Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Още един пример от "снощи" (преди 2-3 дни):
    Нисан Патрол Y61 3di. Гасне в движение и няма палене - репатрак - сервиз - диагностика - датчик обороти в ГНП фира.
    На същия (почти) Нисан с 2.8тд, с ГНП с механични изп. механизми няма как да му се случи подобно нещо, не помня случай и някой да е прибиран на репатрак. Освен след някое състезание.
    Айде сега кажете кой е "истински" Нисан Патрул, или и двата са "истински"!?
    Хубав пример, но Нисан Патрол У61 си е много сериозна машина произвеждана с 5 отлични мотора и вече почти 20 години в производство. Този мотор ZD30DDTi дори не знам как да го коментирам............
    Real Recognize Real

Коментар

Добре де , то по тая логика най- истински требе да се счита Уаз-Ът .

...шото чупи се на пътя- правиш го ( кавото и да е ) и продължаваш. Частите еФтиния ....
      Ей го - днес ремонтен комплект на амбриажна помпа : 3,80 лв. Питам каката в магазина : а цяла помпа колко е ?
      Тя : 24 ,00лв. Викам : абе давай цяла , баси ! И сичко в наличност ! За фронтерата обаждат 200 кинта и нагоре и с доставка, а тва - без пари....

Тъй че : чупи се , правиш и продължаваш .

ПС. От друга страна пък кат се замисля : чупи се , правиш , чупи се правиш , чупи се .....пак се чупи ....

То сигур и затва в магазина докато си лафим , един набор зад мен мърмори : " ма то частите евтини и в изобилие , щото мноо се чупи и се търсят ..."

... та баф ли вече го к`ъв е критерия за "истински автомОбил "
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Да ти дам пример с 2 лодки,едната от преди 3 дни и другата тая в която сме в момента?ДЖИПА с мед да го намажеш,100 долара в жабката и съм си у нас с таксито,а тук таковата от кит

Да сравниш Зус трансмисия с нормална ЗФ,електронно Къминс моторче с механичния Катерпилар или компютьрното управление на първата срещу простата хидравлика на втората..........???Ма малко харчела,да бе да,харчи малко с 20 възла или по-точно харчи около 15% по-малко от яката.20 възла обаче къде ги карам?Малко харчи с магистрална скорост пък то ти градска кола все едно.

И да не продължавам,че ще разберете защо простата механика за мен е истината,а компа става за Събота слънчев ден на разходка,трябва ли да върви и да върши работа го искам тракторско,онова с кабелчетата и мигалките към компа да го кара друг,не е за мен това,аз искам да върви за да се пребера.

Това трябва да се продава със стикер ОПАСНО ЗА ЖИВОТА,от преди 2 дни цената за доставка на Зевсове се качи с 60%,караш с 2 на ум и цакаш двойно,е така защото е много уау
        Подкрепям 100% и се чудя ако съм в океана и ми сбози електрониката на мотора примерно какво правим? Хайде с кола ако си в рамките на деня може да спиш в бели чаршафи, ами ако си на майната си в открито море? Ми кой го интересува дали ми горяла с 15% по-малко като примерно съм дал 200/300 хилки или повече за лодка?? Дали има значение разхода за джоба ми в случая, аз искам като тръгна да стига без притеснения па нека ми изгори един тон повече..
        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
          Подкрепям 100% и се чудя ако съм в океана и ми сбози електрониката на мотора примерно какво правим? Хайде с кола ако си в рамките на деня може да спиш в бели чаршафи, ами ако си на майната си в открито море? Ми кой го интересува дали ми горяла с 15% по-малко като примерно съм дал 200/300 хилки или повече за лодка?? Дали има значение разхода за джоба ми в случая, аз искам като тръгна да стига без притеснения па нека ми изгори един тон повече..

Истинската кола е малко като истинската лодка- не е направена нарочно да не можеш да си я поправиш. Типичен пример е "няма пръчка за маслото, за да те прикоткат да отидеш в дилъра, а там, покрай маслото ти "поправят" още сума и неща.

С лодките е трагедия- ония ден тръгваме да вдигаме котва, и компютъра решава да изгаси единия мотор, и да спре оправлението. Ама не е проблем, в гаранция е, дилъра ще я поправи. Ще я поправи, ако не я треснем в камъните преди това.
          Всички сте виждали рибарска лодка /саферка из българското Черноморие/- е тоя колец дето го държи рибаря се нарича румпел. На истинските лодки им отваряш крановете на хидравликата, забиваш колеца, и се прибираш. Ама това било аборигенско, сега новите технологии, ехеееейййй! Нови, ама да мога да подкарам аборигенската като се прецака. Ама няма такава опция, дилъра си иска своето...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Чупи поправяш....чупи поправяш....чупи поправяш........и на финала взимаш една която по-малко се чупи ма си оставя опцията ПОПРАВЯШ.Е от 3 литра дизел ти вадела 100 коня ми не 300,но всеки с приоритетите си,аз за това си имам 3 та ако спре едната да не търся по па за 1000 долара ми скачвам на резервата до намиране на нормална цена на строшеното нещо.

Това тук, при данък 82 долара или 6 сандвича пари на година не 3 ми още една съм замислил да взема,въпреки това няма да е с комп или ако има ще е възможно най-опростена и изпитана,то да ми казва къде го сърби.

