Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Полицейско насилие

Силната полиция пречи! На апашите. За всеки оправляващ ви, това е кошмар. На богопомазаните не им трябва "храни куче да те лае". То и за това не лае. Лаете вие, но кервана...
    Проблема не идва от полицаите.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

изчетох темата ще ми се да споделя и аз .като потърпевш от полицията .звъни ми телефона в 1 часа през ноща обажда се баща ми трудно говори .казва нещо .мисла че е получил удар .паля и тръгвам след 20 минути пристигам .външната врата отворена лампи светят но съседи се не виждат .явно ги е страх да излезат .оказа се че са го посетили цигани в опит да му откраднат животните .до сутринта никакви полицаи не идват .въпреки че са повикани .крадците са известни .те са едни и същи .отивам намирам къщата на циганите . всички се потаили .правятг се че спят .влизам и питам никой не помръдва .излизам и докопвам някаква тръба .следва бой . рев крясъци ...и няма след 10 минути кварталния пристига .и се опитва да ме спре ..след още 20 пристигат две патрулки с полицаи хванат съм и повален на земята с белезници и понатупан .преспах в ареста после бях осъден 6 месеца условно ..защото се подписах че съм набил циганите .аз съм си виновен ама ми писна и се преместих на 2000 километра по на северозапад от къщи .тук никой не краде .и право да ви кажа понякога ми липсват такива изпълнения . съжялявам дето не строших на някой полицай главата ..може би тогава нямаше всичко да се потули .но като гледам хората са напред от нас поне 100 години .да не би и 200

Коментар

О, това, че циганите у нас се толерират спрямо белите е стара публична тайна!
        Полицията не смее да ходи там, а и защо ли да го прави? Те пак ще си крадат, дреме им, че са ги понатупали малко...
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от toni todorov Преглед на мнение
          изчетох темата ще ми се да споделя и аз .като потърпевш от полицията .звъни ми телефона в 1 часа през ноща обажда се баща ми трудно говори .казва нещо .мисла че е получил удар .паля и тръгвам след 20 минути пристигам .външната врата отворена лампи светят но съседи се не виждат .явно ги е страх да излезат .оказа се че са го посетили цигани в опит да му откраднат животните .до сутринта никакви полицаи не идват .въпреки че са повикани .крадците са известни .те са едни и същи .отивам намирам къщата на циганите . всички се потаили .правятг се че спят .влизам и питам никой не помръдва .излизам и докопвам някаква тръба .следва бой . рев крясъци ...и няма след 10 минути кварталния пристига .и се опитва да ме спре ..след още 20 пристигат две патрулки с полицаи хванат съм и повален на земята с белезници и понатупан .преспах в ареста после бях осъден 6 месеца условно ..защото се подписах че съм набил циганите .аз съм си виновен ама ми писна и се преместих на 2000 километра по на северозапад от къщи .тук никой не краде .и право да ви кажа понякога ми липсват такива изпълнения . съжялявам дето не строших на някой полицай главата ..може би тогава нямаше всичко да се потули .но като гледам хората са напред от нас поне 100 години .да не би и 200
          Съжалявам за неприятния инцидент, който показва много добре реалната ситуация.
          Допуснал си само грешката да си признаеш , един умен човек навремето ми каза - ....и на местопрестъплението да те хвана няма да признаваш под никакъв предлог!!Не улеснявай прасетата.....никой няма да зачете факта че си направил самопризнания.Самопризнанието е форма на малодушие!!.......В написаното по никакъв начин не визирам твоята мотивировка да "подпишеш, че си набил циганите" просто си спомних какво ми каза умния човек и смея да твърдя следвам думите му!
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

и то и без да подписвам те си бяха викнали комански свидетели .наизвадили медицински . работата е там че полицаите се държат като че ли не знаят за какво става въпрос .просто бяха бесни че трябвало да идват в 4 часа сутринта и всичко си изкараханамен

Коментар

Развитието на казуса по клипчето от пост #1
              http://www.blitz.bg/news/article/85151

http://www.bulfax.com/?q=node/1207011

Коментар

Първоначално публикуван от cvetizar Преглед на мнение
                Развитието на казуса по клипчето от пост #1
                http://www.blitz.bg/news/article/85151

http://www.bulfax.com/?q=node/1207011
                Всъщност, може да се прочете цялото решение по делото, в сайта на Администравен съд - Плевен: http://www.ac-pleven.org/docs/cases/...0/05571410.htm.

Изводите си правете сами.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Изводът е един - полицаят е уволнен неправомерно. А на малкия келеш ще му се стъжни живота. Nice, ха ?
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Твърди, че действията му са извършени след изтичане на работното му време и затова не е изпълнявал полицейски функции
                    Неоснователни са доводите на Ф., че извършените от него действия са извън работно време и в качеството му на гражданин, а не на служебно лице, тъй като съгласно чл. 76 ал.2 от ЗМВР служителят е длъжен да изпълнява задълженията си, произтичащи от функциите на МВР и в извънработно време и е бил длъжен да окаже съдействие на колегите си за пресичане и предотвратяване на правонарушение, а и е бил с униформа.
                    Предвид изложеното съдът счита, че в хода на дисциплинарното производство са допуснати съществени процесуални нарушения. Използвано е доказателство – любителски видеозапис, което не е събрано по установения процесуален ред в нарушение на чл. 229 ал.3 ЗМВР и на което се крепи основният извод на дисциплинарно-наказващият орган при противоречие между двете групи свидетели, без да бъдат обсъдени и оценени противоречията в показанията им. Въпреки направено искане от жалбоподателя в нарушение на чл. 229 ал.4 ЗМВР не е извършена експертиза и не е изследван записа за автентичност, за да се установи има ли върху него последващи монтажи и манипулации и се установи достоверността на заснетия видеоматериал. Предоставения запис не е оригиналния. Видно от материалите по приобщеното Досъдебно производство № 3035/2009г. автентичния запис не е бил предоставен, тъй като лицето, което го е заснело твърди, че е продало мобилния си телефон на случайно и неизвестно лице и не го е предоставило на разследващите. В резултат на това автентичността на записа е недоказана.

С една дума ФАРС*
                    Ето това с записа си мислех че се случва само по филмите - те го видяли даже го снимали, ноооооо не с правилният обектив явно.
                    Не ме разбираите погрешно - онзи К. може и (най-вероятно) е голям престъпник , но според мен Ф. няма право да го удря, настъпва и т.н. Полицаите не трябва да са толкова изнервени хора, не трябва толкова лесно да се подват на провокаций

* - Фарс (фр. farce - комичен жанр) Западноевропейска народна комедия, водеща началото си от народното творчество, от народната драма, осмиваща лекари-шарлатани, монаси-пияници, господари-скъперници и военни лица-глупаци.

Коментар

Интересно, ако аз се набутам в някое "районно", и понапляскам някой арестант - дали няма да ме подведат за саморазправа. `Щото, в такава ситуация ще съм равностоен на полицая извън работно време...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

На мен пък ми е интересно, като ще се правиш на велик да съдиш милицията, ще продадеш ли телефона?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          На мен пък ми е интересно, като ще се правиш на велик да съдиш милицията, ще продадеш ли телефона?
                          А дали телефонът е продаден? Или на пича са оферирали нещо? Аре ся.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Ма той този си е келеш, това също не е предмет на ръзсъждения.
                            А и в това, което пише turtey има резон.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Интересно, ако аз се набутам в някое "районно", и понапляскам някой арестант - дали няма да ме подведат за саморазправа. `Щото, в такава ситуация ще съм равностоен на полицая извън работно време...
                              Ами не `Щото
                              че извършените от него действия са извън работно време и в качеството му на гражданин, а не на служебно лице, тъй като съгласно чл. 76 ал.2 от ЗМВР служителят е длъжен да изпълнява задълженията си, произтичащи от функциите на МВР и в извънработно време и е бил длъжен да окаже съдействие на колегите си за пресичане и предотвратяване на правонарушение, а и е бил с униформа.

Коментар

Аз пък нямам униформа и не зная според кой точно параграф е, но съм длъжен като съвестен гражданин да не оставам равнодушен към евентуални нарушения и да съдействам за опазване общественото спокойствие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X