Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ъглошлайф?

По стечение на обстоятелствата отдавна си общувам с най-различни машинки. Ползвал съм всички споменати марки до тук в темата. Моето мнение е в полза на Макита. Спарки отдавна вече не е това, каквото е било създадено да бъде. Хитачи също са много добре- въпрос на предпочитание. Задължително ф125! Тоя размер 115 го изключи изобщо.
    По повод средствата за безопасност. Те са ефективни срещу прахоляка и стружките. Ако имаш неблагоразумието да препречиш пътя на парче от раскъсан диск, нищо не може да те спаси - забива се във всичко по пътя си и то дълбоко(ако не успее да премине отвъд). Кърти зъби,забива се в черепни кости,та едни очила ли ще го спрат. Последния път в работилницата ми се раскъса чисто нов(явно с дефект) диск на 350 мм на пендулата. Удари предпазителя с такава сила,че ония се извъртя поне на 20-ина градуса като пътьом скъса главите на 3 шестмилиметрови болта. Опази ме тая тенекия,да му се не види!
    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Ами то зависи и какво ще режеш основно с флекса. Тези китайските не са лоши и карат доста време, но нямат мощност. Ако ще режеш ламарина или ще дооформяш винкели и профили, за цената са си идеален избор. За дебелите железа обаче мощ не им достига и не могат да се развъртят, мъчат се, греят, изгарят. Та всичко си е въпрос на избор. За домашна употреба всичко ще си отрежат и не вярвам да създадът проблеми скоро.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Петьо, само не взимай Спарки с регулатор на оборотите. По скъп е а на мене регулатора ми изгоря два пъти и леееееко го напътих в кофата. Сега си карам без регулатор. Макитата и Боша са хубави но се пази от ефтините серии. Имам един Бош който е пълна трагедия.
        Колега за спарки с рег. на оборотите си прав ....по спомен регулатора неможеше да се смени с обикновен без рег. на оборотите понеже имаше някаква обратна връзка с двигателчето......ама какво значи ефтина серия....за боша ефтината серия е зелената...там ментетата са безброй даже и при синята ....и се установяват в сервиз .....но за макита не съм чул нито ментета нито ефтини серии.....мактек е друга работа.....хоби на макита...
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          ...за спарки ... ....по спомен регулатора неможеше да се смени с обикновен без рег. на оборотите понеже имаше някаква обратна връзка с двигателчето......
          ама какво значи ефтина серия....за боша ефтината серия е зелената...там ментетата са безброй даже и при синята .......
          Не съм специалист по ремонтите на такива работи, но на мойто Спарки просто изхвърлих регулатора, залепих крайщата два по два и ги изолирах. Нямах време да се задълбочавам. Още работи. Ако кихне ще пиша.

Имам един Бош които изглежда като истински а работи умряло като ефтин китаец. Син.

Съвета ми беше да се търси нещо от проверен магазин и съвет (най-добре на място) от хора които познават новите модели.
          Приказките от типа "Имам един...на 10 години-не е мръднал" Не помагат. Това което беше преди десет години мина.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Ами така е. Аз предпочитам да си купя по-скъпото и от правилното място за да спя спокойно и да работя с кеф, а не да се мъча и да псувам . Затова Макита.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Професионална машина с която се изкарват пари и се работи яко е хубаво да е качествена и маркова, ама за машинка за домашна употреба да се дават луди пари ми се струва леко грешно .

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                Професионална машина с която се изкарват пари и се работи яко е хубаво да е качествена и маркова, ама за машинка за домашна употреба да се дават луди пари ми се струва леко грешно .
                Е да, де, аз професионално имам предвид. Ама то и за домашно ползване е хубаво да е истинска. Ако е фалшива ти щеш не щеш ще си я купиш още няколко пъти . Така е, по-евтиното винаги излиза по-скъпо.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Старият ми флекс ме предаде след вярна служба (въпреки че предвид цената се очакваше да изгори на втория месец)

Та обмислям този път да не взема най-евтиното китайче.

Колебая се между хитачи, спарки и макита
                  За 125 мм става въпрос - 100-150 лв диапазон

Хитачито най-ми хвана окото, а макитата най-малко. Това повече визуално и като ергономия.
                  Но не съм работил с нито една от трите марки.
                  Дайте акъл за здравина и прочее
                  Колега,МЕТАБО е марката която търсиш......Успех
                  It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    Е да, де, аз професионално имам предвид. Ама то и за домашно ползване е хубаво да е истинска. Ако е фалшива ти щеш не щеш ще си я купиш още няколко пъти . Така е, по-евтиното винаги излиза по-скъпо.
                    Хм, работя в момента във фирма която се занимава с метални конструкции и тези евтините флексчета държат на доста работа. Когато им дойде времето да режат, режат докато не се свърши работата. Просто виждам, че вършат работа и си избиват парите вложени в тях в пъти. Пак отбелязвам, че не са достатъчно мощни, ако се реже солидно желязо. Ако се експолатират правилно, няма да имаш проблем с тях. Говоря само за малките флексове /115 диск/, от големите съм с лоши впечатления.

Да не останете с грешно впечатление - виждал съм да си износват зъбните колела, виждал съм и изгорени, но преди това са навъртели много часове работа.

Иначе и аз харесвам солидно изработени инструменти, но от тези които продават по магазините не виждам такива, поне докато не се прескочи някаква психологическа бариера от 150 лева .

Коментар

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
                      Колега,МЕТАБО е марката която търсиш......Успех
                      Метабо пък защо......перфораторите им не са добри като на макита,бормашините им пък са добри на метабо,акумолаторните им инструменти са по назад от макита........флексовете май ги бива с такива не съм се сблъсквал но гледам че ги ползват........като цяло тежки инструменти ......груби.....

п.с Днес почти целия ден рязах с райдер 115 мм...ремонтирах градинската помпа...счупи се сауника и "моделирах" една планка от 4 мм шина зад сауника ....но докъто я разглобя изпокъсаха се половината болтове ....рязане,пробиване,метчици.......набивките с лой.....мармалад пълен до лактите....инструментите омазани....ако ползвах скъпите флексове щеше да ми стане жал......и излиза че ми стоят само за бекъп.........
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Аз си купих. От евтините. Реже добре на първо четене - днеска го мъчих с изработката на броня На звук така също го докарва
                        Даже ми дадоха резервни четки
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От: Ъглошлайф?

И аз съм изправен пред избор като в първият пост от темата.Трябва да си купя малък ъглошлайф ф125, защото имам голям български, който е за ремонт, не ми е удобен за дребни работи, а и ще го ползвам от време на време. Споделете за нещо читаво любителско и пробвано в ниския ценови клас 40-70/80 лв.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

SKIL – заслужава си всеки лев !
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

"Ferm"- цена около 70-75лв за Ф125 900W.11г търкалях едно такова и понеже не му смених четките навреме го прецаках.Сега пак си купих такова ,по-нов модел
                              флексче на Ферм.Ползувам го редовно(не по 4-5ч. на ден) и съм доволен!За непрофесионални цели е перфектно и като цена и като качество.
                              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                              Ат.Буров.

Коментар

Има Хитачита за деведесетина лева,а и синята серия на Бош започва от към сто и двайсетина лева та аз бих препоръчал ако може да се вдигне малко бюджета и да се вземе истинска машинка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X