Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Полицейско насилие

Отлепваш глобата, ма като си я заслужиш. Инак може и да те бутнат да запалиш, или при смяна на гума да ти помогнат - там де, на 10 000мили дистанция.

Поздрави от Хаджи Димитър - като ще се поздравяваме.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

То ти тука има "странни" полицаи, но май не са голям процен и не се задържат много на тия постове. Като ме спряха първия път и започна да ми говори така все едно аз му плащам заплатата, викам си "ей готино, отървах се, тоя е пич". Пича ми взе документите, отиде до колата си и след 5 минути се върна усмихнат с глобата в ръцете. Като ми я даде, спря 2 ленти движение за да мога по лесно да се включа в трафика, махна ми и ми пожела "приятен път". Аз псувах 3 дни след това. Не заради глобата. Заради това, че ми се подиграва и се подсмихва "ехидно".

Е, на 3-4 път разбрах, че всичките били така. Това е може би, защото като се издънят тука, не гониш служителя, гониш шефа му. Аз за това и обичам реда в казармата. Старшина, как може редника Иванов да е все в издънка? И първо го отнася старшината. И после марш на скок. И после "мечка" на Иванов.

Е, ако не бъзикат старшината, ние ще поркаме в спалното...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Отлепваш глобата, ма като си я заслужиш. Инак може и да те бутнат да запалиш, или при смяна на гума да ти помогнат - там де, на 10 000мили дистанция...
        Е, нещата не са чак толкова черни. Преди 2 - 3 седмици в разстояние на час видях двама полицаи да помагат на шофьорите да избутат авариралите им автомобили от кръстовището. Говорим за тук, на 3 - 4 мили.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Е, нещата не са чак толкова черни. Преди 2 - 3 седмици в разстояние на час видях двама полицаи да помагат на шофьорите да избутат авариралите им автомобили от кръстовището. Говорим за тук, на 3 - 4 мили.
          Не са черни , а зависи и от гледната точка . И мен са ме бутали преди време .
          Бяха се скрили в едни храсти , спряха ме за превишена скорост , започна пазарлъка от тип " Ти знайш ли колко ще ти е акта " ( щото 1/3 от цената на акта не ги устройваше ) . Спазарихме все пак нещата така че "всички да са доволни" , ама накрая кога да запаля - стартера на дизелАка реши да се инати и не ще да превърти! Тогава ония двамата вкупом ме бутнаха , щото "им преча да работят" ...
          А нека NIKSD да сподели какво би станало ако там ( на 10 000 мили от нас ) пътен полицай с усмивка реши да вземе 100 кинта от водач ей така - да са всички доволни ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Не са черни , а зависи и от гледната точка . И мен са ме бутали преди време .
            Бяха се скрили в едни храсти , спряха ме за превишена скорост , започна пазарлъка от тип " Ти знайш ли колко ще ти е акта " ( щото 1/3 от цената на акта не ги устройваше ) . Спазарихме все пак нещата така че "всички да са доволни" , ама накрая кога да запаля - стартера на дизелАка реши да се инати и не ще да превърти! Тогава ония двамата вкупом ме бутнаха , щото "им преча да работят" ...
            А нека NIKSD да сподели какво би станало ако там ( на 10 000 мили от нас ) пътен полицай с усмивка реши да вземе 100 кинта от водач ей така - да са всички доволни ?
            Те и там имат проблеми с корупцията. За разлика от нас обаче, вземат конкретни мерки, поне по звената, които с всички контактуват - кои смислени, кои не, но пробват хората и някои от мерките работят. Май имат камерка у всяка патрулка - дреболия, а приятно.

Тук корупцията (и почти всеки друг проблем) се бори главно с обещания.

Коментар

Какво става, ако полицая вземе пари ли? Ами не знам точно как ще стане тая работа. Аз ченге с палка тука не съм виждал. Спирали са ме само с буркан и сирена /спиран съм над 10 пъти за последните 10 години, това за тука се води множко/. За да те спрат, 99% от случаите трябва да си направил нещо. "Проверка за документи" не съм забелязал да правят. Аз по презюмция съм невинен /имам документи/.

