Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от tabu_bg Преглед на мнение
    И Шенген и Еврото ги забавихме страшно много. Сега с тая международна обстановка коня заминава в ... Шиши и Боко натискат яко, по-скоро Шиши та да цоцне парите от борда. ( Тея от КТБ свършиха ) Половината за него половината за народа. Заплати ще се вдигат Шиши народен герой ! BTW той с Градския в София започна вече . Като дойде Еврото заплати и цени още малко нагоре и яко заеми, щото вече по-лесно пък и по-евтино. Почва една спирала инфлация цени заплати, дълговете нагоре. След 3-4-5 години плоския данък остава в историята, тея бакии трябва някой да ги плаща все пак ! От там и малкото останала конкурентноспособност заминава.. щото тя нашата се крепи на това, че сме еФтини. Като прибавиш и това, че вече ще гасиме и вноски по дълга на съюза и стана една ох та леле. Ама карай да е весело. Стегайте коланите да се въоражаваме и да бориме Русия, че нема избутване иначе.
    Толкова синтезирано клъвнал на 100% на всичката помия, дето се лее, не бях виждал. Звънни на Копейчо - веднага ще те назначи на отговорен пост. И добре платен в рубли.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Писано е в темата, НОООООГО пъти. Знам ви че ви мързи да четете, ама ще трябва да се потрудите. Нищо не е даром в тоя живот.

1. https://www.mediapool.bg/rezervat-na...ews371301.html ...или накратко, правителството НЕ МОЖЕ да харчи тия пари както му е угодно. БНБ може да ги инвестора по малко по-рискови (и по-доходоносни) начини ит сега, спазвайки съответните правила, на ЕЦБ включително.

2. Не само че никъде не се е случило, ами имаше период с нулеви и отрицателни лихви и дори тогава не се случи. Всъщност, колкото и да е странно, някои лихви дори ще се вдигнат. Глупостите със заплатите са си от нас и както виждаш и сега много успешно ги осъществяваме. Не само нямат нищо общо с Евросоната, ами именно в Еврозоната ще ни е по-трудно да правим въпросните глупости.

3. Бюджета за тия неща на ЕЦБ е 80 милиарда евро. Максималния принос на България към това ще е около процент, тоест 800 милиона евро. Не на година, а въобще. Заедно с капитала на ЕЦБ (10 милиарда евро), щв трабва да предоставим около 960 милиона евро. Информацията за това е публична - четете, преди да кълвете. При конкретни "аккции" за изкупуване на повече, участието ни е пак толкова - около процент. Тоест за да дадем всичката си сегашна валутна гаранция на борда в тая посока, ЕЦБ ще трябва да вземе решение да изкупи държавни облигации за 4 трилиона. Изобщо не споменавам че това не са пари в бездънна яма - всички то тук "фалирали" си връщат задълженията, дори предсрочно.

4. На цяла Европа и е в плановете да се въопръжава, и така трябва. Или си на мнение да свалим гащи, да се подмием, да се намажем и да си насочим задните част на северозапад? Не само, ами България е и в изгодна позиция за това, предвид военнопромишления ни комплекс, който ще трябва да се надгражда спрямо сегашното си състояние, а той и сега бачка на максимални обороти.

ПП: Много добре знаеш кой е Копейчо. При толкова тотално "поемане" на всичките му опорки би-било олигофрения да не си гласувал за него или някой подобен.

ППП: Айде сега да видим твойте аргументи. Ама твойте лично, не да ме препращаш към титани на икономиката като Р.Геч. и компания.
      Последно редактирано от sparkybg; 23-05-25, 11:43.

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Tabu
      Даже не знам от къде да започна, че хаоса ти е абсолютен.
      Плоския данък, го въведоха БСП, а той е най десния възможен. Както се пише взимаме повече пари от бедните, и по малко от богатите. А тези с големите заплати изобщо.

1 Резервите в банките. Това са пари на банките, респективно техните вложители.
      Не са твои пари или на Пеевски. Минимума в момента е висок, защото ако тръгне да потъва няма кой да я спаси.
      Е сега вече има кой, само че забележи... До сега контрола как банката раздава пари зависеше от БНБ ( специално за КТБ са си затворили очите ама яко)
      Има и нещо добро, Пеевски няма да може да избира тези който контролират Може би точно това те смущава...

2 В момента цените са много надути, Дянков, Хампарцумян..Няма да се вдигат цените,
      Ама костадин костадинов, явно разбира повече от икономика.

3 България ще изкупува дълг, браво това манията за величие на ония с парка ли е Величието...
      Нашата икономика е под 3 % от еврозоната... Какво ще изкупим

За въоръжаването на Европа... Проблема е цивилизационен, До сега Европа разчиташе на УСА (плащаше си). В момента Русия избира войната, и Путин може да я спре когато реши. Не може че ще го .... Цяла русия е на военна икономика, какво мислиш че ако спрат в Украйна това оръжие няма да го ползват, коя ще е следващата държава която ще нападнат, Молдова, Естония, България... Забележи не дали а коя!!!

Дай идея какво да прави Европа, да чака джуджет какво ще реши??
      Пък и бизнеса с оръжие е много печеливш , и България изкара много пари

5. 1 януари 2026 е най-добрата дата. Не е . Закъсняла е с много години.
      Факт. Първото правителство на Радев с Петков и Василев. Блокираха влизането с инфлация и дефицита. Ако не беше Василев щяхме да влезем преди Хърватска

Европа се пребори с идеята за Европа на две скорости, но източната империя още не иска да пусне България.
      Табу какво искаш за България,
      да сме в Европа,
      На опашката в периферията , на втора скорост
      или с руснаците.

Табу ходил ли си някога в Европа??? Не , да ти кажа ли какво не можеш да видиш там.
      Вчера в София гледах как автобуси на частна фирма, извършващи частен превоз, използват бус ленти и трасета??? Само една фирма има тази привилегия...
      Познай каква конкуренция може да има в бг, всички останали спазват закона .. А един е над.

Мафията я разбирам защо не иска Еврозона, ама обикновените хора защо...??

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      trav, плоският данък е точно взимане на ЕДНАКВО пари от всички. И според мен е най-правилният още по дефиниция. Нискодоходните могат да се подпомагат по много начини и да се докара номинално същия ефект като постепенен данък, само дето ще е кристално ясно кое колко струва, кой колко плаща, кой колко взима и други такива, пък поддръжниците на "дайде да дадем" хич не ги обичат тия работи, щото лъсват едни истини дето хич не им пасват на "мирогледа".

Щото нищо нямаше да поскъпне от началото на годината Кока - Кола България за четвърти път от днес вдига цените .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Синът ми си дойде за отпуска края на юли - вика, че тука всичко по магазините било В ПЪТИ по-скъпо от в Нидерландия. Познат пък си купи имотче в Италия и непрекъснато пуска снимки с цени от пазари и магазини там. Отново в ПЪТИ по-евтино там.
      Съседни държави извън ЕС няма да коментирам, "в пъти"-те там са от години, само дето станаха като в оня песен "много-много-много-много раз"
      Работата с това вдигане на цените определено е организирана и целенасочена.
      Отделно се появи консТиПативен теориЙ, базиран на очевидно нарастващия брой нови монети и банкноти в оборота (ако загледате, ще го установите), че евро май няма да има догодина.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        " консТиПативен теориЙ, базиран на очевидно нарастващия брой нови монети и банкноти в оборота "

Може ли конкретно какви са??

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:canab.jpg
Прегледи:198
Размер:84.1 КБ
ID:7009325

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Щото нищо нямаше да поскъпне от началото на годината Кока - Кола България за четвърти път от днес вдига цените .
        Дреме ти на швепса!

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          На мен ми дреме само че всички отговорни фактори в тая държава се кълняха че няма да допуснат икономически необосновано увеличение на цените.

Ами ако се замислим в София специално КЗК излезе с становище че няма концентрация..на па . (конкренция ) В квартала имаме Кауфланд , Лидъл и 10 гаражчета . Според КЗК 10 на 2 магазина си е конкуренция
        Подробности че Кауфланд- Лидъл са един магазин, Абсолютна подробност че промоциите са еднакви ... Проблем няма според КЗК, Имам още цели 10 гаража който дават избор

Ако КЗК направят анализ по оборот, дали 10 гаража в махалата ще са равностойни на Кауфланд и Лидъл ???

В малко съседно на бг градче Мангалия- имат Лидъл, Карфур, Пени и Алди . Цените са съвсем различни .......
        Какво искаш , Европа не ни е виновна, че нямаме и не искаме да прилагаме закона.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Лидл и Кауфланд са собственост на един човек . Един от най богатите в Германия Дитер Шварц . Злите езици говорят че във фамилията са и Пени и Метро . Алди е собственост на други немски супер милиардери Тео Албрехт : Карл Албрехт и Беате Хайстер .

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Европа не ви е виновна, че вярвате и в задгробния живот... Сега чЕкайте на КЗП и подобни да прилагат закона, с който ще борят пазарната икономика...

mishomishev коментира
        Днес, 10:53
        " консТиПативен теориЙ, базиран на очевидно нарастващия брой нови монети и банкноти в оборота "

Може ли конкретно какви са??
        Разпространява се из фейсбук групи на поддръжници на "Величие" и "Възраждане"
        Учуден съм, че не знаеш за това.

