Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята Дачия е Моят Автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няма нищо екологично в LED фаровете на автомобил. Просто са по-добър източник на светлина. Само стъклата трябва да са с подгрев - това е икономия, не екология
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Потвърждавам - свети добре, малко при мокър снеговалеж ги няма, ма то това е веднъж на две години. И без друго при такива условия и чистачките виждат зор - с едно спиране почистваш и двете и айде пак.

• Междувременно, докато ми сменяха свещѝте попитах на 90000 пробег последното ТО по гаранция ли ще е? Отговорът бе утвърдителен. Всички консумативи имам къде да сменям и в неоторизиран сервиз, без достъп до софтуера за преглед и настройки на параметрите му. Ще го мислим някак си, че километрите летят!

Коментар

• Преди смяната на свещите, преди 15 дни се оплаках, че имам проблем от скоро с включване и изключване на предавки в движение и при маневра на място. Каза̀ха ми, че ще сменят едни стоманени вървички, дето предават действието на скоростният лост към скоростната кутия, та две седмици минаха и нищо! Сигурно бая чипове има по тях, нале? На мен ми мирише на нова скоростна кутия по гаранция, ама другият път ще кажа. Аз до сега толкоз гаранционни проблеми с друга Дачия не съм имал, ма, карай да я карам до дупка, че в края на годината ще е извън гаранция. Не ме разбирайте погрешно! Добра е машината! Качеството на отделни елементи явно не кореспондира с цената ѝ.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Напоследък много често сменят моделите. Няма време да си изкарат детските болести.

• То и пасатора на майка ми има 3 години гаранция от Уидъл ма някак като дам 3 пъти повече пари за Кенууд не се чувствам толкова прееван като за него.Същото е и с Дачия...
      Щото често им сменят моделите и на тях.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Не се разчувствай. Моята дачия кара 11-та година и още не се усещам пре-такован. И няма нищо общо с "нов внос" на 11 години.

• piron45
        piron45 коментира
        Редактиране на коментар
        По едно време се навивах за нова Дачия, е с четенето на темата се отказах Имам 19 годишен Туран, при мен е от 6г и след първоначалното обслужване освен масло и филтри друго не съм пипнал. Що да си навирам задника в трънака

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        piron45:Е то никой не те навива Ама и нас с дачиите не ни жалете.

• Начи, не става Само с хвалби! Има си трески за дялане и мисля, че обективността ми не подлежи на съмнения. Само искам да помогна с изборът на Дачия за автомобил, което в момента е доста трудно и с доставката(истината не винаги е обещаната) на автомобил или части за смяна по гаранция или за техническо обслужване. Ако се случваха бързо, едва ли щеше да пищя. Към колегата дето ще се отказва от Дачия - друг ще я вземе, спокойно! Моята е от първите 6, които влязоха в България и напълно е възможно от бързане, да не са се постарали в завода. Лека вечер и се пазете!

Коментар

• След първата седмица на м.май ще опънем жилите на Моята Дачия до Флоренция и Тоскана. Предвидили сме 10 нощувки за града и областта. Това ще е Първото ни сериозно пътуване, след последното през м.май 2019 г. в Южна Италия. Сърбия, Хърватия, нощувка в Словения и на другият ден настаняване на 8 км от Флоренция. Ще ви информирам периодично....
        Христос воскресе!

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          За Хърватия всичко бяхме планирали и ни секна ковида. Сега ще пробваме пак - по същия план, втората половина на май, с дъстърчето.

• Първоначално публикуван от _ninja_ Преглед на мнение
        На мен ми мирише на нова скоростна кутия по гаранция, ама другият път ще кажа.
        Оправиха ли скоростите?

Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
        Opel Campo 3,1 TD '99
        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• _ninja_
          _ninja_ коментира
          Редактиране на коментар
          Първо чакам 3 месеца за стоманените въженца. Няма ги все още. Затопли се и лоста е далеч по-отзивчив. Не ми е и блокирал в някакво положение. Ще изчакам търпеливо докрай, че имам време до изтичане на гаранцията.

