Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Полицейско насилие

В България всичко зависи от познаването на закона и неговите вратички, както и всички факти около събирането на доказателствата. То всъщност всички тия фарсове с акции и гръмки имена (нагли магли октоподи и т.н.) са си режисирани до най-малка подробност. (според мен )
    Какво стана с оная Топлата на Вальо? Натривките от разните белязани банкноти не били взети по надлежния ред с разрешение от вещо лице . Те им правят к*р капан и незнаят какво правят ли. Е колко трябва да си малоумен и да не познаваш работата си, че да направиш такава (меко казано) грешка. Те иначе ги хващат ама другите ги пускат, щото иначе сериала ще свърши и няма да има с какво да ни занимават вниманието.

А иначе за тоя полицай от Долни Дъбник е с изпуснати нерви и според мен е добре да седи и да попълва и реди документи в някоя канцелария, че е лесно запалим . Малкия дето го нервеше може и да заслужава да бъде смачкан, ама
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
      А иначе за тоя полицай от Долни Дъбник е с изпуснати нерви и според мен е добре да седи и да попълва и реди документи в някоя канцелария, че е лесно запалим . Малкия дето го нервеше може и да заслужава да бъде смачкан, ама
      Ето това имах предвид.

Коментар

"Следва да се отбележи също така, че за да бъде ангажирана отговорността му за нарушение на етичния кодекс, следва служителят да е бил надлежно запознат с нормите на предписаното му етично поведение. По делото не се представиха категорични доказателства в тази насока, тъй като служителят никъде не е удостоверил с подписа си, че е запознат с етичния кодекс. Дори да се приеме, че посещавайки обучение на тема етични правила, служителят е бил запознат с цялото съдържание на кодекса, това не може да промени крайния извод на настоящия съд за недоказаност на твърдяното нарушение."
        Е, тези изводи наистина разсмиват - ходил на обучение, но това не значи, че е запознат.
        Затова и депутатите няма да ги пипнат - няма да се подписват, че са запознати с етичния кодекс на държавния служител и няма вече отговорност. Защо не направят и изводи, че като не сме удостоверили изрично с подписа си, че познаваме накой нормативен акт то той да не важи за нас? Някой от вас, колеги да е подписвал, че е запознат с Наказателния кодекс? Аз не съм!?
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

От горното разбирам, че полицая не е добре обучен да си върши работата и не е запознат с правилата. Виновен за това е бития "клиент". Права беше баба ми...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Това е напълно валиден мотив на съда, поне по оневиняването на злополучното ченге. Цяла една отделна тема е защо при това положение шефът му (който отговаря за папката с подписите) е още на работа.

Коментар

Ако много хора бяха запознати с законите в конституцията и знаят какво пише в чл.29 от конституцията,тогава с какви очи се осмеляват да защитават ченгето ,което се отнася жестоко и безчовечно към гражданина от клипа.Нарушен е чл.29 от конституцията от ченге кратко
              и ясно.Оправдание не може да има,защото тази сцена ще се запечати завинаги в младежа . Това че са оправдали ченгето говори само за
              порочната система в правосъдието.Няма морал,няма справедливост - така ни учи да разсъждаваме тази порочна система.

Коментар

А-бе, усметохте ме вие с разни айдукатски мурафети!
                Значи, едно от основанията да го оневинят този истерик, излиза, е обстоятелството, че не може да се докаже да е запознат с някакъв правилник. Демек, не е знаел, че не трябва така. А-ма, нямаше ли някакъв принцип, че незнаенето не освобождава от отговорност?
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  нямаше ли някакъв принцип, че незнаенето не освобождава от отговорност?
                  Това важи за законите и другите публични правила.
                  Например що се отнася например до вътрешни правилници - тях си длъжен да ги спазваш, като се подпишеш че си запознат.

Обаче друго ми е интересно - действията на полицая са проблем не само по вътрешния правилник, а и по няколко закона.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    ...... А-ма, нямаше ли някакъв принцип, че незнаенето не освобождава от отговорност?
                    Те тук сигурно е от значение "разделението на труда" едни са по-*** а повечето са по-*** ама със знак <. Или за едни незнанието на закона не ги оправдава други явно може и да ги оправдае.

п.п. И аз не съм подписвал никъде, че съм запознат с всички закони у нашенско
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Това важи за законите и другите публични правила.
                      Например що се отнася например до вътрешни правилници - тях си длъжен да ги спазваш, като се подпишеш че си запознат.

Обаче друго ми е интересно - действията на полицая са проблем не само по вътрешния правилник, а и по няколко закона.
                      Тцъ, не са проблем. Защото това което виждаш не са действията на полицая, а е версията за действията на полицая, на този който е заснел клипчето. И видеоклипчето не е събрано по установения по закона ред доказателство (а май ще се окаже че е и манипулирано), респ. не може да служи за доказателство в съда. И остават показанията на едните ("Много ни биха") срещу показанията на другите ("Не съм го бил, натиснах го да седне, че буйстваше"). И те така...
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                        Тцъ, не са проблем. Защото това което виждаш не са действията на полицая, а е версията за действията на полицая, на този който е заснел клипчето. И видеоклипчето не е събрано по установения по закона ред доказателство (а май ще се окаже че е и манипулирано), респ. не може да служи за доказателство в съда. И остават показанията на едните ("Много ни биха") срещу показанията на другите ("Не съм го бил, натиснах го да седне, че буйстваше"). И те така...
                        Да де, по-горе го установихме. И телефона го нямало. И показания се разминавали.
                        Мисълта ми беше, защо в мотивите коментират предполагаемото нарушение на етичния кодекс, след като предполагаемите действия са проблем и по закони.

Коментар

Предполагам - защото мотива за уволнение е "Уронване престижа на службата" или нещо подобно, което е предмет на тълкувание на въпросният кодекс.

Коментар

М-да-да! То стана като във вица за онази милейди. Значи, дотук никой не отрича, полицая да е ошамарил `лапето.

Коментар

Хипотетично, ако аз го отрека, ти можеш ли да докажеш че полицаят е ошамарил лапето ? Щото на прокурора не му се е получило, май.

Коментар

`Що бе, явно всички са съгласни, че е ошамарено - оказва се обаче, че човекът не се подписал там където го известяват, че не бива така. От гледната точка на няк,ъв параграф(вътрешнополицейски), това му оправя проблема. В същото време според сумА други параграфи, той отново не трябва да прави така, а-ма вече не е нужно и да подписва каквото и да е...
                                Последно редактирано от davc; 11-08-10, 18:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X