Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • denyo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Вдигам темата по повод наближаващия Великден. Безброй експерименти съм правил и предлагам изводите до които стигнах, ако случайно някой го интересува
    Козунак с накисване 2017 - ЦЪК





    не се сетих да го снимам от вътре

    Светъл празник на всички!

    Остави коментар:


  • bingobongo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Имам това.09-LR Moulinex HBB-BG.pdfИначе и аз миксирам брашната,като слагам дори типово или царевично.

    Остави коментар:


  • LightRider
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Някой има ли рецептите от Moulinex OW310130 на български ?

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Аз винаги си миксирам по 3-4 вида брашно, като бялото съм го свалил до 20-25%. Любимата ми добавка е сусаменото семе.

    Остави коментар:


  • gabocvet
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Колега снимките не са излезли.

    Остави коментар:


  • LightRider
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Благодаря за рецептата !
    Хлябът излезе идеален дори си позволих да пробвам с малко пълнозърнесто брашно ( 480гр. бяло брашно +120гр. Пълнозърнесто и стана ! На програма 1 / 1000гр
    Ще пробвам също с ръжено брашно .
    Резултатът се вижда на снимката !



    Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
    1. Брашно 605 гр
    2. Олио две супени лъжици или 15гр
    3. 1 яйце домашно не знам колко ми излиза
    4. Четвърт кубче мая
    5. 7.5гр сол
    6. 7 гр захар
    7. Две супени лъжици кисело мляко домашно
    8. 230 мл вода

    Това е пробвано не еднократно рецептата работи перфектно машинката е мулинекс.
    По желоние може да добавиш чубрица или сминдух.

    Остави коментар:


  • bingobongo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.
    Хи Хи добре се рзсмях.Ползвайте Линукс или още по добре Българския вариант " УСУ " Да премина към темата.Изпробвах доста рецепти за хляб,но последните няколко ме изненадаха.Става въпрос за следното:при поредното замесване на хляба се оказа че млякото е свършило и го направих без него.На външен и вътрешен вид се получи същия хляб,но най много се изненадах когато и на следващия ден той остана мек и пухкав все едно сега е печен.И аз след доста проби с различни брашна стигнах до следната рецепта (купувам от брашното на Билла както беше споменато по горе с марката клевър и на софиямел ръженопшенично готов микс и ги смесвам 1/1 Моята точна мярка е (около) и за това първо слагам олиото после 1 яйце разбито с малко вода (преди го разбивах с кисело мляко) сол и захар и след това по 1 (кофичка от кисело мляко,за мярка вместо да го меря с кантарчето или с чаени чаши) с брашно от двата вида.Ако го пресея с гевгира бухва по добре,после смес от различни семена и най от горе 1/3 кубче прясна мая или (1 пакетче суха предварително разтворена и бухнала в чаша със малко захар и брашно) и оставям да се пече без да се интересувам от сигнала за поставяне на ядките.Най лошото е че когато ("децата"по на над 20 г.са )не се хранят с нас хлябът ни стига за 3 или 4 дни,а сега го отупкваме за 2.
    Последно редактирано от bingobongo; 16-12-14, 21:06.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Днес пък аз попаднах на това книжле: http://dox.bg/files/dw?a=8e73cf5b32 . Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    А който няма Замунда?
    Те, ако не те е страх да отваряш такива файлове. Уж съм го проверил с Аваст!

    http://dox.bg/files/dw?a=8d884aac63

    Мене ако питаш, най-добрият източник за ПРОВЕРЕНИ и ИЗПРОБВАНИ рецепти за хлебопекарна е БГ Мама. Има тема, по-точно 55 теми за Машина за хляб.

    Остави коментар:


  • Дочев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
    Ели Найденова - Рецепти за хлебопекарна

    http://zelka.org/details.php?id=404769
    А който няма Замунда?

    Остави коментар:


  • jorko
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ели Найденова - Рецепти за хлебопекарна

    http://zelka.org/details.php?id=404769

    Остави коментар:


  • valsodar_rn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Някои модели имат приставка за багети с тях става.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнение
    Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
    Където е ставало тестото, там си е и втасало, та направо печене си трябва.......Не съм в час, ма готово тесто да втасва чак после преди печене....де да знам

    Остави коментар:


  • dedoKoko
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнение
    Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
    Тцъ, не може- ще ползваш печката.

    Остави коментар:


  • paci1
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X