Всеки луд с номера си обаче,аз съм си патил и си патя та комп не искам да виждам и усърдно се старая да е така.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Не че нещо ма си пропуснал една нула в цената, 200-300 000 лодки рядко караме,че собственика няма пари да ни плаща или се ЦИГАНИ за мангизите,пробвай с 2-3 милиона та да псуваш по 10.Става като Ново БМВ 7ца срещу Корола на Тойота,и едното спирам ма другото като спре еле гледай какво става пък струвало едни пари...........Е карало се с джойстик.......а като спре джойстика???Книга може да напишем,дебееела книга
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-03-17, 18:17.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Тук данъка не е 6 сандвича, а 100...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Тук данъка не е 6 сандвича, а 100...
                  Вени, вчера ми звъни застраховатения агент. Ще ме зарибява да съм си направел пълна застраховка, щото мойта не покривала щети по моята кола. Отне ми почти 15 секунди да му обясня, че ако я тресна я подарявам на първия дето си вдигне ръката. "Ами какво ще караш после?" Ами имам резервна. "Ами, ако треснеш и резервната?". Ами за седмица съм направил повече от колкото струва коя да е от колите ми, ще си купя друга. Май го затапих.

Та, единия от моите критерии за истинска кола- да мога да я купя за седмица работа. Даже не ги и заключвам вече /ония ден някой гений е влизал в едната- нямаше ги дребните стотинки и дъфките между седалките, голям проблем!/
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Знам, Ник, знам..

Ама ако се отплесне полемиката в тая посока, ще се обезсмисли темата.

Наздраве от Филибето!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

ПС. От друга страна пък кат се замисля : чупи се , правиш , чупи се правиш , чупи се .....пак се чупи ....
                      Айде без демагогия, всички сме чували за уаза и както виждаш до тука никой не го е препоръчал. Говорим за тия: караш - не се чупи - караш - не се чупи -караш - чупи се нещо без фатални последици - правиш - караш, караш, караш...
                      Всеки трети е шести

Коментар

От чисто любопитство за каква кола и авария говорим?
                        Глей ся - тия дни нали е дъждовно...
                        Та капе от предния капак в/у жизнено важни за двг компоненти - бобини и инжектори. В случая бобината устискала (а и тя се беше накиснала у вОда), ма инжектора на единия цилиндър даде фира. И нали е съвременен високотехнологичен боклук, като не бачка единия инжектор, респективно цилиндър, ебава мамата на компа и спират да работят адекватно и останалите. Не мое се прибереш на останалите цилиндри. Ти вече гледаш така нали. Ама слушай нататък - викаш си къв е тоя преден капак, да не е от тензух. А то - като вали и капе през отворите за пръскалките за измиване на челното стъкло . Смех. И понеже имам приятелчета у официалния представител - викам момци ква е тая тъпотия, никъде не пишеше, че си закупувам летен автомобил. Те ми отговарят - ааа, нема страшно, ся по кампания ше ти туриме едни допълнителни уплътнители под пръскалките, производителя ги дава фрий заради тия проблеми. Викам - абе бегайте от тука бе, ше ги извадя и ше ги лепна със силикон, нема да се разправям с вас. А то не требвало, викам - що бе, ми ще си омажеш със силикон боята на капака, и утре ако требва да се боядисва, ще се свалят трудно. Викам не сте сериозни ей, заради тая глупост ме остави на пътя у най-големия дъжд, пущината.
                        Е това - у 21-ви век, западен производител със 100-годошина история.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Ако УАЗ- а не е препоръчан, е само защото е кола за ограничен кръг хора
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

...шото чупи се на пътя- правиш го ( кавото и да е ) и продължаваш. Частите еФтиния ....
                            Ей го - днес ремонтен комплект на амбриажна помпа : 3,80 лв. Питам каката в магазина : а цяла помпа колко е ?
                            Тя : 24 ,00лв. Викам : абе давай цяла , баси ! И сичко в наличност ! За фронтерата обаждат 200 кинта и нагоре и с доставка, а тва - без пари....

То сигур и затва в магазина докато си лафим , един набор зад мен мърмори : " ма то частите евтини и в изобилие , щото мноо се чупи и се търсят ..."

... та баф ли вече го к`ъв е критерия за "истински автомОбил "
                            Истинска кола е УАЗът. За мен. Идеално върши точно работата, за която съм го взел - да го карам в деретата като си нямам работа (т.е. рядко) и да го човъркам когато не ми се кара в деретата и си нямам работа. Лятно време го разкарвам из София със свален брезент и свалени горни половини на вратите. Когато не правя нещо спешно или важно.

Коментар

Кзвам ви аз,че е извратен ма вие не та не.....на ви сега не,УАЗ и вее бойни кОси като върви.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Не че нещо ма си пропуснал една нула в цената, 200-300 000 лодки рядко караме,че собственика няма пари да ни плаща или се ЦИГАНИ за мангизите,пробвай с 2-3 милиона та да псуваш по 10.Става като Ново БМВ 7ца срещу Корола на Тойота,и едното спирам ма другото като спре еле гледай какво става пък струвало едни пари...........Е карало се с джойстик.......а като спре джойстика???Книга може да напишем,дебееела книга
                                Определено ви е опасна работата с тия електроники на борда. Поне има ветроходни и там всичко си е механика.
                                Real Recognize Real

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X