Е, като си пусне буркана и се включва камерата. Спираш и цялото действие се развива пред тая камера. Глобата на практика е призовка за съд. От едната страна е обяснено, че ако си платиш глобата, се признаваш за виновен. Ако не си я платиш до еди коя си дата, си длъжен да се явиш пред съдията. Е там е разковничето- излязъл ли съм от кадър мога да кажа каквото си поискам, включително че ми е искал пари. Че даже има специалисти адвокати, само с това се занимават- да те отърват от заспали ченгета, забравили да си пуснат камерите / http://mrtrafficticket.com/wordpress/services/. За това сме киноактьори при всяко спиране.

Не е сложно, просто се елеминира "коли и беси на място" и се вкарва една евтина камерка.

ПРОБЛЕМА - богопомазан пред камера омазан, трябва да бъде наказан. Еххх, мечтииии...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Няма как да реши да вземе щото няма кой да се реши да му я даде.Кво да му кажа-шефе искаш ли 200 долара и да...............и няма да си изрека намисленото и ще ме нагьзи на предния капак.Или да рискувам па ако ми мине номера да черпя?Заеби тая работа,за това се влиза в затвора.

Имаше една тема за полицаите тук,кой как си пази службата,кой и какви заплати взима,какви осигуровки и застраховки.И няма нормална кука която да си рискува всичко това за 200 кинта,а аз поне 20 000 няма да му предложа.

И нямам много шанс да му говоря,той приклекнал с рька на пищова се приближава до задния калник и освен Дрьж си рьцете на волана ...........друго няма.Забие ли ми шамар обаче,разкрещи ли се сме на пьрва страница на вестниците,аз срещу целия участьк ако трябва,адвокатите сами ще кацнат,няма и да се наложи да ги тьрся.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Много хубава и точна статия. Не всички са такива, но болшинството прецакват мнението за свестните.

http://www.novinar.net/news/kakva-or...0NjsyNA==.html

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
                    Много хубава и точна статия. Не всички са такива, но болшинството прецакват мнението за свестните.

Напълно съгласен със статията,НО полицаите да не сме ги внесли отнякъде? Такива сме си българите. И като полицаи и като нарушители, а дори и като съвестни граждани. Правилата да важат за другите...ако може.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение

Ммм, чак пък и точна. Малко конкретика, много изводи. Пребити бабички, дрън-дрън. В частност - покрай "римските" бунтове, вината за това че оскотелите роми не бяха смляни от бой във никакъв случай не е на момчетата с каските и палките. А на един министър, дето не му стигнаха топките да издаде подобна заповед. Нали тва му е електората, как ше ги бие...

П.С. С риск да се повторя, и без да се изтъквам - предполагам че малко са хората в този форум изяли повече лабут от полицаите и Народната милиция, отколкото аз съм изял (бурна младост, кво да се прави). С ръка на сърцето - винаги е имало за какво да ме шамарят
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Колеги,неприятна информация относно участник в клипчето-препратка от пост #1 по темата

http://www.blitz.bg/news/article/85554

Жалко за младите хора.

Коментар

Забелязвате ли какво пише?Микробус с 4 румънци.Но не пише,че микробуса е с румънска регистрация.Тука всичко вмирише на гнило и нагласен случай.Понеже всеки има право на мнение да го изложи свободно ще изложа моето.
                          Първо - младежът е получил психологическо разстройство от случая с ченгето.Поради тази причина не е бил съвсем адекватен да управлява.
                          За това носи отговорност ченгето и трябва да отговаря за причиняване на смърт без умисъл.Това може да се случи в правова държава ,но не и тука.

