Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    Хм, не смятате ли, че изказвайки се по подобен начин, сякаш имаме не информация от кухнята, а направо от... спалнята или килера се получава малко, като: "когато мюсюлманите обясняват на будистите защо католиците ги защитават от православните"...
    А колкото до Алонсо, това, че не знае да си държи езика зад зъбите, струваше на Мерцедес 150000000 или мислите, че така трябва?!
    Какво искаш да кажеш?!?
    Прочетох отново последните постове и не виждам нито един факт, който да не е показван по телевизора...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
      Какво искаш да кажеш?!?
      Прочетох отново последните постове и не виждам нито един факт, който да не е показван по телевизора...
      Напротив , от тези постове научих доста любопитни неща , дето не съм ги видял по телевизора :

Ти пък, точно за Макларън ли не си убеден...
      То е ясно какво са им казали в отборите, въпросът е дали и колите са им спънати.
      .... Този отбор в последните години си е отбора на Хамилтън. Дори Алонсо се опитаха да го направят втори пилот...
      .......

Помниш как Алонсо го пускаха с три гумета
      Наскоро официално го признаха. Тогава се борили с Алонсо(собствения им пилот) а не с преките си конкуренти....
      Ако и акционерите на Макларън четат тук , смятай че ше заврат цялото спортно-техническо ръководство на отбора в кучи гъз !

Само за сведение : Никой не се е опитвал да прави Алонсо втори в Макларън . Двамата с Луис бяха поставени при равни условия . Алонсо обаче надменно държеше да е фаворитизиран от позицията си на световен шампион . И понеже това не се получи , той като обидено дете раздуха шпионската афера . Не харесвам предателските характери.

Впрочем , в тази афера някак мимоходом се подмина един друг любопитен факт , а именно че Ферари имаха разни незаконни елементчета по болида , в разрез с правилата ... което тутакси води до подозрението , че тази политика във Ферари е провеждана и доста преди това - по времето когато се чудехме като как така Шуми просто лети спрямо останалите

... също както сега впрочем се чудя като как така , при почти изравнение технически възможности в отборите , плюс по-мощните двигатели на Мерцедес , някак подозрително Ред Бул безпрепядствено " летят " по пистата спрямо останалите
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        ...по времето когато се чудехме като как така Шуми просто лети спрямо останалите
        Хехе, оправи ми настроението.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малко да разведрим дискусията с едно клипче от Мерцедес:
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Макларън започнаха да играят срещу Алонсо, след като започна да ги топи. Дори неговият екип в бокса го намрази.
            Колкото до Ред Бул, докато гениалния Ейдриън Нюи е при тях, другите винаги ще догонват. Когато другите се досетят и наканят да копират някоя негова хитринка, той вече е измислил още две.
            Докато се чудех, как Ред Бул минават успешно тестовете за еластичност на предното крило, попаднах на нещо над което не бях се замислял.
            Целият им нос се огъва!
            Ето:
            http://www.f1technical.net/development/321

Вероятно и в зоната около дифузьора имат някоя дяволийка, която кара дъното под крилото да се огъва надолу. За там тестове още не са измислили.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Владо, не ми се коментира твоето "само за сведение"
              И изобщо много на сериозно се възприема фенските ни закачки...това е все пак само спорт...мен ме забавлява.

Ето нещо от телевизора за разведряване...

И още едно...хич не си мислете, че в другите отбори е много по-различно

Коментар

....Владо, не ми се коментира твоето "само за сведение"
                И изобщо много на сериозно се възприема фенските ни закачки...това е все пак само спорт...мен ме забавлява.
                Е ти пък !

За разлика от сериозните макроанализи в политическите теми на Форума , тук сме се събрали сеирджиите .. както се казва : "Взимам си пуканки и сядам на дивана" ...
                ...С тази разлика , че Формулата я гледам задължително на гроздова със салата .

Изключение прави само отминалия старт , поради ранния час : на коняк с кафе .
                ... та по този повод , онзи ден докато сме се събрали пред телевизора , сърбаме въпросната смес със съмишленици и се чудим как Фетел ги отряза още от втората обиколка с 10 секунди , един приятел току промърмори :
                - " Абе знаех си аз , че има нещо ! Горивото му е нередовно ! "
                "Що бре?! " - " Ми сипАли са му в резервоара от оная напитка , Ред Бул . Тя нали дава криле."

