Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Много добро състезание. И новина - Мерцедесите харчат много бензин Но дадоха сериозна заявка за подиуми.

Коментар

Състезанието ми хареса много. Доволен съм от победата на Хамилтън, заслужена според мен.
      Много се радвам за третото място на Уебър, но ми се щеше да има още две обиколки, та да "резне" и глезеното детенце на Ред Бул и да се изгаври по радиото. Това ми помрачава малко...
      От Бътън не съм доволен, както винаги.
      Браво и на Розберг!
      Ферари трябва още малко да се потрудят, но съм доволен, че Маса е пред Алонсо. Макар че, при други стечения на обстоятелствата, едва ли щеше да се получи. Хареса ми. Добре кара момчето.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това може би беше едно от най-лудите съзтезания за последните години, толкова много изпреварвания в "чисто съзтезание"не помня от кога не съм гледал, иначе се радвам за Мерцедес, тоя прогрес къде само за него приказваха а нищо не се случваше най-накрая показаха зъби, а пък ако и почнат двата тима на Мерцедес да си оспорват занапред челните места още по добре.

п.п. Крилото работи, това може би е едно от малкото верни решения за последните 10 години на тея от ФИА, сега остава да върнат и презареждането с гориво.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
          п.п. Крилото работи, това може би е едно от малкото верни решения за последните 10 години на тея от ФИА, сега остава да върнат и презареждането с гориво.
          +1! Би било много по-интересно!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
            ... тея от ФИА, сега остава да върнат и презареждането с гориво.
            Като е тръгнало да се връщат стари неща, подготвяното въвеждане на 1600 сс двигатели с компресор напомня за началото на 80-те, но вече ще е с новостите на съвременната техника. Уж, за да не се стига до голямо разточителство в отборите. Познайте - кои (пак) ще хвърлят луди пари за още по-нови разработки, водещи до по-висока мощност, при равни други условия...

ПП. А днешното състезание беше интересно и динамично, като "в полезрението" на камерите успяха да влязат доста от пилотите, а не само победителя и няколкото след него.
            Оаквам началото на европейските стартове, за да се види - какъв е напредъкът на тимовете в подобренията.
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

" При равни условия " Кратък откъс от книгата ; Без борба няма победа ; от Манфред фон Браухич. Цитат ( С решение на Международната автомобилна комисия от 12 октомври 1932 г бяха уеднаквени състезателните правила в автомобилния спорт. Дотогава състезанията се провеждаха безразборно; колите Алфа- Ромео имаха 2-3 литра работен обем и тегло 900 кг. Мерцедес - 7 литра обем и тегло 1500-1800 кг. Бугати имаше обем 4.9 литра. За следващите 3 г. бе установена единна формула. Тя гласеше- 750 кг тегло на колата без горивото ; гумите водата за охлаждане. Пред конструкторите изникна тежка задача; но те успяха още в самото начало да създадат модел от 300 конски сили. Професор доктор Фердинант Порше ; един от най- гениалните автомобилни контруктори и баща на колите Фолксваген проектира за най-новата състезателна формула един 16 цилиндров мотор с 4.4 литра работен обем и мощност 280 конски сили. Особеното в неговата конструкция беше следното; Той монтира двигателя в задната част на колата. Тази великолепна идея беше осъществена в заводите на Ауто Юнион и така се създаде световно прочутата състезателна кола Ауто Юнион.) Край на цитата. Друго интересно от книгата - още тогава Мерцедес са имали компресорни двигатели.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Прочети малко.
                Самия Хорнър признава че е грешка на отбора, че са го пуснали с твърди гуми, които не е успял да вкара в температура.
                И въобще, Ред Бул имат проблеми с твърдите гуми при по-ниски температури. Мислели, че ще е достатъчно бърз за първия етап.
                Май прекалено много грешки им се събраха все с колата на Уебър, та не знам, кое какво...
                КЕРС-а работи само на колата на Фетел...
                Уебър, който пита на свободните проби: "Мога ли да използвам КЕРС?" и отговора от бокса е "Не!"...
                Нещо, прекалено ми заприличва на системата на работа на един друг отбор.
                А че Фетел е добър, никой не го отрича, макар че печеленето на състезание все от пол позишън...ще ми се да го видя някой ден и ако тръгне по-назад, дали ще му е толкова лесно.
                Поздрави!

