Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
    В този ред на мисли как се представя WJ 2.7CRD
    1876kg тежащ?
    Възможно ли е при моите условия да му докарам 8 литра среден разход-
    Повтарям ,че останаха назад в темата
    80%извънградско , 20% селско
    Без офф Роуд
    Без магистрално
    Плавно спиране /тръгване
    Без гонки по светофарите?
    Максимум 2000 оборота- той там е с 90км/ч ( в you tube гледах клипове).
    Стандартен размер гуми
    Без намерения за силов офф Роуд.
    Имам наблюдения на един такъв купуван нов от Блакан срам.
    При първия собственик разхода беше 11,5-12/100, а при втория 9,5-10/100.
    На мой приятел МЛ 270 /двг. е същия с малка софт. разлика/ му гори 12/100. Кара го вече може би 10 години.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Прегледах си записките: за 2015-та съм постигнал 14 лева и 16 стотинки на 100 км за дизелово гориво. Отдавна не ги смятам, тогава ми беше интересно.
      Значи с дизел няма как да стане ...
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Мазда трибют 124кс.2003г.12/100 газ среден разход.
        Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
          Прегледах си записките: за 2015-та съм постигнал 14 лева и 16 стотинки на 100 км за дизелово гориво. Отдавна не ги смятам, тогава ми беше интересно.
          Значи с дизел няма как да стане ...
          Това с какъв автомобил?

Коментар

Темата с лекота ще стигне около 754 страници, без нищо по съществено от информацията на първите три.

4х4 да не харчи - няма.
            имаш ли 4х4, харчи повече от нормална кола.
            Почнеш ли да цепиш стотинката на 3,което и 4х4 да е, няма да има угодия, щото ще харчи повече.
            Пътят е целта.

Коментар

Ще стигне страници, щото само ЕЖК.

Малко акъл да има човек, ще си извлече и от казаното до тук, необходимата информация.

Да не говорим, че и без питане тук, пак може да го направи.

https://www.spritmonitor.de/en/overv...x4&powerunit=2

167 човека с Дачия Дъстер дизел, 4х4, среден разход на всичките 6,54/100.
              Най-високият среден разход на човек от тия 167 водачи на Дачия, е 8,82/100 (навсякъде са литри нафта). Най-ниският среден от всички, е под 5/100, и то за близо 100 хиляди километра.
              И да подлъгва нЕкой, все някъде към средата между тия два разхода, човек би могъл да я докара, особено при описания режим на каране, повечко извънградско и без зор.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Rav4 2ка d4d. За мен няма друг такав разход за кола с постоянно двойно и такъв размер гуми. С уговорката за модели 2002-3година.
                8)

Коментар

Само че никой не му каза на питащия:
                  На съвременен дизел, дюзи, турбо и съединител, са по хилядарка всяко...поне, че може и по две и по три да са... При автоматик, разхода е нагоре, а ремонта му също е барем 2000лв (и от там нагоре).
                  Та е по-важно тия неща да са ОК, отколкото да е съвсем нисък разхода. Иначе газчица там нещо, или просто си ги предвиждаш
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                    Темата с лекота ще стигне около 754 страници, без нищо по съществено от информацията на първите три.

4х4 да не харчи - няма.
                    Абсолютно си прав!
                    Има 4х4 който ХАРЧАТ 30 лева на 100( WJ с мотор на VM 3.1 мисля че е помпа дюза и струват скромните 4000-5000 лева , но има и WJ 2.7 CRD което гори 20 лева/100 км).
                    Има и Теракан 2.9 което гори минимум 25 лева/100км , има и Дачия Дъстър от постовете по-горе гори по-малко пари!
                    И всичките са 4х4

имаш ли 4х4, харчи повече от нормална кола.
                    Абсолютно съгласен!
                    Колата ми е 1.4 75 коня и гори 7лева на 100км.
                    Няма как 4х4 150-160 коня 1800-2000кг да гори по-малко!!!

