Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

    Баланса е около 2-3лв кован, лепящия да е 5лв, но не вярвам....
    898450701

    Коментар


    • #92
      От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

      Новата YOKOHAMA W. drive V902 също е голема гад на сняг и лед къде има една дума тръгва без да дере отвсякъде, предишния модел и той също ставаше доста, не са всесезонни(щот са зимни) ама за мена са, всмисъл слагам ги края на есента и на другата есен пак нови, и без това след един два сезона почват да се одървят всички, лятото е малко по неприятно че квичат яко дори и да се носиш лекичко като народна песен иначе и тогава се държат идеално.

      п.п. Масларите които ползва фирмата ни имат бус оборудван и за гумаджийница, вземат по 60-70лв. на място за 4-рите гуми за по малки гуми сигурно цената може и да е по-малко със сигурност, ма това за територията на София, а и да уточня работят предимно с фирми но сигурно има и такива които са на общо основание.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

      Коментар


      • #93
        От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

        При правилна експлоатация зимните гуми не се скапват за 2-3 сезона и могат да изкарат и 5-6 (а може би и 10) сезона. Човек трябва да има къде да ги държи (склад/мазе) през лятото. Нужните условия са:
        1. Хладно (не повече от 20 градуса)
        2. Тъмно - най-вече никакво слънце
        3. Липса на влага - проветриво
        Желателно е човек да има 2-ри комплект джанти и гумите да си стоят направо на джантите. По този начин не се налага да се чака на километрични опашки, точно когато всички са решили изведнъж да си сменят гумите. Ако човек има желание може и сам да си ги смени и да не дава 50-60 лв на гумаджиите.

        Зимна гума се скапва от лятно каране. За всесезонните не смея да го твърдя със сигурност, но според мен техният живот е 2, максимум 3 години. От карането през лятото се опичат и на следващата зима вече не са същите гуми - това си е мое мнение и не държа да го налагам на никого.
        Според мен всесезонните гуми не излизат по-евтино, даже може би напротив - по-скъпи - но след каране 1-2 лета. От друга страна всесезонните гуми са компромис: Никога да не си обут с правилните гуми.

        П.П. Пожелавам на адаша Марков всесезонките да му вършат работа и за следващата зима (поне).
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

        Коментар


        • #94
          От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

          Е чак пьк никога.......всесезонна гума не значи такава за сняг,всесезонната става и за дьжд и лятно каране и не е мислена засняг една педя.

          Всесезонна гума сьс скоростен индекс до 300 км/,каучук 500 или дьржи грайфера повече от чисто лятната,индекс натоварване малко под половината килца на колата / това на гума / и перфектна за мокро.Може да се кара и на лек сняг,но не е препорьчително.Това е всесезонна гума.

          Зимната знаем какво е,супердупер спорт лято е двойно,че и трийно по-мек каучук от всесезонната.На един модел кола сьм пробвал и двата типа гуми,на един и сьщ размер джанта,една и сьща предница,идентични размери на гумите и разлика намирам само като жената не е в колата и сьм набарал много гаден завой при който всесезонната леко пищи,спорт лято не му се чува гласа.
          На мокро всесезооната лепи много по-добре от спортното лято което ни на спиранр и се опьва,ни на завой,на старт не сьм ги засичал как са една спрямо друга.Не сьм засичал и на сняг,за там хората са измислили зимните гуми.

          Пиша от Калифорния,рекорд преди 3 години-6 месеца и 20 дни без капка дьжд и средни температура 25-30 градуса.Става и с летни спорт,става и с всесезонни гуми с които мога да се кача на някоя планинка за кафе и ако валне сняг да се пребера.Не става сьс зимни.

