Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агне по хайдушки?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Агне по хайдушки?

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Явно! С такава хайдушка дружина от качествени люде, няма отказване.
    Нещата следват своя ход. И отиват към Операция " Хайдушки Вакарелски празници 2011" - с. Тони Илиево, общ. Новобранково.

Волк, ти подпали фитила, а сега чакаш инструкции? При толкова хайдути, много инструкции ще ти се съберат. Требе да дойдеш с Джоган с ремарке

ПП Джоган има наличен при Тони. И един фургон има вместо ремарке.
    Просто исках една рецепта..

Седнах върху бурето с барут и запалих цигара!

Ейй, фокусирали сте се върху чревоугодничеството и нямате изтънченост!

Трябва стегната организация - инфраструктура на акцията, разквартируване на личния състав и най-вече продоволственно осигуряване!

Т.е. - списък на участниците, брой на агнетата, разпределяне равномерно на финансовите атаки по целия състав, осигуряване на поддържащите компоненти - мерудии, картофи и т.н....!

Течните експлозиви, всеки да си ги млати по собственната глава в стил - " Аз съм камикадзе!"

Да се помисли за нощния бивак на камикадзетата, т.е. двустранни солидни огньове, за да не им истинат хълбоците! Съответно наряд за поддръжка на огъня!

Абе трябва си ред!

Коментар

Вальо, като прочетох горният ти пост се сетих за едно друго мероприятие в което ти пак повдигна въпроса за организация и ред. Да разбирам ли че се завръщаш отново?
      А иначе по въпросите ти- Инфраструктурата е изключително подходяща за провеждане на чревоугодническото мероприятие. Достъпа до култовото място е по хасфалт и около 30-тина м. пеша. Поляната е оградена и с КПП за проверка с дрегер. Отчете ли уредът 0 участникът не се допуска до поправка на показателите. Самата поляна е огромна и подходяща за изграждане на палатков и софраджийски лагер. Има си и изворче което е леко занемарено но ще го почистим. Има и втори източник на вода. Ток- за сега на първо четене сме подсигурили 12kw, предполагам че ще имаме още мощност. Единствено не сме обсъдили още мястото за тоалетна но и това ще стане в процесът на подготовка защото ще бъде въпиющо нужно след преяждане с агне, а ако има и някое и друго яре.... За списъка с участници- тепърва ще нараства ми се струва, така че е още рано. Каня те да се присъединиш на следващата сбирка/ естествено подобаващо зареден с необходимите течни и сухи атрибути/. Да допълня че са обсъдени и одобрени също и уредите за жертвоприношение/ масите /, изключително здрави и стабилни, понасящи големи тежести.

п.п. Не сме помислили и за озвучаването но като видях първите участници вчера мисля че ще е на живо.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Преди да се стигне до оперативните въпроси, трябва да се избистри доктрината, след нея стратегията, тактиката и чак тогава ще бистрим детайли!

Доктрината - каква е идеята на операцията?

Ясно е че е ядене и плюскане, полято с течни експлозиви, но колко човека се очакват, за колко дни и как ще дойдат или ще се връщат?

Връщането означава задължително преспиване, а това вече става гарнизонен лагер!

Трбявбва първо да се изготви списък !

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT1119.jpg
Прегледи:1
Размер:153.3 КБ
ID:5262373
          Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Преди да се стигне до оперативните въпроси, трябва да се избистри доктрината, след нея стратегията, тактиката и чак тогава ще бистрим детайли!

Доктрината - каква е идеята на операцията?

Ясно е че е ядене и плюскане, полято с течни експлозиви, но колко човека се очакват, за колко дни и как ще дойдат или ще се връщат?

Връщането означава задължително преспиване, а това вече става гарнизонен лагер!

Трбявбва първо да се изготви списък !
          Подкрепям!

