Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    От преди малко

    Още 20 мин.и е готов.

    Малък ремонт на хлебопекарната,скъса или по точно оригиналния ремък беше станал като дъвка,лепкав ,оплете се и блокира мотора.
    Днес за 10 лв.нов,бърза сглобка и тест.


    430 гр.бяло брашно
    6 грама суха мая на йоткер
    Две лъжици кисело мляко
    150 мл.прясно мляко
    Две лъжици олио
    Десетина капки пресен лимон
    Чаена лъжичка сол
    Половин чаена лъжица захар
    Последно редактирано от Roninn; 31-01-19, 00:06.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    А комбайнерите отпреди 60 години са нямали представа как се правят добивите отпреди 30, което не е проблем, защото и не им е работа.
    Дрън, дрън.
    Този от преди 30 години да не е бил комбайнер една година?!?

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....
    А комбайнерите отпреди 60 години са нямали представа как се правят добивите отпреди 30, което не е проблем, защото и не им е работа.

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    ...

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Срока за ползване на горепоказаното пълнозърнесто брашно е 28.08.2019-та.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....

    Остави коментар:


  • Asteri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо?
    Споко, ЕС бди за здравословността на заводския хляб. Освен това технологията се променя с времето, та слуховете които се носеха преди 30г също вече са с изтекла годност. Гледах на брашната вкъщи, никъде не пише консерванти.

    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.
    Годността зависи и от сорта пшеница, лимеца явно е толкова, другото друго. Освен това пълнозърнестто е с по-кратък живот от бялото брашно по принцип, някъде наполвина.

    Да се върнем на рецептите... Днес вкъщи се измайстори полу-пълнозърнест хляб с орехи и синьо сирене. Ароматизира се приятно от орехите, сиренето се усеща съвсем леко, без да мирише на стари чорапи От нетърпение беше изваден леко по-рано от фурната, но все пак се получи:


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:99.6 КБ
ID:5804494

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (3).JPG
Прегледи:1
Размер:101.2 КБ
ID:5804495

    Съставки - като за обикновен хляб (брашно, вода, сол, захар, мая и т.н.) с малки корекции:
    - брашното беше 300г пълнозърнесто, 200г бяло и 200г едросмлени орехи
    - маята беше повечко - два пакета, суха
    - имаше и други модификации, но е въпрос на личен вкус (вместо захар се сложи мед, вместо вода се сложи редичък айрян)
    - сиренето беше стилтън, което е нещо като кашкавал балкански с "мухъл", по-твърдо е от рокфор, жълто и мазничко. Добави се накрая, след като беше готово тестото. Метод по желание, но може така: разточва се малко тестото, ръси се част от натрошеното на дребно сиренце, сгъваш четирите ъгъла към центъра да се получи като "плик за писмо", точиш пак, ръсиш пак, сгъваш, и така към три-четири пъти. Отидоха към 250-300г, ама е въпрос на вкус.
    - пече се в обикновената фурна, щото предпочитам погача, а не тухла.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.
    ТЦ

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ей, изчанчиха ни се понятията с тези еко био истерии. Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.

    Остави коментар:


  • veskov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Тиква и диня издържат спокойно за Коледа, заровени в хамбара. Брашното в книжни и зеблени чували е шест до пролетта

    Остави коментар:


  • edoors
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    И аз ползвам Арчар-ско, но бяло, в сини пакети. Хич и не съм се заглеждал какво пише за съдържание и трайност, но помня, че дядо и баба си съхраняваха собствено смляното брашно цяла зима, че и след това. Консерванти не е имало...

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ще помоля разбиращите за коментар на показаната снимка. Трябва ли да приема, че видинските мелничари/брашнари, най-нагло лъжат не само мен, но и всички възможни комисии?

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010124-1.JPG
Прегледи:1
Размер:458.4 КБ
ID:5804448

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    В ензимите, също нищо лошо няма.

    Остави коментар:


  • georgipetkov64
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо? При положение, че само биха го оскъпили.
    Или си фантазираме?
    Хляба става от брашно,брашното от пшеница.
    Пшеницата не става,за нищо.А сега,направете чист хляб?
    Нямате шанс!
    Три години семеен бизнес,ами не стана и ни отказаха/големите хлебопроизводители/!

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X