... та така !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Това че Нюи е най-гениалния конструктор е малко в повече прееккспонирано, обикновенно правилника за техническите изисквания се бави до последно обикновенно излиза има няма два месеца преди тестовете и който има реалната инфорамция доста преди това няма как и да не е по напреде с материала, просто в момента Ред Бул явно са с най добри позиции в това отношение, спомням си Макларън как преди около 10 години бяха подведени та трябваше в началото на сезона да си сменят "берилиевата" скоростната кутия и оттам още един бюлюк неща да се променят, просто мандата на Хакинен се беше изчерпал та в тестовете тогава мачкаха над секунда, на първия старт след като стана ясно че скоростите са нередовни бяха секунда назаде, а кой е предполагал че Барикело и Бътън ще се борят помежду си за титлата преди 2 години със Браун GP, тогавашния им техен конструктор не е ли бил и той гениален или просто Рос Браун е бил доста преди другите наясно какво ще се изисква като техн. изисквания и там е като в нашия футбол който плаща той поръчва музиката само нулите са доста повече.

Иначе съм убеден че едни от най-добрите инжинери от цял свят са във Ф1 и ги има във всеки един отбор просто някои нямат шанса да се докажат.
                  Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                    ....Това че Нюи е най-гениалния конструктор е малко в повече прееккспонирано, обикновенно правилника за техническите изисквания се бави до последно обикновенно излиза има няма два месеца преди тестовете и който има реалната инфорамция доста преди това няма как и да не е по напреде с материала, просто в момента Ред Бул явно са .....
                    Точно !
                    И аз съм на същото мнение , но го спестих на артефекта , че ни обвинява в прекалена сериозност в темата .

Коментар

Точно !
                      И аз съм на същото мнение , но го спестих на артефекта , че ни обвинява в прекалена сериозност в темата .
                      Ами, темата си е тема пък който както иска така да я възприема(сериозно или не) за мен лично си е забавление, както преполагам и за почти всички останали, просто тоя спорт не се следи така масово както е футбола примерно и няма как всеки кръг да се гледа заедно с компания и да се коментира на место като мачовете, затова и си чешим езиците тука.

Коментар

Радвам се, че няма сърдити.
                        Че си спомних един случай преди години, га бЕх млад и гледах футбол.
                        Имах един приятел, той от Левски, аз от ЦСКА. Естествено след мач се дразним...
                        А той запален...мани. Гледаше мачовите със синя перука и чорапи на Левски.
                        Буквално...е честен кръст... Та един път ги бехме били с 3:0 и той ми вика:
                        То ние играхме с младежите.
                        И аз да взема да го бъзна и му отговарям:
                        Да бе, даже лЕвото Ви крило беше момиче, видЕх я...
                        Две години не ми говорИ...

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                          ... просто тоя спорт не се следи така масово както е футбола примерно и няма как всеки кръг да се гледа заедно с компания и да се коментира на место като мачовете, затова и си чешим езиците тука.
                          Просто сега времената (и състезанията) са други.
                          До преди около 10-тина години, няколко приятели непрекъснато се събирахме заедно, за да гледаме поредния старт, като си разменяхме гостуването. Тогава обаче, и ние имахме повече свободно време, а и шампионатите бяха по-интересни.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                            До преди около 10-тина години, няколко приятели непрекъснато се събирахме заедно, за да гледаме поредния старт, като си разменяхме гостуването. Тогава обаче, и ние имахме повече свободно време, а и шампионатите бяха по-интересни.
                            Въпрос на вкус . На мен преди десетина години пък ми бяха скучни , щото още от свободните тренировки ставаше ясно , че Шуми ше е пръв

Иначе и тогава и сега мнооого рядко гледам сам . Събираме се с приятели - и то фенове на различни тимове . Общото обаче е тръпката и алкохола .

Сещам се веднъж , Формулата свърши към 16.30 , обаче ние продължаваме с твърдото гориво и обсъждането ... Някъде към 21.30 вече сме на такава "фаза" , че един юнак от групата ( въпреки обсъждането и многобройните коментари) пита : "Абе кой би днеска ?! "

... та така . За мен Ф1 винаги е интересна

Коментар

Общото обаче е тръпката и алкохола .

Сещам се веднъж , Формулата свърши към 16.30 , обаче ние продължаваме с твърдото гориво и обсъждането ... Някъде към 21.30 вече сме на такава "фаза" , че един юнак от групата ( въпреки обсъждането и многобройните коментари) пита : "Абе кой би днеска ?! "
                              Бягай в бар Наздраве и им скрий топките! При тези източни стартове сега, които започват сутрин в 8 наше време вие изкарвате до 21:30... Те това е шампионски стил!

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                                Аз лично предпочитам да съм сам като я гледам, просто данданията ме разсейва и изнервя а и не мога да си псувам на воля и без това други спортове не следя, така че двайсетина пъти в годината си го позволявам тоя лукс, а иначе наистина познавам малко хора които да са в течение на нещата и да следят шампионата, повечето още си мислят че пак Шумахер е шампион.

п.п. А преди 10-на години наистина си беше супер скучно в сравнение последните 3-4 години,още пo средата на сезона се знаеше кой ще е шампиона, приказка с предизвестен край, и монотонно някакси.
                                Последно редактирано от Tpunep; 31-03-11, 21:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X