И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Тези нови изтументи са много удобни,имат много екстри. Но човек трябва винаги да си копува по две бройки,защото когато най-много ти притябва то се счупи или изгори.
Абе стига сте го лъгали със тия Райдъри на промоция. Колега аз изгорих 2 райдера за ремонт на една печка. Отидох в магзина с идеята за Спарки но си тръгнах с Макита. От тогава 2 г. еми работи си машинката.Разликата в цената тогава беше 20 25 лв в полза на Спарки. Но магазинера ме убеди да взема Макита и не съжалявам. Успех с покупката.
+1 за райдера. Имам го повече от 3 години, най-малкия модел. Препоръча ми го един автотенекеджия, който работи с такъв от години без проблем. И аз изобщо не се съобразявам с размерите на машинката а режа каквото ми е нужно през тия 3 години. Случвало се е диска да запъне в някой голям винкел или шина ама още не е изгоряло флексчето, пък и да изгори вече е свършило работа колкото да изплати поне 2 от най-скъпите си събратя.
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
В Мосю Бриколаж бяха по 19 лв.....взех 3 два за мен и един за дядото.....а на дядото му изгоря спаркито....отлепили се бяха пластините на колектора на ротора ама и то не си знаеше годините.....Дръпни си брошурката на брюколаж и там има в момента само че за 29 лв...А и райдер си имат и магазини...собствени.....в Пловдив се намира на ул.Карловска(старата)
Сериозни са на Bosh, DeWalt, Hitachi,Wurth...
Но Makita са номер едно!
ПП: Имам Raider, Black&Decker и Makita. И от трите нямам оплаквания , но са сравнително нови...
ПП2: И не знам, кой въведе тоя стандарт 125мм?! В Италия съм работил 14 години и никъде не съм видял... Само 115...
Your conscience is all you can take to your grave.
Хъм, събота ще обикалям и ще го реша.
Но пак 4 райдера са на цена на един хитачи примерно, сложно
Освен да си харесам на цвят
Така се класираха на практика:
1. Makita - 7 години - една или две смени на четки
2. DeWalt - 4,5 години - една смяна на четки и изгоря ротора
3. Bosh (син) - 3 години и малко - ротор
Това, при една и съща експлоатация по строителни обекти.
ПП: Raider-а го ползвам от година и половина (900W / 115-125mm), и досега не ме е предал , но....
ПП2: И не знам, кой въведе тоя стандарт 125мм?! В Италия съм работил 14 години и никъде не съм видял... Само 115...
Аз пък не знам кой въведе тая дивотия 115мм режеш две винкелчета и диска ти е свършил. Понеже винаги съм работил с машини на Спарки и марката преди тях Елтос те никога не са слагали предпазител на 115мм. Преди бая години 1993 някъде беше съм си купувал от Германия дискове 1 мм за неръждавейка 125мм просто нямаше по малки така че от къде дойде това 115мм нямам идея.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Аз пък не знам кой въведе тая дивотия 115мм режеш две винкелчета и диска ти е свършил. Понеже винаги съм работил с машини на Спарки и марката преди тях Елтос те никога не са слагали предпазител на 115мм. Преди бая години 1993 някъде беше съм си купувал от Германия дискове 1 мм за неръждавейка 125мм просто нямаше по малки така че от къде дойде това 115мм нямам идея.
Не се наемам да споря, кое е по-голяма дивотия, но аз видях 125мм за пръв път тук в България, след като се прибрах. Ония ще да са по-големи балъци.
Колкото до предпазителя, не режа и едно болтче без предпазител, та ако ще и 10 диска да сменя.
Сигурно съм балък , ама за мен е така.
ПП: Нищо лично, колега!
Що така заспорихме в темата на колегата.....ако може режа с предпазител ако неможе махам без него но почти винаги нося плътни очила......предпазни......не с диоптър......
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Коментар