Работи,щото много фирми предпочитат, да ползват един доставчик,за почти всичко.Ръждопреобразувателя,съм го купувал през фирма пазаруваща редовно от Вюрт на цена 45 лв. за литър,докато масово се продаваше на простосмъртни за 90-100 лв.
Еми да си кажат черно на бяло че работят само с фирми и толкоз. Те и 3M са така и кой ли още не. И като прозвъниш на уж дистрибуторите за дадено продукт, дето не е като да се продава във всяка втора железария, усещаш как на другия край на "жицата" знаят нула за всичко извън 5-те продукта, които продават.
Сигурно вече 10-ина пъти поръчвам от чужбина какво ли не.
Работи,щото много фирми предпочитат, да ползват един доставчик,за почти всичко.Ръждопреобразувателя,съм го купувал през фирма пазаруваща редовно от Вюрт на цена 45 лв. за литър,докато масово се продаваше на простосмъртни за 90-100 лв.
На началната страница има телефони. Звънни и се разберете - току виж даже ти ги донесат на място.
И на тия и на Вюрт, и на много други, маркетинговата им политика е тотално сбъркана и изглежда съвсем нарчно поддържат някакъв "мистичен" авторитет на доставчик на "вълшебни акоприфни" продукти. Доколкото ги има от много време и още не са фалирали, явно това все пак работи, колкото и да псувам всеки път когато попадна на такава измишльтина.
И по темата - с всичко, което съм пробвал за махане или преобразуване на ръжда, съм имал един и същ проблем - с лисичата ръжда се справя, с твърдата и по-тъмна не. Това е ръжда, случила се при липса на достатъчно кислород, и после обратно разпаднала се до метал+магнетит. Ако беше само това не е проблем - магнетитът е "стабилна" ръжда, която не се самоускорява, но под нея обикновено има частичен слой нормална, която продължава да си работи, а до там нищо не желае дас проникне. Въпросната чернилка и са маха трудно, защото е твърда - по-твърда от базовия метал. С нея и пясъкоструйка се справя с цената на отнемане на доста базов материал. Стигал съм до фаза чегъртане с дремел и зъболекарски борчета, и пак е трудно.
Не знам къде за какво минават, ама съм гледал и електронни компоненти и какво ли не, и са на световно безбожни цени, поне от гледна точка на малък клиент. Предполагам продължават да са живи, защото се сключват по-големи или дългосрочни сделки на цени, нямаши нищо общо с тия на дребно. Не знам например кой би си купил дребен електронен чарк от тях на петорна (буквално) цена, при положение че цената на дребно от производител в 10-ина други сайта си е съвсем нормална.
Имат хубави неща, имат и такива дето са нищо особено, но не съм попадал на откровен боклук до сега. Това не е малко, но рядко оправдава някои от цените им.
3М са нещо подобно, но не ребрандират, а направо купуват производители. Хенкел - същата работа. Ширпотребата )коят не е нищо особено) я има навсякъде, но в момента, в който трябва да купиш нещо по-специфично, се виждаш в приключение, особено ако искаш да го купиш на дребно, а не цял кашон.
Пример - вездесъщото лепило 3М 77 е по-зле от 2 пъти по-евтино безименно лепило, продавано от български производител и вносител на дунапрени. Същото на Wurth - пак така. Същото на Foеrch просто не ставаше, поне за това, за което го ползвах (възстановяване на дунапрен на седалки).
За двойнолепящи лепенки например не съм намерил достойна конкуренция на 3М, ама си ги внесох от Гърция, защото, както казах, тукашната им маркетингова политика е тотално сбъркана. Всякаки шлайф-пасти, маски и прочие "ширпотреба" ги има навсякъде, но да намериш на дребно някакъв специфичен продукт си е цяло приключение.
...и те-така.
Последно редактирано от sparkybg; 27-05-20, 10:01.
Вюрт не е производител , а търговска фирма . Което не изключва фактът , че чат-пат продават и качествени неща, за съжаление у нас - на безбожни цени . В Германия примерно минават за един от сравнително евтините брандове .
@Taran: Не ти изглеждат. Чисти търгаши са. На всичкото отгоре с еднаква (сбъркана според мен) маркетингова политика. 3М са същите измисленяци, поне тук, та се случва да поръчвам отвън.
Еднаквата опаковка - доста марки спирачна течност на тукашния пазар (Ferodo, Textar, TRW, Motul, Liqui moli, Raxol, Muller), са в почти еднаква опаковка. Друга група от 4-5 са пак в почти еднаква опаковка. Ferodo и TRW са в абсолютно еднаква. Не мога да твърдя нито че са еднакви, нито че не са.
Аз имам подозрения,че и двата продукта може да са на един произвадител,но с различна опаковка.Щото Форх,Вюрт и Бернер,ми изглеждат повече като фирми,дето брандират чужди продукти,от колкото като производители.
Остави коментар: