Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• mishomishev коментира
    Днес, 08:41
    Приятелю , не ти е вярна аналогията !
    ...
    ...
    Мамка му - майтап майтап ама още следващата седмица ще пиша на управителя на БНБ - да си прибираме авоарите от чуждите трезори че... че най сигурното място е нашия трезор.

Как да не му станеш фен? Обяснете ми.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      За да си фен на "Мишев" си трябва бекграунд.

• Упс, обърках темата...
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      КолЙо-о-о-о, колко та обичам, ако знайш!!

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Пааак си се напил

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      От друго вдъхновена тоз път любовта ми беше.
      Да беше чел внимателно- да разбереше.

• И аз го обичам Кольо - освен че сме адаши, сме и на един акъл. Как пък нямам поне един нормален приятел...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Emilppp
      Emilppp коментира
      Редактиране на коментар
      Както се казва - събрали сме се само наши хора, свестни няма!

• #1,486.2
    Тропчо коментира
    30-04-22, 23:42
    Не бе, мислех тук да туря онуй за ходожниците и спортистите.... Турих го в другата тема, то па стана мазало.
    За художниците и спортистите ще е интересна отделна тема, стига да не се стигне до човеконенавистническа терминология като в "онази тема".
    Ако съм сериозен колекционер, ще си купя ли хубава картина от руски художник и ако го направя, ще ми налепят ли онези готините квалификации и епитети, които се подмятат там?
    Ако съм добър спортист, ще ме кефи ли отпадането на сериозен руски състезател и евентуалната ми победа? (както се случи на едни олимпиади преди 40 години)

Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Възможно ли е човек със свободен дух да е фен на Путин (Хитлер)? Кои са те и колко творби имаш такива?

• Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение

За художниците и спортистите ще е интересна отделна тема, стига да не се стигне до човеконенавистническа терминология като в "онази тема".
    Ако съм сериозен колекционер, ще си купя ли хубава картина от руски художник и ако го направя, ще ми налепят ли онези готините квалификации и епитети, които се подмятат там?
    Ако съм добър спортист, ще ме кефи ли отпадането на сериозен руски състезател и евентуалната ми победа? (както се случи на едни олимпиади преди 40 години)
    Художниците (творците на изкуство) и спортистите не смятам че могат да се коментират в една група първо. Второ, понеже руснак (путинист) вече е равно на немец (нацист), на колко от вторите се радвате на произведенията на изкуството или постиженията на спортистите. Повечето хора трудно биха се насладили на шедьовър създаден от д-р.Менгеле примерно.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      След като никога не ми е минавало през акъла да считам всички немци за нацисти, всички българи за бойковисти и пр., защо да считам всички руснаци за путинисти?

• Kozzzec
      Kozzzec коментира
      Редактиране на коментар
      Така е. Всъщност истината е, че само Путин е решил да води и води война, ъъъ, пардон, специална военна операция. А народът масово е против. Даммм...

• Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      Ами да. Щото не го бламираха Хитлер нито на избори, нито чрез по-радикален способ, всички немци (орки ниедни) - в Дахау, а Вагнер като любим композитор - под вечна забрана.

• Хората на изкуството, далеч невинаги се идентифицират с властта. Има и придворни, разбира се, но не са мнозинство. Слагането на всичко (и всички) под един знаменател, напомня едни други времена...
    Не си падам по Путин, Ленин, Сталин и Берия, но с радост чета, примерно Булгаков

Коментар

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Подразбира се че отреклите се от Путин (Хитлер) са под друг знаменател.

• Не можем да упрекваме точно изкуството, че се поддава на емоции.

От друга страна... преди 2-3 години се пробваха да изпълняват Вагнер в Тел Авив... и не им се получи. Концертът се отмени заради протести. Но се опитват хората.

От трета страна - когато едно общество е докарано до положението на руското в момента, единствените актуални творци в него са придворните. Други просто няма или са маргинализирани. Въпросните придворни (най-вече тези с талант и известност, за другите е ясно) са поставени в ситуация да избират между спонсора си и популярността си.

От четвърта страна - имаме някакво колебливо отричане на всичко руско, което при това ще мине. Не е като да арестуваме музиканти насред концерт, нали?

Коментар

• Danika
      Danika коментира
      Редактиране на коментар
      Ами да, Ясене, те съвременните руски художници освен портрети на Путин гол до кръста и Шойгу върху БТР, друго не рисуват.

• Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      Нека да кажем че един творец може да е придворен даже и когато по принцип си е способен и талантлив.

Тия които рисуват Путин гол до кръста имат друга роля и не отговарят непременно на определението "придворен".

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Абе уж се имам за толерантен, ама изтрих от флашката де що имах руска песен. От яд, а не, че не ми харесват песните.
      Обаче си сложих две-три украински. От кеф, че и ми харесват

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Не можем да упрекваме точно изкуството, че се поддава на емоции.

От друга страна... преди 2-3 години се пробваха да изпълняват Вагнер в Тел Авив... и не им се получи. Концертът се отмени заради протести. Но се опитват хората.

От трета страна - когато едно общество е докарано до положението на руското в момента, единствените актуални творци в него са придворните. Други просто няма или са маргинализирани. Въпросните придворни (най-вече тези с талант и известност, за другите е ясно) са поставени в ситуация да избират между спонсора си и популярността си.

От четвърта страна - имаме някакво колебливо отричане на всичко руско, което при това ще мине. Не е като да арестуваме музиканти насред концерт, нали?
    Кой пък отрича всичко руско, еле пък произведения на изкуството....а и да има са единични случаи. Търси се под вола теле, да се оправдава Русия...

Коментар

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      Имам една скаричка от неръждавейка купена от баща ми в Одеса през 1963г.Не е произведение на изкуството, но още работи пущината и не се предава. Трябва ли да я изхвърля щото се води Руска, тогава Украйна беше още в СССР.

• artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      Ма как, пазИ си я...те сега е Украинска. Те много чужди работи се водеха руски....оп съветски де..

• Единственото ми руско нещо, което работи е един тирбушон "Цар Пушка"- вроятно щото го ползвам рядко.

Коментар

Какво е общото между изкуство и колекционер? Ми то не се прави за колекционери, просто е вътрешна потребност да кажеш нещо както можеш най-добре. Банкси, примерно.
      Спортистите никой не ги спира, стига да не държат да са представители на определена държава. Това, разбира се, важи за свободния свят, за руский мир - не баш.

пп Впрочем - да се допълня с линк:

https://www.vesti.bg/sviat/bolshoj-t...krajna-6142491
      Последно редактирано от сто; 02-05-22, 20:11.

Коментар

• Много интересно е станало.

Избройте три руски художници, моля.
        Само да не е Репин, щото той, нали, не е.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          Ай чесно ☺️, мислех да ги предупреждавам че ше наминеш на сам...😂

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Верно? И що не ни предупреди, та тъй неподготвени ни остави?

• disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          Верно да. С умисъл. )

• Няа художници нещо?

Пробвайте с композитори. Чайковски също не става.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Да, ама без руска подкрепа, щяхме още да свирим на клавесин.

• turtey
          turtey коментира
          Редактиране на коментар
          Нямам претенции да съм голям разбирач на музикални инструменти. Разкажи

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Е, аз па да не съм разбирач? Почти сигурен съм, че на някой пиян руснак му е харесала идеята да блъска по- силно по клавишите и така е зарибил другите.

И Пугачова се снимаше с Путин, но какво е мнението и за "специалната военна операция" или Крьlмнаш? И адреса и се наложи да смени някъде?
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Danika
          Danika коментира
          Редактиране на коментар
          Ясно, схванах ви логиката. Понеже Русия ограничава инакомислещите (Пугачова зъб не е обелила, но нейсе), оправдано е останалият свят да ограничи всички останали. Ехааааа!
          Ще ги горим ли руските книги или как?

• veskov
          veskov коментира
          Редактиране на коментар
          Случаят е друг, тук най- обгрижваните са с най- запазени гласови качества вече +30г.

• old tramp
          old tramp коментира
          Редактиране на коментар
          Danika коментира
          Вчера, 20:53
          ============================
          Пиромани не липсват, а междувремено се трупат перушина и катран...

• ........
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

• Споко бе, хора, даже Ужаската не съм изхвърлил още.

Въпреки че си го е заслужила много пъти сама, без ценния принос на страната-производител.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X