Второ - много хора знаят,че в Плевен има много власи,които имат роднини в Румъния.Възможно е ченгето да има познати румънци и да ги е
                          помолил за услуга като дойдат в България и направят тази катастрофа.С каква рег. е този микробус? Ако е с българска рег. тогава на кой е
                          този бус и какво правят румънци в българска кола? Ако е с румънска регистр. ,значи ченгето си е повикало роднини от румъния да свършат тази работа.Тогава никой няма да се усъмни в предумишлено убийство,а просто е станал инцидент.Това че се казва,че леката кола се е врязала в буса може да не е вярно.Може буса да се е врязал в колата.И понеже е по-здравата кола румънците ще останат живи.Нарочно
                          са избрали бус зада може да останат живи.Така че който е защитатавал ченчето в горните постове сега трябва да се чувства виновен за смъртта на тези младежи.
                          Понеже много хора са с къса памет да ви припомня случая Чората. Съда обяви ченгетата за престъпници убийци.
                          Моето мнение е,че ченгетата първи подклаждат огъня на враждата и след това се правят на супер -ченгета ,че са свършили това и това.
                          Само че те първи са провокирали събитията.
                          Това е мое лично мнение и никой не е длъжен да си съгласи с това мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от black hole Преглед на мнение
                            Забелязвате ли какво пише?Микробус с 4 румънци.Но не пише,че микробуса е с румънска регистрация.Тука всичко вмирише на гнило и нагласен случай.Понеже всеки има право на мнение да го изложи свободно ще изложа моето.
                            Първо - младежът е получил психологическо разстройство от случая с ченгето.Поради тази причина не е бил съвсем адекватен да управлява.
                            За това носи отговорност ченгето и трябва да отговаря за причиняване на смърт без умисъл.Това може да се случи в правова държава ,но не и тука.

Второ - много хора знаят,че в Плевен има много власи,които имат роднини в Румъния.Възможно е ченгето да има познати румънци и да ги е
                            помолил за услуга като дойдат в България и направят тази катастрофа.С каква рег. е този микробус? Ако е с българска рег. тогава на кой е
                            този бус и какво правят румънци в българска кола? Ако е с румънска регистр. ,значи ченгето си е повикало роднини от румъния да свършат тази работа.Тогава никой няма да се усъмни в предумишлено убийство,а просто е станал инцидент.Това че се казва,че леката кола се е врязала в буса може да не е вярно.Може буса да се е врязал в колата.И понеже е по-здравата кола румънците ще останат живи.Нарочно
                            са избрали бус зада може да останат живи.Така че който е защитатавал ченчето в горните постове сега трябва да се чувства виновен за смъртта на тези младежи.
                            Понеже много хора са с къса памет да ви припомня случая Чората. Съда обяви ченгетата за престъпници убийци.
                            Моето мнение е,че ченгетата първи подклаждат огъня на враждата и след това се правят на супер -ченгета ,че са свършили това и това.
                            Само че те първи са провокирали събитията.
                            Това е мое лично мнение и никой не е длъжен да си съгласи с това мнение.
                            А случайно да допускаш вероятноста, наличие на упойващи вещества или задължително трябва ченгето да е виновен.
                            Все пак и младежа не е китка за мирисане.
                            ...изкара конспиративен план ))
                            Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                              А случайно да допускаш вероятноста, наличие на упойващи вещества или задължително трябва ченгето да е виновен.
                              Все пак и младежа не е китка за мирисане.
                              ...изкара конспиративен план ))
                              В този живот има факти , които ще ни станат известни единствено като се изправим лице. в лице със Всевишния .
                              До тогава само можем да си фантазираме .
                              Например : Навремето един Зил блъсна колата на Людмила Живкова .
                              Последствията ги знаем всички , а до ден - днешен има едни хора , дето като чуят нещо за конспирация , яросно и истерично бързат да възкликнат : "Абе стига сте говорили глупости , бе ! "....
                              ... та знае ли човек кое - как е ?!
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Да Ико животът ни е изпълнен с конспирация.Много от хората не допускат ,че може някой да ги следи.Колкото по-рано се опомнат хората
                                какво се случва около тях толкова ще имат по-реална визия за живота.Няма да са коне с капаци.Ако е имало упойващи в-ва в кръвта то това
                                трябва да се докаже с експертиза и да се знае.Но презунцията е принципна - невинен до доказване на противното.Никой няма право да предполага и на базата на предположения да гради теза.Аз имам основание да предположа тези хипотези,защото има основание ченгето да си отмъсти.Има мотив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X