Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полицейско насилие

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полицейско насилие

В България не знам, но в повечето страни си има понятие "безделничество", което е наказуемо с глоба и/или по-голяма награда. В повечето случаи са местни закони, и са с доста широко покритие.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За повечето страни не знам , ама ако в България стане наказуемо "безделниченето" , то веднага правозащитните организации ще нададат вой за етническо прочистване . Щото е известно как може да се определи преобладаващата част от римското насение , изхождайки от горния критерий.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        В България не знам, но в повечето страни си има понятие "безделничество", което е наказуемо с глоба и/или по-голяма награда. В повечето случаи са местни закони, и са с доста широко покритие.
        Стана ми интересно, ако съм спестил пари и искам да си полежа в къщи - какво, забранено ли? Или ако не мога да си намеря достатъчно платена работа по моите критерии. Трябва да робувам на някого?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Стана ми интересно, ако съм спестил пари и искам да си полежа в къщи - какво, забранено ли? Или ако не мога да си намеря достатъчно платена работа по моите критерии. Трябва да робувам на някого?
          Безделничество не значи безработност. Ти пак си полежи. Ама ще полежиш, пък ще ти мине, и все ще хванеш нещо, ако не за парите - за кефа.

Всъщност и на мен ми е интересно, каква точно е законовата формулирова на "безделничество". Види ми се малко отнесена работа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"Наказателен кодекс
            ...
            Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
            ..."
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Значи законът се занимава с получаването на доходи по непозволен или неморален начин. Все съм се чудил, какво отношение към морала има законът?

Коментар

Погледнато в тесен смисъл, дали рентиерството или издръжката от лихви е обществено полезен труд полаган по морален начин? Или пък участието на борсите?
                И в този смисъл, не трябва ли всички неработещи пенсионери да минат в същата графа? Ими безработните - морално ли е да ги хранят мама и тате или пък половинката, а те с цялото си нахалство да са безработни?

Хм, дали не е добре да се инвестира в частни затвори - така или иначе държавата ако рече да затвори всички няма да има практическа възможност, та ще се стигне и до частните затвори.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  "Наказателен кодекс
                  ...
                  Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г.) Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
                  ..."
                  Ами те и в парламента не са много обществено полезни

Колкото до частните затвори, нали и там трябва да ги храниш, т.е. губят се смисъла и до някъде разликата
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Погледнато в тесен смисъл, дали рентиерството или издръжката от лихви е обществено полезен труд полаган по морален начин? Или пък участието на борсите?
                    И в този смисъл, не трябва ли всички неработещи пенсионери да минат в същата графа? Ими безработните - морално ли е да ги хранят мама и тате или пък половинката, а те с цялото си нахалство да са безработни?
                    Е, не се увличай.

Има разлика между доход и издръжка (на безработен или нетрудоспособен близък) и тя е ясно описана в законите. Получаването на пенсия, поне на теория, представлява харчене на по-рано спечелени пари и в този смисъл вероятно е морално. Същото се отнася за рентиерството и лихвите (хихихи, лихви, хихихи).

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                    Ами те и в парламента не са много обществено полезни
                    Прав си, но според мен там трябва да се почне по други раздели от НК - измама, търговия с влияние, корупция и престъпна небрежност. После вече заплатата да се определи като неправомерно получена.

Коментар

• От: Полицейско насилие

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      За повечето страни не знам , ама ако в България стане наказуемо "безделниченето" , то веднага правозащитните организации ще нададат вой за етническо прочистване . Щото е известно как може да се определи преобладаващата част от римското насение , изхождайки от горния критерий.
                      "Безделничество" се ползва относно престоя ти на дадено място, а не за това с какво си вадиш хляба и дали работиш или не.

Дефинициите са различни според мястото, в Чикаго например дефиницията е "Дълго оставане на едно място при условия които биха накарали трезво мислеща личност да реши че въпросното поведение има за цел престъпна улична банда да установи контрол над ясно определени територии, да плаши другите да не влизат във въпросните места, и/или да прикрие извършването на престъпна дейност".

Това е законовата основа полицаят да може да изгони банда хлапетии примерно от подлез, вход, квартална градинка и т.н, както и по-сериозни неща. Просто закон с който се реагира на "Ама чиче/бате ние нищо не правим, само си седим".
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        "Безделничество" се ползва относно престоя ти на дадено място, а не за това с какво си вадиш хляба и дали работиш или не.
                        Тук говорим именно за репресия върху вид бизнеси, а не за "злонамереното размотаване".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Е, не се увличай.

