Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полицейско насилие

Това не е никакво "Полицейско насилие",в случая малкия катил е знаел че се снима клипа и е провокирал служителя,нима не виждате какво се случва с подрастващото поколение,няма никакъв морал,никаква ценностна система,спомнете си годините назад как сте се държали когато Милиционер ви е попитал нещо или спрял за проверка,и как в момента никой няма уважение към Полицая,дори циганите им се подиграват и ги замерят с павета по гетата,е за тва ли плащаме данъци,за Полицаи без самочуствие,некви пионки в униформи,ами как тогава няма да са нагли хлапетата и да се дрогират без свян,как няма да има престъпност.Респект се гради само с агресивен но законово регламентиран метод.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Не ми е ясно защо всички се закачиха за това клипче ?! То беше само обикновена илюстрация.
      Текста от статията преди това прочетохте ли ? Там има много повече хляб за размисъл . И то не само за милицията , тел.112 , а за системата ни като цяло.

Що се отнася до милицията : Не я наричам така случайно или по навик от минали времена . Тя си е все още милиция ! Не може само с едно преименуване вчера да си бил милиционер , а днес - полицай . Защото функциите и смисъла на тези две длъжности са съвсем различни . И са създадени в различни икономически и политически условия .
      Дълъг е пътя на българския милиционер , който трябва още да извърви , за да стане полицай .
      Едно време за милиционер се учеше 4 години . Имаше средно милиционерско училище в Стрелча , после го преместиха в Пазарджик . Наред с чисто "техническата" страна на професията им пълнеха главите и с политически идеологеми и ги дресираха да защитават Партията преди всичко . В днешно време дори и това го няма . Подборът на кадри и обучението им е такова че да се сравнява български милиционер с полицаите на Запад и в Щатите е нелепо .
      ... а че има свестни хора и в тези среди - спор няма . Все пак "черните овце" в системата не надхвърлят 95%.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Полицая изобщо не е в позиция да се моли за каквото и да било! Ако в някакаъв момент започна да изглежда смешен и жалък, то това е само поради собственото му неадекватно поведение. Той не може да контролира сам себеси - да не говорим за ситуацията като цяло!
        Именно. Аз не казвам че не си е заслужил шамарите. Не казвам че не е боклук, и не трябва да му се удари един хубав кютек. Просто начина не е тоя. Можеше например да го затворят някъде да говори сам със себе си, вместо да разиграват циркове по коридорите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
          Това не е никакво "Полицейско насилие",в случая малкия катил е знаел че се снима клипа и е провокирал служителя,нима не виждате какво се случва с подрастващото поколение,няма никакъв морал,никаква ценностна система,спомнете си годините назад как сте се държали когато Милиционер ви е попитал нещо или спрял за проверка,и как в момента никой няма уважение към Полицая,дори циганите им се подиграват и ги замерят с павета по гетата,е за тва ли плащаме данъци,за Полицаи без самочуствие,некви пионки в униформи,ами как тогава няма да са нагли хлапетата и да се дрогират без свян,как няма да има престъпност.Респект се гради само с агресивен но законово регламентиран метод.

Верно няма никакво полицейско насилие - Само полицейски резил!
          "Малкият катил", какво е знаел, е друга тема - дълга и широка. Виж, дето целенасочено се старае да провокира е факт. Жалкото е, че освен дето иска - и успява.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
            Съгласен съм всичко това. Ама ще ти дам и още един пример от неотдавна, дето пак е бил пред очите ми. Когато преди няколко години ония в квартал "Факултета" се бяха развихрили, какво направи полицията, освен да седи и да ги гледа? Точно в такива ситуации трябва да се действа решително. Просто трябваше да изсипят колкото трябва народ и да приберат на топло всеки, проявил агресия, а ако има наглостта и да посегне, да го обработят подобаващо. Тогава и щяха да ги кротнат за половин час, вместо после цял месец от жандармерията да висят като прани гащи из квартала.

Никой обаче нямаше топките да им даде правилната заповед. Затова им се и подиграват. И затова точно "тъмните събратя" се чувстват безнаказани и наглеят все повече. Аз нямам против твърдата ръка. Имам против начина, по който това става на клипчето. Това са просто смешни и жалки махленски циркове.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблемите са дълбоки в тази система..
              там се влиза по наследство, с връзки , с ходотайство и препоръки..за по висшите постове
              За редовите кадри..пак е същото, но на ниско ниво..

Европа ли казвате..., да там е друго, лицето и имиджа са други на тази институция,
              защото има качества - интелект, езици , психо и физическа подготовка..
              Мога да давам конкретни примери..от Австрия , Германия , Холандия, Англия..

Мога да бъда конкретен и от България!!
              Та конкретно...за тук, пред очите ми най посредствените и неграмотни мои набори станаха полицаи
              Как ли биха се справили на пазара на труда, ако не са зачислени в системата.., няма да споменавам въобще за нивото им, нито за езиците, нито за дипломите им от средното.., няма да питам и защо над 80 % от тях са физически негодни за тази професия..., а за психическата пригодност ...процента отива над 90..

Имам наблюдения и върху ръководният апарат, и разбирам защо нивото е такова...надолу

Та конкретно за случката от клипа да кажа, че мъжество и респект не видях...
              Вързано дете провокира, друго непораснало дете, само че с униформа...

..и си педставих силата и мъжеството на същия изправен на улицата в ситуация един на един срещу едър мъжага задирящ жена му..
              ..или респектирарайки група квартални мутрета в дискотека, след втора бутилка уиски..
              ..или изпратен в междусъседски конфликт в село Дивотино, дето двама със брадви са на крачка от рая...или ада

Грозно е да викаш няколко пъти полиция , в заведение за да предотврати конфликт между пияни компании, те да не идват умишлено...и да изчакват решение от самосебе си, а като доидат да питат боят свърши ли вече...
              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Че никой не е идеален, вкл. целокупната полиция - ясно, а какво правим с такава новина?
                http://www.segabg.com/online/new/art...ews&id=0000131

Разбира се, българските медии също не са идеални, но се натрапва едно разсъждение:
                Цивилни полицаи по грешка набили едни хора. Значи ли това, че са били пратени да набият други хора?
                Аз си представям, че за задържането на по-опасни заподозряни трябва да се използва сила, защото иначе няма да бъдат задържани, но къде е границата?

Коментар

Е то че не е грешка е ясно.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най ме е шубе от усмихнати и вежливи полицаи. Преди време си изтървах нервите пред един тукашен на магистралата. Той с усмивка ми обясни, че "ако ми посегнеш ще използвам сила и ще те нараня, ако продължаваш да викаш по мен ще те арестувам, ако побегнеш ще те хвана. Имаш 3 секунди да решиш!".

Само на 20 мили от нас е Мексико. Там ченгето започва с "Пута мaдре". И крещи. И толкова са изтървали края, че си крият лицата под черни маски да не ги познаят хората.
                    Облечен ли си във власт, не ти се налага да викаш. Куче, което лае, не хапе.

http://www.clas.berkeley.edu/Publica...olice-250p.jpg
                    Tijuana Police
                    Последно редактирано от Goblin; 27-07-10, 17:45.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Най ме е шубе от усмихнати и вежливи полицаи. Преди време си изтървах нервите пред един тукашен на магистралата. Той с усмивка ми обясни, че "ако ми посегнеш ще използвам сила и ще те нараня, ако продължаваш да викаш по неме ще те арестувам, ако побегнеш ще те хвана. Имаш 3 секунди да решиш!".
                      Само на 20 мили от нас е Мексико. Там ченгето започва с "Пута мaдре". И крещи. И толкова са изтървали края, че си крият лицата под черни маски да не ги познаят хората.
                      Облечен ли си във власт, не ти се налага да викаш. Куче, което лае, не хапе.

http://www.clas.berkeley.edu/Publica...olice-250p.jpg
                      Tijuana Police
                      Да приятелю тези с маските са заради "койотите" и кроника.лично съм ги виждал в Дуранго.

Коментар

За грешката на полицията се разбрало чак към 3 часа същата нощ, когато освободили съпруга на Айсел - Сабахатин. Оказало се, че акцията била за задържане на човек, разследван за сводничество. Същата вечер синът им се обадил да извика такси и по прослушването на телефона полицаите стигнали до техния адрес. "Откъде да знае синът ми, че този същият таксиджия е търсен за сводничество", пита жената.
                        Целия текст: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...djali/?ref=rss

То не е проблема в гражданите, проблема е в полицаите-мислят се за безгрешни и миропомазани, проблема е в техните началници, помните ли "ювелирната акция"?
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          а какво правим с такава новина?
                          http://www.segabg.com/online/new/art...ews&id=0000131
                          Ами колкото са по-често, толкова по-бързо ще свикнем, и после няма да ни праят впечатление. После вероятно ще почнем да се защитаваме от полицията защото няма да знаем дали идват "по грешка". Даже вече по телевизията тръгна реклама на огнестрелно оръжие (ловна пушка)- което може би не е случайно.

Ирония през зъби.

Коментар

Оти се коскате, Хамериканският посол каза че България не била полицейска държава. Това било нормално.
                            На вратите на тези американски полицаи пише "Пази и и помага".Като ударението е на помага. На нашите пише номер или тарифа не мога да разбера.
                            А полицейската държава я правят управляващите-полицията е маша в ръцете на мутрите, вие какво искате или какво очаквате- каквато главата такива и ръцете. Сами сте си го избрали, сами си го сърбайте. Като Ви убеждаваше да гласувате за него не помислихте ли че полицай бивш няма и той друго си не знае.

Коментар

Абе според мен и тази монета има две страни.
                              И пострадалите малко пресилват нещата:
                              - ритнали вратата , ами да почукат ли ?
                              - не разбирал Български , непознаването на закона не те прави невинен!
                              - Братовчеда взънал да повика такси, не ми се вярва да е звънял на централата и полицаите да са го погнали заради това.

Полицайте и те са се попрестарали в действията, като видиш нормално семейство , деца трябва да ти светне една лампа , обаче за да стане това трябва да не си загубил самообладание.

Малко ми се струват пресилени нещата. Вярно неприятни неща са обаче са неизбежни, важното е да не се подминават и да са възможно най-малко. Писанията за полицейска държава в случая също са неумесни. Или самите журналисти не знаят какво значи полицейска държава или се търси сензация.
                              088455338две
                              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                              Джамбазов 2010г..

Коментар

Ма вие сериозно ли мислите е тия са яли бой "по грешка".
                                Тва полюцай дето бърка адреси е за застрел и набиване на кол бе ...
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X