Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Ей, втечнихте се всичките. Жена било, та дай да се влачим по пода. Като съм с мотора между жени с коли, няма такова изживяване.

Маце, за първа кола си купи някоя барака и вложи старание в това да се научиш да караш, така че хем да си вършиш работа и удоволстви, хем да не си заплаха за околните.
    След година- две в мелето, сама ще знаеш какво ти трябва.
    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
      ..Ей, втечнихте се всичките...
      Е не всички . Аз обратно - започвам да се втвърдявам . Затова предлагам на колежката първо да дойде да пипне мойта джипка ... После да избира кое-какво .

.... Баси темата !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

ако питащият е Десо, получава нееднозначен отговор "чети бе бунак, сичко е писано и нема са хабим пак, я" но като е Деси.......
        Има нещо вЕрно в това заключение. Ама моята презумпция е, че дамите често не могат(защото и не искат дори) да разберат технически подробности. Те са, така да се каже, потребителски ориентирани–плащаш едни пари за кола, други пари за бензин, трети за ремонти и поддръжка, и подробностите не те интересуват. Единственото което разбират като искат джип, е че е 4х4, че е малко по-височко МПС, и че могат да излизат от пътя по-смело с него. Шегите са си шеги, ама на тях, няма как да се каже "чети!", като знаеш че и да четат нищо няма да разберат дори да го направят(а въобще не е сигурно). На мен лично, никога не ми е струвало нищо, да предупредя канещ се да скача, че в басейна няма вода...независимо от пола.А пробата на различни джипчета е добра опция за всеки канещ се да купува. Така че мога само да посъветвам–Скачай смело...само след като се убедиш, че в басейна има вода(т.е. направи си сметката и тогава).
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Е не всички . .... Баси темата !
          Аз пък хич
          Но като жена, и като участник в движението по пътищата, а и като потърпевш на пътя напомням питането в темата:
          Въпросът не е "Какъв джип да си купя?", а Дали за мен е подходящо да си купя джип?"
          И при наличната информация /шофьорска книжка стояла 8 години в дамската чантичка, 0 практически опит на пътя/ отговора на този въпрос е: НЕ !
          Деси, съвсем добронамерено отговарям на въпроса ти. Необходимо е най-напред да се научиш да се справяш с пътната обстановка и ситуация. И това най-безболезнено може да стане с малка, немощна и евтина колица. Като и извадиш душичката за година-две, и все още имаш мерак за джип, купи си джип и си го карай със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            Аз пък хич
            Деси, съвсем добронамерено отговарям на въпроса ти. Необходимо е най-напред да се научиш да се справяш с пътната обстановка и ситуация. И това най-безболезнено може да стане с малка, немощна и евтина колица. Като и извадиш душичката за година-две, и все още имаш мерак за джип, купи си джип и си го карай със здраве.
            Е това е вярната приказка!
            Публикувайте отговор

Коментар

И аз така мисля. Ма не мога да го напиша така добре като Цветето.

Деси-вслушай се в съвта на Цвета-покарай малко обикновена колица из пътя, и като се почувстваш сигурна в уменията си-тогава реши дали за теб е по-добре да караш кола или джип. То си е до индивидуалност.
              А може би искаш джип за изразяване на някаква индивидуалност? Има и такива-не искат да са от тълпата, и все искат да се различават по нещо от нея. И аз съм такъв де... Но моят начин за разграничаване е малко по-друг.

Със сегашните ти шофьорски умения няма да имаш никаква полза от джип. Голямата разлика с кола се усеща когато излезеш извън пътя, а там с нулев шофьорски опит не е за препоръчване.
              Та покарай си колица, научи се да се съобразяваш с габаритите на машината, с поведението при различни ситуации, с твоите реакции, и още куп други неща които се учат само от практика, па ако още имаш мерак за джип-пак питай тук, ама с друг въпрос-какъв джип да си взема...

И ще се радваме да станеш част от нашия форум, даже и без джипка. Не е задължителна...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мисля си че на жената и трябва Вранглер, Дефендер или Уаз-ка. Хем ще се научи да кара, хем и ще се научи и да ремонтира. Изобщо много неща

Коментар

Породено от горните постове и не наличието на реален шофьорски опит.
                  Имам перфектен инструктор за повдигане на квалификацията в Софийски условия.
                  Офертата от пост 2 си е актуална.
                  Последно редактирано от Пенчо; 11-10-11, 22:07. Причина: доп

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    ....Офертата от пост 2 си е актуална.
                    А ако жена ти ви види......
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      А ако жена ти ви види......
                      Ша я взема и нея. Тя е по-внимателен шафиор от мен. Нищо, че само аз имам златен талон.

Коментар

Не ти трябва джип, а барака, в която да преживяваш всяка дупка заедно нея и да не те откъсва от действителността, което високите големи коли всъщност правят. Така, докато се научиш да я управляваш адекватно. После - каквото прецениш.
                        Не зная доколко те вълнува, но тракторите имат значително по-високи експлоатационни разходи от очукана малолитражка.
                        С джип, злотворният потенциал на жена, без шофьорски стаж и умения, нараства в геометрична прогресия.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Управлението на джипката е по-лесно отколкото на повечето автомобили + повишената видимост да виждаш движението малко по-отвисоко . Жена ми за кола не ще и да чува , а до преди това нямаше почти никъв стж само книжка .
                          Само който не е карал джип може да ти даде съвет да се мъчиш първо с кола !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                            ....Управлението на джипката е по-лесно отколкото на повечето автомобили + повишената видимост да виждаш движението малко по-отвисоко . ...
                            Само който не е карал джип може да ти даде съвет да се мъчиш първо с кола !!! .....
                            Вървейки по тази логика :
                            - Управлението на седлови влекач е по-лесно отколкото на повечето джипове . Плюс много по- яка повишена видимост . Та който не е карал ТИР , само той може да ти даде съвет да се мъчиш първо с джип .
                            Повярвай ми - от кабината на Скания и Волво , джипките са ми като кибритени кутийки !

.... тази тема отиде в рЯката отдавна .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Повярвай ми - от кабината на Скания и Волво , джипките са ми като кибритени кутийки !
                              А от кабината на самолет? Той поне не друса на всяка дупка...
                              Не съм пилот, някой да не помисли нещо грешно...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вървейки по тази логика :
                                - Управлението на седлови влекач е по-лесно отколкото на повечето джипове . Плюс много по- яка повишена видимост . Та който не е карал ТИР , само той може да ти даде съвет да се мъчиш първо с джип .

.... тази тема отиде в рЯката отдавна .
                                Така е прав си ама трябва и категория и за в града не стават

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X