ПП: Рано е да се каже, че борбата ще е за второ и трето място, що се отнася до шампионата.
                Тайгъре, нима вярваме на всичко, което казват от отборите? И Фетел нямаше КЕРС както стана ясно, иначе старта нямаше да е такъв... После и радиовръзка нямаше, и комплект меки гуми нямаше, та кара само с 2 смени до края... Или както се казваше в някакъв автомобилен форум:
                "Тръгва да тръгва и нетръгва…"
                "– Ма мяза на оригиналдъ бря …. не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца – следователно никъде по света не може да е измислено"

Коментар

Филм за Великия Сена
                  http://zamunda.net/details.php?id=260676&hit=1

Коментар

Някой няма ли да ходи у комшиите за състезанието?
                    Фетел май няма кой да го настигне и този път.

Коментар

Демонстративно напуснаха квалификацията: -Толкова можем. Който може повече...
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Само те ли? Те другите се избиха да излизат.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Казвайте бързо, че няма време къде мога да гледам в нета днес?
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Набързо - от официалния сайт на F1:

2011 FORMULA 1 DHL TURKISH GRAND PRIX

Provisional Results Pos No Driver Team Laps Time/Retired Grid Pts 1
                            1 Sebastian Vettel RBR-Renault 58 Winner 1 25
                            2 2 Mark Webber RBR-Renault 58 +8.8 secs 2 18
                            3 5 Fernando Alonso Ferrari 58 +10.0 secs 5 15
                            4 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 58 +40.2 secs 4 12
                            5 8 Nico Rosberg Mercedes 58 +47.5 secs 3 10
                            6 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 58 +59.4 secs 6 8
                            7 9 Nick Heidfeld Renault 58 +60.8 secs 9 6
                            8 10 Vitaly Petrov Renault 58 +68.1 secs 7 4
                            9 18 Sebastien Buemi STR-Ferrari 58 +69.3 secs 16 2
                            10 16 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 58 +78.0 secs 24 1
                            11 6 Felipe Massa Ferrari 58 +79.8 secs 10
                            12 7 Michael Schumacher Mercedes 58 +85.4 secs 8
                            13 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 57 +1 Lap 12
                            14 17 Sergio Perez Sauber-Ferrari 57 +1 Lap 15
                            15 11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 57 +1 Lap 11
                            16 19 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 57 +1 Lap 17
                            17 12 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 57 +1 Lap 14
                            18 21 Jarno Trulli Lotus-Renault 57 +1 Lap 19
                            19 20 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 56 +2 Laps 18
                            20 25 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 56 +2 Laps 23
                            21 22 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 55 +3 Laps 22
                            22 23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 53 +5 Laps 20
                            Ret 15 Paul di Resta Force India-Mercedes 44 +14 Laps 13
                            Ret 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 0 Gearbox 21

Скоро не се беше случвало състезание с толкова много изпреварвания. По всичко личи, че това ще продължи и занапред.
                            Дано да има още интересни двубои, с които да се запази донякъде интереса към надпреварата.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Люис, четвъртият, на 40 секунди Мерцедес се развиват, но Шуми пак без късмет. Руснакът шареше подозрително по пистата Ферари и те дръпват напред...
                              Не можах да заспя, макар че много ми се спеше

Коментар

Интересно състезание. Въпреки че съм върл антиферарист, не мога да отрека, че направиха добро състезание, бяха по-бързи от Макларън и и двамата пилоти караха много силно. Браво! Глътка свеж въздух, от която имаха отчаяна нужда напоследък.
                                Хамилтън, както и самия той казва, си прецака състезанието в първите три-четири завоя, но пак едва ли щеше да стигне по-напред от трети евентуално. Хубава битка с Бътън и хубаво, че им разрешават, въпреки че Дженсън пак беше със грешната стратегия.
                                Мерцедес изглежда имат много критична откъм настройки кола, която лесно губи баланс , иначе е много бърза. Нико пак кара много добре.
                                ДРС, е едно от малкото правилни нововъведения. Върна спектакъла и изпреварванията и състезанията вече започват да ми приличат на тези от ГП2.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X