Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Безжалостно откраднато от сураттефтерот
    "може ли като порасна и се науча да карам кола да не ми купувате кола, а да ми вземете един танк? (...) за да стрелям тези, които ме дразнят"
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Може, ама танкът е малко по- широк от Лада и, ако не внимаваш, може да паднеш от моста.

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      То ако прекалиш с пърцуцата или други стимуланти и с лада се пада лесно от моста

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Смисъла на казаното от Петьо не е до падането от моста, нали...

• Има и друга простотия, върлуваща из нета. Снимки на джипки с украинска регистрация и подтекст- глей кви са нагли тия, ей ся ще ни вземат мъжете, жените, работата, олиото... Щом е дошъл с "наточено" осемгодишно Диско, а не кара Лада седмица с ръчно скован багажник, значи тоя тежкар няма работа тук.
    Малко ксенофобски и изключително просташки ми звучи.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Представи си, че си на оживен булевард. Ти решаваш да си дадеш предимството, но другите хич не ебават. Човека с дареното предимство тръгва и се нанизва на тези които си карат по правилата. Това добро ли е?

Примера е съвсем груб, измислих го на момента, просто за олицетворяване на мисълта ми.
      Мисля, че ме разбра.

• бат'Марто
      бат'Марто коментира
      Редактиране на коментар
      Ех, Стояне ,Стояне...Логиката не ти е била силен предмет...Виж подписа на един колега-човешко е да се греши, но това ,че грешиш не те прави човек

• icerunner
      icerunner коментира
      Редактиране на коментар
      Всяка информация се пречупва в главата на ползвателя... според оптичната и проводимост или други фактори... Чета поста на Георги и си представям трафика на Черни връх, който е почти постоянен и на всяка пряка има колона от чакащи да се включат в движението, което се случва по няколко начина: Или колоната се прекъсва от пешеходец на пътека или светофар или НЯКОЙ трябва да си даде предимството за да влезе друг в колоната... Чета коментарите отдолу и ми се визуализира съвсем друга сцена... украинец с джип на Цариградско посред нощ бие спирачки без предупреждение на всеки 100 м. за да дава предимство на въображаеми несретници, които не знаят как да се престроят....

• Предишния пост беше за украинците, коментарите са за предимството на пътя. Тъй като обаче темата е по-обща, ще продължа за пътя. Та значи ако няма толерантност на пътя и отказ от предимство, при натоварен трафик няма да имаш шанс да направиш ляв завой или да се включиш в движението в много ситуации. Много рядко ако пропуснеш някой възниква опасност от ПТП. Напротив, предвид липсата на елементарна толерантност се налага да караш по-агресивно, за да можеш да се включиш/ преминеш през кръстовище. Знам че за повечето съвременни пътни герои е по-правилно да дадеш газ, да присветваткаш и да натиснеш клаксона, не дай боже някой да се вмъкне пред тебе от уличката. Е да, ама не бива. Бил съм в Албания, Турция и Египет. Въпреки че не ползват мигачи имат не по-малка от нашата толерантност на пътя. Свиркат, потеглят и се включват в трафика без другите да ги надсвирват и засичат. Гледал съм и трафика на едно кръстовище до някакво летище в Германия - Т-образно с бариери и две ленти, преминаващи в една. Едната лента беше с със знак за предимство. Абсолютно всеки, който минеше по нея спираше и изчакваше пръв да премине този без предимството. Чак се издразних от толерастията им. Напоследък виждам и че такситата се изчакват и помагат, браво на тях.
    Време е за повечето несъгласни с мен да пробват да изчакат някой без предимство. Ще видите че не боли, даже е приятно и ще ви благодарят.
    Лека вечер и утре карайте малко по-неагресивно.

Коментар

• Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
      Гледал съм и трафика на едно кръстовище до някакво летище в Германия - Т-образно с бариери и две ленти, преминаващи в една. Едната лента беше с със знак за предимство. Абсолютно всеки, който минеше по нея спираше и изчакваше пръв да премине този без предимството. Чак се издразних от толерастията им.
      Ами то в Германия това си е от време оно. Принципа на ципа. Да речем като има стеснение на магистралата и се събират в един ред минава един с предимство, после един без предимство и така нататък. И практически навсякъде е така там.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

• disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        То и тук вече по скоро е така за София говоря, по малко са тези не спазващи принципа на ципа при задръстване без значение кой е пътят с предимство.

• Savov
        Savov коментира
        Редактиране на коментар
        Ципа ясен, ама там трафика беше рехав. Въпреки това, този с предимството изчакваше другия.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Пък аз имам акт , точно щото пуснах един автобус, а той взе че ме забърса , както си бях спрял и му дадох предимство.
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 28-04-22, 07:32.

• NIKSD коментира
      Днес, 22:32
      След изказването на калкана от село Камено, аз ако съм, всичките спестявания отиват един ден за имиграцията на новото поколение.
      Офф топик- вчера се базикам с голямата щерка нещо, и тя вика “не можеш, ще се оплача, аз съм имигрант, нямаш право...” /базика ме, защото изпушвам, някой като започне да ми се прави на неуправдан/. Аз и викам- никакъв имигрант не си бе, тука си раждана, имигрант съм само аз! И като се замислих, и ми стана кеф!
      Вадете децата на вънка, няма нужда да отиват курбан на .... /ъъъъ, тука е ясно за кого говоря, ама няма да го кажа, че ни търсят цаката за затваряне на темата/.

Баси якото, майна! Как не сме се сетили досега? Решава всички проблеми и е перфектно за всички... Еваля!

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Гледай да ги възпиташ да не са им виновни други пък за другото си знаеш

• Тропчо
        Тропчо коментира
        Редактиране на коментар
        Тук съм с две ръце "за", Босе.

• #48.1
        mishomishev коментира
        Днес, 22:36
        ами как да реагирам Владо като чувам от съфорумци " туй производство не ви трябва ще се преквалифицирате"
        Това само малоумник може да го каже! Не мога да намеря по меки думи...
        То да е само газ - ок ще се преквалифицираме - ама то и тока ... утре ядрено гориво няма да има...
        Ама то и горивата - и там проблем..
        Добре де къде да отидем??? Коя държава ще прокопса след като първичните и суровини са 20% по скъпи???
        За да имат пари съфорумците - някой първо трябва да ги изкара - и това трябва да са първични професии:
        Производство , земеделие ,туризъм , - тези дейности вкарват пари в държавата които после се въртят от търговци лекари учители и други...
      Аз започвам да ставам фен на мишомишев.

Коментар

• Emilppp
        Emilppp коментира
        Редактиране на коментар
        Преди години гледах по телевизията интервю на някакъв съветник на финансовият министър. Той каза, че за бюджета е по-добре да има внос отколкото производство. Защото при внос се плаща ДДС и се пълни хазната. А производството било безсмислено....

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        А при производството не се плаща ДДС?
        Този сериозно ли? Да си преговори какво значи ДДС, и откъде произлиза ДС.
        Това само по бакалската му сметка.
        Иначе-държава без производство е...Русия. Бензиностанцийката на света. Ама вече няма да е, още няколко месеца имат.
        Последно редактирано от Кольо; 28-04-22, 06:22.

• бат'Марто
        бат'Марто коментира
        Редактиране на коментар
        Затова сме на тоя хал ,Емо . Всеки галфон може да е съветник на министър . Той Тропчо ризите ги шие от камъш и не внася ДДС...

• Естествено че в обществото сме свързани. Като няма за теб, няма да има и за мен, независимо какво работиме. Само че предстоят трудни дни, месеци и години. Ще трябва да се пренастроим и да преборим кризата, така както беше 2008 год. Колкото по-рано скъсаме с руските зависимости, толкова по-бързо ще се възстановим. Енергийната криза започна още преди година и то точно от Русия. Времето на евтиния бензин и газ от преди 10 години няма да се върне. Това не означава задължително, че ще обеднеем. Напротив, стандартът на живот ще се запази, а цените ще се изравнят с европейските. Ти ще продаваш по-скъпа продукция, аз ще ти вземам повече за услуга. Пак ще има за насъщния. Е, най-бедните и възрастните ще го отнесат, но така е за съжаление при всяка криза. Тази я започна Путин. Та ако ще ставаме европейци, ще трябва да преглътнем трудностите. А Мишмишев послъгва и се опитва да манипулира, трябва да виждаме по-далече от носовете си.

Коментар

• Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
        Естествено че в обществото сме свързани. Като няма за теб, няма да има и за мен, независимо какво работиме. Само че предстоят трудни дни, месеци и години. Ще трябва да се пренастроим и да преборим кризата, така както беше 2008 год. Колкото по-рано скъсаме с руските зависимости, толкова по-бързо ще се възстановим. Енергийната криза започна още преди година и то точно от Русия. Времето на евтиния бензин и газ от преди 10 години няма да се върне. Това не означава задължително, че ще обеднеем. Напротив, стандартът на живот ще се запази, а цените ще се изравнят с европейските. Ти ще продаваш по-скъпа продукция, аз ще ти вземам повече за услуга. Пак ще има за насъщния. Е, най-бедните и възрастните ще го отнесат, но така е за съжаление при всяка криза. Тази я започна Путин. Та ако ще ставаме европейци, ще трябва да преглътнем трудностите. А Мишмишев послъгва и се опитва да манипулира, трябва да виждаме по-далече от носовете си.
        Т.е, да го духат бедните ! Съгласен, докато още не съм обеднял . Ще продаваш по-скъпо, ако има кой да ти го купи . В твоя случай пациента ще умира без лекарска помощ. Скъсвайки с една зависимост , се обричаш на друга, иначе купуваш от най-изгодния, сигурния, бързия или каквито са ти критериите.

