Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ъглошлайф?

Здравейте един въпрос към знаещите,понеже още не съм си купил ъглошлайф(голямо чудене е).Съм се спрял последно на два модела Makita 9558hm и Fein wsg 8-125.Модела на фейн е нов,цената му за мен ще е еднаква с тази на макитата 160лв.Това което ме колебае е,че при макита има разни защити на ротор,статор а за фейн нищо не знам.Машината ми трябва за лични нужди,каквото се наложи ще режа метал,плочки,ще я ползвам за шлайфане.Ако може да ми помогнете в избора ,ще съм благодарен..

Коментар

За плочките си вземи смъртник за 20 лв.С шлайф за 150-200 лв. не се режат плочки,камъни,тухли и т.н
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        За плочките си вземи смъртник за 20 лв.С шлайф за 150-200 лв. не се режат плочки,камъни,тухли и т.н
        Бе те се режат, ама наистина е грехота да се съсипва маркова машина. Макитата е добра, с Феин не съм работил.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Бе те се режат, ама наистина е грехота да се съсипва маркова машина. Макитата е добра, с Феин не съм работил.
          И Макитата гори ...добре че ротора и струва 23 лева
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Всичко гори, при подходящи условия и талантлив майстор.

Коментар

Фейн е супер машинка.И аз не ги бях чувал даже, но в НЕС(sunsystem) работехме само с такива. Учудих се колко издържливи машинки са.
              Малко ми беше странен начина на включване, но като се свикне не ти прави впечатление.
              Макитата е малко по-груба, особено ключа за включване иска доста по-голямо усилие на пръста. Това е при два модела които съм хващал в ръката си.

Ако имах тази дилема-изобщо не бих се колебал. Фейн без да се замисля.

П.П. Сега прегледах сайта на Феин, и не видях онзи модел със странното включване, явно вече не го произвеждат.
              Но ако качеството е все същото-определено си заслужава.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Включването на Фейн е на гърба. Ако бачкаш с една ръка, става опасно, че трудно се спира. В това отношение Макитата е по добра.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Вече 10 година режа със спарки и само сменям ключа и четките . Не знам вече колко км плочки съм срязал . Ползвам и макита и феин .Феин по качествена - макита по разпространена . Не мога да препоръчам , но и двете са добри.
                  По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Както споменах,машинката ще си е за мен,ще режа плочки при евентуален ремонт.Модела на фейн е от новата им линия,не е от предните които са с необичайна форма,това което ме притеснява е разпространението и резервни части ако се наложи.При макита се знае части във всеки по-голям град(евтини),има някакво покритие на ротора и статора за защита от твърди частици и е правена в румъния с 3 години гаранция.

Коментар

Без да съм чувал за другата марка,ако е правена в Румъния,вземай макита !След рязане на плочки,няма да си познаеш машината,затова ти казах да си вземеш смъртник.Всеки сам си решава как да си съсипе флекса !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Вече реших да е макита,вчера разглеждах и двата модела.Фейн е по-мощен при същите ватове,но пък ако се счупи нещо във времето ще се чака повече време за части и ще е повече пари ремонта.

Коментар

Виж синия бощ,125 мм. Имам на 1400 watt

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Включването на Фейн е на гърба. Ако бачкаш с една ръка, става опасно, че трудно се спира. В това отношение Макитата е по добра.
                            Всички шлайфове които са минали през ръцете ми имат възможност за завъртане на главата с предавката 4 пъти по 90 градуса. Демек, ключа може да е на гърба, на някоя от страните, и на "корема". Ако не ти е удобно-развиваш 4 болта, завърташ главата, и завиваш.

А стария модел се включваше с два бутона, за палеца и показалеца, или средния пръст.
                            А ако искаш да върви без да държиш бутоните-има още два, на задния край, натискат се четирите едновременно, и после се отпускаха по някакъв ред. И пускаш бутоните, а шлайфа си върти.
                            На мен ми беше много странно в началото, но като свикнеш-не ти се иска да работиш с "конвенционални" машини.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

При новата линия на фейн,пускането вече е като при всички останали с един бутон.Синия бош ми е скъп,нямам отстъпка за него,ще се доверя на макита надявам се,че ще съм доволен.

Коментар

Понеже се спомена за съмнения в качеството на Макита, аз започнах да изпитвам съмнения относно качеството според пазара.
                                Всички машини на Макита които съм купувал и ползвал в Италия и сега, са абсолютно безпроблемни.
                                Имам 115 мм флекс 750 вата, който работи каквото трябва вече 7 години без да се оплаква. Включително рязане на плочки, тухли и камъни.
                                Имам и перфоратор 2003 година производство.
                                Никакви проблеми и с него досега.
                                Нито четки, нито нищо.
                                Не съм ремонтирал машина на Макита.
                                Замислям се, дали въобще е удачно да се купува от тук
                                Или има ментета, или има разлика в качеството според пазара.
                                Аз друг отговор нямам.
                                Но за мен Макита е номер 1.
                                Работил съм с почти всички останали марки.
                                Нямат дерман откъм здравина в сравнени е с Макита.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X