Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Възникват в мен някои конкретни въпроси....мислиш ли ,че принципно "всеки" иска и може да произвежда някакъв продукт, който ще има принадена стойност за останалите ? Автомобила вероятно всеки ще иска да ползва, но кой ще сипва горивото и ще покрива останалите масрафи ? Очакваш ли всеки да е с еднакво отговорно отношение към такъв общ проблем?

    Коментар


    • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Ясно ми е , че всички хора са различни , било то в умствен или физически капацитет . Точно за това говоря , не е нужно да си мерим, там каквото има за мерене . В днешни дни , ако човечеството се промени , ментално и спре да гледа все на другия канчето и да иска да има и притежава , технологията позволява всички да работят малко време от денонощието и да имат каквото е нужно , за да са щастливи .. просто щастието не трябва да е цифричките върху едните хартийки

  • Да сипя малко бендзин по повод "начинът на мислене на западняка" с конкретен пример.
    Младо, неокършено девойче започва работа в мултинационална компания. Нейната работа е да обработва документи, въвежда данни, има и малко творчество... всичко се прави от вкъщи, прави го когато си иска и когато може, нейната работа е част от един Проект, с който се занимават още 7 човека + един шеф на Проекта. За изпълнение на конкретната задача са дали на девойчето 3 дни. Да, ама девойчето има възпитан принцип "фанеш ли една работа, докато не я свършиш, няма олабване", юруш на маслините и на следващия ден е готова и пита за друга работа.
    Оказва се, че в чисто организационен план, това е проблем. Проектът е една река. Колкото по- ламинарно протичат процесите в него, толкова по- добре за Проекта. Всякакви турболенции са нежелани и развалят цялостната картинка.
    Естествено, девойчето започва да роптае- Ма, що така?- и някой трябва да му обясни, защо трябва за три дни да си заработи 100 долара, а не може да си заработи 500, съвсем примерно. И как, когато тя стане шеф на проекта, с двама индийци, двама корейци, поляк, норвежец, германец... ще може тя да задава темпото, нооооооооооооо...!
    Малко по- по нашенски, според мен, огромният проблем в "начина на мислене" е, че бай Пешо- охраната на предприятието, Киро и Здравко- товарачите, пък да не говорим за Ицо- шофьора и т.н. са убедени, че знаят повече от бригадира, счетоводителя и шефа на фирмата, взети заедно. Те биха "направили нещата" далеч по- простички и добри за всички, вместо тъпотиите, дето мислят "тия горе", но понеже нямат тази възможност, гледат да ги направят по- удобнички за себе си. Докато може. Пък, ако шефът се окаже и пъдар... тогава ще му мислим.
    По другите страни нямаш дори шанс за подобни експерименти. Е, почти.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

    Коментар


    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Това, че всички в една фирма са колектив, и са едно цяло е наследство от комунизма. Така се мъчеха да накарат хората да работят, щото иначе не се виждаше смисъла.
      А е толкова просто:
      Има си един работодател, който си е направил сметката, наел е работници за да му свършат някаква работа, и хич не си е мислил, че може да бъде съсобственик с работниците. Обаче по наследство от комунизма-завода е общ, и всички са собственици, всички имат право да решават...

      Да, ама не.

    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Ми винаги е било така, от преди 90та. В 17.00 бие звънеца, немеца пуска чука и оставя незакован започнатия пирон. Нашия минава и ги побива на всички, после се чуди що ония са си изпили бирата и са си по къщите.
      пп девойчето е учило тук?

  • Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    ...
    ПП специално за Амадеус това отношение с корейците сме едно към едно
    Това ли имаш предвид?

    Работливи, издръжливи и сръчни, корейците работят "със" фирмата или "във" фирмата, защото са постигнали съгласие какво ще правят и колко ще получават. Ако фирмата закъса, своевременно напускат или вдигат стачки и джабала как некадърното ръководство краде, присвоява и разпилява (справка скандалите и последвалите съдебни процеси срещу шефове на "Самсунг", "Деу" и т.н.). Няма "феодални" нрави, чинопочитание и ценности като при японеца, който работи "за" фирмата, защото "така трябва", тъй като дядо му, баща му са работили там и са погребани на фирменото гробище, а децата му също ще работят там. Ако фирмата закъса, японецът се тръшка, че и той има вина за това и... току-виж си направил "сепуко"
    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

    Коментар


    • Нали ринга тук е свободен, да се метна на въжетата.

      Имам едно deja vu, което мине, не мине седмица, месец и се повтаря. Работник на надница "преценява" че по някакви причини няма смисъл да си свърши работата за деня. Аз преценявам, че въпреки че имам друга работа, тази не може да бъде отложена (примерно защото ще блокира работата на още двама, които няма да могат да си изработят надниците) и зарязвам всичко и отивам да бъда "общак" някъде. До тук няма нищо странно, на всеки, който му се налага да закърпи някакъв бизнес и не е достатъчно кадърен мениджър му се случва, на някои по-често
      Странното за мен, е че на края на деня аз се чувствам искрено удовлетворен от надницата която е останала за мен... А за някой, който на годишна база изкрва 2, 5 или 10 пъти по малко от мен точно в този ден, точно тази същата надница не е била достатъчно мотивираща. Знам, че не всичко е пари...
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

      Коментар


      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Има нюанс...
        За теб мотивацията е не надницата, а работата която си свършил, щото без нея няма да се свърши друга-по-голяма. А голямата работа си е твой проект, лягаш и ставаш с него, всичката ти деятелност е свързана с нея. Та със свършването на тази обща работа, за някаква си там надница сиспомогнал за осъществяването на големия проект.
        Докато "големия проект" на работника е месечната заплата. Той за нея е там, не за черните очи или мечтите на шефа.

      • icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        Виж Коле, наясно сме, че света не почва и не свършва с дневната надница. Тук в този пример, обаче, аз говоря за простичката първична емоция на удовлетвореност именно от нея, знаейки точно колко труд си разменил за нея. Не копая по-дълбоко. Не задълбавам в това, че очевидно през тези 8 часа не съм си свършил моята работа, която без съмнение ми струва доста повече във финансово изражение.

        Вйдях какво е писала Даника по-долу и съм 100 % съгласен с нея. А прескачайки и работната среда, да аз мисля че и самата работа има значение - не дали е лесна или трудна а дали е мотивираща и предизвикателна за работещия. Намирам, че е нормално, когато се провежда интервю за работа, първо да се дискутира самата работа, после отношението на кандидата към нея и накрая собствената му оценката за възнаграждението, което би го го удовлетворявало и мотивирало. Обаче тук, в тази тема, разговора потръгна за това, че малкото парите са виновни, затова и давам този пример. И ако се фокусираме върху парите, то Голямата цел не е нито дневната надница, нито месечната заплата. Целта е годишната заплата. От нея зависи как ще щивееш в материално отношение. Само че годишната заплата се формира от сбора от едни 200-250 надници, които си изработил през годината. И всяка пропусната надница ти сваля годишната заплата с полвин процент... а това са много пари.

      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Абсолютно си прав.
        Обаче виждаш само твоята гледна точка. Не те познавам лично, и не знам миналото ти, но като те чета ми се струва,ч е не си бил работник, ама най-обикновен, без познанства с шефа, не си на ръководна позиция, происто бачкатор на най-ниско ниво.
        А там интереса е заплатата на 20-то число. Никой не го интересува каква е технологията, от какъв метриал е изделието, и зашо такъв, а не друг, не го интересува с колко мъки си уговорил новата машина в цеха да дойде именно при теб, а не при накой друг, че е последнта от вида си, и т.н.-все неща които вълнуват собственика и организаторите на висше ниво.
        Работника е там заради заплатата, най-вече тя го интересува. На него у е все едно дали ще прави копчета или атомни реактори-той е там заради заплатата на 20 число.
        Разбира се-има и изключения, за радост не чак толкова малко, но все още са си изключения.

    • Ще започна от това, с което завърши icerunner. Не всичко е пари. Работната среда има голямо значение. Темата е по скоро за частния бизнес, но ще ви предложа поглед и към институционална (не точно държавна) администрация. Знам, че тук е прието тя да бъде охулвана by default, но това са работещи хора и сред тях има всякакви.
      Не съм работодател, но ръководя средно голяма структура от около 50 човека. Приблизително половината са администрация с напълно оперативни функции и жестоки срокове за отделните дейности. Наистина жестоки. Ако не си успял да въведеш данните и да изпратиш книжата, блокираш работата на n- броя свързани дейности и последиците са шумни и неприятни. Затова сме се постарали да ги обучим на взаимозаменяемост - ако ти не успяваш, колегите ти трябва да се включат, но работа да се свърши. Важното е, че има предвидимост и всеки знае, че не е сам за себе си. Т.е., ако се скатава, това се вижда веднага от всички. Заплатите им не са кой знае какви, но си има % процент за прослужено време, периодични атестации, рангове, социални придобивки и пр. Във всички сходни структури заплатите и придобивките са такива, но.....В някои от тях има голямо текучество. При нас няма. Питала съм търсещи работа при нас защо искат да се преместят. В 95% о случаите е заради работната среда - размита организция, размити отговорности, клюки, конфликти и пр. При нас е строго, но има ред и има човешко отношение. Клюки и интриги се пресичат от корен. Ако човекът не схване това, заминава си в съответствие с КТ.
      Завършвам с това с което започнах. Парите са същите, но работната среда не е. Това има значение.
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

