Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Защо-то е плод на оценка, възможности, несъответствия между очакване и реалност... нормални неща.
    Как- то е възпитание, корпоративна култура, психическа устойчивост...
    Желанието да се изнесеш с пукотевица и да нанесеш максимални вреди (ако може, комбинирани с лична облага) означава нещо съвсем трето. Означава, че си проявявал толерантност в продължение на години, сега ти е кипнало и вкарваш разрушителните си инстинкти. Толерантността, всъщност е лъжа. Сега си го разбрал и искаш да си го изкараш на някого.
    Бъдещият нормален работодател също се интересува от тези неща. Е, не и спрямо общите работници.
    Ой котьооо, как хубаво ми падна на воле...

Начи имаш двама кандидати:

Кандидат 1: Тръгнал си е от предишния работодател по взаимно съгласие. Кротко и тихо.

Кандидат 2: Тръгнал си е от предишния работодател по скандален начин, включващ обръщане на бюра и цигански оркестър.

Твоят избор?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение

Кандидат 1: Тръгнал си е от предишния работодател по взаимно съгласие. Кротко и тихо.

Кандидат 2: Тръгнал си е от предишния работодател по скандален начин, включващ обръщане на бюра и цигански оркестър.

Твоят избор?
      А защо си е тръгнал?
      Кандидат 1 си е тръгнал по взаимно щото са го хванали че краде и за да няма шумотевица полоция и тн си е тръгнал тихо и кротко по взаимно.
      Кандидат 2 е разбрал, че 6 месеца на зад не са му внасяли осигуровки след като му се е наложило да ползва мед. помощ (това второто е действителен случай) и е избеснял, потрошил е офиса и тн
      Ти кой ще избереш?
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Твоят избор?
        Това са как-то нещата. При еднакви защо-та, естествено че кандидат № 1.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
          А защо си е тръгнал?
          Кандидат 1 си е тръгнал по взаимно щото са го хванали че краде и за да няма шумотевица полоция и тн си е тръгнал тихо и кротко по взаимно.
          Кандидат 2 е разбрал, че 6 месеца на зад не са му внасяли осигуровки след като му се е наложило да ползва мед. помощ (това второто е действителен случай) и е избеснял, потрошил е офиса и тн
          Ти кой ще избереш?
          Малко ме изпревари, ама нейсе. Вятърничавият иска да ми подчертае, че е важно ЗАЩО, а не КАК. И двете са важни.

Коментар

Малко ме изпревари, ама нейсе. Вятърничавият иска да ми подчертае, че е важно ЗАЩО, а не КАК. И двете са важни.
            Няма как само едното да е важно
            А според мен- освен “защо” и “как” е важно да се видят и двете гледни точки, щото истината винаги е някъде по средата [emoji1]
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Идва една кака на интервю за секретарка. ДЕСЕТ ГОДИНИ хореограф на балет "Максимус". Тотално амортизирана, омраза към всичко мъжко в очите ѝ... Беше дошла на интервюто, за да ни каже, че ако не ѝ дадем спокойно и тихо местенце с прилична заплата, значи сме поредните изверги в нейния тотално скапан живот.
              Това, Вятъре-мой, е от ЗАЩО-тата.
              Искаш ли примери за КАК-тата?

Коментар

Последните ми двама работодатели в България, няма да кажат добра дума за мене, просто от злоба.
                Предпоследният ми удържа едни 1200-300лв, просто защото му повярвах на честната дума, и се опитах да съм пределно лоялен и коректен. А парите можех да си ги взема(преди да напусна) съвсем законно в билети за транспорта, просто защото накрая с тях ни се плащаха заплатите, които бяха стигнали до около два-три месеца закъснение.
                Разбрах, че ми удържа парите, чак когато ми връчи заповедта(не лично, а чрез счетоводителката), и то за неспазен срок на предизвестие. А съвсем джентълменски се бяхме разбрали, да работя, докато си намерят друг човек(когото всъщност и обучавах), както и направих.
                Последният пък, беше в държавния градски транспорт, абсолютен парашутист(още си е шеф там), хем не му бяха ясни основни неща за тая работа, хем се придържаше към популистките глупости на тия, които го бяха(са) спуснали.
                Съответно, имаше ситуации, при които съвсем ясно му показвах колко не е прав, включително и пред публика.
                Напуснах запомнящо се за мен, и облекчаващо за него - след близо два месеца дискриминиране, с гонене по устав(преназначаване по "производствена необходимост", която беше толкова "необходима", че беше "заповядана", на втория ден от над едномесечния ми планов отпуск, та влезе в сила чак като се върнах).
                Тъкмо ми изтече (производствената необходимост е до 45 дена според кодекса на труда) "наказанието"( от което се предполагаше, че ще напусна заради големи удръжки поради преразход на гориво, пък то взех едни от най-добрите си заплати там) , и аха да ме "реабилитират", ама не баш,...взех та се качих при директора и му дадох един ваучер за безвъзмездно ползване за два месеца, на чисто нов влекач за международен транспорт...щото случайно бях го спечелил, като първа награда на известно в транспортния бранш, състезание за професионални шофьори(пак случайно, и предишната година бях втори за България на друго подобно състезание, и въобще, случайно и преди това съм бил по такива, като поне отначало съобщавах и на директора, тъй като се канеха и представители на работодателя на финалите, според регламента, но за мен никой не идваше).
                Та дадох му аз там каквото, изчаках да ме поздрави там с половин усмивка, и му направих по-съществения подарък, като го помолих да напусна, по възможност дори без да работя целия срок на предизвестие. Тогава вече, усмивката беше съвсем искрена, и с удоволствие се съгласи да ме освободят в най-кратки срокове(които не се оказаха съвсем от днес за утре, заради тромава бумащина).
                Разбира се, получих и уверението, че шефа(на заплата като мен), нямал нищо лично против мен, и с удоволствие, ако някога реша...стига да има места...биха...нали. (Както се влизаше там с триста зора, така после си закъсаха за кадри, та обещаваха и шофьорски курс - наглед възмездие, ама не и за парашутистите на щат).
                Едва ли и той ще ми даде добри препоръки, пък и аз за него не бих, но второто е все тая.