Датата е определена-30-то число.Обаче.
          -щом ще се изгражда лагер,на местото трябва да има хора от предния ден.Трябва да се обособи тоалетна задължително,мястото на палатките,мястото за едене и пиене,да е близо край основния огън/пещта/.Столове!на какво ще седим?Адаша да поразрови за някакви талпи,чукани и да се сковат дълги пейки-това е най-безболезнено.Аз за едно излизане бира-скара носих комплект сватбарски пейки чак на Петрова нива,но сега наистина нямам възможност /финикийска/.Няколко обръча от арматура,закачени по дърветата и с поставени на тях чували за отпадъци.
          -чашки,чинийки и вилички за еднократна употреба.Дребен детайл,но много досаден ако не е помислено.
          -предлагам тези,които ще носят животинки за готвене да ги донесат в собствена тава,приготвени по тяхна си рецепта с всичко необходимо и завити с алуминиево фолио.Там да остане да добавим само водичка,или бяло винце,или биричка...квот решим.
          -че ще пуши скара е ясно.Незнам с какъв транспорт ще дойда,но ако има място ще взема моята скара и го решаваме.Месото за скара,което ще се носи може да е и необработено.моя грижа е да го приведа на място във вид,удобен за логаритмуване.А скара ще трябва докато станат хайваните.
          -изниква още един въпрос.за опалването на пещта са нужни минимум три часа.това означава да се запали най-късно в 5 сутринта.защото не се знае дали няма да има и втора серия...за мятане.ДЪРВА!Адаш,твоя грижа са.който е по-близо,да вземе машинка за рязане на дърва,да не се връщаме у миналия век.опалването ще е моя грижа.Малко глина да има на мястото,2-3 кофи.
          -осветление!имах удължител с 6-7 крушки,но се накъса.огледайте се из къщи кой има такова нещо или да видим някой да направи.имам предвид сватбарските удължители.
          -КАФЕ!едно-две джезвета в багажа няма да са излишни.Щото ,както казва Реймънд Чандлър-черното,силно,горещо,ароматно кафе е ЖИЗНЕНИЯТ СОК НА УМОРЕНИТЕ МЪЖЕ...на сабхле след ешмедемето.
          -ОБЕЗАТЕЛНО бидон с канелка за вода.трябва и при готвенето и за хората да се мият.
          Това се сещам на прима виста.Трябва да си разпределим задачите.За някои се очертава присъствие две вечери.29-ти,30-ти,и на първи отпътуване.Трябва да видим на 1-ви хора да почистят...Адаша не ни е длъжен,нищо че е домакин.
          -с пари не мога да вляза...казвам го отсега,да се знае.От мен ще е трудът около огъня,15 литра Самодивска сълза и серия пушени мезета.

ПП горе на снимката се вижда горе-долу какво имам предвид.Това е моята кръчма от Петрова нива.
          Последно редактирано от Мещера; 21-03-11, 21:37.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            Марто, а аз какъв хайдук ще съм бре?!
            Само знамето ще нося...
            Ти ще си Райна Попгеоргиева....
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Ти ще си Райна Попгеоргиева....
              Значи и мен ще кръщавате

И не мога да разбера какво сте се хванали за тая дата 30.04 ?!?
              Ясно е, че тогава ще стане софрата...
              Някой няма ли да каже кога ще почваме работата ?!
              За да опечем яренцето и агънцето, дето ще ги донесе Volk, преди това трябва да сме готови с пещта

Коментар

Ягнето сУм го обещал.
                Направихте разведката, дайте да се хващаме за работа Аз се посвених, ама си е за моя сметка

30-сети март - 10ти яприлий ме няма. Останалото време ще помагам да копаем/зидаме квото-дойде ...
                LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Значи и мен ще кръщавате

И не мога да разбера какво сте се хванали за тая дата 30.04 ?!?
                  Ясно е, че тогава ще стане софрата...
                  Някой няма ли да каже кога ще почваме работата ?!
                  За да опечем яренцето и агънцето, дето ще ги донесе Volk, преди това трябва да сме готови с пещта
                  Датата е ясна въпреки че като гледам времето аз лично бих а дръпнал с поне седмица по-нататък. Идеята е за палатков лагер и по-топличко да е. На мен не ми е проблем но вие жените първи ще нададете вой. Работа почваме когато поне малко се позатопли че да е спорна. Да погрее 2-3 дни слънцето че ни трябва незамръзнала глина А иначе Вълчо на теб ли е обещал двете хайванчета че аз нещо не го намирам писано?
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Явно няма да се откажете!
                    Чакам инструкции!
                    Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Инструкциите са ясни и прости: Явяваш се на уреченото място и посочената дата с едно агне под дясната мишница и едно яре под лявата.
                    Това са хипарски инструкции!
                    Никаква конкретика и ред! Някаква си демокрация!

Агнето и ярето живи ли да бъдат?
                    Ако не, драни, замразени или от Лидл?

Предлагам да не се отправят във вечните слънчеви полянки на място, защото децата ще ни запомнят като зомбита!
                    Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Датата е ясна въпреки че като гледам времето аз лично бих а дръпнал с поне седмица по-нататък. Идеята е за палатков лагер и по-топличко да е. На мен не ми е проблем но вие жените първи ще нададете вой. Работа почваме когато поне малко се позатопли че да е спорна. Да погрее 2-3 дни слънцето че ни трябва незамръзнала глина А иначе Вълчо на теб ли е обещал двете хайванчета че аз нещо не го намирам писано?
                    Хронология на агнето и ярето от Volk А и едно друго агънце май притича преди малко от тукАз ли не разбрах или някой не го обясни ? Палатките ще са за купона с печенето и дегустациите. Преди това обаче трябда да се поработи. Да се почисти около изворчето, да се направи полеви нужник, да се изгради пещта и евентуално навес за всеки случай. Тухли има, ще се зида с глина да е по-автентично. Ще трябва агрегат, моторна резачка и дребен инструмент, вероятно и пирони, някоя мистрия...И какво още ?

