Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение

АЛТЕРНАТИВАТА Това 18 годишно дете , какво ще избере рубла или евро ...

Избора не е межу рубла и евро - забавен си - пропагандата те е изпълнила с омраза и си типичен обитател на 'Фермата'
    който крещи
    "4 крака ДА, 2 крака НЕ" или "4 крака ДА, 2 крака ДА"

според как те програмират да действаш против интересите си

когато 'аргументите' опитват да въздействат върху емоцията,
    ВМЕСТО с логика, история и наука да се търси най-доброто решение - получаваш това, което търсиш.
    В случая - цял Живот ще има кой ЗЛОДЕЙ да е виновен за сътворените глупости.
    Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 30-10-25, 12:35.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Да, да, знаем. ЕВРО-то се разпада от има-няма едни 20 години насам. И това като несъстоялото се "светло комунистическо бъдеще", и гниещия западен капитализъм.
      Това, че лъжеш директо слагайки в устата ми думи , които НЕ съм написал - показва колко си се потопил в 'цивилизационния си избор' загърбвайки реалността - факти, статистика , числа.

ЕВРА се печатат безконтролно от 2006 и двойно форсирано след 2008 с дабъл буст 2020...

Удара на безконтролното печатане върху икономиката на 'еврозоната' се усети необратимо след 2019.
      Решенията които се взимат вече 5 години само задълбочават проблема.... а потомците на гъркоманите - 'евроманите' си живеете в 2007 г и искате България 2026 да е Германия 2007 .... ама няма как да стане.

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Това, че лъжеш директо слагайки в устата ми думи , които НЕ съм написал
        Иди на лекар, честно

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
        2. ЕВРОЗОНАТА ще се разпадне
        За щастие в тоя форум все още написаното стои.

И да, подобни словоизлияния слушаме от 20+ години, за квото дойде - за ЕС, за еврото, за долара и каквото още се сетиш. Не си сам. И да, те не се състояха точно както не се състоя зрелия социализъм и светлото му бъдеще.

Последно редактирано от sparkybg; 30-10-25, 14:37.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Заради ковида всички се напечатаха на валута. Някой трябва да плати сметката вече. Взе да се появява термин "балон във всичко" . Всяка криза е била породена от нещо балонизирано . Сега няма . Всичко гърми нагоре и няма баланс. Щатите вече са с 38 трилиона. Европа е зле . Япония ще гръмне. Китай също са в голям дефицит ,ама данните са ненадежни от там поради причини. Русия с поред мен е у гъбите вече. Остана ли някой?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Остана остана --- със сигурност !! Работя с такива и ги знам...
            Наистина сметката трябва да се плати но в общи линии "колективния запад" е от зле по зле .
            Все си казвам да не се обаждам - щото такива "разбирачи" има в този форум че...
            Толкоз зле никога не е било - балон балон ама комбинацията от балон + крадене е убийствена.
            Ако някой ти каже (trav примерно) че и преди се крадеше - такъв човек или е от крадците(или свързан с тях) или е пълен глупак...Няма средно положение.
            Аз съм в тези среди и ти казвам директно случай от вчера (много съм изнервен затова) .
            Звънят ни да ни навият да сме подизпълнители на определен обект в Шуменско...
            Директно ни казват : вече сме взели част от вашите продукти през еди кой си - дайте останалите компоненти и елате да монтирате и да напишем протоколите...
            Псуваме се направо - отказваме но то по лошо се получава - щото част от системата е наша (взета през трети).
            В общи линии:
            Обекта е 100 000 - 70 000 директно се крадат - остават 30 000 физически да се направи..Което е невъзможно - даже и боклуци да сложиш пак не става..Най ниската възможна цена да стане обекта е около 40-45к...
            Човеко - каква държава ще издържи да се краде по този начин?? Онзи малоумник "trav" ми говори че винаги е имало комисионни и кражби?!
            Да - ама НИКОГА НИКОГА в тези пропорции... 70 % - това не е комисион Радо...това е убийство на всеки проект.
            При тези кражби никога никой проект няма да работи - какъвто и да е той.
            Няма как да стане това. И това не е изолиран инцидент ами масова практика
            Няма как един съдия да получава 24 000 месечна заплата. Че то повече от президента бе?

P.S
            Тия кражби стават с знанието на Брюксел!!! Те отпускат пари и ЗНАЯТ за тези кражби - и не им пука... В момента брюкселското правителство си затваря очите за всичко само и само дадено правителство да следва тяхната линия...
            Но то така - колко ще издържим?! Казвам ти - не съм виждал читаво изпълнен проект.. Само разруха и съсипии...

