Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полицейско насилие

Защо смяташ, че не вярвам за страничния хроникьор! Лично аз, горе-долу това бих направил. Най-малкото не бих се изнизал на зиг-заг през навалицата като лелката от филмчето.
    Закон си има, че и да остане - а ако законът не осигурява гръб, това е само по причина, че такива субекти са ангажирани с функционирането му.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Щом стига до истерика, независимо от причината, значи не става за полицай и е срам за пагона!
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Законът, в най-чиста форма тук е "врАта у пОле".Ако престъпващите го са наясно, че утре пак са в кафето, щото са баджанаци с филанкишията или са снесли достатъчно на "лояра", защо другата част на барикадата да разчита на него и го прилага, разчитайки пак на него ?
        Криворазбрана цивилизация сме тук, не ме убеждавай в обратното.Полицаите са станали чиновници, КАТ-аджиите докарват лев, кьопавите наркоманчета им се зверят, вместо да си ангажират стоматолог.
        п.п.-що не отидеш да се озвериш дори на унгарски полицай?Може и на улицата, не в управлението/там филмирането ти е гарантирано, после обяснявай как се казва сестра ти/...

Коментар

Конкретно по въпроса ще ви кажа, че аз съм бивш полицай и се гордея че съм бил полицай.Ще предам точни думи на наши водачи след като съм ги спирал за нарушение по пътя. ЗАЩО СЕ ЗАЯЖДАШ С МЕН. Отговора ми е бил винаги един и същ. Примерно той е стругар и когато започне да работи на струга и да израдотва нещо се заяжда със струга ли,а друг е въпроса,че ако трябва да си направи за него някаква част( час мак ) не му пука кой го гледа и тихо мълком ще го скрие от шефа и ще го от открадне ( изнесе) от фирмата в която работи и не му пука. А по въпроса за полицаите в Европа,защо кагато български шофьор отиде там спазва АБСОЛЮТНО всичките им правила та ако трябва и пред (грътския) полицай ще си свали и фолиото от прозорците не зависимо колко пари е дал за поставянето им и няма да го пита да ли се заяжда с него и отделно ще си плати глобата която няма да оспорва.Имам въпрос на колко от вас не усетиха амнистията за старите актове за които имахте реални нарушения и не си платихте.И ще завърша с това че в сяко стадо има черни овце и МВР не прави изключения като незабравяте къде работите.
          Последно редактирано от techo1971; 25-07-10, 22:10. Причина: редакция

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Законът... ... защо другата част на барикадата да разчита на него и го прилага...

Защото точно тази "подробност" ги дефинира като намиращи се отдругата страна на барикадата. В противен случай - просто са си от едната страна на тази барикада.
            И моето отношение към всички тях е еднакво...

А аз не се репча никому, поне в последните двадесет и пет години - четиридесетгодишен мъж съм.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Защото точно тази "подробност" ги дефинира като намиращи се отдругата страна на барикадата. В противен случай - просто са си от едната страна на тази барикада.
              И моето отношение към всички тях е еднакво...

А аз не се репча никому, поне в последните двадесет и пет години - четиридесетгодишен мъж съм.
              Ами те са хора, със семейства и болежки, тривиални и познати на всички ни.Като те пратят на струг с разбит патрон, но да шлайфаш детайл на 6000 оборота, ще си заработиш ли надницата съвестно или ще претупаш работата?
              Патронът е за смяна, шлайфисти винаги може да се намерят, при читава машина.
              Надникът е ясен, трябва да се живее.

Коментар

Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнение
                Конкретно по въпроса ще ви кажа, че аз съм бивш полицай и се гордея че съм бил полицай.
                Така и трябва. Всеки, вършил съвестно и правилно работата си, няма причина да не се гордее с нея. Вас не познавам лично, и говоря по принцип. И това важи за всички.

Примерно той е стругар и когато започне да работи на струга и да израдотва нещо се заяжда със струга ли,а друг е въпроса,че ако трябва да си направи за него някаква част( час мак ) не му пука кой го гледа и тихо мълком ще го скрие от шефа и ще го от открадне ( изнесе) от фирмата в която работи и не му пука.
                А замисляте ли се че не всеки работи за някой? Не всеки има шеф? Тоест например аз и да искам, няма как да открадна от себе си, освен ако не страдам от напреднал стадий на шизофрения.

