Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Апропо , ти до къде я докара с твоите бизнес проекти ? СтанА ли работодател вече ?
    Да, на себе си.
    Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    ...
    1200 лв. при мен е стартова заплата . За такъв дето като дойде на "интервю" и твърди , че и "к@ра му е заварчик" .
    След това му давам да направи едни т.нар. "допускни проби" , които минават след това на рентген и механични изпитвания .
    Ако издържат ( в смисъл докаже , че и с к@ра може ) го назначавам на 6 месечен договор . Защото трябва да докаже , че не само може , ами и че му се работи
    ...
    Наистина ли в София се намират такива кадри? 1200 дават на касиерки в Лидл, без да ги гледат на рентген, проби и механични изпитания.
    Щастливци сте, ако верно на тия пари има кой да идва всеки ден. Туй са 600 евро, наполовина на помощите в Норвегия. Че и 6 месечен договор...

Коментар

Абе не че нещо, Иване, ма никой не те кара да ставаш заварчик или да работиш при Владо.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Абе не че нещо, Иване, ма никой не те кара да ставаш заварчик или да работиш при Владо.
        То и да заварявам не мога. Не съм квалифициран за него.

Коментар

Проблема е другаде. Той дава х лв да заварваш железа един месец. Ако те устройва почваш, ако не свят широк.
          Щом има желаещи явно, нали, нещо пропускаш.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Проблема е другаде.
            Аз проблем не виждам, освен това Владо не съм го споменавал. Той се обади.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
              Да, на себе си.Наистина ли в София се намират такива кадри? 1200 дават на касиерки в Лидл, без да ги гледат на рентген, проби и механични изпитания.
              Щастливци сте, ако верно на тия пари има кой да идва всеки ден. Туй са 600 евро, наполовина на помощите в Норвегия. Че и 6 месечен договор...
              Факт е че с 1000 лева заплата у нас се живее. Смотано, ама се живее.

С 1000 евро в Норвегия, ...сигурно пак се живее ама много по-смотано.

Коментар

Е, значи за 600 евра (мизерна пенсия е германия например) как искат тук да им работят квалифицирани специалисти, инженери, проектанти, дизайнери и при това с песен на уста? И искам да видя кой РАБОТОДАТЕЛ ще ме убеди да правя 15 обекта на година (вместо 5 както досега), и при това да ми казва - ами то сега не можело да вдигнем заплатите.
                Последно редактирано от KingofROAD; 06-07-18, 21:02.
                -Чем занимаетесь по жизни?
                -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от Coolpapabel Преглед на мнение
                  Отговори ми се всичко но не и това за което питах.... Социалните помощи са просто резервен вариант не съм казал, че целта ми е да отида на борса но докато търся работа ще е добре да имам някакви приходи. Останалото колко съм грамотен и другия изписан "пълнеж" нито съм те питал за оценка нито ме интересува и няма и да го коментирам.
                  Виж, съжалявам ако сме те разочаровали, в частност аз.
                  Това че застъпвам някаква теза, не означава че съм убеден в нея. Просто, реших да провокирам малко мнения, за да си сверя часовника и да си потвърдя някои наблюдения относно моментната ситуация. Не се получи, защото "ми вързаха" хора, с които спорът няма да се получи. Прекалено близки са ни гледните точки. Дори се опитах да те провокирам, но ти просто хвърли хавлията и се нацупи.
                  Позволих си всичко това, защото помислих че си получил отговор на въпроса си. Ако не си- да обобщя.
                  Независимо дали компанията е пред фалит или са решили да направят малко санитарна сеч И независимо дали си обучен професионалист или безполезен паразит, вариантът да напуснеш под акомпанимента на 100 гайди, 5 кавала и два тъпана не е в твоя полза. Може би, ще получиш известно мимолетно удовлетворение, но в по- дългосрочен план ще загубиш.
                  Дори преди фалит (зависи от целите на фалита де, говоря в общия случай) качествените и обучени кадри се държат до последно, с цел минимизиране на загубите. Хвърлям ти жокер за пазарлък, ако смяташ, че си от тях, а нямаш идея за друга реализация. Ако му вършиш работа, шефът ти трябва да е глупак, да не се постарае, да те задържи.
                  Сега ще попрочета какво толкоз сте писали днес, докато аз се пържих на бавен огън, намирайки работа на моите хора, преди да изляза в отпуск.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Факт е че с 1000 лева заплата у нас се живее. Смотано, ама се живее.

С 1000 евро в Норвегия, ...сигурно пак се живее ама много по-смотано.
                    Не знам, скандинавието е построило комунизма отдавна. Живял съм с 800 в София, ама като бяха наемите по 300 за двустаен. Дори под 300 плащах за къща на центъра.
                    Сега удряш гъза в тавана ако намериш двустаен за под 600 лева в читав квартал. Понеже имах 2-ма колеги на квартира, та знам.
                    Та приказката дори не тръгна от Владо за прословутите 1200. Вадим 600 и да, зъболекарят ми си правеше устата да ме чарджи 400 само за почистване. Останалите 200 лв. ги намествай както искаш. В София е малка вероятността да имаш къде да гледаш боб и краставици. Аз пазарувам средно за по 70 лв. през няколко дни.
                    Работещи бедни бол, дето Печения разправя за картел. Лично са ми казвали за картел в индустрията, право куме в очи на интервюто. Имали уговорка да не обменят кадри.
                    Наща гилдия се знаем, и кофтито работодатели не могат да си намерят хора. Туй да искам препоръка не ми се е случвало за 11 фирми, в които съм размахвал крачоли.

