Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Първоначално публикуван от autogad Преглед на мнение
    И трите Японски марки са добри и то ДОСТА много правилен избор. Препоръчал съм ти ЦРВ защото имам такова ,но другите не му отстъпват по качество . Въпрос на избор остава коя по ще ти допадне по външен вид,дизайн,цена спрямо година на производство.
    КОЯТО И ДА ВЗЕМЕШ НЯМА ДА СБЪРКАШ''
    Благодаря за Вашето мнение!

Както преди малко писах тук: http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=100586 ,

Имам зелена светлина от баща ми и брат ми да разменя семейната "А-класа" за нещо, на което ще ми е по-приятно да свиквам. Във горепосочения Мерчо не ми харесва най-вече, че е много шумен и като излезем да магистрала трябва да си викаме, за да се чуваме. Другата страна на саунда му –> музиката много ми харесва.

Така че търся нещо симпатично, здраво и добре звучащо, което да не ми струва повече от 200 лв. на месец за следващата половин година (без бензина и уроците).

Поздрави,

Коментар

• Re: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Мисля,че наистина не знаеш какво искаш...
      В сравнение с който и да е джип, А-класата ще ти се стори безшумна
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Des Cho Преглед на мнение
        Благодаря за Вашето мнение!

Както преди малко писах тук: http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=100586 ,

Така че търся нещо симпатично, здраво и добре звучащо, което да не ми струва повече от 200 лв. на месец за следващата половин година (без бензина и уроците).

Поздрави,

Предложението от пост2 все още е валидно.

Коментар

• От: Re: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Тц тук отглеждам едно "пикапче" Форд Ф 150 с един умрял цилиндър (от 8 ).....ами на 100 мп/х си е тих
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В такъв случай, за мен не е подходящо да си купя джип

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Това в подписа ми става за първи "джип", само не знам дали има с автомат. Иначе се кара по-лесно от кола. Ако имате път наоколо - давам пробни кръгчета. Иначе не го продавам.
              Мерси, сега гледам сайта на Киа, но Спортидж ми се вижда твърде голяма. Венгата ми харесва като форма (и цвят, да си дойдем на думата), имате ли впечатления от нея?

Иначе това, което най-много ми е грабнало погледа по улиците в последните седмици беше тази тиквено-оранжева Хонда JAZZ... Но не съм търсила още оферти и не знам дали ще ми влезе в бюджета.

Коментар

Първоначално публикуван от Des Cho Преглед на мнение
                Мерси, сега гледам сайта на Киа, но Спортидж ми се вижда твърде голяма. Венгата ми харесва като форма (и цвят, да си дойдем на думата), имате ли впечатления от нея?
                Това на сайта са новите модели. Моята е 2000г. и не е толкоз голяма.

Коментар

Ако А-класата и се струва шумна, Киата ще и прозвучи като кремиковски цех през 60-те години...
                  Паджерото ми е на порядък по-тихо от Спортиджа и вози доста по-добре и пак е по-шумно от Бенца Интересно - карал съм такъв Мерцедес А170 с близо 200км/ч и не ми се е сторил шумен.
                  А тази тема напомня казармения лаф: "Не зная какво искам, но го искам веднага"
                  Не усещате ли, как форумът се превръща в кокошарник?!

Коментар

Само трябва да определим кой са петлите и кой кокошките

Коментар

Интересно - карал съм такъв Мерцедес А170 с близо 200км/ч и не ми се е сторил шумен.
                      Това трябва да е бил Mercedes A 200 CDI, 140 к. с иначе това са недостижими скорости за тази "кофа за боклук"

Коментар

Постижими са - като изключиш климатика си върви прилично, което не го прави по-малко сбъркан автомобил.

Коментар

Става ми много странно, като чета как някой си търси джип, за да:
                          - го кара само по асфалт и да не излиза извън пътя
                          - цветът и външният вид да имат определящо значение пред функционалността (наистина това е предимно женски синдром)
                          - да търси ниско ниво на шум при високи скорости
                          - фабричната аудио-система да има определящо значение при избора

Нарицателното "джип" е синоним на: автомобил с висока проходимост с предназначение за извън пътя. Разбира се, за да стигнеш до извън пътя, се движиш по пътища, но джип се взима с цел да може да се кара извън пътя, а карането му по асфалт е придружено с компромиси: Неправилни гуми за асфалт/сняг/лед/мокро, по-висок разход на гориво (по-тежък е и има аеродинамичност на тухла), високо ниво на шум и вибрации при високи скорости. Един джип трябва да е ръбат и грозен, да изглежда застрашително (за дърветата в гората - да не си помислите нещо друго). Боята трябва да е истинка и да държи на бой, а не някой декоративен металик, който само като види храст и започва да реве за пребоядисване (500 лева минимум).
                          Затова се нароиха разни псевдо-джипове - паркетници: Изглеждат респектиращо, имат 4х4, но всъщност представляват лека кола - по-висока от останалите. Идеални за движение по асфалт. Модерни, тихи, с хубаво аудио, 4х4 задвижването е предвидено да помага при хлъзгави ситуации на пътя, а не извън него.

Според мен за Деси ще е подходящо да си вземе някой паркетник като: Honda Cr-V, Toyota RAV4, VW Touareg или нещо подобно.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

BMW X3 бих предложил аз...

Коментар

Аз пък бих предложил катинар.

Коментар

Аз пък бих предложил катинар.
                                Аз пък бих предложил да се направи анкета колко от тук питалите са си купили нещо.Не само в тази тема.
                                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X