П.П.: На Мишев съм му фен отдавна !
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

• icerunner
          icerunner коментира
          Редактиране на коментар
          Къде, къде?

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Както Кольо ме посъветва по телефона и аз се записвам за масата

• бат'Марто
          бат'Марто коментира
          Редактиране на коментар
          Другата седмица става...

• Надявам се това дето сте фенове на Мишев да е ирония....че иначе къде отиваме и аз не знам...

Коментар

• artefekt
          artefekt коментира
          Редактиране на коментар
          Може и аз да бъркам, не го изключвам, но няколко попадения, другото клишета...и накрая извода е съвсем погрешен. Това виждам аз..

• old tramp
          old tramp коментира
          Редактиране на коментар
          Мишо е откровен и чистосърдечен - рядко срещани качества и добронамерен, въпреки ехидните подмятания и провокации, често и фелдфебелски шамари. Симпатичен е и в чистоплътния си изказ. Фен съм му и аз.

• disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          Мишев си е путински трол със съшити с бели конци истории.

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Има нещо детско в разсъжденията му, но се замислям, че може да не е наивитет, а непосредственост. Знае ли, човек.😁
        А по темата - скачени съдове сме.
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Мишо е ясен - битието определя съзнанието.

Но ти? Собственик на бизнес? Сам ли ще се усетиш или да те запозная с БИВШ собственик на текстилен бизнес в Донецк?

Коментар

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Мишо е ясен - битието определя съзнанието.

Но ти? Собственик на бизнес? Сам ли ще се усетиш или да те запозная с БИВШ собственик на текстилен бизнес в Донецк?
            Ако трябва да заема позиция, съобразена с интересите на текстилния бранш у нас (поне в частта производство) колкото по- дълго продължава тая патаклама, толкоз по- добре.
            За подробна обосновка- на четири очи.

Коментар

• disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              Пачки с рубли?

• Тропчо
              Тропчо коментира
              Редактиране на коментар
              Все тая с какво. Надявам се, не намекваш, че съм путински трол?

• disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              А, само питам.

• #48.1
              mishomishev коментира
              Днес, 22:36
              ами как да реагирам Владо като чувам от съфорумци " туй производство не ви трябва ще се преквалифицирате"
              Това само малоумник може да го каже! Не мога да намеря по меки думи...
              То да е само газ - ок ще се преквалифицираме - ама то и тока ... утре ядрено гориво няма да има...
              Ама то и горивата - и там проблем..
              Добре де къде да отидем??? Коя държава ще прокопса след като първичните и суровини са 20% по скъпи???
              За да имат пари съфорумците - някой първо трябва да ги изкара - и това трябва да са първични професии:
              Производство , земеделие ,туризъм , - тези дейности вкарват пари в държавата които после се въртят от търговци лекари учители и други...

То как да не му стане фен човек - туризъм е първична професия, газът е първична суровина, лекари и учители въртят едни пари...

Коментар

• Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

То как да не му стане фен човек - туризъм е първична професия, газът е първична суровина, лекари и учители въртят едни пари...
              Човекът, явно не чете несериозни теми, подобни на тази, та-а-а-а не е много редно да го коментираме толкоз нашироко тук. Има собствена позиция, отстоява я, държи се културно, понася стоически нападки, опитва се да звучи логично... на мен това ми стига. Дали подкрепям вижданията му за Живота, Вселената и всичко останало, това е друга тема.

Коментар

• сто
                сто коментира
                Редактиране на коментар
                Че аз него не го коментирам, коментирам твоите положителни нагласи към прочетените негови думи в цитата, като съм акцентирал на някои от тях само

• artefekt
                artefekt коментира
                Редактиране на коментар
                Подобни дивотии пишеше и за строителството. Ясно, на теб ти харесва нещо...но според мен не бива да го окуражавате. В негов интерес. Нали знаеш вредата от добронамереният?
                Последно редактирано от artefekt; 28-04-22, 15:41.

• Savov коментира
              Вчера, 23:37
              Нормално е всеки да е притеснен пред бъдещето. Всяка криза обаче е и възможност. Възможност да започнеш на чисто, да откриеш свои способности и своя ниша. Аз съм на 52 год и преживях вече някоя и друга криза от 90-те насам, но още не се плаша от предизвикателствата. Както мога да се правя на доктор, така мога да правя и ГК, да зидам, да мажа, да шпакловам, да правя ел инсталации и ВиК. Не че го искам разбира се, по-лесно е с бяла престилка. Но бих го преживял пред удоволствието да забравя неща като комунизъм, Русия и подобни.
              Ако половината население започне да разсъждава като теб след 2 поколения швейцарци ще емигрират в България, а не обратното!
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X