Коментар

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      То това е факт само от, има-няма, 28 години. Щото преди не беше баш, ако и спомените на някой да говорят друго.

Не си спомням точно, но на заплата имам от '94-та някъде. Четири-пет години преди това, след като от държавното ме изритаха на улицата, си бях сам работодател . Както Терзиев сега. Имам само един изгонен работник за това време, седем-десет вече конкуренти, и още дузина, занимаващи се с нещо друго след заплатата при мен. Никой не е напускал с тъпани и гайди, макар на единия да ми се искаше да му организирам такова - просто беше музикант, добър според моите разбирания. С голяма част от станалите конкуренция и до днес работя прекрасно - къде те за мен, къде аз за тях. С всички, без изгонения, сме в прекрасни отношения години, след като сме се разделили. А съм малък, микро даже. Уж работодател, ма по-скоро занаятчия с чираци и калфи.

Коментар

Пресен пример с кадри отвън по морето.Нали крибаджиите ревнаха "ще внасяме кадри"еми внесоха по хотелите из Черноморието и не могат да ги съберат по плажовете ,не им се работело на кадрите отвън за 700лв. ,избивало ги на живот!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                          Момчета, работодателите..дават работа/така се и дефинират/Хората масово търсят работа - и работа получават.Стане ли обаче дума за пари..това е друго,те пари не дават- те плащат заплата, която е общо взето фиксирана ставка/картелно споразумение/ в дадена област, с минимални отклонения.Така практически търсещите работа навсякъде ще получат работата която търсат, почти на еднаква ставка за труда си.БГ е една шепа страна, а работодателите в един град/среден или малък/ са от няколко , до няколко десетки.Та те всичките са вързани на хорото и знаят как се работи в БГ, как се изгражда стабилен бизнес в такава среда.., и как се третира/степенува/ по важност всеки един фактор - като разход..
                          Онези наивни хора, които са достатъчно кадърни и качествени в областта си, трябва отдавна да са разбрали, че цената им зависи само от тях!Много често, тези хора не са нужни никъде в БГ, защото пречат със знанията и уменията си..на концепцията и бизнеса на работодателите им!Повече от видно е каква тотална некомпетентност и некадърност цари навсякъде...това идва от нивото на собствениците и мениджмънта на фирмите!Менте - в хранително-вкусовата, леката промишленост, за пътното строителство и инфра-структурни проекти да не говорим...В БГ практически има имитационна икономика...нищо общо с реалната пазарна икономика.Такива са и повечето проспериращи фирми в тази среда...създадени от Г-н Никой, за да обслужат Г-н Некой, за да се върши имитационно една работа..и да усвоим едни средства по програма, проект, концепция..или стратегия..Та баш ги боли..кой и как ще свърши нещо си имитационно..., важно е да е на минимална цтавка, и разходите по случайни хора наети да работят да бъдат минимални.
                          Кадърните и можещи хора ако искат да бъдат оценени подобаващо, трябва да се напънат още малко - просто да намерят собствената си ниша и да работят сами за себе си!Сега има много възможности, които дава глобалната комуникация...и смело да отхапят своят дял.Наемният труд гради чужда империя, и руши вашето здраве!Вие избирате..ако разбирате..

Дотук най точното описание на родната ни действителност.Темата тръгна от другаде и до къде стигна.Чешем си езиците само.То и аз така.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                            ... То това е факт само от, има-няма, 28 години. Щото преди не беше баш, ако и спомените на някой да говорят друго..
                            Уж говорим да не си мерим спомените ама а де, де го ч**аш, де се пука. Пък като гледам и така ше си я караме още 28 гОдИн. СтигналЕ сме дъното и копаем тунел в посока към Китай
                            -Чем занимаетесь по жизни?
                            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

На портала офицери - колкото си щеш, старото се уволнява не отдава чест
                              https://textove.com/iuzhen-vyatar-batalyona-tekst
                              Това е естествен човешки порив, да си излезеш с развят байряк.
                              И какво му е лошото да си отидеш с тъпани и гайди?
                              В коментираната индустрия стария работодател пращаше кола след моето работно време в новата фирма, да си поддържам машините, дето съм конструирал. Никой не му разбираше на софтуера дето писах. Бившите колеги искаха да правят точно тоя кодош - да наемат цигански оркестър и кючекиня на входа на цеха. Щеше да предизвика само приятни спомени.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                                Уж говорим да не си мерим спомените ама а де, де го ч**аш, де се пука. Пък като гледам и така ше си я караме още 28 гОдИн. СтигналЕ сме дъното и копаем тунел в посока към Китай
                                Много се дразня някой като ми каже колко било добре преди. Особено ако въобще не опъвал каиша преди, а си позволява да сравнява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X