      Коментар


      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        То е според това какво търси човек, Дани.
        Пример-в Шумен има една фирма за бойлери, може би е фирмата с най-голямо текучество в града, ако не и в региона.
        Отношенията са гадни, но пък дават пари. Който има нужда от пари-преглътва лошото и стиска зъби-заради парите.
        Който вече си е пооправил финансите-напуска змиярника и си търси друга работа. Аз съм започвал три пъти там, и съм напускал след година-година и половина, според зора.

        Та има и така, и онака.

      • Danika
        Danika коментира
        Редактиране на коментар
        Ами нали и аз това казвам, парите са важни, но и отношенията са важни. Защо да седиш в змиярник, ако за същата работа и същите пари можеш да имаш нормална среда.
        Та не е зле някой дето се има за чорбаджия, да се замисли

      • icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        Наълно съм съгласен с написаното за работната среда. Поддържането на нормални условия и комуникация са въпрос на възпитание. Не мога да си представя, и никога не се е случвало да повиша тон на работа, независимо от това какво мазало се е случило. Всеки да се чувства човек на работа е от жизнено важно значение. Включително да се чувства човек и от годишната заплата с която живее. Точно за това ми е малко парадоксално, когато аз пресмятам по 50 пъти каква ще е годишната заплата на някой, за да съм уверен, че отговаря на горното, а той не дойде да си изработи дневната надница...

    • Кольо коментира
      Днес, 07:47
      Има нюанс...
      За теб мотивацията е не надницата, а работата която си свършил, щото без нея няма да се свърши друга-по-голяма. А голямата работа си е твой проект, лягаш и ставаш с него, всичката ти деятелност е свързана с нея. Та със свършването на тази обща работа, за някаква си там надница сиспомогнал за осъществяването на големия проект.
      Докато "големия проект" на работника е месечната заплата. Той за нея е там, не за черните очи или мечтите на шефа.
      Само че Коле месечната заплата не расте по дърветата, а и в случаите когато расте там, са необходими труд и грижи по отглеждането им. А работника несвършил своята работа явно не съзнава, че така застрашава и собствения си "голям проект"-месечната заплата. И това е така точно защото не е там заради черните очи или мечтите на шефа

      Коментар


      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        В очите на голяма част от работниците шефа е с бездънна яма с пари, и само стиснатостта му пречи да дава по-големи заплати. Също и заговора между работодателите да държат ниски заплатите.
        Вярвай ми, бил съм много години сред обикновените работници, не говоря наизуст.
        На работника изобщо не му пука, а и не му влиза в работата да знае колко се печели от производството, та да си дава сметка за фондТРЗ. Той знае, че трябва в 8 да е на работа, и да си тръгне в 5. Вече работа на шефа е да му уплътни времето.
        Ако се разчита само на съвестта на работника-умряла работа...

    • С 50 човека може и да се постига взаимозаменяемост, вероятно там и средата е от особено значение, ма с пет на кръст е друго.
      Всеки е важен, почти незаменим, без значение дали е наемник или някой от нас, двамата ортаци. Всичко се планира според ангажиментите и възможностите на другите. Планирането е всъщност обещание за срок и качество на услугата към клиент, а следващ такъв ще дойде само ако е чул че тук нещата се случват. Та и средата ни е такава - почти семейна. С всички позитиви и негативи на една такава. Просто няма начин да отделиш личния живот от работата, пък това са пет семейства, всяко с неговите си болежки и потребности.

      Коментар


      • Май те попитах не където трябва, та да питам и тук.
        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
        Аз имам недобри впечатления от срещи с правораздаването на младия тогава съдия в районния съд Лозан Панов (тогаз бех мльаД адвокаД).
        Също така фактът, че беше лансиран пред Бока Ръпоун и онзи му се "довери" да го направи шеф на ВКС, означава, че не е бил никак чужд на ДеПеСарските кадрови врътки. Ся, че "не оправда доверието Боково" , той и Плевню лекинко се озъби по случая с Венета Марковска. Но не се знае "какво ли задкулисие" е играло там, че да стане така. Цацаров, ако помните, се закани да разнищи "Костинбродската афера" докрай... пък края го отнемà... Явно усети полъха на опашката на Белия кон чу тропота на копитата му и си остана лоялен към Чекмеджето. Докато, за разлика от Цацаров, Лозан Панов "персистира" в дисидентството си. А можеше да бъде (или да стане) като Гешев, Цацаров, Георги Ушев, Георги Чолаков... да не ги изреждам всички.
        Явно е, че тук има много сведущи. Давайте да правим алтернативно Управление на държавата. Ти би ли се заел с поста Главен прокурор или би предпочел да си само Апелативен?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Май те попитах не където трябва, та да питам и тук.


          Явно е, че тук има много сведущи. Давайте да правим алтернативно Управление на държавата. Ти би ли се заел с поста Главен прокурор или би предпочел да си само Апелативен?
          Аз съм "цивилист", не "пеналист" ("kein Zivilist - kein Jurist") Инцидентно съм се занимавал с административни нак. дела (там съм се сблъсквал с младия Панов) и ПТП-та. Затова - НЕ. Главен прокурор, според мен, трябва да бъде истински (не като Гешев) прокурор "от кариерата", не политическа фигура, не "виден преподавател" (Велчев, Филчев), не бивш съдия (още по-малко цял живот председател на съдилища като Цацаров), нито някакъв случайно попаднал на поста (Татарчев). Има немалко читави такива (колкото и странно да изглежда ) но не блестят с медийни изяви и шумни акции тип "Вие сте абсолютен престъпник", по този случай всяко издигане на такъв кандидат би дало повод за мощни вопли в стил "задкулисието-о-о-о-о !!!".

          Ergo - кучето е заровено във Висшия съдебен съвет. Те евентуално имат поглед или поне би трябвало да знаят какво да гледат при кандидатите за такива постове. Според мен начинът, по който се формира ВСС, трябва да се преразгледа и преуреди, примерно по американски тертип - с по-широко участие на юридическата гилдия, не само магистрати-парламент-президент. Потърпевши от ... "девиантното" (във възможно най-широкия смисъл) поведение на който и да е от "Тримата големи в съдебната власт" са всички граждани, но най-непосредствено наблюдение върху тях имат не само съдии и прокурори, но и адвокати, преподаватели по право, юрисконсулти, нотариуси, съдебни изпълнители - частни и държавни. "Ама как така ? Нали от решенията и актовете на магистратите им зависят парите ? Как така адвокати ще избират (е, участват в избора на) висш съдия или прокурор ?!" (Гешо нещо подобно изтърси преди време по адрес на депутати-адвокати). Ами да. Една голяма част от юристите разчитат на спазването на закона и преди да се захванат с каквото и да било, отварят съответния нормативен акт. Една доста по-малка част се захващат в зависимост от името на прокурора или съдията Масата юристи искат предвидимост в резултата от един процес, независимо кой "го води" или "гледа", очакват и се надяват магистратите да спазят закона. Гражданите "неюристи" са винаги недоволни (минимум половината от участниците в един правен спор - т.нар. "загубила страна", а доста често - и двете страни), затова тяхното "пряко участие" в избора на съдии и прокурори е нежелателно.
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • artefekt
            artefekt коментира
            Редактиране на коментар
            Че си прав, прав си......ама като се каже че проблема е там виж какъв вой се надава.
            Че и най-гръмогласни са магистратите от кариерата...

          • Danika
            Danika коментира
            Редактиране на коментар
            Говорили сме го многократно, Боголюбе. Във всеки ВСС има адвокати. Скъпоценният член на ВСС Новански в съдийската колегия какъв е? От парламентарната квота винаги влизат адвокати във ВСС и адвокатурата ги е оставила на самотек - когото си спазарят депутатите. Може и половината от ВСС да са адвокати, ЧСИ, нотариуси и пр. Механизъм има, ама да не си развалят отношенията с народното събрание.

        • Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Май те попитах не където трябва, та да питам и тук.


          Явно е, че тук има много сведущи. Давайте да правим алтернативно Управление на държавата. Ти би ли се заел с поста Главен прокурор или би предпочел да си само Апелативен?
          Аз може ли за министър на енергетиката, икономиката, труда и социалната политика едновременно? Имам образование, опит И ЯСНА ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА И ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ. И в трите министерства започваме с отмяна на лева и еврото и въвеждане на Джаула като единствена разплащателна единица. Всичко останало за 1 мандат само ще си дойде на мястото.
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

          Коментар


          • Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            Ще се наложи и Науката и Образованието да прикрепим в тоя ресор, щото тва Джаул и Калории бая ще трябва да се обяснява. Отдавна сме првърнали всичко в лв. и всяко залитане извън тази система обърква стопанските субекти.

          • icerunner
            icerunner коментира
            Редактиране на коментар
            Дребни проблеми, важна е визията.

            Вярвам, че ти проблем с Джаула нямаш и ще свършиш работа по образованието... С лулата ще имаш авторитетен вид

            Мислиш, че кудош си правя, но аз идеята за Джаула като разменна единица мога да аргументирам съвсем сериозно, не само във физически аспект, а и в икономически.

          • Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            Ъхъм... викат ми Джаула. Начи, разбрахме се. Концептуално ще ги мислим нещата след изборите, сега да оправим назначенията

        • Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

          Аз съм "цивилист", не "пеналист" ("kein Zivilist - kein Jurist") Инцидентно съм се занимавал с административни нак. дела (там съм се сблъсквал с младия Панов) и ПТП-та. Затова - НЕ. Главен прокурор, според мен, трябва да бъде истински (не като Гешев) прокурор "от кариерата", не политическа фигура, не "виден преподавател" (Велчев, Филчев), не бивш съдия (още по-малко цял живот председател на съдилища като Цацаров), нито някакъв случайно попаднал на поста (Татарчев). Има немалко читави такива (колкото и странно да изглежда ) но не блестят с медийни изяви и шумни акции тип "Вие сте абсолютен престъпник", по този случай всяко издигане на такъв кандидат би дало повод за мощни вопли в стил "задкулисието-о-о-о-о !!!".

          Ergo - кучето е заровено във Висшия съдебен съвет. Те евентуално имат поглед или поне би трябвало да знаят какво да гледат при кандидатите за такива постове. Според мен начинът, по който се формира ВСС, трябва да се преразгледа и преуреди, примерно по американски тертип - с по-широко участие на юридическата гилдия, не само магистрати-парламент-президент. Потърпевши от ... "девиантното" (във възможно най-широкия смисъл) поведение на който и да е от "Тримата големи в съдебната власт" са всички граждани, но най-непосредствено наблюдение върху тях имат не само съдии и прокурори, но и адвокати, преподаватели по право, юрисконсулти, нотариуси, съдебни изпълнители - частни и държавни. "Ама как така ? Нали от решенията и актовете на магистратите им зависят парите ? Как така адвокати ще избират (е, участват в избора на) висш съдия или прокурор ?!" (Гешо нещо подобно изтърси преди време по адрес на депутати-адвокати). Ами да. Една голяма част от юристите разчитат на спазването на закона и преди да се захванат с каквото и да било, отварят съответния нормативен акт. Една доста по-малка част се захващат в зависимост от името на прокурора или съдията Масата юристи искат предвидимост в резултата от един процес, независимо кой "го води" или "гледа", очакват и се надяват магистратите да спазят закона. Гражданите "неюристи" са винаги недоволни (минимум половината от участниците в един правен спор - т.нар. "загубила страна", а доста често - и двете страни), затова тяхното "пряко участие" в избора на съдии и прокурори е нежелателно.
          ВАС отмени решение на ВСС за "социално слабата съдийка" https://web.archive.org/web/20120123...e?OpenDocument

          Функционалния имунитет е основата, липсата на уволнения след като платим глоби в Страсбург...за отказ от правосъдие и неспазване на собствените ни закони.
          Липса на уволнения, когато магистрати в медии си позволяват мнения от сорта "ЕСЧП показва пристрастност/необичаБългариуя" и т.н

          пп
          виждал съм повече от три решения в които и двете страни са доволни, та не е зле да се събира статистика и издигат само съдии имащи такива решения
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

          Коментар


          • Ясен
            Ясен коментира
            Редактиране на коментар
            Функционалният имунитет е начинът изобщо да работи тази доста паянтова конструкция.

          • DBRS
            DBRS коментира
            Редактиране на коментар
            дрън-дрън. В белите държави въпросния се изпарява в момента на "престъпна небрежност и/или неграмотност" дори и да не се докаже умисъл - гори с правата си доживот.

        • Danika коментира
          Днес, 16:46
          Говорили сме го многократно, Боголюбе. Във всеки ВСС има адвокати. Скъпоценният член на ВСС Новански в съдийската колегия какъв е? От парламентарната квота винаги влизат адвокати във ВСС и адвокатурата ги е оставила на самотек - когото си спазарят депутатите. Може и половината от ВСС да са адвокати, ЧСИ, нотариуси и пр. Механизъм има, ама да не си развалят отношенията с народното събрание.
          Има, ама са или адвокати-политици, или "политически обременени" адвокати. То в КМБ всичко вече е политически обременено. Трябваше да бъде така като тук. Пр. като му отнеха на Бил Клинтън след скандала с Моника "адвокатските права" (както беше преведено), можеше само да подкара такси или да изнася лекции, ако се намери кой да му плати. След като нямаме общ "бар", на първо време да се избират членове на ВСС или от отделните "юридически гилдии" на квотен принцип или от някакви делегати, излъчени от същите гилдии.
          Значи, когато се обсъжда проект за нормативен акт или дори тълкувателно решение се канят и се искат становища от заинтересованите професионални общности, а когато се избират хора в "правителството на съдебната власт" - не, та не. Защо ? Даже Светият Синод изслушва миряните по въпроси на "кадровата си политика"
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • Danika
            Danika коментира
            Редактиране на коментар
            Не споря с теб за това какви са. Виждам ги и го изпитвам на гърба си. В миналия ВСС член на съвета беше тъстът на Пеевски - адвокат, избран от Народното събрание с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Но...Електоратът е невинен. Нищо, че той е изпратил тези депутати там. Народното събрание е пълно с адвокати. Някой от тях да се възпротиви? ВАдвС да попита защо точно този адвокат?. Сегашният бисер Новански е номинация на Атака. За качествата му думи нямам. Но нали виждаш реакциите - за всичко са виновни магистратите, както се изказа и мебелният специалист по-горе. Нищо, че не е вярно, а и очевидно не е е наясно с проблема. Хейт да става.

        • Danika коментира
          Днес, 19:46
          Не споря с теб за това какви са. Виждам ги и го изпитвам на гърба си. В миналия ВСС член на съвета беше тъстът на Пеевски - адвокат, избран от Народното събрание с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Но...Електоратът е невинен. Нищо, че той е изпратил тези депутати там. Народното събрание е пълно с адвокати. Някой от тях да се възпротиви? ВАдвС да попита защо точно този адвокат?. Сегашният бисер Новански е номинация на Атака. Но нали виждаш реакциите - за всичко са виновни магистратите, както се изказа и мебелният специалист по-горе. Нищо, че не е вярно, а и очевидно не е е наясно с проблема. Хейт да става.
          Е, именно - електоратът се състои от онези 80 % и като гласува за Бойко-Слави-Бареков например, определено не е воден от мисли какъв Висш съдебен съвет ще избират избраниците му.
          А и повечето "адвокати" в парламента са от типа Петър Илиев за който изпитвам сериозни съмнения, че знае къде се намира Софийският районен съд.
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • Danika
            Danika коментира
            Редактиране на коментар
            Електоратът гласува по цвят. Хич не си дава зор да провери тези в листата какви са. А и защо да проверява дали ще свършат работа, като и без това винаги някой друг ще е виновен за дереджето му. Ще се загуби кефа от мрънкането.

          • сто
            сто коментира
            Редактиране на коментар
            За съжаление - цветът е определящ. Преференцията хубаво, ма няма как да е от тук и от там, хиксът в квадратчето е първо за партия

        • Да бе все електората ви е виновен и разбрали недоразбрани ама тънкообидни. Хайде първо да почнете от себе си. Като начало да спрем да лепим етикети и обобщения. Кой какъв специалист е, кой играе на крий круша.... времето ще покаже.

          Коментар


          • Ми то го показа. И не само то - Пандора се отвори, разни хора добиха смелост да разкажат... Е, мебелистите са праволинейни, нищо не може да ги накара да се спрат и да помислят малко.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X