Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аве хора - знам че това е щекотлива тема и се пишат глупости ама направо съм в ступор и просто не знам накъде да поема...

Трябва да пусна няколко нови сайта - трябва да направим няколко механизма на ценообразуване - и сериозно ме бърка дали да са левове евро и прочие...

Знам че правителството каза че от Нова година в евро...
    Но също така знам че трябва да го свалим до Нова година(мисля че ще успеем) - и тогаз какво обаче ще стане??
    Сроковете са прекалено кратки - положението се сменя буквално за дни - разходите и времевия и емоционален ресурс са прекалено големи за разни екперименти...
    Също така трябва да се изпревари европейски конкурент - тоест не може да се чака с месеци...

Убеден съм че Евросъюза ще се разпадне - просто не знам кога...Уверен съм че и разпадането на Евросъюза е свързано и с войната в Украйна
    Сигурен съм и че нашето правителство ще се разпадне (особено с последните изцепки) - просто също не знам кога...
    Сигурен съм и че самото правителство не иска еврото и търси начини да се измъкне - но не съм сигурен че ще успее за 2 месеца до Нова година...

Изобщо не знам накъде да тръгна...Трябва някаква сигурност не може всеки месец да се сменя стратегията .
    Бих искал да чуя сериозни аргументирани мнения или насоки. Нещо ?

Коментар

Важно е да се обръща внимание на следните детайли - спокойствие, здравословна храна, и редовно вземане на предписаните медикаменти...

Медитацията също не е за пренебрегване.
      Заемаш поза "чайник" и започваш с:
      1. Оммммммм! Розови слонове не съществуват!
      2 и 3 - ще ги допиша допълнително.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Абе Мишев, хващай за Далечния изток най-накрая! Там нищо няма да се разпада, всичко е стабилно, бонбон работа. Това е Новия свят, стига си пропилява времето и таланта тук!
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Вече сериозно се заговори за отказ от влизане в еврозоната. Или недопускане на Клета Майка там. Издънихме се по икономически показатели. Почнахме да се давим на края на Дунава. ©

ЕС все повече става съюз по инерция, отколкото общност със споделени цели. Всеки дърпа чергата към себе си – и това не може да продължи вечно. Може и да не се „разпадне“ официално, но ще се превърне в нещо като клуб на по-богатите, а останалите – на опашката. А ние с унгарците и словаците - отвън при Путя

За Клета Майка БАлгарЯ еврото все повече става нещо като „ще го има, ама не сега“. Инфлацията е висока, икономиката не е синхронизирана, политиците се карат кой да излезе по-хитър пред Брюксел, а матрялът не вярва на никого, освен на Слафчу и Копейката. Засега, де. Гледам все повече почва да вярва на Голямото Д.

Така че – не си сам в това усещане.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Аз все още не разбирам каква е тази фиксация да влезем в еврозоната непременно от 01.01.2026 година на всяка цена . През всяка следваща година ще сме по малко готови ? 35 години не стигат да се разграби това което се построи за 45 години отвън при предшествениците на Путин .
            Последно редактирано от sek.1; 24-10-25, 06:56.

sek.1 коментира
          Днес, 06:49
          Аз все още не разбирам каква е тази фиксация да влезем в еврозоната непременно от 01.01.2026 година на всяка цена . През всяка следваща година ще сме по малко готови ?
          Не влезнем ли сега - няма да влезнем никога. И да, през всяка следваща година ще сме по-малко готови, защото затъваме в дълг, бюджетен дефицит и инфлация, които няма да можем да крием както досега.

Коментар

• blackfirefly
            blackfirefly коментира
            Редактиране на коментар
            Не думай, че ще напукаш розовите очила на някои хора!

• дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            кАжи друже Боголюбе, сутринта мярнах някъде че има към 150 милиарда лъвъ депозити в банките (96 на физичиски лици) а на ддуго място че 37% от бугарце че сме под чертата на бедност - кое смяташ че е вярно?

• blackfirefly
            blackfirefly коментира
            Редактиране на коментар
            Тези, които не знаят какво да правят с пари, имат депозити... Предполагам, че други, които знаят какво да правят с тях, сън не ги лови докато не ги изсмучат...

• дядо владо коментира
            Днес, 13:03
            кАжи друже Боголюбе, сутринта мярнах някъде че има към 150 милиарда лъвъ депозити в банките (96 на физичиски лици) а на ддуго място че 37% от бугарце че сме под чертата на бедност - кое смяташ че е вярно?
          И двете, деди, и двете

Статистика е туй, дето дава свинско със зеле © като поголовен ручак.
          Отделно дет си ги има социално слабите баби, ревящи, че карат на соц. помощи и по 230 лв. пенсия, дет` кат` им дзвънне телефоннийо измамник - хоп, меткат през балкона по 10-15-50 хил. лева "за рушвет на прокурора" за да опраЙ чадото утепàло човек при ПТП.

Коментар

Аве вий хубаво си хортувате ама кажете как ги виждате нещата?
            Ще влезнем ли в еврото на Нова година или ще успеем да се спасим??
            Причината за питането ми е че реално сериозни бойни действия срещу еврото ще започнат ноември и началото на декември... Тоест за след месец са определени да се вкарат в съда (не запомних кой) официални документи за референдум и за инфлацията.... сиреч че това не са празни приказки и си го има официално ...
            И се получава точно както Борисов каза :
            Гледайте Гунди в последните секунди !!!

Ама аз не мога да чакам месец два --- трябва ми решение сега!!!
            П.П
            Преди месеци когато Гагича каза за новите банкноти - ей като видях оборотите наистина поне половината бяха нови банкноти... Отначало си мислех че е някакъв знак ама после размислих. И да приемат еврото - имали са нови пуснали са ги за кво да ги пазят...

Коментар

#95.3
              blackfirefly коментира
              Тези, които не знаят какво да правят с пари, имат депозити... Предполагам, че други, които знаят какво да правят с тях, сън не ги лови докато не ги изсмучат...

И представа си нямаш колко си прав ! Лично бях свидетел на такъв човек... Крал крал крал - и всичкото е кеш естетвено - седи и чака да бъде похарчено..(ама не трябва да се вижда).И аз се пошегувах че да го харчи че инфлацията ще го изяде малииииииииии как избухна този човек...Целия почервеня и почна да крещи :
              Лесно ти на теб - ама аз знайш какви нерви как не съм спал (да го открадне) какви схеми язва стана на стомаха и какво сега - преди 3 години можех да купя 3 жилища а сега само едно...

Та и на крадците не им е лесно... Таз инфлация им еба мамата

Коментар

Разминем ли се с еврото, чекат ни Виденови времéна.

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                  Гаврил Груев Хлътев коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еврото в момента по парична маса М2 (или М3 по избор) заедно с Дълг / БВП е малко по-зле от Видеоново време.
                  Това са факти и числа.
                  Разминем ли се с Валутен борд вързан към нещо по-надеждно - Виденовата зима ще е сладко приятно време....

Факти, Числа , а не емоции и 'цивилизационни избори'

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                ...Ама аз не мога да чакам месец два --- трябва ми решение сега...
                Решение ти трябвало казваш...
                Колко ли да е трудно да се направят сайтовете с цени в лева и евро?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако е само за българския пазар да ! Сегашните са такива.
                  Но новите имат специфични особености и ще си взиамодействат с други (не български) и има съвсем други изисквания.

Написано е някъде по нагоре но не четеш...
                  А и обсъждането е за съвсем друга тема..

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Колко ли да е трудно да се направят сайтовете с цени в лева и евро?
                Невъзможно е, никой никога до сега не е успял, та мишомишев ли да е първия?!?

Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• trav
                  trav коментира
                  Редактиране на коментар
                  Чак пък ей го сайтовете за имоти, за първи път показват цените в левове

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Не влезнем ли сега - няма да влезнем никога. И да, през всяка следваща година ще сме по-малко готови, защото затъваме в дълг, бюджетен дефицит и инфлация, които няма да можем да крием както досега.
                То това е парадокса- влизайки в еврозоната ще имаме още по-лесен начин за още повече кредити / дългове и ще правим още повече дефицит. И да, няма да можем да го крием. Ама то и от кого да го крием вече? От сега чувам как Боеко и Шиши щракат с пръсти на мазен турски кючек, кефейки се на нови постъпления за усвояване, а на нас ще ни бъде връчена сметката, разбира се с чаша студена вода, с либов от заведението. Мен ме кефи обаче мисълта, че минавайки през Сърбия или Македония ще мога да им показвам кукеш, като истински горд европеец. А в Монако няма да се комплексирам, че идвам от треторазрядна държава а ще съм равен на всеки европеец, например някой немски барон или френски граф, мигър в портфейлите ни дрънкат евракис, не какво да е, ехей. Е, при мен ще са центове, ама ЕВРОцентове, а не презряни стотинки.
                Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• gecata1059
                  gecata1059 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Но ще трябва да си вземеш евроцентовете оттам, че на нашите пак ще пише стотинки 🍻

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  И всички ще Омрем?

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Всичко е точно! Поколения от столетия в БГ чакат нещо да се случи наготово. Превърнало се в народопсихология и начин на живот..

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                Аве хора - знам че това е щекотлива тема и се пишат глупости ....
                Сериозно си приел желаното за действително.

1. ЕС няма да се разпадне - дори Фицо и Орбан се натискат да са вътре - ЩОТО Е ИЗГОДНО.

2. ЕВРОЗОНАТА ще се разпадне - само за 1 г. Франция и Белгия са увеличили валутните си резерви в $ със 35% и с 33% .... сметай.
                НЯМА да се разпадне докато има война.... но до 3 години макс след края на войната - еврото ще е история.

3. ЕВРО ще го вкарат в КМБ - това заслужаваме - с подписи и псуване не става - който няма дупе да блокира пътища и да стачкува - на него дупето му го правят с широка халка.
                ЕВРОто ще влезе силно, без вазелин и брутално разкъсвайки 20 МЛРД евраци от народа в дЖОПАТА на прасето.
                За справка - КТБ.

Разбери - дългосрочно погледнато всеки получва каквото си заслужи - тъпите евро подлоги и тъпите русо подлоги заслужават това за което мечтаят
                - едните считат народа си (и себе си) недостойни и некадърни да имат собствена валута - получават заедно с последствията
                другите мечтаят за разорение на съюза на който са членове - получават го.

АЛТЕРНАТИВАТА - да са обединени и да направят най-доброто за България - не ги вълнува - и няма да я получат.

Коментар

• Да, да, знаем. ЕВРО-то се разпада от има-няма едни 20 години насам. И това като несъстоялото се "светло комунистическо бъдеще", и гниещия западен капитализъм.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
                    drukman коментира
                    Редактиране на коментар
                    чЕкай, де. Още 10 години имат "демократите". После пак "45 години стигат" и обръщаме гъзо. ...тоя път право на изток, даже малко южно. Гащите си остават свалени.

Има и добри страни сегашната "свобода". По магазините е пълно с лубрикант. Марков.

... та еврото ще ни го вкарат, колко и да стискаме.

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Разбери - дългосрочно погледнато всеки получва каквото си заслужи - тъпите евро подлоги и тъпите русо подлоги заслужават това за което мечтаят
                  - едните считат народа си (и себе си) недостойни и некадърни да имат собствена валута - получават заедно с последствията
                  другите мечтаят за разорение на съюза на който са членове - получават го.

АЛТЕРНАТИВАТА - да са обединени и да направят най-доброто за България - не ги вълнува - и няма да я получат.

АЛТЕРНАТИВАТА Това 18 годишно дете , какво ще избере рубла или евро ...
                  Последно редактирано от trav; 28-10-25, 07:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 2 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X