се предаде още на първия ден....
            Макитата е поне 4-5 годишна и само четки се сменят, когато се наложи.
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• И все пак, ако бюджетът не е съвсем изтънен, купете флекс с регулатор. Едно че понякога се оказва полезна функция, отделно в зависимост от конкретното решение на производителя функцията би могла да не е само регулатор, а да има и други екстри.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X