Факт е, че напоследък много често и аз попадам на пресни, миришещи на мастило, банкноти от 50 и 100 лв.
        Ако сме оптимисти - европоклонници, можем да заложим на това, че БНБ просто изхвърля в обращение пазените в резерв новонапечатани левчета (знаем, че се печатат по поръчка в чужбина) поне да не я е много яд, че е плащано за печатането им, пък не са влезли в употреба.
        Дали обаче прибира за унищожаване съответните количества стари банкноти... това вече е за консТиПаторите ...

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Наистина не знам! Нямам фейсбук (мама ми е забранила) и не знам какво разпостраняват.
          Като каза нови банкноти - наистина се сетих че днес платиха в нови столевки...Не се бях замислял

Синът ми си дойде от Берлин в отпуска за 2 седмици. Беше ужасен от цените на храните по суперите и в кварталните ресторанти.

Сам си пазаруваше.... .

Коментар

Много ясно. В Германия цените са в евро и са наполовина...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Много ясно. В Германия цените са в евро и са наполовина...
            Да, ама Петко Бочаров ®. Вече един месец се обявяват И цени в евро на етикетите.

Коментар

То повод за циврене все ще се намери, дали за цените, дали за друго.
              Забавното е, че дори не е необходимо човек да се аргументира. Достатъчно е да подхвърли: "Бай Некой беше шокиран от цените на"...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                То повод за циврене все ще се намери, дали за цените, дали за друго.
                Забавното е, че дори не е необходимо човек да се аргументира. Достатъчно е да подхвърли: "Бай Некой беше шокиран от цените на"...
                Нямам причини да не вярвам на сина ми или на снимките на приятеля ми, които праща от Италия. Съвпадат с мои наблюдения. В КМБ потребителските стоки са по-скъпи от тези в Еврозоната. Понякога в пъти.
                Но щом се кефите, значи още може да се вдигат цените.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  ...Но щом се кефите, значи още може да се вдигат цените.
                  Очевидно в черно-белия свят има две положения:
                  - хора които мрънкат - те са борци за виртуални правдини и радетели за справедливостта
                  - хора които не мрънкат - те задължително се "кефят"

А в това време в реалният свят животът продължава да си върви...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    В КМБ потребителските стоки са по-скъпи от тези в Еврозоната. Понякога в пъти.
                    Дай някой пример, е така, да не си голословен.

Коментар

Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
                      Дай някой пример, е така, да не си голословен.
                      От АПРИЛ тази година, Италия:

Име:Meloni.jpg
Прегледи:169
Размер:629.7 КБ
ID:7009456

И не НЕ Е НА килограм цената. На БРОЙКА е:

Име:Meloni1.jpg
Прегледи:162
Размер:656.2 КБ
ID:7009457

Е тука, вече е на килограм... АПРИЛ месец:

Име:Pomodoro.jpg
Размер:614.8 КБ
ID:7009458

Иначе, от онзи ден, Лидъл Германия и Лидъл България. Обърнете внимание на ГРАМАЖА

Име:CamembG.jpg
Прегледи:165
Размер:195.7 КБ
ID:7009459

Име:CamembB.jpg
Размер:634.7 КБ
ID:7009460

Но-о-о-о, темата става "déjà vu". Още преди пет-шест години имаше такава тема и тогава се замеряхме с линкове към сайтовете на разните търговски вериги в Клета Майка и в други държави, вкл. САЩ.
                      Щото винаги се намира някой розовоочилатко, който да се изцепи: "Ами то на конкретно тоА камЕмбер и на тиА дУмати, явно годността им изтича и затова гледат евтино да ги разкарат"

А то така е с ВСИЧКИ стоки - храни, облекла, електроуреди...

Коментар

• rosen_lazarof
                        rosen_lazarof коментира
                        Редактиране на коментар
                        Гагич ти направо уби рибата.
                        На първата снимка се вижда някакъв нелегален събото неделен пазар дето продават мнооооооого измислени да не кажа направо крадени стоки.
                        Живял съм в Италия сравнително скоро до преди година и половина така че ще те разочаровам.
                        Цените в нормалните магазини Лидъл, Евроспар, Конад и т.н. са по скъпи от България
                        Може някога за малко на промоция да има по евтини месни продукти - примерно пармезан за 10 евро, прошуто за 8 и т.н. но са рядко.
                        Иначе едиснтвеното което мога да кажа че е по евтино и то постоянно са вината - направо е рай за ценителите на виното - за 2-3 евра има такова качество дето у нас няма за 10 евра
                        Примерно доматите най евтините без промоция преди година и половина две бяха 4-5 евра за кило.

• Bogoljub Gagic
                        Bogoljub Gagic коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не знам в каква Италия си живял, някъде Милано и на Север сигурно. Очевидно е, че пазарът си е организиран, с постоянни сергѝЙ, а да са крадени тонове пъпеши, домати и патладжани... глупости.

• rosen_lazarof
                        rosen_lazarof коментира
                        Редактиране на коментар
                        Анкона преди година и половина.
                        Не е баш много на север

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X