• Смених зимните с летни гуми днес, демонтаж, монтаж, баланс на 16" и хотел - 80 лева. Помолих за непрофесионално мнение, за състоянието на дискове и накладки - м/у 50 и 60 процента ресурс, а съм само на 72000 км пробег. Рядко се движа в градска среда за повече от няколко часа, което допринася за по-разреденото използване на спирачка.
        А, да и използвам Винаги мигачите!

Коментар

и използвам Винаги мигачите!
          Гледам, че масово новите коли са без мигачи(явно нова еконорма), ама твоята явно е от старите
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• krassitch
            krassitch коментира
            Редактиране на коментар
            Аааа,БМВ-тата, даже и старите нямат...

• Преди време бях споменал, че имам проблем с постоянната работа на CarPlay на мултимедията. Използвам iPhone, като не искам вече телефон с Android, при който Android Auto на мултимедията работи безупречно. Година и половина гаранционният сервиз мънка и се ослушва. Преди известно време, в краят на 2022 г. под гневният ми поглед изпратиха запитване до Renault, като посочиха и телефонът, които ползвам, 12 Pro Max - модел от втората половина на 2020 г. Сега интересното в отговора същия ден:
          "WI-Fi на iOS устройството трябва да е поколение, внедрено след август 2021 г."
          Моята Дачия е произведена февруари 2021 г.
          Ти да видиш......, Apple точно на Dacia(Renault) предварително са дали характеристики на Wi-Fi на бъдещият си топ-модел.... . Пълни Смешници!
          Както и да е!

След доста четене и препоръки, които изчетох в библията за глупаци, най-после уцелих вярното решение и сега мисля да пиша на Renault, че Apple са ги врътнали! Всъщност, всички мен са лъгали.

Сега, зная, че доста потребители на други форуми четат този форум, няма да бързам да разясня абсолютно елементарното нещо, което направих. Зная, че доста често е срещан проблемът, който описах и след като се върнем от Италия през третото десетдневие на май месец, и не съм имал проблем - ще издам "тайната".

Коментар

• Хиляди потребители на дачия тръпнат в очакване на светая светих......заеви...
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              А, останалите сме още на андроид, та не ни дреме

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
            Хиляди потребители на дачия тръпнат в очакване на светая светих......заеви...
            Ще чакат я! Ако искат да си ползват ябълките!

Коментар

• С такъв кеф си взех БМВ 750 4.8 V8 E65 през октомври 2022,че май ще го сменя за неуДачия. Изчетох цялата тема от първия пост до последния, някои ги изкараха тия дачий ебаси колите. Та то поддръжката му е като на 15 годишно БМВ 7ца ( поне като гледам цени за части и консумативи), че и Мерцедес S класа (2017 имах от тия гадните S класи W220,къде имат куп проблеми и гният,мойта беше 5.0V8 4x4 2003г ) ама нито имаш лукса,нито возията, нито качеството,нито вървежа,нито удоволствието. Да не говорим как те гледат хората като караш бумер и как те гледат като караш дачия. Имам още едно БМВ, а именно 320д Е90 163кс и смея да твърдя,че е доста икономична на дълго и съм постигал същите дори по- добри резултати за икономия от дизелова дачия, като комфорта и вървежа са класи над дачията (държи си 200км/ч и нито шуми нито бучи нито се тормози , както дачия със доста по-ниска скорост). Имам и Терано дълга база ,даже то има повече комфорт има кожен салон с подгрев. Разбира се всеки си знае какво му се кара и му харесва. Безаварийно на колегите фенове на дачия да си ги карат със здраве,но явно преди това не са карали коли щом дачията им е идеал.
              Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                http://www.vicove.biz/bmw

• _ninja_
                _ninja_ коментира
                Редактиране на коментар
                Готино е да се хвалиш! Нали?
                Е, аз също го правя!
                Лек ден😁!

След първата седмица на м.май ще опънем жилите на Моята Дачия до Флоренция и Тоскана....
              Ако се сетиш, пиши как се плащат пътните такси в Сърбия.

Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Събирайте стинки.Скоро идвааа Натиснете снимката за да я уголемите  Име:eto-kak-shte-izglejda-novata-dacia-duster-1.jpg Прегледи:0 Размер:26.0 КБ ID:6921744

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X