Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Върти ми се една идея

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Върти ми се една идея

Здравейте, върти ми се една идея, не знам дали е възможна. Та ако след време си купя ауди/бмв/vw или друга кола 4Х4 ПЪЛНО ПОСТОЯННО , ще може ли да и вдигна просвета на 20см? Целта е съвсем лек оффроад , заледени леко нанагорни баири(зимата) и леки нанагорни баири(по вили, където обикновенни коли не могат да минат). Вие какво мислите??? Също така да не се спука картера от дупки и ходене за риба и по ниви . Нещо като allroad, но с 20см просвет.

От: Върти ми се една идея

С пари сичко може.
    20 см просвет е повече от кията на Пенчо обаче )))
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Изобщо казано, може. Ще трябват груби промени не само по окачването, но и да измислиш как да работят полуосите при такива ъгли. И няколко още други проблеми с които ще се срещнеш в процеса на работа.

На практика много е вероятно да получиш уродливо чудовище което не става за нормално каране ама ти струва доста повече от джипка която фабрично си ги има тия 20см и става за нормално каране. Но като за начало виж из Форума с колко повдигат джиповете, които са доста по-лесни за повдигане. Обикновено е двойно или тройно по-малко от твоята идея.

Коментар

Вдигат ги с по 5-10 см джиповете.Другият вариант е вдигането колкото жигули-16,3см просвет!Все пак се говори, че жигули минава от доста места!

Другия вариант е купуване на all road-audi/crosswagon-alfa romeo или нещо подобно.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-05-15, 09:33.

Коментар

http://www.seikel.de/de/startseite/ Преди време бях го публикувал ,сега отново може да се разгледа като идея .
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от fearlessss8 Преглед на мнение
            Вдигат ги с по 5-10 см
            Вдигат ги с 5-10см ама това най-често е заедно с боди-лифта - т.е. повдигане на купето спрямо шасито. Тези коли дето им се радваш шаси нямат. Също и гуми се сменят и от тях идват сантиметри.

Освен това в общия случай джипка се повдига с фабричен набор от елементи на окачването - пружини, амортисьори и други. Ако повдигането е повече от 3-4см обикновено се сменят и други работи. Всичките тия неща трудно ще ги намериш за лека кола - няма пазар и никой не произвежда такива. Освен това при джипките се използва фабричният резерв на задвижващите механизми спрямо ходовете на окачването, който при леката кола е по необходимост 2-3 пъти по-малък, защото са по-малки и ходовете. И пак заради по-малките ходове на окачването лесно ще стигнеш до ситуация в която имаш много висок, но много скован автомобил който се окантарва където си иска защото колелото не стига до дъното на дупката.

Впрочем, ти Жигули карал ли си?

Коментар

Не казваш какъв ти е бюджета, но може да погледнеш някое Субару, има такива с 18 см. заводски просвет, та мечтаните 20 не са далеч..... поразгледай Субару форума, има и човек в Сф, който продава и монтира подложки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:39561d1346684149-subi-lift-kits-177067_386592628068739_1145988056_o.jpg
Прегледи:1
Размер:63.8 КБ
ID:5658059

Коментар

А на колко години си ?

Коментар

Правилно - що трябва да купуваш нещо, мислено от десетки инжинери и доказано с годините?
                  По-добре да си купиш нещо, което не е предназначено за това, което искаш, и да го направиш неизползваемо и за това, което е измислено
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Вдигат ги с 5-10см ама това най-често е заедно с боди-лифта - т.е. повдигане на купето спрямо шасито. Тези коли дето им се радваш шаси нямат. Също и гуми се сменят и от тях идват сантиметри.

Освен това в общия случай джипка се повдига с фабричен набор от елементи на окачването - пружини, амортисьори и други. Ако повдигането е повече от 3-4см обикновено се сменят и други работи. Всичките тия неща трудно ще ги намериш за лека кола - няма пазар и никой не произвежда такива. Освен това при джипките се използва фабричният резерв на задвижващите механизми спрямо ходовете на окачването, който при леката кола е по необходимост 2-3 пъти по-малък, защото са по-малки и ходовете. И пак заради по-малките ходове на окачването лесно ще стигнеш до ситуация в която имаш много висок, но много скован автомобил който се окантарва където си иска защото колелото не стига до дъното на дупката.

Впрочем, ти Жигули карал ли си?
                    Не и не мисля да карам за дълго по магистралата ,като дадеш пълна газ да изпреварваш може да се преобърнеш с жигули-лада 2107...

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                    А на колко години си ?
                    Почти 20( 95 набор ).

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    Не казваш какъв ти е бюджета, но може да погледнеш някое Субару, има такива с 18 см. заводски просвет, та мечтаните 20 не са далеч..... поразгледай Субару форума, има и човек в Сф, който продава и монтира подложки.

[ATTACH=CONFIG]797840[/ATTACH]
                    Бюджет още нямам , колкото пари си изкарам от работа,работя на %(който иска може да ми даде на заем малко пачки и да направим бизнес, по-бързо да изкарам пари за мечтаната кола ). Subaru-то форестер е яко 2.0 с турбо, ама гори много извънградско.Нормално би трябвало да гори 7/100, ваг 1.8 турбо 180-190 коня горят 7,3л извънградско 4х4. Другият вариант е повдигане на кола 4х4 като москвич алеко- пътен просвет 16,3см или като ВАЗ-2109 - 17 см пътен просвет. Щом от ВАЗ са вдигнали тези руски коли,които са евтини за покупка , значи всяка кола почти може да бъде вдигната до 16,3-17см просвет май.

Друг вариант е Mitsubishi - Pajero IO (H60) - 1.8 i 16V GDI 4WD (5 dr) (160 Hp)

Гори градско само 7,69 литра градско,извънградско трябва да гори някъде 5/100. Не съм богаташ , тъй че на първо място гледам икономичното преди всичко! Паджерото май е добра идея, да си се возя 90% от времето сам,само сменявам винтовите пружини с някакви други, да има комфорт,слагам газов инжекцион и газ до ламарината .

Забравих, golf synchro 4x4 е много добър вариант, но не 2-3, ами минимум от 4 нагоре. Ако се чудите има ли от 4 нагоре golf 4x4 synchro ,ами да има. Много рядък е синхро 4х4 голф и може да е скъп, за това сигурно отпада като вариант .
                    Последно редактирано от CarTest™; 06-05-15, 08:01.

Коментар

Първоначално публикуван от fearlessss8 Преглед на мнение
                      Щом от ВАЗ са вдигнали тези руски коли,които са евтини за покупка , значи всяка кола почти може да бъде вдигната до 16,3-17см просвет май.
                      Братле, купи си голф и недей да мислиш повече. Приятелски съвет.
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Точно този двигател на Мицубиши не подлежи на газификация. Какви пари си приготвил? Голф синхро е много добър вариант, и то точно 2 и 3-та серия, само гледай да не е много изгнил. Повдигат се лесно и евтино и са здрави и безпроблемни.
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                          Точно този двигател на Мицубиши не подлежи на газификация. Какви пари си приготвил? Голф синхро е много добър вариант, и то точно 2 и 3-та серия, само гледай да не е много изгнил. Повдигат се лесно и евтино и са здрави и безпроблемни.
                          Подлежи, ама газовия инжекцион е скъпичък-3 бона и еку-то не е стабилно на 100%.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                            В мобилето има голф 2-ки кънтри, ама някви слаби двигатели,които сигурно горят много .

Коментар

'Кънтри" е най-доброто предложение, а двигателя можеш да модифицираш.
                              WR 250 F, KLX 450 R

Нито съм вреден,
                              нито излишен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X