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          Остана ли някой?
          Попето (така му викаха другите съдии от СГС) a.k.a. "За Бога, братя, не купувайте!!!" , помните го този "първи демократично избран премиер", изрече навремето една мисъл, която не стана крилата като "за Бога, братя...", но си остава вярна: НЯМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА Е ЗАГИНАЛА ЗАРАДИ ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ©
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Ще има корекция ,глобална. Е в тая корекция предпочитам да съм със западащата евроикомомика. Наистина е западаща към момента. Ама посока Русия не искам. Към китай и Щатите не можем да се закачим пък и те са лайнари които ще не сгърбят някакси още по-добре.

Коментар

• mishomishev наистина се насират от крадене. Всеки го знае. Но при краденето има отчисления да си притвори някой по-нагоре очите. Някой започва да ни контролира. В момента и за в бъдеще ще Брюксел засега. Ако са руснаци ,американци или китайци да ни дърпат конците какво ще стане? Ще върнат рушвета ли? С краденето ние трябва да се оправим сами ,а май не можем. Не виждам изход. Трябва да се изметат абсолютно всичките барабар с новопостъпилите уж опозиция,защото ги виждам че ако са на власт ще са същите. Преди време по евроземеделски проекти щяхме да се занимаваме. Същото беше. Оня открито си казва- даваме ти 300 ,моментално връщаш 150 и с ревизията на цялата цигания се оправяш сам.

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Следващите ще са пак същите. Оти ситен сме маскари

• Моето предвиждане занапред (глобално,нашите си вътрешни проблеми ще ги има без начение към кои сме), че ще стане многополюсен свят. В западните територии ще има доста бунтове от бедните прослойки,на изток по-скоро не . Изтока ще събира суровини защото те им трябват така или иначе, запада ще прокара няква напълно дигитална икономика- защото тея мъстии няма как да си оправят дълговете и ако има вариант даже и от хартия да спестим ще е добре. Факт е че все още Америка е иновации и предприемачество а Китай и околия са копиране плюс доработка и пак напредък със сериозни темпове.Европа ще слиза надолу докато не се промени мисленето че вече на стара слава не може да се разчита.
              Относно темата-никакви сантименти нямам към лева дето съм си купувал банички като малък. Гледам да живея прилично ако ще и в късчета ,злато ,сатошита и донги да пазарувам. Могат да ни вкарат у гъбите нашите със и без евро,ако пък сме и без борд може пак да стане прекалено интересно.

Коментар

• Ще ме извиняваш Радо ама това нещо:
                "Гледам да живея прилично ако ще и в късчета ,злато ,сатошита и донги да пазарувам"

Това няма как да се получи. С риск да ме набиеш ще цитирам един виден руски олигарх:
                Няма особен смисъл аз да съм добре - защото като изляза аз или семейството ни на улицата - някой бедняк смазан от кризата ще ни пребие/ограби.

Та пак се връщаме на основното:
                Няма вариант ти да си добре (дори и с пари) при положение че навън е ужас. Рано или късно ще излезеш от къщи и ще те посрещнат несретниците.. То това не е живот...
                Единствения начин е да емигрираш или да си в някаква нормална среда...

Има един основен индекс - който безпогрешно показва нивото на стандарта.
                Това е хигиената и чистотата...Не може да отидеш в някоя европейска столица и да гледаш боклуци.
                Не може да гледаш просяци по улиците наркомани и балони с райски газ.
                Няма вариант да си готин богат с високи идеали и ...мръсен..

Все едно да се качиш на Ферари а вътре пълна кочина огризки лайна мирише... Кви стандарти бе?
                При това говорим за столицата на Европа?! Не говорим за някво си градче...Ако Брюксел е така - как е в по малките градове?

(93) Клошари, миризма на урина и фекалии, бездомници дишащи балони са обичайна гледка в Брюксел, Белгия! - YouTube

Аз му вярвам на тоя варненец!? Човека е точен и готин!
                Не я ща тази Европа педалска... искам чисто и подредено

Коментар

• trav
                  trav коментира
                  Редактиране на коментар
                  Мишо покажи ми руски олигарх на който децата са му в оня кочина.
                  Половината монако е на руснаци лондон белгравия е само руснаци, Най хубавите гръцки острови са руснаци, дори и бедните корумпирани руснаци живеят в черна гора.

