Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали за мен е подходящо да си купя джип?

Здравей, Деси!
    Тук ще получиш много мнения и то компетентни. Моето предложение е Исузу Тропер II поколение, къса база, може вариант бензин 3.2, 3.5 или дизел 3.1, 3.0. В изброените модели може да се намери и много лукс и комфорт, както и вариант за доработки извън пътя. Автомобилът отговаря на ценовия диапазон, който си посочила, дори може да остане някой лев. Колегите от Опелския подфорум и тези от Исузу подфорума ще помагат при нужда - главно действащо лице Лозан, с ник Исузу.

ПП: Съпругата ми управлява, когато се налага една от изброените Исузу модификации и то дълга база, тежаща над 2000кг и не се оплаква.

Коментар

Първоначално публикуван от Desi Chongarova Преглед на мнение
      ...затова си помислих, че може би трябва да си купя джип....
      ...
      ...
      Благодаря предварително за Вашите мнения!
      Може би трябва, а може би не. Ако искаш сериозни отговори, дай още малко информация. Прецени си добре възможностите и намеренията. Цените на горивата се знаят, смятай какъв пробег ще минаваш и какви пари можеш да отделяш. Т.е. какъв разход за гориво и цени за поддръжка очакваш? Конкретизирай и условията при които смяташ да го ползваш. Това е определящо за конкретни подходящи предложения.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Desi Chongarova Преглед на мнение
        Здравейте,

Моля за Вашия съвет. Имам шофьорска книжка от много отдавна, но за първи път имам желанието и възможността да си купя автомобил. Обичам да пътувам извън града, по по-диви места, затова си помислих, че може би трябва да си купя джип. Обаче, ми се иска да е автоматик, да е по-компактен и удобен за начинаещ шофьор. Не съм много наясно и с цените, но дали можете да ми препоръчате нещо качествено, което да ми върши работа (може и втора употреба) под 10 хиляди лева?

Благодаря предварително за Вашите мнения!
        Винаги е подходящо да се купи джип. Той си е лека кола с повишени възможности и съответно повишени емоции.
        Suzuki Vitara, автоматик с твърд покрив. Май е добре за начинаеща.......
        Успех !
        И добре дошла в клуба на емоционалните ненормалници !
        Това последното ще го разбереш по-късно.

Коментар

Suzuki Jimny !
          Нещо като това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:95.1 КБ
ID:5310931 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:124.0 КБ
ID:5310932 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:87.7 КБ
ID:5310933

Трябва да го свалят до към 10 хиляди. Такъв е пазара.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-10-11, 15:29. Причина: Линк към mobile.bg
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

има няк'ва закономерност, но още не мога да я схвана напълно.........

ако питащият е Десо, получава нееднозначен отговор "чети бе бунак, сичко е писано и нема са хабим пак, я" но като е Деси.......

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              има няк'ва закономерност, но още не мога да я схвана напълно.........

ако питащият е Десо, получава нееднозначен отговор "чети бе бунак, сичко е писано и нема са хабим пак, я" но като е Деси.......
              Съвсем логична хормонално обусловена закономерност
              И тъй като не получих отговор дали Деси има шофьорска практика или просто отдавна има книжка приемам условно, че е второто. И съвсем сериозно мога да препоръчам Фиат Пунто 1,1 на газ за първа кола. Да натрупа достатъчно опит на пътя и едва след това да се хвърля на джип. Ще е по-безопасно и за не я и за всички останали участници в движението.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                ..........
                ..........и въпреки това Деси може да прочете нещичко, може и да не разбере всичко, но ще може да се ориентира. А относно първия джип.......мисля че като седне и го подкара ще се усетят

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                  ... Паджеро 2 е един добър вариант - повечето са автоматици, имат дълга и къса база, със раздатката Super Select се "работи" изключително лесно, има си фултайм 4х4 ...
                  Ха сега да обясниш що е то "раздатка", "Супер селект" и с какво се яде "фултайм 4х4" !
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    И тъй като не получих отговор дали Деси има шофьорска практика или просто отдавна има книжка приемам условно, че е второто. И съвсем сериозно мога да препоръчам Фиат Пунто 1,1 на газ за първа кола. Да натрупа достатъчно опит на пътя и едва след това да се хвърля на джип. Ще е по-безопасно и за не я и за всички останали участници в движението.
                    Цветенце , недей тъй де

Аз залагам на Опел Корса и никаква газ ! Последното - за да няма теми от рода : "Прехвърлих от бензин на газ и сега не ще ни на едното , ни на другото. Какво да правя ?"

ПС. Пунтото не безопасна машина . А и трябва да следиш всеки ден прогнозата за времето - да няма жълт код за силен вятър , че току-виж те издухало някъде по магистралата ....
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Уау! Толкова много отговори, благодаря на всички! Сега се захващам да ги изчета и асимилирам.

Понеже питате от къде съм - от София съм (тоест от Пловдив съм, но живея в София) попълних си го и в профила, както ме посъветвахте.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      А какво ще разбере от конкретните марки. Влизаш в специализирания сайт, пишеш до 10к, изкачат 2197 обяви. Да ги коментираме всичките кочини не можем ние.

Да попитам автора каква система предпочита, парт тайм, фул тайм или он деманд? Ако не знае отговора за какво да пишем изобщо...
                      Консултирах се и разбрах какво ме питате. Обаче не знам какво ми трябва. Знам само, че искам да мога да карам колата лесно дори и в града. Освен това, трябва да знаете, че макар и да имам книжка от 8 години, нямам никакъв опит като шофьор.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-10-11, 12:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Desi Chongarova
                        Консултирах се и разбрах какво ме питате. Обаче не знам какво ми трябва. Знам само, че искам да мога да карам колата лесно дори и в града. Освен това, трябва да знаете, че макар и да имам книжка от 8 години, нямам никакъв опит като шофьор.
                        Пак опираме до идване и пипане "джипка" на живо
                        Пиши: "Моля колеги с автоматици да дойдат при дядо Владо съботно, да пробвам......" мъ шъ трябва да им носиш биричка и прЪжолчета (барбекю си имам)
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В Събота се прибирам и ще мина през Дядо Владо, за пробата ще дойда с Витарата която е автоматик
                          Лудак

Коментар

На така зададения въпрос е много трудно да се отговори.
                            Жената кара "лека" кола. Обикновен седан с дължина броня до броня 30 сантиметра повече от Тoйота 80. Като дойде сестра и тук, коментара беше 'WOW' и не пипна волан. Като се прибрахме в България, жената само каза "WOW" и не пипна колата на сестра си /Корса с ръчни скорости/.
                            И двете са с мнoгoгодишен опит в каране на коли.

Искам да ми се смени ника на "НиколинкаSD". Я гледай каква навалица...
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              ...
                              Искам да ми се смени ника на "НиколинкаSD". Я гледай каква навалица...
                              Защо се учудваш ?
                              Влез в БГМама регистрирай се и попитай каква количка да купиш за бъдещото си бебче.
                              Ще получиш точно толкова внимание, възхищение и подробности около детските колички, за които не си и подозирал.

Просто хората се опитват да помогнат в несвойствени за пола интереси.
                              А това е еднакво похвално, както в нашия така и в другия случаи.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Desi Chongarova
                                Става все по интересно. Може ли дефиниция за "лесно каране в града"?
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X