Първоначално публикуван от NovemberCharlie
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ние го държим в найлонов плик. Признаци изобщо да остарява се появяват след седмица, а да мухляса досега не се е случвало. Всъщност, купешкият хляб, напрактика се купува поне 3-4 дни след като е произведен.
-
Дръж го във фурната, увит в кърпа. Изкарва няколко дни без да изсъхва.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеВ месенето има две фази, като помежду им има почивка. Тогава се нагрява леко за да се активира маята. След тази почивка-по време на второто месене, и после-докато втасва не е добре да се отваря капака защото температурата пада, а това не е добре.
Друго което е възможно-да е смесила продуктите така, че още в началото маята да е в контакт със солта. Така тя се "убива" и не може да си свърши работата.
В нашата хлебопекарна хляба става много приятен за ядене, но само докато не е изсъхнал. Ако трябва да ям сух хляб-предпочитам този от магазина. Домашният като изсъхне става много ронлив и не е приятно.
Може и от рецептата да е, но сме си натъкмили една, и ползваме само нея.
Остави коментар:
-
А, вината май си беше наша. Първо се хвърлихме на една сравнително сложна рецепта от книжката към машината, маята я разтворихме във вода и това май сбърка пропорцията на водата - в крайна сметка се получи едно недопечено нещо което не ставаше за ядене. Нашата машина няма програма за допичане. На другия ден се оплаках на мойта магазинерка при която си пазарувам и тя набързо ми изнесе една лекция и ми даде мая на прах в пликчета за по едно печене и "специално" брашно. Ползвам най- бързата програма № 5 за 58 минути и сравнително елементарни продукти. Много е хубав топъл с масълце и шарена сол. За следващото ядене го препичам на филийки и пак с масълце. Колко холестерол вкарах...ма пък е вкусно и чувстваш някаква гордост и независимост от това дали си забравил да купиш хляб или се е свършил твоя тип.Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеБих се радвал да споделиш горчивия си опит. За сега не сме попадали на брашно и мая които не стават, освен че за типов хляб си има особености при 100% чисто типово брашно. Е, ако ще се приема за антиреклама може и на ЛС.
Остави коментар:
-
В месенето има две фази, като помежду им има почивка. Тогава се нагрява леко за да се активира маята. След тази почивка-по време на второто месене, и после-докато втасва не е добре да се отваря капака защото температурата пада, а това не е добре.
Друго което е възможно-да е смесила продуктите така, че още в началото маята да е в контакт със солта. Така тя се "убива" и не може да си свърши работата.
В нашата хлебопекарна хляба става много приятен за ядене, но само докато не е изсъхнал. Ако трябва да ям сух хляб-предпочитам този от магазина. Домашният като изсъхне става много ронлив и не е приятно.
Може и от рецептата да е, но сме си натъкмили една, и ползваме само нея.
Остави коментар:
-
Вчера еднофамилицата, видя че на мен се дава много да правя хляб опитала се и тя. Равносметка 3:0 за мен. Не знам кво правила тя, но не станалооооо... Тестото не е втасало, и това е. Може би щото тя, Тома невярващ, сто пъти отваряла капака и пипала тестото?
Остави коментар:
-
Бих се радвал да споделиш горчивия си опит. За сега не сме попадали на брашно и мая които не стават, освен че за типов хляб си има особености при 100% чисто типово брашно. Е, ако ще се приема за антиреклама може и на ЛС.
Остави коментар:
-
От два месеца и ние /аз/ сме в отбора. Подариха я на жената за рожденния й ден. Първия път беше провал. Веднага издирих хора с опит в начинанието и се оказа, че от всяко брашно и всяка мая - не става. И стриктно спазване на пропорциите в рецептата, особено водата. Сега си имам запас от брашно и мая и през вечер печем, предимно аз.
Остави коментар:
-
Добре дошъл в отбора, и да знаеш не си единствения!Първоначално публикуван от SibirskiУ нас пък само аз засега правя хляб.
Ако имаш въпроси насреща съм.
Остави коментар:
-
От една година сме купували хляб от магазин само докато кухнята беше в ремонт и нямаше къде да поставя уреда ...Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеИ ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?!
Повече няма да купувам хляб от магазините!
Остави коментар:
-
У нас пък само аз засега правя хляб.
Остави коментар:
-
У нас по същата причина от няколко години хляб от магазина почти не се купува! С тази разлика, че на мен не ми се удава правенето на хляб в хлебопекарната. Е, все още не съм се и пробвал, де! За сега само жената се справя с хлебопекарната.Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеИ ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?!
Остави коментар:
-
И ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?!
Остави коментар:
-
Променя се текстурата на хляба.Първоначално публикуван от kozeboyЯ! Това е нещо ново! Какво се случва когато сложиш оцет?
Остави коментар:
-
Я! Това е нещо ново! Какво се случва когато сложиш оцет?
Остави коментар:
-
Благодаря за рекламата !Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеМного е яка твоята рецепта. Не минава седмица да не те похваля на приятели с които споделяме хляба.
Пробвай с винен оцет и сподели.
Успех събота и неделя на лова!
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: