Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Е и аз искам колата ми да не е сива или черна, но това не ме праща за пред кафето.

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
      Няма смисъл... доста бързо се разбра, че по- важното е как ще изглеждаме пред кафето, а не нещо друго.
      Така де. На тва кво му е за пред кафето

А става и за в гората

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fiat-grande-punto-abarth-s2000-rallye-montecarlo_08.jpg
Прегледи:1
Размер:134.1 КБ
ID:5311255
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Е и аз искам колата ми да не е сива или черна, но това не ме праща за пред кафето.
        Дори и така да е, дотук всички аргументи, касаещи други аргументи бяха неглижирани, а единственото, което имаме като посока (освен, че темата целенасочено се стреми към преместване в "Спам, чат...) е, че искаме нещо червено и обло (всички асоциации са случайни)
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Така де. На тва кво му е за пред кафето

А става и за в гората

[ATTACH=CONFIG]371655[/ATTACH]
          Супер пример. На първата снимка имаме мадама, която се снима с колата, а на втората имаме някой (без значени от кой пол), който може да кара.
          Зима иде

Коментар

Супер пример. На първата снимка имаме мадама, която се снима с колата, а на втората имаме някой (без значени от кой пол), който може да кара.
            И за капак е пунто
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дори и така да е, дотук всички аргументи, касаещи други аргументи бяха неглижирани, а единственото, което имаме като посока (освен, че темата целенасочено се стреми към преместване в "Спам, чат...) е, че искаме нещо червено и обло (всички асоциации са случайни)
              Toва е точно така, но се почувствах засегнат някак лично. Тя темата особенна. А е 4х4 пунто, нали?

Аз спирам да пиша щото нямам какво да добавя, освен пожеланието да си купят Хубав червен и объл джип/Вранглер демек явно е объл и червени има много и предимно е Джи(й)п/, който да се кара безаварийно вовеки.

Коментар

Деси, както казва колегата, намерихме твоя Джип - червен, объл, Jeep, става за пикник, пред кафето и У градО

Зима иде

Коментар

Деси, струва ми се, че Хонда ЦРВ е доста добър избор за това което търсиш(подкрепям колегата който пръв даде това предложение). Надявам се, че произвеждат червени
                  Сравнително компактна е, с достатъчно обем в същото време. Приемлив разход на гориво, не се чупят лесно (сравнително).
                  Разбира се, по критериите на форума това не е джип, а СУВ(паркетник). 4х4 си е (мисля че се включва автоматично при пребоксуване на предните колела-те са движещи постоянно)

Теглото му(около 1500 кг поред Гугъл) е съпоставимо с това на средна по размери кола, малко е по-висока и това май е цялата разлика.

Ако желаеш да се научиш да караш и да станеш печен шофьор, то трябва да започнеш с трошка(защото е по-трудно и ако се справиш без да се отчаяш то ще добиеш опит).
                  От друга страна, ако желаеш да си доставиш удоволствие да караш каквото ти харесва и ти е удобно, то вземи си компактен СУВ с автомат и приеми че сме в 21 век-колите са за удобство, а не за изтезание.
                  Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                  Lexus LS430

Коментар

Абе хора , вярно ловния сезон е ама ? Деси ако иска да заповяда при Дядо Владо в Събота там ще може да пробва няколко вида коли , ще разкаже за какво и е що и е и те така
                    Лудак

Коментар

Изказвам категорично несъгласие да се закупува автомобил тип "трошка". Това, че е неопитен шофьор незначи, че трябва да се наиграе с трошка, за мен това е излишно губене на време и средства. Ако издраскани брони и някой друг калник те бутат, по-добре не си взимай кола въобще.
                      Подкрепям идеята, че условията в България предразполагат към притежанието на по-проходим автомобил и закупуването на такъв не може да се смята за грешка, а по скоро въпрос на възможности. Тук е мястото да отбележа, че стойноста за поддръжка (консумативи, ремонти и разход на гориво) не трябва да се смята за по-висока в сравнение на един лек автомобил. Всичко зависи от това с какво го сравняваш. Нека да не забравяме, че апетита идва с яденето и когато притежаваш вече такъв автомобил вероятността е почти 100%, че ще го подкараш извън пътя.
                      От прочетеното до тук и профила на евентуалния собственик бих препоръчал (отчитам и цената): къса ГрандВитара; хонда HRV/CRV; тойота РАВ-4; може някое късо Паджеро или нисан Терано2, опел Фронтера. Със сигурно пропускам и мого други, но това са добри примери според мен.
                      Един съвет, за конкретен модел никога не гледай 1 или 2 години напред-назад, това което е по-важно е състоянието и историята на автомобила. И не се отказвай от СУВ-а.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                        Тук е мястото да отбележа, че стойноста за поддръжка (консумативи, ремонти и разход на гориво) не трябва да се смята за по-висока в сравнение на един лек автомобил.
                        Тук не съм съгласен !Я помисли ? 2 дифа - масла , 1 раздатка-масло , 1 скорости-масло (на автоматика честичко) ,1 двигател - масло .Гресирането къде го забравих ме ? .Карета ? В джипа има поне 8 броя .
                        Да ако караш горен клас лек автомобил може и по-скъпо да ти е . Но ако караш и горен клас джип?

Аз си мисля че идеята на Деси за джип е :Лесен за управление , автомат , малък ,устойчив на софийските трапове и леки разходки по полянки .
                        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                          Тук не съм съгласен !Я помисли ? 2 дифа - масла , 1 раздатка-масло , 1 скорости-масло (на автоматика честичко) ,1 двигател - масло .Гресирането къде го забравих ме ? .Карета ? В джипа има поне 8 броя .
                          Да ако караш горен клас лек автомобил може и по-скъпо да ти е . Но ако караш и горен клас джип?

Аз си мисля че идеята на Деси за джип е :Лесен за управление , автомат , малък ,устойчив на софийските трапове и леки разходки по полянки .
                          Явно не си ме разбрал!
                          Пак: зависи какво с какво сравняваш!

Коментар

Къса витара автоматик е подходяща за град и жена съвсем определен, поне аз така си го представям.
                            Тази е много симпатична Знам, че ви звучи несериозно, обаче аз съм си момиченце, при това голям визуалист... Колата трябва да ми допада като форма и цвят, няма как

Тази и аз я гледах и ми допада, пък и на цвят е женска някак
                            ПРЕКАЛЕНО женска дори за мен

Коментар

Тя каква тема само, да взема и аз да изкажа мнение...
                              За млад водач на мпс според мен ще е тегаво с черен жиб, нищо че е с предимство.

Относно този черен джиБ за който говорим прочети : - Черен джиБ е с предимство!!! няма найтап - няма измама!!! пише го в закона!!!

Деси, моето предложение за теб е Suzuki Swift 1.3 4x4 - може да се вмести в бюджета, който си споменала. Тук хората са чудесни и сериозни, както са ти казали след 10 - 20 хил. километра каквото си избереш може да порасне и до червен джип....

Относно витарата - автомата дали е фултайм, ако не е през зимата на задно за млад водач е опасно според мен.

Коментар

За тия пари и изисквания-Фрийлендъра на Евгени е идеален. Едва ли може да се намери по-подходящ дамски "джиБ". Он-деманд 4х4(не трябва да се мисли коя ръчка за к'во е и кога и как се бута), отличен външен вид и не на последно място - отлично техническо състояние, което предполага посещения в сервиза само за смяна на консумативи.
                                П.П. Ей го на: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124025
                                Прочети цялата му история и ще разбереш, че трудно ще намериш нещо по-подходящо и по-добре поддържано.
                                Последно редактирано от kuzdov; 14-10-11, 01:25.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X