А по въпроса за полицаите в Европа,защо кагато български шофьор отиде там спазва АБСОЛЮТНО всичките им правила та ако трябва и пред (грътския) полицай ще си свали и фолиото от прозорците не зависимо колко пари е дал за поставянето им и няма да го пита да ли се заяжда с него и отделно ще си плати глобата която няма да оспорва.
                Защото знае че номера с 20-те кинта (евро или каквато и да е друга валута), тям не минава. А не минава защото няма кой да ги вземе. Или по-простичко знае, че направи ли нарушение, ще си плати глобата. Изрепчи ли се на полицай, ще бъде укротен за сегунди и поставен на мястото си. Аз с все сила искам и тук да е така, и моята чяст от това върша всеки ден.

Имам въпрос на колко от вас не усетиха амнистията за старите актове за които имахте реални нарушения и не си платихте.И ще завърша с това че в сяко стадо има черни овце и МВР не прави изключения като незабравяте къде работите.
                Аз не съм я усетил. Не е имало за какво. Навъртам по 15-тина хиляди километра на година, колкото всеки друг средностатистически шофьор, а съм с пълните си точки, без да бутна и стотинка никога и на никого. И трябва да кажа че съм попадал на говеда, които откровено се заяждат за глупости и пречат на движението, вместо да помагат. Попадал съм и на такива които съвсем човешки са преценявали ситуацията, а не са търсили под вола теле. Тръгвал съм си с усмивка и с чувството че все пак и в тия среди има някой, дето наистина си върши работата както трябва, дори и в конкретния случай да съм отнасял глоба.

Знам че сигурно Ви е криво, че често голяма част от хората хулят професията и колегите ви, но фактите говорят сами за себе си.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така. Доста мнени я и във всички доза истина. Свободна държава и всеки с право на мнение. Всички мнения с поглед от своята камбанария. Да се опитаме да обобщим. Деиствието явно се развива в сграда на полицията. Основни герой са униформен и момче, което по горе бе наричан различно и сравняван с доста неща. Явно това момче е там по някаква причина и тя не е желание от страна на полицая да си запълни свободното време та по-бързо да мине смяната. Вярно стават грешки ама колко от вас са попадали по грешка в полицията? Максимум 5%. Какво прави полицая? Опитва се да респектира момчето с методи поставени от колеги от форума под въпрос относно законни или не/ то законни методи почти няма или ако има са неработещи/. Крещи. Да точно така. Крещи на момче намиращо се в Полицията по някаква причина, не води разговор с посетители на театър или опера.Не се и намираме в театъра, операта, религиозен храм, музей и др. подобни. Ами да. То в последните години Полицията я атакуваха отвсякъде/политици, медии, обществени организации и др./ по всевъзможни начини и резултата е отрицателно отношиние на по-голама част от обществото към институцията, работещия униформен трябва да създава име и личен имидж, вместо Полицията да е със създадено име и авторитет, а професията полицай ниско авторитетна, безпрестижна имеко казана неблагодарна. То вярно авторитет на ведомдтво се гради от работещите в него, но от голямо значение за постигане на целта е политиката в конкретния момент. Другия герой. Момчето. Показва отношението си към институцията, към държавата, обществото, колко му "дреме" от конкретната обстановка и на моменти лично възпитание. Сравнението с Полицията от други съседни държави е леко неуместно. Имам достатъчно познати, дето в други държави са направо други хора. Защо така? Сигурно там няма познати да им звъним да помагат, а и адвокатите маи са други. Знаели по няколко езика. Да не ги знаят по рождение? Кой ги научи? За съжаление в България се забелязва следната действителност: областите който са правия коловоз започват да не се харесват на обществото. На моменти ни харесва беззаконие та да си правим каквото пожелаем без да се съобразяваме. И накрая да не отегчавам: вярно всяко стадо си има мърша но е обидно да кажем, че цялото стадо е от мърши.
                  MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Ами те са хора, със семейства и болежки, тривиални и познати на всички ни.Като те пратят на струг с разбит патрон, но да шлайфаш детайл на 6000 оборота, ще си заработиш ли надницата съвестно или ще претупаш работата?
                    Патронът е за смяна, шлайфисти винаги може да се намерят, при читава машина.
                    Надникът е ясен, трябва да се живее.
                    Не съм компетентен в конкретиката, но явно идеята те е да опишеш абсурдна ситуация.
                    Е, да знаеш - няма да си плюя на сурата. И надникът не е всичко, особено пък само и единствено за текущият ден...

Коментар

Клипчето е интересно, но това е по-интересно: http://www.youtube.com/watch?v=Xu4y3...eature=related
                      Понеже не бива само да се плюе, да споделя: Днес между кв. Х. Димитър и Орландовци ме спря полиция. Въпреки причиненото неудобство, полицаят се държа като истински полицай, а аз се почувствах, като истински гражданин. Ако шефовете му четат, да го похвалят! Така и така сме тръгнали да ставаме полицейска държава, поне полицаите да са като този!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Щом стига до истерика, независимо от причината, значи не става за полицай и е срам за пагона!
                        Дано не го казваш насериозно, или не си работил с хора, двама и повече наведнъж.
                        Като малък(18г) много исках да стана полицай, половината ми обкръжение са такива, те същите ме отказаха заради напрежението и хулите които отнасят за възнаграждението да не говорим, нагли копеленца, които само се чудят кой да искарат виновен.Неразбрах, полицая трябваше да му се помоли за нещо лии?Това отношение се трупа с времето, за съжаление 1 година в нашета система се равнява на минимум 4 в коя да е от EU дори си има и нарицателно-професионално изчерпан(прегорял).
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                          Дано не го казваш насериозно, или не си работил с хора, двама и повече наведнъж.
                          Като малък(18г) много исках да стана полицай, половината ми обкръжение са такива, те същите ме отказаха заради напрежението и хулите които отнасят за възнаграждението да не говорим, нагли копеленца, които само се чудят кой да искарат виновен.Неразбрах, полицая трябваше да му се помоли за нещо лии?Това отношение се трупа с времето, за съжаление 1 година в нашета система се равнява на минимум 4 в коя да е от EU дори си има и нарицателно-професионално изчерпан(прегорял).
                          Няма да си разказвам биографията. По ред причини.
                          Ми или го пребива (грешен ход) или не му обръща внимание и си върши работата (за което аз му плащам заплатата). Истерията не помага, а точно обратното. Този същия истеричния в една друга ситуация ще напълни гащите и е довиждане.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Няма да се впускам в коментари, а ще наблегна на фактологията по отношение на клипа (нищо, че събитията са от миналата година).
                            След публикуване на заснетия с телефон клип, срещу Георги Филатов беше проведено дисциплинарно производство по реда на Закона за МВР и му беше наложено дисциплинарно наказание "уволнение" в началото на 2010 г.
                            В прокуратурата беше образувано и досъдебно производство, по което имаше постановление за прекратяване (Прекратиха наказателното производство срещу полицая Георги Филатов)
                            По време на протичането на законовите процедури, обществеността на населеното място изрази своята позиция (В Долни Дъбник искат полицай Георги Филатов да бъде върнат на работа)
                            Случайно или не, вторият "главен герой" в клипа - Калоян Тодоров, отново получи медийна известност (Заподозряха в изнасилване младежът, който се оплака от полицейски бой)
                            Който има желание, може да чете многобройните материали по темата в мрежата и да си прави съответните изводи.

ПП. Моля всички, които говорят "по принцип", да се опитат да бъдат конкретни и да се обосновават. Поне аз, когато нямам аргументи в моя полза, обикновено не влизам в дискусия. Не виждам смисъл, отново да навлизаме в полемиката - тези са лоши, онези са корумпирани, трети са некадърни и т.н. - за най-различни социални групи, професии или дейности, защото рядко се намират хора, които да не са срещали "криви" хора в една или друга сфера.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Хм ... в България е пълно (по-голямата част) с неграмотни, мързеливи, неуравновесени, лицемери и неумеещи нищо да свършат. Като този процент от такива не намалява а за съжаление расте . А сега от "менюто" си изберете работник !?! Та системата е едно на ръка, ама на доста места сме се сблъсквали с нервничещи и некомпетентни служители.
                              Лошото е, че проблемът "човешки ресурси" ще се задълбочава още повече, ще се окажем в положение като пред последните избори, т.е. ще избираме по-скоро малкото зло отколкото някакви качества у работника а съчетано с никаква икономика ..... не ми се мисли, дано "неволята" вземе че ни поограмоти и станем по-трудолюбиви, че с политици и правителство явно не става.
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                                ...Неразбрах, полицая трябваше да му се помоли за нещо лии?...

Полицая изобщо не е в позиция да се моли за каквото и да било! Ако в някакаъв момент започна да изглежда смешен и жалък, то това е само поради собственото му неадекватно поведение. Той не може да контролира сам себеси - да не говорим за ситуацията като цяло!
                                Последно редактирано от davc; 26-07-10, 10:27.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X