          Смятам избора си за много добьр до отличен,карам всесезонна гума и проблеми нямам и не считам,че не сьм обут в правилните гуми.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • #95
            От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            ...всесезонна гума не значи такава за сняг,всесезонната става и за дьжд и лятно каране и не е мислена засняг една педя...
            Напълно съм съгласен с това!
            За човек, който много често сменя климатичните условия, в които кара, е оправдано да кара с всесезонни гуми вместо с летни. Примерът с честото качване в планина е много добър.
            Причината да напиша горното нещо в стил "не бъркайте всесезонните гуми със зимни" е, че повечето мнения в темата казват, че всесезонните гуми по нищо не отстъпват на зимните (като говорим за зимни условия), че и даже ги превъзхождат. А с това не мога да се съглася.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

            Коментар


            • #96
              От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

              Да допълня по темата:
              Допълвам инфото за конкретните Pirelli Scorpion STR,с които се направи теста по Витошките сняг и лед, при температура -10 гр..Дот-а е 1607.Т.е., тези гуми са към края си на добри характеристики.Ако го знаех предварително , щях да се замисля дали да се атакува еднопосочния заледен път,без никакво опесъчаване и липса на отбивки за обръщане.Но въпреки това автомобила се държа отлично. Допълнителни фактори в случая:

              -гумите не са ползвани летен сезон по инфо от предишния собственик, поради наличие на летни за доизносване.
              -система Quadra drive.

              И аз смятам че конкретно тези гуми са приятна изненада.
              Последно редактирано от ALEX_Z; 18-01-12, 15:06. Причина: допълване

              Коментар


              • #97
                От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                Един много показателен тест на Аутобилд 4х4 - ето го http://mail.dir.bg/~tkm_digital/AllSeason.pdf

                Никой не отрича, че "зимната гума" си е зимна гума. Но... новите всесезонни гуми, показват резултати по-добри от средните зимни гуми през зимата, близки до най-добрите (Dunlop, Continental, и пак Pirelli.)
                All season-те показват и много добри резултати през лятото, съпоставими с тези на летните гуми. Не, че и летните не са "летни"...
                Но колко дни, седмици и месеци караме със зимни гуми в чисто зимни условия, и колко дни, седмици, месеци с летни, в чисто летни условия?

                "Чети внимателно. Според мен All Terrain гумите са опасни за всекидневно шофиране, на сняг са много зле (по-добри са само от летните гуми, но не и от всесезонните и зимните), на суха и мокра настилка имат катастрофално лошо сцепление и т.н.(виж данните от теста на Grabber-а AT2)."

                "Когато човек няма база за сравнение, обикновено не се оплаква. Когато след гуми за мъгла си монтираш BF Goodrich A/T, сигурно ще ти се сторят феноменално добри.
                Но когато на един полигон в Швеция при дебел сняг и минус пет градуса минеш по трасето, измерят ти спирачния път и се вържеш за кантара (дето мери теглителната сила) с един и същ Туарег, обут последователно с летни, зимни, евтини зимни, няколко модела всесезонни и AllTerrain гуми и после всичко това се повтори и на суха и мокра настилка на Contidrom до Хановер, веднага ще направиш разликата. Аз поне редовно участвам в тези тестове и ЛИЧНО съм усетил ОГРОМНИТЕ недостатъци на А/Т гумите при всички други настилки освен кал."
                Последно редактирано от ivied; 18-01-12, 16:09. Причина: четете мненията в началото

                Коментар


                • #98
                  От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                  Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  При правилна експлоатация зимните гуми не се скапват за 2-3 сезона и могат да изкарат и 5-6 (а може би и 10) сезона.
                  Това къде го прочете, щото ако е твое мнение, съм склонен да не се съглася!
                  Пример: на комбито купих 4 нови Bridgestone Blizzak LM-30, и две зими беше перфектно. Лятото ги съхранявах според твоите критерии: хладно, сянка и т.н. Е да, ама на III-та зима, без видима промяна на грайфера, започнаха да пързалят, и устойчивостта при маневри "замина", та за какви 10 сезона говорим?
                  "Make love, not war!"

                  Коментар


                  • #99
                    От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                    Ние живеем и караме (главно и почти всички) в България
                    Тук в моят квартал (в полите на Витоша) снега като падне декември - изчезва март-април, НО извън квартала в 98% от случаите си карам на Чист асфалт, в града температурата основно е над нулата (при мен е с 3-5 градуса надолу). Т.Е. Условия разни при това само в един сезон, та все сезонната гума ме радва все повече, като концепция. а за сравнение със зимни, сигурно са по-добри, но аз при моите си сравнения (описани по-горе) не съм я забелязал т.е. като минимум е без значение за мен независимо в коя посока е
                    За летните условия, ще пиша на лято, но си направих сметката, че напоследък основно карам по правилата, а и колата ми вече далеч не е "резачка", та дори да имат негативи, надявам се да са отново незабележими, ако ли не е така... ще му мисля тогава

                    Коментар


                    • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                      Мое мнение е, да.
                      Чел съм и много материали по темата в нета, но няма как да дам линкове, защото беше преди доста време и не помня кое къде съм чел. Производителите на гуми дават 5-6 години живот на произведените от тях гуми - при правилна експлатация и съхранение - това съм запомнил.
                      Иначе личните ми впечатления са от гумите на леката ми кола (джип карам от скоро):
                      Toyo Snowprox с DOT XX07 - за 4 сезона (средно по 4-5000км) карани само зимата нямат износване и продължават да държат както и в началото - ако е по-малко, то е незабележимо.
                      Имам и наблюдение върху гумите, с които купих джипката - General Grabber HTS с DOT XX08. Карани са целогодишно и офф-роуд. Тази зима определено не държат на сняг (по моите критерии), въпреки че протектор със ситни нарези си имат достатъчно.
                      И понеже колегата пита:
                      Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      ...
                      Но колко дни, седмици и месеци караме със зимни гуми в чисто зимни условия, и колко дни, седмици, месеци с летни, в чисто летни условия?
                      ...
                      Със зимни гуми карам от ноември до март - около 5 месеца. В чисто зимни условия - това трябва да се дефинира по някакъв начин:
                      дали това значи когато е под +7* или когато се кара върху сняг?
                      Аз карам върху сняг около 5-10 % от времето, като горе-долу всяка година ми се налага да сложа вериги веднъж.
                      Под +7* карам 50-60% от времето.
                      През останалото време съм с летни гуми.

                      Джипката за лятото смятам да я оборудвам с МТ гуми, в краен случай с АТ.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

                      Коментар


                      • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                        Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
                        Баланса е около 2-3лв кован, лепящия да е 5лв, но не вярвам....
                        Последния път като балансирах МТ-та, размер 31х10.5х15 на лети джанти с лепящи тежести ми излезе 96 лв.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

                        Коментар


                        • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                          Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Да цените са в София, между 50 и 60 лева ми струваха последните смени на гуми. Знам че на други места е по-евтино, но не ми се връзва да натоваря гумите и да пътувам час-два, да не говорим, че ще похарча бая бензин
                          При мен беше 6 лева на гума заедно с баланса. При това ми се наложи точно по кофти време - началото на сезона, когато и повишеното търсене качва цените. Беше първото място в София, което ми попадна пред очите. Карам Лада Нива, джантите са 16ки и съм с вътрешна гума. Може би цената, която плащате зависи и от вида на колата, не знам.

                          Коментар


                          • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                            Колеги някои да е карал гуми "Маршал" с тази шарка Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ms_kl78.jpg
Прегледи:1
Размер:23.3 КБ
ID:5337871 размера е 205/0 R16 това означение означава ли, че височината е 85 или е по малко струват ми се евтин вариант да си обуя старата джипка!

                            Коментар


                            • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                              Аз карам със същите но под друго заглавие: КУМХО КЛ-78 роад вентуре.
                              За цената са върхът.

                              Коментар


                              • От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

                                Днес обух Тойо с нова за мен гума General Grabber AT. Досега бях с Yokohama Geolandar AT-S 5 сезона и мислех да купя същите, по хубава гума не съм карал.Но, освен липсата на такива гуми в София в близките 10 дни, цената в сравнение 495лв. към 270лв. даде превес в полза на Америка срещу добрите радиоактивни япончета. Ако някой е карал такава гума да даде отзиви моля. Аз ще я тествам уикенда сериозно пък да видим.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:general_grabber_at.jpg
Прегледи:1
Размер:55.7 КБ
ID:5359704
                                IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X