От: Формула 1
Аз мога да ти дам и обратни примери - за шампионска кола, но пилота в нея не става шампион в края на сезона (и то не един пример). Фетел е страхотен пилот и почти сто процентовата липса на пилотски грешки при него го доказва! Уебър кара абсолютно същата кола, ама вече и новобранките го бият като шкембе у дувар!!! Сигурен съм, че Фетел ще е почти толкова бърз и в не толкова бърза кола като болида на Ред Бул. Що се отнася до това, дали Алонсо ще успее да вземе още една титла (независимо с Ферари или не) преди края на кариерата си във F1 - не се знае, знае ли се... Не забравяйте, че от догодина болидите чисто технологично няма да имат почти нищо общо с това което е в момента! Нещата за всички започват почти от нулата и няма никакви гаранции, че Ред Бул ще продължи с доминацията си... Аз лично очаквам много технически проблеми в началото (и отпадания поради тази причина) свързани с двигатели и трансмисии. Следващата титла ще я вземе този, който стартира в сезон 2014 не с най-бързата, а с най-безпроблемната кола... Ако и Мишлен се върнат във F1 като се чува, нещата стават съвсем непредсказуеми...
П.П. Зуека е болен ферарист. Преди 2 години се бяхме се събрали да гледаме формулата в нас, та още тогава (макар и с прискърбие) ми каза, че нямаме никакви шансове за титлата преди 2014-та и се оказа прав! Самата концепция на болида на кончетата е объркана - или е много бърз в квалификациите, но не може да поддържа темпо в дълга серия от обиколки или обратното, което се случва доста по-често. Идването на Пат Фрай от Макларън даде видими резултати през този сезон (най-вече по посока на загряването и пестенето на гумите), но не е достатъчно! Ще е интересно да си види, какви ще ги натвори догодина - построявайки чисто нова кола, от нулата...
Първоначално публикуван от disko04
Преглед на мнение
П.П. Зуека е болен ферарист. Преди 2 години се бяхме се събрали да гледаме формулата в нас, та още тогава (макар и с прискърбие) ми каза, че нямаме никакви шансове за титлата преди 2014-та и се оказа прав! Самата концепция на болида на кончетата е объркана - или е много бърз в квалификациите, но не може да поддържа темпо в дълга серия от обиколки или обратното, което се случва доста по-често. Идването на Пат Фрай от Макларън даде видими резултати през този сезон (най-вече по посока на загряването и пестенето на гумите), но не е достатъчно! Ще е интересно да си види, какви ще ги натвори догодина - построявайки чисто нова кола, от нулата...
Коментар