Ти никога май не си общувал с руснаци.
                  За разлика от запада, в тая територия имаш ли пари се считаш за над човек а останалите са крепосници. И тука комунистите и чаветата им мислеха по същия начин

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Доколкото знам Монако примерно не е за цървулковци, били те от Люлин, Москва, Лондон, или Ню Йорк. И не знам с колко руснаци си контактувал, но явно със западняци не си имал никакво взимане-даване...

• Разбирам . Но както казах вътре в държавата не можем да оправим боклуците,че за Брюксел да се грижим. Не знам дали знаете ама общината във Варна е почти капитулирала. Пак има криза с боклука . Не ги знам кой какъв е вътре от ПП ли е от Герб или на прасето . Дългогодишни кадри ,които знаят какво правят,обикновенни чиновници дето разписват нещо и се водят че отговарят за нещо напускат и няма кой да ги смени.Преди година звъня за сигнал-боклук,контейнер,дърво на жица.... И на другия ден се разминавам с кола на общината. Сега е зле. Пускам сигнал-никой нищо с месеци.
                Аз лично не съм типа революционер. Около мене бетонирам пътища сменям водопроводи,правя локално нещата да са подобре извън входната ми врата,но дотам. Да повеждам хора и да вдигам въстания не е моето. Нямам вече и енергия такава. Възхищавамсе на такива хора по принцип,но от известно време осъзнах че той живота един.Гледам да се оправям с лек до среден бунт към нещо което не ми харесва. На Бенковски му изгледах всички клипчета които беше пуснал. С критично мислене естествено,защото не съм съгласен с позицията му. Ами и той наполовина е прав. Аз наполовина съм прав за другите....
                Мигрантската политика на европа не ми е изобщо присърце,както и много другиама сме тотални нещастници на картата и трябва да се закрепим за някой.
                Последно редактирано от //Радо//; 31-10-25, 00:01.

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                  Ще има корекция ,глобална. Е в тая корекция предпочитам да съм със западащата евроикомомика. Наистина е западаща към момента. Ама посока Русия не искам. Към китай и Щатите не можем да се закачим пък и те са лайнари които ще не сгърбят някакси още по-добре.
                  Да ти имам оптимизма. Никой не го е еня какво предпочиташ. Ще те закачат за когото е изгодно на по-силния в момента. И ще те презакачат в случай на промени, докато откачиш напълно. Вече имаме първите лястовички във форума.

Няма вариант ти да си добре (дори и с пари) при положение че навън е ужас. Рано или късно ще излезеш от къщи и ще те посрещнат несретниците.. То това не е живот...
                  Това го мислят хората с деца. Колко от джендърите в елитите са такива? А има и "иноватори" като Мъск и Павел Дуров, които щедро пръскат семе навсякъде. Последният не притежава жилище и живее щастливо. Комунизъм, бако.

Единствения начин е да емигрираш или да си в някаква нормална среда...
                  Дали ще те пуснат в ранчото на Гейтс или някое от ловните стопанства на Пеевски? И ако да - като какъв?
                  Последно редактирано от ezhko; 31-10-25, 08:01.

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Избора не е межу рубла и евро - забавен си - пропагандата те е изпълнила с омраза и си типичен обитател на 'Фермата'
                    който крещи
                    "4 крака ДА, 2 крака НЕ" или "4 крака ДА, 2 крака ДА"

според как те програмират да действаш против интересите си

когато 'аргументите' опитват да въздействат върху емоцията,
                    ВМЕСТО с логика, история и наука да се търси най-доброто решение - получаваш това, което търсиш.
                    В случая - цял Живот ще има кой ЗЛОДЕЙ да е виновен за сътворените глупости.
                    Да не твърдиш че това дете Лайена му е платила да пее на улицата

Когато 18 годишни излязат на улицата и пеят ( няма смелост да говорят) че нещата не са наред.
                    А императора ги пие и вкара в затвора...

Какво означава, че нещата са наред или има проблем.

До тук историята показва че това дете умно светло талантливо ще дойде в България или Швеция, ще се хване на работа в макдоналдс

Радо това ли е многополюсен свят. Колко време ще се задържи ако будните умните талантливите бягат от тези полюси.

Не забелязвате ли че София (Пловдив и Варна) се пълнят с руснаци- семейства с деца, Само се чудя защо ги записват в руски детски градини- надяват се да се върнат ли?? Та и мишо не ще да хооди там
                    Ония ден от глово дойде младеж заговорих го завършил машини в ленинградската политехника, дано бързо си намери хубава работа.
                    Дали от хубаво е зарязал години яко учене да кара моторетка в София???