Има разлика между доход и издръжка (на безработен или нетрудоспособен близък) и тя е ясно описана в законите. Получаването на пенсия, поне на теория, представлява харчене на по-рано спечелени пари и в този смисъл вероятно е морално. Същото се отнася за рентиерството и лихвите (хихихи, лихви, хихихи).
                          Така ли? Я бъди ако обичаш по-конкретен - в кои закони по-точно е описано?

Коментар

Издръжката е определена в семейния кодекс, доходът - например в облагането на физически лица.

Коментар

• Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнение
                              Който не е работил в тая система моля да не коментира. Когато на правиш службата колкото него ще те питам после,ти как ще се държиш с боклуците, който системно нарушават спокойствието на НОРМАЛНИЯ ГРАЖДАНИН на тази страна,а не от твоита камбанария да гледаш и да цъкаш като чесовника на кулата в Трявна и да викаш на мен няма да ми се случи да ме оберат и т. н. Но не даи боже да ти се случи и тогава да викаш каде ПОЛИЦИЯТА бе....................................
                              Хайде без излишен драматизъм!Ще си коментираме каквото искаме, без да име нужда от съвети на бивши или настоящи полицаи.
                              Кой не му издържат нервите след дългогодишна служба да напуска и да се захваща с нещо по-леко.......примерно балет!

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Да бе, ма на "НОРМАЛНИЯ ГРАЖДАНИН" да му бъде осигурено спокойствието от ненормални типове - няма как да стане!
                              Този тип не успява да контролира собствените си първосигнални реакции, крещи в истеричен фалцет и неудържимо подскача като японско петле. И всичко това, в една елементарна ситуация - плоска, просташка провокация от страна на някакъв дребен, уличен мухльо.
                              На такъв, аз не бих възложил да мете по обектите ми, а в същото време той носи оръжие по задължение, според професионаната си характеристика, и аз трябва да разчитам на него относно сигурността на децата си - примерно.

Колкото до загиналите - мир на праха им, но ако са били същите "професионалисти": Като нищо са основен фактор за съответната развръзка!
                              Да не говорим, че в болшинството от случаите, просто са лично забъркани в съответната афера.

П. П. Ако четат полицаи, моля да не го приемат лично. Както един уважаван участник веднъж се изрази по друг повод: "Само заради едни 95% - и на останалите им излиза име!"
                              Правилно!
                              А колко ми осигуряват спокойствие е друг въпрос!?
                              Плащам си на застрахователи за да не ми откраднат колата(след кражбата на старат ми кола), плащам на частен СОТ да ми пази жилището(след два обира и нулев резултат от "...родната полиция..." в разкриването на извършителите) е тогава какво спокойствие ми осигуряват.След като си плащам за спокойствието на частни организации за какво ми е ".....родната полиция...."??
                              Като разкрият извършителя на кражбата, на колата ми и извършителите, на двата обира в дома ми тогава да дойдат и да реват за уважение, заплащане и статут.....
                              В момента аз полза от това че данъците ми отиват и за техните заплати не съм видял!!
                              Последно редактирано от giorgio; 03-08-10, 12:43.
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Примерно
                                Анкета: Колко пъти през съзнателния си живот съм потърсил помощ от полицията?
                                И ако е имало случай, защо не сте потърсили съдействие от въпросната институция.

Анкета: Плащате ли допълнително застраховки против кражби, и възползвате ли се от услугите на частни фирми занимаващи се с охрана на собственост?

Анкета: При подаден сигнал за *****(престъпление, нарушаване на ... нещо си или нещо противозаконно), бяха ли адекватни реакциите и мерките предприети от въпросната държавна институция.

Като за третата анкета сигурно броя граждани дето са стигали до там ще е доста малък, но за сметка на това неодобрилите предприетите мерки ще са голям процент.

Абе въобще ... те на един сигнал за някакво сбиване не реагират и чакат да се поуспокоят нещата и тогава се появяват (като по филмите, само че главните геройте ги няма). И това при нещо дребно, да не говорим за разни мутри и там дето се разкарват с една тумба охрана.
                                Е неопорим е и факта, че за да се стигне до престрелка от страна на полицията положението трябва да е доста извън контрол и полсе ще пишат две кофи мастило. С две думи законите са повече на страната на лошия , което е и предпоставка за лоши и нерешителни действия от страна на униформените.
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X