Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко ръжда - премахване и защита

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • bladest
    отговори
    Привет, някой може ли да сподели ползвал ли е продуктите на Флуид филм стават ли за нещо защото са си скъпички, струват ли си парите

    например флуид филм нас , флуид филм ликид а?
    Вършат ли работа добре или не?

    Остави коментар:


  • skurtov
    отговори
    Обаче как се наиграх с Novol 640 не е истина.
    Беше останал малко парафин в кофичката, където съм сипвал бензин да не се втвърди четката.
    Намазах го сега, когато времето е студено и дали заради това, или заради бензина, който уж трябваше да се е изпарил, няма съхнене.
    24 часа как съм го намазал и все едно съм мазал преди малко.
    Давайте идеи какво да го правя това нещо.
    Пробвах със сешоар, не става.

    Остави коментар:


  • dido uzunov
    отговори
    До тук почти нищо не разбрах относно третирането на метала след изкърпване. Мен ме интересува(ще сменям прагове) с какво точно и като марка и в каква последователност да действам. Благодарен ще съм на всеки дал разяснения по въпроса. От утре почвам естествено първо с набавяне на химията.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    коментира - отговор
    След първата пукнатина ще осигури защита на ръждата отдолу да си работи на спокойствие. Отделно дето е невъзможно да подготвиш основата като излизащата от такава на товарната част на Амарок, тоест ръждата ще тръгне още преди да си напукал покритието.

    Не случайно по шаси НИКОЙ не слага нищо освен тънък слой боя.

    Ако горещо поцинковане е вариант за теб, това е истинското решение.

  • stefataaaa
    коментира - отговор
    Ясно, тоест би трябвало да осигурява добра защита. Благодаря отново за мнението, жив и здрав.

  • taran
    коментира - отговор
    Различно е от нормален шагрен-нормалния е относително мек , предпазва от удари от камъчета и намалява шума в купето.Това е твърдо и теоритично по- износо устоичиво.Неотдавна един представител на Мипа ми показа тяхната версия на подобен продукт-сертифицирана от Фолксваген за товарния отсек на пикапите Амарок.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    А това преди колко време, и какъв е резултата?

    По-добър от Wuerth ми беше изначално ясно че е. Има уж производни на танина, заедно с фосфорна киселина, но с доста добре обосновани други съставки като вид и концентрация. Доста интересно четиво е патента, впрочем. И е изтекъл, та теоретично може да го прави всеки, но не съм намерил сравним продукт.
    Последно редактирано от sparkybg; 02-04-20, 21:33.

  • stefataaaa
    отговори
    Благодаря за мнението колега, да същото като Раптора е. Не съм навътре в нещата, но до колкото съм чел по форума, шагрето се напуква и задържа влага, привидно е ок, но в същото време прикрива това, което се случва под него /най-вероятно това трябва да са шагрета на битумна основа или?/. Точно поради тази причина питам, това същото като тях ли е, или е друго и наистина ще предпазва, а няма само да прикрива?

    Остави коментар:


  • taran
    коментира - отговор
    Това е реплика на Раптор но U-pol,не съм го пробвал,но раптора става твърд и се драска трудно.Не знам защо смяташ,че другите шагрета, изключвам тези на асфалтова/битумна основа, осигуряват само привидна защита-те правят точно това дето трябва.

  • stefataaaa
    отговори
    Здравейте колеги, някой има ли мнение за продукта на Новол, Кобра? Дали става за защитно покритие на шаси и подкалници, или е същото като нормалните шагрета и осигурява само привидна защита?

    Остави коментар:


  • nissan_gr
    коментира - отговор
    Аз, или по скоро бояджията Аз съм само потърпевш. Отзивите от човека бяха, че е по-добър от Вюрт и препоръката беше да го ползваме и занапред. Не помня да имаше някакви особености в нанасянето. Човекът нанесе веднъж, изчакахме 24 часа и нанесе втори път. И пак изчакахме.
    Да допълня, че поръчката и въобще комуникацията с хората от Fertan се случиха доста лесно и приятно. Не са ми никакви но ми направиха много добро впечатление.

  • Kirilpm
    коментира - отговор
    Не е ли всичко което се продава с наименованието Автоемайллак обикновена алкидна боя?Такъв ми е попадал на селт, на лакпром и други български марки и все е алкиден(за толкова пари толкова боя).
    А ако е под купето върху алкидния грунд хващат всички шагрени, които съм пробвал от най-долните византийски ментета на боди до продуктите на новол и карсистем.

  • Владо М
    коментира - отговор
    При цинковите вани задължително искат сам да премахнеш всичките стари слоеве боя-как мислиш да се справиш с вътрешните части на шасито?

  • KingofROAD
    коментира - отговор
    Не съм казАл, но пак повтарям - законът срещу РЪЖДАТА се нарича - МИНИУМ.

  • KingofROAD
    коментира - отговор
    Абе метнИ му един миниум, и нема проблема с лепа брена. След това какъвто искаш грунд.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X