Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Полицейско насилие

да де. Ама и текстът на крясъците е от клипчето от вече продадения телефон. Така че наникъде.

Шефчето се подвело по партенката (видео с неясна автентичност) - уволнило. Съдът карал по устав - отменил. Забелязал че шефчето и документацията криво реди.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      @davc

.......
      Забележи че свидетели са не само колеги-полицаи, но и случайни граждани. Та на кого на вярваме - на група пияни хулиганчета (едното от които има лична вражда с полицая) или на група служители на закона + случайни граждани (почтенни данъкоплатци) ? Ти ако си съдия, на кой ще повярваш ?....
      Ами везните са наклонили вече към групата на служителите на закона (единия от които има лична вражда с хулиганчето).

Ако аз съм съдия , доста ше има да се чесам по тила .

Ако обаче съм работодател на групата служители на закона , не бих допуснал в нея да влезе и истеричен и психически неуравновесен човек , негоден за подобна дейност (не отричам , че може да има други прекрасни профеонални качества . Например : да стане добър тракторист. Просто този не е за милиционер!)

ПС. "Групата случайни граждани , те и почтени данъкоплатци" я оставям без коментар .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В случая аз не заемам страна, просто се опитвам да провокирам съфорумците да се опитат да погледнат и от другата страна. Иначе личното ми мнение се покрива на 100% с твоето - достатъчно шамари съм отнесъл от истерични полицаи (и милиционери). Но то си е моето лично мнение, и няма много общо със правораздаването и неговите правила.

П.С. Групата случайни граждани и почтени данъкоплатци беше хиперболизация за да подчертая тезата си
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          ...2. Дори и да има такова нарушение, то не може да бъде вменявано във вина на полицая, тъй като той не е запознат с въпросният етичен кодекс. Тъй като кодекса няма силата на закон, а по скоро на нещо като правилник за вътрешният ред (който всеки от нас подписва при постъпване на работа), той не е длъжен да знае за съществуването на такъв кодекс, още по малко да го познава. Задължение на неговият началник е да го запознае с този кодекс срещу подпис от страна на полицая. Ужким бил ходил на някакъв курс, ама доказателства за това няма...
          Прави впечатление, че тоя мотив се повтаря доста често. А нещата са по-елементарни.
          След като не знае правилника, се приема, че не е достатъчно компетентен за тая длъжност и... по каналния ред...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Прави впечатление, че тоя мотив се повтаря доста често. А нещата са по-елементарни.
            След като не знае правилника, се приема, че не е достатъчно компетентен за тая длъжност и... по каналния ред...
            Ами не. По-горе е обяснено каква е разликата. Тези неща са срещу подпис или е виновен някой шеф, че изобщо му е дал да облече униформа.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ами не. По-горе е обяснено каква е разликата. Тези неща са срещу подпис или е виновен някой шеф, че изобщо му е дал да облече униформа.
              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Три пъти (че и повече) ги прочетох тези точки - 19; 22; 77 - никъде не видях нещо за викане и жестикулиране! Значи за нещо друго сава въпро-о-ос...
              В същото време, абсолютно всичко, за което се говори в тези точки си е незаконно от `дето и да го погледнеш и извън въпросния кодекс.

Ми няма "погоре" категорично обяснение на разликата!
              Виж - защо изобщо такъв експонат носи униформа, си е резонен въпрос...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добре, давам цялото обяснение накуп:
                Законите, подзаконовите актове и всичко, което се публикува в Държавен вестник, се приема, че го знаят всички и ако сгазят лука, си е тяхна работа.
                Ведомствени правилници, заповеди, инструкции, политики и разпореждания се узаконяват с подписа на хората, които са се запознали с тях. Има в обръщение едни папчици, озаглавени "инструктаж" - те са точно за това. Който не се е подписал, не е длъжен да го спазва. От това следва, че не може и да му се възлагат някои задачи. За което пък не е отговорен злополучният служител, а сам и единствен прекия му шеф.

Ярък пример - инструктаж по охрана на труда. Ако някой на строежа е без каска и дойде проверка, ще погледнат в папката. Ако се е подписал за инструктажа - санкция за него. Ако не е - санкция за шефа му. Аналогично се тълкуват случаите, когато стане беля.

Коментар

Да де, ма цитираните точки 19;22;77 от някаквият полицейски кодекс, неподписването под когото е основание този тип да бъде върнат на работа, всъщност съдържат категории, които са си престъпления по куп други "тефтери", за които неподписвонето не е оправдание.
                  А наличието на конфликт с тези категории, не само, че не е отхвърлено, ами е и потвърдено в многопогорецитираните (ха-ха) документи.

Коментар

Потвърдени са само крясъците. Които са нарушение само на етичния кодекс (сам по себе си зле написан и оплетен откъм определения), който пък както се разбра не важи за конкретното ченге. Всичко друго са недоказани твърдения на страни по казуса и адски зле оформени, но по същество законосъобразни, мотиви на съда.

Та така.
                    Право.

п.п. подозирам, че правото въпие за езикова реформа.

Коментар

Е, хайде сега да обобщим - ако сте полицай след този случай ще биете ли - аз отговарям "да"! Ще бия без да се притеснявам и без да се крия, щото този прецедент и това, че министърът ми винаги ще застава зад това, че съм невинен, даже и човек да убия ме освобождава от всякаква морална и правова отговорност.
                      И после ще се чудим защо не сме правова държава...е, затова!
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Е, хайде сега да обобщим - ако сте полицай след този случай ще биете ли - ...
                        Даммм, след този случай- ще бия, след пияното кънкьорче- ще пия, след Топлото- ще крада, след Маргините- ще съм мафиоз. Еххх...
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Даммм, след този случай- ще бия, след пияното кънкьорче- ще пия, след Топлото- ще крада, след Маргините- ще съм мафиоз. Еххх...
                          Дребни риби изреждаш приятелю и ниски цели!
                          След бат Гойко бъди мафиоз...

Коментар

биби също е подставено лице, просто на друго ниво.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е, а де - на друго ниво. `Щото - де са Маргините, де е той.

Коментар

Ами дребни, защото гледам да потдържам безопастна дистанция от поне 10 000 мили от такива като тях. Май и за това не съм запознат с по-едрите. Кофти е да не си запознат с такива Български "радетели" ама поне полицаите тука не ме бият а ми викат Sir /е, накрая отлепвам глобата, ама пак съм си Sir/.

Поздрави от Sir Николай
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X