Почнеш ли да цепиш стотинката на 3,което и 4х4 да е, няма да има угодия, щото ще харчи повече.
                    Както се казва има Джипове има и Джипове!
                    В състояние съм да си взема Jeep Gran Cherokee WH 3.0 218к.с. , но СРЕДЕН РАЗХОД от 15 литра нафта ( 30 лева) няма да ми е по джоба!
                    И така......
                    Не съм пъпчасал тинейджър и да Ви губя и без това ценното Ви време с моята дилема , просто ПРОУЧВАМ какво ще ме очаква в бъдеще от избора ми за 4х4.
                    От дискусията излиза че Дъстъра попада в ценовият разход на 100 км, но покупката му е извън бюджета.
                    Въпросът с повишена трудност е каква марка 4х4 за 8000 максимум 9000 (това е само за закупуването) да си търся, че да ми излиза 15-16 лева на 100км пробег?

Коментар

Дам.Тъй като гледам едни шкодички фабия чистак нови с 1литър 3 цилиндъра бензин 95 и 110 коня турбо.Еми и тия гадове харчат горе долу толкова в пари колкото е заданието.
                      Пък нито е джип,нито е 4х4 нито е 2 тона.Та еба.........го тегава работа е това с разхода.
                      Успех де.Аз за гранда мога да кажа ама да не предизвиквам инфаркти в лабилните психически.
                      По темата колега взе преди месец субаро импреза 2013 май бифуел.Харчи 12 газ в София според него.Та влиза в сметките.
                      Не съм се интересувал от цената тъй като не ми интересно.
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Само че никой не му каза на питащия:
                        На съвременен дизел, дюзи, турбо и съединител, са по хилядарка всяко...поне, че може и по две и по три да са... При автоматик, разхода е нагоре, а ремонта му също е барем 2000лв (и от там нагоре).
                        Та е по-важно тия неща да са ОК, отколкото да е съвсем нисък разхода. Иначе газчица там нещо, или просто си ги предвиждаш
                        Силно се надявах темата да залитне в тази насока , ама явно са малко колегите на газ.
                        Мислях си че Гранд Черокито 4.0 да даде СРЕДЕН разход от 15 литра газ ( 80% извънградско и 20% селско) , но в почти всички теми се споменава че WJ V8 гори колкото 6'ака ,но върви в повече от него?
                        Страх ме е от турбота, съединители с демферен маховик, умни дюзи които са огромни суми взети задедно.
                        При бензина ги няма?
                        И така....

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                          Както се казва има Джипове има и Джипове!
                          В състояние съм да си взема Jeep Gran Cherokee WH 3.0 218к.с. , но СРЕДЕН РАЗХОД от 15 литра нафта ( 30 лева) няма да ми е по джоба!
                          И така......
                          Не съм пъпчасал тинейджър и да Ви губя и без това ценното Ви време с моята дилема , просто ПРОУЧВАМ какво ще ме очаква в бъдеще от избора ми за 4х4.
                          От дискусията излиза че Дъстъра попада в ценовият разход на 100 км, но покупката му е извън бюджета.
                          Въпросът с повишена трудност е каква марка 4х4 за 8000 максимум 9000 (това е само за закупуването) да си търся, че да ми излиза 15-16 лева на 100км пробег?
                          Приеми, че те връщам и на първия ти пост, та съвета ми е да си търсиш СУВ, с който можеш да постигнеш разход в град като София от 10/100 нафта. Мисля, че има такива, но изглежда цените им стартират от сума двойна на заявената от теб, а също и са около 2010, но това не е лошо. Мисля за корейските предложения.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Ен- тата поред тема, тип бгмаааама: искам да правя боя от пръдня, ама от възможно най-малко пръдня-най- много боя, ако може сигнално оранДжева. Ай кат сте такива спИцЯлисти да ви видя, кажете кво да ям и в колко да пърдя?
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                              Ен- тата поред тема, тип бгмаааама: искам да правя боя от пръдня, ама от възможно най-малко пръдня-най- много боя, ако може сигнално оранДжева. Ай кат сте такива спИцЯлисти да ви видя, кажете кво да ям и в колко да пърдя?
                              Каква боя?Ако е за гащи,лесна е работата
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Rav4 2ка d4d. За мен няма друг такав разход за кола с постоянно двойно и такъв размер гуми. С уговорката за модели 2002-3година.
                                8)

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X