Коментар

Хронология на агнето и ярето от Volk А и едно друго агънце май притича преди малко от тукАз ли не разбрах или някой не го обясни ? Палатките ще са за купона с печенето и дегустациите. Преди това обаче трябда да се поработи. Да се почисти около изворчето, да се направи полеви нужник, да се изгради пещта и евентуално навес за всеки случай. Тухли има, ще се зида с глина да е по-автентично. Ще трябва агрегат, моторна резачка и дребен инструмент, вероятно и пирони, някоя мистрия...И какво още ?
                      Почистването на изворчето би отнело на един калпак 1/2- 1 ч. Това с бирите и почивките. Виж за полевият нужник си трябва спец. Там не се наемам да давам идеи. Навес има но не го видях колко е голям така че бих препоръчал идващите да си носят по възможност шатри. За пеща -там е ясно има всичко необходимо. Агрегат в момента в който се наложи нося. Резачка като потрябва също.

Коментар

Мога да споделя опит от армията за нужника, който прилагам и в гората, ако бивакувам за по-дълго. Изкопава се един "окоп" широк 30-40 см. и дълбок 50-60 см., като пръста се изнася на 20-30 см. от едната страна под формата на вал (за да може да се стъпи нормално от двете страни на окопа и да служи за прикритие на заголените части при заета ниска позиция)! Позиционира се зад естествени укрития на ландшафта (дървета, храсти, нагъвания на релефа). Заравя се след получена заповед за предислоциране на бойната част или при трайно обръщане посоката на вятъра към военно-полевия лагер!!! Изключително екологично и полезно за природата съоръжение. "Окоп" с дължина 20 метра обслужва мотострелкова рота (120 човека) в продължение на две седмици без никакъв проблеми свързани със запълване на работния обем! С оглед на това, че се предполага наличието на цивилни (жени и деца) със занижена устойчивост на неестетични гледки и концентрирани "аромати" препоръчвам събирането на пари и наемането на две химически тоалетни, които да се позиционират по фланговете на ДОТ-а (софрата) за по-добро и ефективно покритие зоната на бойните действия! Използването на такива високо-технологични химически оръжия (WC-та) има и още един плюс. При приключване на бойните действия, идва специализиран екип, който обезврежда био-химичните бомби, без да се налага ангажиране на личния състав! Доложих!

Поздрави

Коментар

Тъй като ще има и жени добре е WC-то да бъде заградено с четири кола, а около тях чер найлон/става и от чували за смет. От тия за "трупове" от по 130 л.

Коментар

Мнение на edoors Ти ще си Райна Попгеоргиева....

Значи и мен ще кръщавате
                            Не, Цвете, ти си си с името

виж за справка ето това

Коментар

Отговор на някои от въпросите;Резачка имам ;талпи за пейки 5-6 броя като се сложат на тухли четворки „има ги“ и те ти пейки;дървочаци за огън колко искаш таман ше се почисти от сухи клонаци;Бидони за вода имам няколко ако ви се видят малко имам армейска водоноскастандартна тон и половина вода.Навес ше направиме но ако има някой от тези купешките не е лошо да вземе;чували на обръч за боклук ше навържеме по близките дървета аз ше направя обрачите с дръжка от бетонно желязо;За отходното мястосамата ливада нали видяхте че в единия край е дере ше се изкопа и може да набием четири кола и да опънем от тези зелените мрежи от строежите имам ги;Женско детска тоалетна ше се оборудва на горния край и готовоРайона е силно пресечен и кой иска може да ходи из гората

До Хънтърчетослед Първи май си забравил че не се пуска добитък из ливадитено ако решите за една седмица нема гайле

За спане кой как реши кой иска у колата кой палатка кой иска да си води трезвен шофьор

Все пак „обстановката ше е малко близка до бойната“

За опалване на пеща рано рано няма проблеми.

И не знам вие как мислите но при тези птичи песни в края на май да има нужда от музика не знам
                              А кой иска да се надпява с тяхние ше слушаме

Друго се не сещам ама ше го избистриме в процеса на работата.

Поздрави
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение

.......
                                -КАФЕ!едно-две джезвета в багажа няма да са излишни.Щото ,както казва Реймънд Чандлър-черното,силно,горещо,ароматно кафе е ЖИЗНЕНИЯТ СОК НА УМОРЕНИТЕ МЪЖЕ...на сабхле след ешмедемето.
                                .............
                                Аз пък, понеже не съм Р.Ч. ще кажа, че чорба от агнешки дреболии е ЖИЗНЕНИЯТ СОК НА МАХМУРЛИИТЕ МЪЖЕ...на сабхле.
                                С повечко сол, люто и оцет.

От тук произлиза и нуждата от казан и допълнителен огън за него.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X