Незнам , уж в русия всичко е хубаво а хората бягат от там ,
                    Мисля че с това управление в , колебая се кое първо ще свърши русия или путин, а войната в украйна не е притеснение. Отново поука от историята и най голямата империя СССР с половин европа в нея барабар и с нас, се разпадна не защото америка ги е била ..
                    Сега губи Украйна , а колко републики ще последват Азербайджан ..

Мише знаеш ли коя държава се е наричала Московия и какви са били границите и
                    Последно редактирано от trav; 31-10-25, 08:38.

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
                      ...
                      Не забелязвате ли че София (Пловдив и Варна) се пълнят с руснаци- семейства с деца, Само се чудя защо ги записват в руски детски градини- надяват се да се върнат ли??
                      ...
                      Какво се чудиш - не се надяват да се върнат там, а ЧАКАТ МАТУШКА ДА ДОЙДЕ ТУК
                      "Избягали" били. Еми както нашите "здравсили" са се СКАТАЛИ НА ТЕФЕРИЧ из ЕвроГейския съюз и "ДребноБритания" ©️цоцат си социалните придобивки и оттам ръсят псувни, ругатни, огън и жупел по мръсно пиндоевроГейско роПство и копнеят Путя да дойде най-после "да ни опраЙ".

100 години СССР са това, не е шега работа. Пет поколения як "отрицателен подбор" и непрекъснато промиване на мозъците на оцелелите при "подбора" как са най-великата нация, с една допълнителна хромозома, свръхчовеци, полубогове и всички типа "болгары - мерзкий цыгановатый народишко" ©️требе да им лъскат ботушите и да им лижат задниците.

Бегат от потенциална мобилизация, от санкционния дефицит на луксозни стоки, но-о-о-о чакай ти да се "интегрират" в нашето общество или "да подобрят генофонда" както наЙвно си мислят някои другари, гледайки белите, руси и синеоки рускинчета.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Варна е пълна с руснаци и украинци. Повечето богати.Всеки ден се разминавам с такива дето си оставят децата в частна ДГ. Българска. И руснаци и украинци и българи естествено. По време на родителски срещи или друг повод ,отпред е парад на суетата. Само скъпи намазани коли. Много от тях няма да се върнат откъдето са. Допреди две три години руснаците дразнеха как гледаха отвисоко империалистически,сега май си говорим нормално. Украинци вече има страшно много дето си работят и няма да се прибират в разсипаните области. Правят им общежития в някои заводи(инфо от първа ръка но няма да кажа кои),защото доста са хора инжинери със стаж и не искат да лежат на социални помощи , с очаквания на адекватни като в България заплати. Естествено в началото навлезе и доста мърша която замина за по-богатите държави да прави престъпления явно. По касите в магазините редовно ти взема парите някоя украинка. Вечер докато се мотам в морската градина,зимно време е само руска реч. Руси ли са или украинци не знам.
                        Последно редактирано от //Радо//; 31-10-25, 10:43.

Коментар

• До Ежко и Трав: корекцията и полюсите се отнасят в моя пост за икономиките. Политиката я оставям на други хора въпреки че са доста свързани
                          В момента Китай Япония Корея ,Индия събират ценни метали и изобщо всякакви. Перчема прави някви игри с крипто ,стейбълкойни.... Целта е ясна . Обаче накъде ще духне вятъра береш ли му лайката. Европа не съм убеден че прави нещо изобщо.

Коментар

• trav
                            trav коментира
                            Редактиране на коментар
                            каква икономика Бриск или китай.
                            Всичко е долар
                            В съвременния свят икономиката е наука и иновации.
                            Това е Русия- копа нефт и продава, айде до преди месец продаваше преработен нефт- бензина ама украйнците ги върнаха в 18 век
                            Какъв полюс е това. Китай бълва производство. Единствения стимул е че е евтин.- евтин за сметка на кое ???
                            Индия ли ще е полюса.

За три години ОпенАИ обърна световната икономика- и сега започва преди това Мъск с Тесла сега и с космически жсм. Европа произвежда машини за чипове и инжекции за ослабване ( Оземпика счупи целия бизнес с печалбите си)

Къде ще дойде новия полюс Китай инвестира много в наука ама много милиарди годишно Изпраща студенти купува стартупи ама накрай нещата отиват в Америка . Още са на ниво копи и бърза продажба

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X