С пукотевица не си тръгнах, подробностите ги знаят малцина по-близки колеги и приятели, но че не можаха да ме накарат да напусна, а си тръгнах с вдигната глава чак когато се отказаха да ме тормозят, стана известно на тия които трябваше. То не че имаше и повече как да ме тормозят, щото както и до тогава, просто нямаха за какво да се хванат относно служебните ми задължения. Но не ги кефеше, че не си мълчах за откровените им глупости(поне когато изрично ме питаха, като част от колектива), и не се притеснявах да кажа, че "царят е гол".
                Не че е кой знае каква професия, но доказах и на себе си, и на разни бивши шефове и техни протежета, че уменията ми няма как да вземат, и мога да вирея и без да целувам задници.
                Някои от по-безочливите, ме търсят да ги "уреждам в чужбина", ама с дришльовци не мога да се занимавам.

Според мен, в България с целия цирк покрай шуробаджанащината, далаверите и какво ли не, има смисъл да разследващ "защо и как", само ако познаваш добре предишния работодател на кандидатите за работа.
                Последно редактирано от cecoa1; 06-07-18, 01:05.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Анджък, на чист български. Виждал съм лично работодатели да си прехвърлят откровени некадърници тип „горещ картоф”, всеки път напуснал тихо и кротко по взаимно съгласие. Виждал съм и безспорни професионалисти уволнени след сапунки тип турски сериал.

Затова аз питам защо, и хич не ме брига как. Лоялноста върви в двете посоки - и нагоре и надолу. Наскоро се запознах с един пич, 15 години вярна дясна ръка на проминентен бузинесман. Препикан като елементарно мушкато в името на котерийни цели... тъжна история, все едно някой да си изхвърли ловното куче само щото новата му любовница не харесва кучета....

Коментар

...

Затова аз питам защо, и хич не ме брига как...
                    Няма начин да не те брига КАК. По отношение на ЗАЩО всяка страна си има причини. Това е провал на двустранно споразумение. КАК е избор на задалия темата. Ако още си правя труда да пиша тук, то е заради него.

Коментар

Няма начин да не те брига КАК. По отношение на ЗАЩО всяка страна си има причини. Това е провал на двустранно споразумение. КАК е избор на задалия темата. Ако още си правя труда да пиша тук, то е заради него.
                      Еми май остава да си стиснем ръцете и да се съгласим, че няма да се съгласим.

По отношение на ЗАЩО - КМБ е достатъчно малка държава, че да чуеш версиЙте и на двете страни. Особенно ако наемаш средна ръка професионалист, а не портиер.

А КАК често е опит да се смете под килима срамна тайна (дето я знаят и уличните кучета в бранша), само да не се накърни самолюбието на предишния чорбаджия.

Короче -всеки е свободен да си набира кадри по неговите си правила. Пазарна економика един вид.

Иначе казано - ако жена ми се развежда с мен щото си падам по непълнолетни момченца (демек ЗАЩО), няма значение дали ще го направим тихо и кротко по взаимно съгласие, или чрез бурен скандал (демек КАК).
                      Последно редактирано от windwarrior; 06-07-18, 01:22.

Коментар

...

Иначе казано - ако жена ми се развежда с мен щото си падам по непълнолетни момченца (демек ЗАЩО), няма значение дали ще го направим тихо и кротко по взаимно съгласие, или чрез бурен скандал (демек КАК).
                        Убуу де, убеди ме. Прав си, мамка му!
                        Апропо, ти колко кинта даваш на жена ти, за да живее с теб? Ако дигнеш мизата, дали няма да преглътне мимолетното ти увлечение?

Коментар

Именно.

Засега нищо не и плащам. Ама нямам и напъни да се правя на проминентен бузинесман. Схващаш ли разликата?

Коментар

Съжелих, че пoпитах....

Коментар

...Ако дигнеш мизата, дали няма да преглътне мимолетното ти увлечение?
                              мизата не решава всички проблеми, а и на двете страни е пределно ясно, че е временна залъгалка и нездравословна мотивация. а човека така или иначе ще се оглежда за по-свестен датеработел
                              -Чем занимаетесь по жизни?
                              -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

В крайна сметка каква е все пак целта на занятието? Да се надлъгваме един друг кой по-селски бек, и по-тарикат ли? Или да творим, разработваме, развиваме идеи, способности, цивилизация?
                                -Чем занимаетесь по жизни?
                                -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X