Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Първоначално публикуван от Desi Chongarova Преглед на мнение
    Здравейте,

Моля за Вашия съвет. Имам шофьорска книжка от много отдавна, но за първи път имам желанието и възможността да си купя автомобил. Обичам да пътувам извън града, по по-диви места, затова си помислих, че може би трябва да си купя джип. Обаче, ми се иска да е автоматик, да е по-компактен и удобен за начинаещ шофьор. Не съм много наясно и с цените, но дали можете да ми препоръчате нещо качествено, което да ми върши работа (може и втора употреба) под 10 хиляди лева?

Благодаря предварително за Вашите мнения!
    купи си като имаш мерак, възползвай се от офертите по-горе, пробвай няколко, избери кое ти пасва и купувай (с помоща на някой форумец,естествено)

нищо лошо няма да започнеш направо от джипа, не е изтребител, че първо 2 години сухи тренировки да правиш докато е допуснат до ръчките

а тези дето дават акъл за малка градска кола, да дойдат те да я карат в Сф., сред силно толерантните ни "колеги"
    (като продадох джипа, 2 седмици джитках градско със Ситроен АХ - никога повече!!!!)

Коментар

Фиат Панда 4х4
      малко е, сравнително евтино, не е много мощно, и все пак е 4х4 за да можеш да свикнеш с поведението на 4х4 а не просто на кола
      Пък и проходимост си има задоволителна
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Хи-хи.. и тези колеги дето дават акъл да не се качва на джип - какво? Не са карали такива ли?..)))
        Само не разбрах защо Пунтото препоръчано от Цвета е по-малко подходящо от Корсата препоръчана от Vlado_Ts. Мисля си, че щом е налице такъв въпрос - то отговорът трябва да бъде Не. Не е подходящо. В смисъл, че за да караш джип като хората трябва да си сигурен.
        Последно редактирано от Totko; 11-10-11, 23:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
          ...Само който не е карал джип може да ти даде съвет да се мъчиш първо с кола !!!
          Верно ли? Ами аз карам ДВА лични джипа, четири служебни и го правя доста отдавна и адекватно и продължавам да твърдя, това, което твърдя!
          Като гледам и други колеги, дето са виждали джип отблизо са на моето становище. Жената зад волана си е маймуна с граната. А жената зад волана на джип - маймуна с ядрена бомба. Защо мисля така? Ами всеки ден карам по доста километри и имам некои наблюдения. Карам и мотоциклет. в 70% от случаите, когато някой прави опит да ме убие е било жена, някои от които с джип, някои от които агресивни и арогантни и дори съфорумнички ...
          А темата отива при пресата за коса...
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Хонда ЦРВ :98-2002г
            1- малък, удобен, надежден, без дефекти и слаби места
            2- може и автоматик (не правят проблеми)
            3- ще се включиш и в бюджета , че и ще останат и за обслужване и за хубав газов инжекцион цена от 7000-9000лв.
            4- до 2002г е истински Японец не е сглобяван в ЕС (гарантирано качество)
            5- сравнено с доста други джипки ЕВТИНА поддръжка която се състои в ремъци масла и филтри
            6- СТАВА за сняг до 50-70см с зимни гуми, разкалян черен път (нямаш проблем)
            7-НЕ СТАВА за екстремни условия (състезания, прминаване през блата, тресавища и тем-подобни)
            8- разход на бензин/газ 12/14л/100км градско 8/10л./100км извън градско
            Последно редактирано от autogad; 12-10-11, 00:05.

Коментар

Хм. А Пунто 4х4 верно ли още може да се намери, или само мечтаете?
              Макар че ако някъде има потрошено, ми трябват разни неща от кабината.

Коментар

Най-старата витара автоматик, за минимални пари, само някой що-годе разбирач да каже, че е ок и толкоз. Ако нямаш опит с карането, най-добре е трошка за начало. Даже бих те посъветвал да си земеш Лада или Мохер за 100-200-300 лева или ако някой познат има, та да не го купуваш и да покараш, да удариш туй онуй... Дето се вика да свикнеш. В София шофирането си е кошмар... всеки те дебне да те... /има рима тука/. Важното е да се научиш да караш нещо, дето се кара трудно, а не лесно!

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                  Хи-хи.. и тези колеги дето дават акъл да не се качва на джип - какво? Не са карали такива ли?..)))
                  Само не разбрах защо Пунтото препоръчано от Цвета е по-малко подходящо от Корсата препоръчана от Vlado_Ts. ....
                  Шегичка колега , шегичка Тя и темата си е такава - шеговита
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Верно ли? Ами аз карам ДВА лични джипа, четири служебни и го правя доста отдавна и адекватно и продължавам да твърдя, това, което твърдя!
                    Като гледам и други колеги, дето са виждали джип отблизо са на моето становище. Жената зад волана си е маймуна с граната. А жената зад волана на джип - маймуна с ядрена бомба. Защо мисля така? Ами всеки ден карам по доста километри и имам некои наблюдения. Карам и мотоциклет. в 70% от случаите, когато някой прави опит да ме убие е било жена, някои от които с джип, някои от които агресивни и арогантни и дори съфорумнички ...
                    А темата отива при пресата за коса...
                    Съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от autogad Преглед на мнение
                      1- малък,
                      Я,пак.
                      С другите неща съм съгласен.
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                        Щом питаш, дали да си купиш джип в офроуд форум, значи вече си решила да го направиш. Друго щеше да е, ако въпросът ти беше, например, в кулинарен сайт. Моите предложения са: Дайхацу Териос, Хонда Cr-v, Фрилендър,...(не е задължително да е в този ред)
                        Като се спомена Фрилендър, ето един неавтоматик..., който може да се пробва.
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          С джип, злотворният потенциал на жена, без шофьорски стаж и умения, нараства в геометрична прогресия.
                          Хахаха )) Е, вие тотално ме отказахте!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Ако нямаш опит с карането, най-добре е трошка за начало. Даже бих те посъветвал да си земеш Лада или Мохер за 100-200-300 лева или ако някой познат има, та да не го купуваш и да покараш, да удариш туй онуй... Дето се вика да свикнеш. В София шофирането си е кошмар... всеки те дебне да те... /има рима тука/. Важното е да се научиш да караш нещо, дето се кара трудно, а не лесно!
                            Къде е баща ми да ви чуе! 10-ината пъти, когато сме излизали заедно да карам, той настояваше това да се случва с един 15-годишен потрошен микробус Нисан... По подобен начин през цялото ми детство той ме учеше да карам и ски и уиндсърф... Резултатът е, че вмомента не карам нито ски, нито уиндсърф, нито кола. Така че да, може би сте прави, че джипът не е за мен...

Първоначално публикуван от autogad Преглед на мнение
                            1- малък, удобен, надежден, без дефекти и слаби места
                            2- може и автоматик (не правят проблеми)
                            3- ще се включиш и в бюджета , че и ще останат и за обслужване и за хубав газов инжекцион цена от 7000-9000лв.
                            4- до 2002г е истински Японец не е сглобяван в ЕС (гарантирано качество)
                            5- сравнено с доста други джипки ЕВТИНА поддръжка която се състои в ремъци масла и филтри
                            6- СТАВА за сняг до 50-70см с зимни гуми, разкалян черен път (нямаш проблем)
                            7-НЕ СТАВА за екстремни условия (състезания, прминаване през блата, тресавища и тем-подобни)
                            8- разход на бензин/газ 12/14л/100км градско 8/10л./100км извън градско
                            Благодаря, това звучи добре. За това ли става въпрос: http://www.samarins.com/reviews/cr-v2.html Особено ако го има в червено, ще е перфектно за мен

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                            Управлението на джипката е по-лесно отколкото на повечето автомобили + повишената видимост да виждаш движението малко по-отвисоко . Жена ми за кола не ще и да чува , а до преди това нямаше почти никъв стж само книжка .
                            Само който не е карал джип може да ти даде съвет да се мъчиш първо с кола !!!
                            Това звучи надъхващо, благодаря!

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                            Фиат Панда 4х4
                            малко е, сравнително евтино, не е много мощно, и все пак е 4х4 за да можеш да свикнеш с поведението на 4х4 а не просто на кола
                            Пък и проходимост си има задоволителна
                            За това ли става въпрос: http://axm-auto.com/news.php?news_id=94&start=60 Мисля, че вие до тук най-добре сте ме разбрали, благодаря
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-10-11, 16:13.

Коментар

Първоначално публикуван от Desi Chongarova Преглед на мнение
                              Хахаха )) Е, вие тотално ме отказахте!
                              Нема да се пУашиш! Нагоре, май писах, че имам точния инструктор. При споменатия бюджет, може да се отдели и някой лев за трениривки.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Аз залагам на Опел Корса и никаква газ !
                                Какви са предимствата пред Хонда ЦРВ и Фиат Панда 4х4?

Първоначално публикуван от skandi66 Преглед на мнение
                                Здравей, Деси!
                                Тук ще получиш много мнения и то компетентни. Моето предложение е Исузу Тропер II поколение, къса база, може вариант бензин 3.2, 3.5 или дизел 3.1, 3.0. В изброените модели може да се намери и много лукс и комфорт, както и вариант за доработки извън пътя. Автомобилът отговаря на ценовия диапазон, който си посочила, дори може да остане някой лев. Колегите от Опелския подфорум и тези от Исузу подфорума ще помагат при нужда - главно действащо лице Лозан, с ник Исузу.

ПП: Съпругата ми управлява, когато се налага една от изброените Исузу модификации и то дълга база, тежаща над 2000кг и не се оплаква.
                                Много благодаря за съвета, но това ми изглежда прекалено ръбато

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                                И съвсем сериозно мога да препоръчам Фиат Пунто 1,1 на газ за първа кола. Да натрупа достатъчно опит на пътя и едва след това да се хвърля на джип. Ще е по-безопасно и за не я и за всички останали участници в движението.
                                Цвета, благодаря за предложението, обаче тази количка ми изглежда несериозно
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-10-11, 16:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X