Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ъглошлайф?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Шлайф има в комплекта - ротационен за кръгла шкурка
    Не е за кръгла,за правоъгълна е-ще снимам всичко някой път.
    0884 987 137
    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Подкрепям,мнението,че преди наистина са се правили качествени работи у нас.Имам бормашина Елпром Ловеч 420w сменени,са и само веднъж четки и един ъглошлайф Елтос,голям,който съм го мъчил,мъчил и не се предава,до колкото помня лагери са му сменяни на него.Сега съм взел бормашина и малък шлайф на Sparky,ще видим,колко ще издържат.Бормашината,я използвах като винтоверт,за един дълъг болт,с развалена резба за отвиване и подмириса на намотки,но си работи още.Гледам да я напъвам докато е в гаранция.
      П.П Забравих да спомена,че преди този малък шлайф имах един друг малък,Raider 500w 115 диск.За 25лв го купих от пазара,на майтап,много жулене и рязане изкарах с него,цели 6 или 7 години,накрая изрони зъби.
      Последно редактирано от Driftacha; 23-03-15, 23:49.
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Вчера измих бормашината BUR162ME sparky,и взе че загина,не съм я отворил да видя какъв и е проблема,може и четките да са заминали,досега не са сменяни.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
          Не е за кръгла,за правоъгълна е-ще снимам всичко някой път.
          Е аз го имам с кръгла
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Вчера измих бормашината BUR162ME sparky,и взе че загина,не съм я отворил да видя какъв и е проблема,може и четките да са заминали,досега не са сменяни.
            Четките на Спарки имат предпазител . Като се износят до определено положение изкача едно пластмасово щифтче и прекъсва контакта с ротора . Така не можеш да го надереш .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ротора на спаркито ще изгори много преди четките да са се износили.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                Ротора на спаркито ще изгори много преди четките да са се износили.
                Силно зависи от начина на употреба,моите са на няколко комлекта четки.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                  Да,последният ми флекс изгоря като бях направил срез около 20 сантиметра на 3 мм ламарина.Изведнъж изпуши яко и като го отворих ротора и статора едновременно бяха дали фирам,а уж беше от про серията на спарки.Не ми важеше гаранцията понеже не съм го водил на 6 месеца на профилактика,още по голямия смех е че гаранцията е 2 години а на всякаква марка която има някакви претенции минимума е 3 години.
                  Ми то аз като се замисля и излиза, че никога не съм имал проблеми със Спарки в гаранция, та е съвсем нормално да нямам толкова представа за условията. Инак със сигурност знам, че Бош трябва да се регистрира там на някакъв сайт, та да му е 3 години гаранцията (за сините говоря,на зелените им е 1 година твърдо). Освен това много търговци правят разлика м/у физическо лице юридическо лице и за юридическо гаранцията винаги е по-малко (явно се счита, че ще е наистина интензивна експлоатацията).
                  Всъщност, имал съм проблеми и със гаранционно Спарки (мисля и че съм го писал някъде), един лентов шлайф ми горя няколко пъти (може би три) за не повече от месец. Всеки път си го ремонтираха без никакви уговорки - ротор, статор, лагери, фабрични комплект. Накрая взех, че го разглобих (писнало ми беше от машината, вече не ми пукаше и за гаранцията) и му се замислих, оказа се някакво ишлеме от Русия, със руски лагери (разбиват се за часове до степен да окъси ротор-статор). Сложих български и оттогава години няма проблем. Говорихме си в сервиза (на Витошка) за това и те казаха, че го знаят, но гаранционно не могат правят каквото си искат, а трябва да подменят с оригинални комплекти, следгаранционно и те слагали български лагери. Ма този шлайф вече не им е в листата на Спарки изобщо.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    Силно зависи от начина на употреба,моите са на няколко комлекта четки.
                    Последния ъглошлайф от най-скъпия им модел го продадохме и се върна за пиньон и корона след 20 дни. При това беше за лично ползване и по външния вид машината не се различаваше от нова. От старите модели в работата има служебни няколко машини на по над 15 години. Ползват се от който им се падне за всичко и не са мръднали. Новата серия HD professional е пълен шит и отгоре на всичко вече не са евтини. Старите Елтоси копирани от AEG нямат нищо общо с днешните машини, които бих категоризирал като висок хоби клас.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                      ...Новата серия HD professional...
                      Това тези шарените - червено-сини - ли са?
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

От старите модели в работата има служебни няколко машини на по над 15 години.
                        -Има промяна в производствената "политика" в глобален аспект. Някога коли,телевизори,перални,хладилници,печки и пр. във високия клас издържаха над 20 години. Днес се "проектират" да издържат 1-3 години след изтичане на гаранцията.
                        -Всичко е максимално олекотено и "пласмасово".......

Коментар

Последния ъглошлайф от най-скъпия им модел го продадохме и се върна за пиньон и корона след 20 дни. При това беше за лично ползване и по външния вид машината не се различаваше от нова. От старите модели в работата има служебни няколко машини на по над 15 години. Ползват се от който им се падне за всичко и не са мръднали. Новата серия HD professional е пълен шит и отгоре на всичко вече не са евтини. Старите Елтоси копирани от AEG нямат нищо общо с днешните машини, които бих категоризирал като висок хоби клас.
                          Точно за Елтосите говоря,нямам наблюдения към Спарки,но както изглежда са боклуци.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Това тези шарените - червено-сини - ли са?
                            Да, синьо-лилави пластмаси на Спарки с червени редуктури. Продават ги от година и нещо и често виждам и чувам за тях. Иначе дават 3 години гаранция, но като се разкараш два пъти даже и да признават всичко е дразнещо. И въобще не става въпрос за някакви големи натоварвания на машините. В същото време цените на някои машини са като на Бош, Макита, Хитачи, Девалт и др.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                              -Има промяна в производствената "политика" в глобален аспект. Някога коли,телевизори,перални,хладилници,печки и пр. във високия клас издържаха над 20 години. Днес се "проектират" да издържат 1-3 години след изтичане на гаранцията.
                              -Всичко е максимално олекотено и "пласмасово".......
                              Така е . Включително и в автомобилостроенето .
                              Аз затова се дразня от "дъвката" в този Форум : " ...откакто счетоводителите започнаха да работят на поточните линии...".

Ами не! Счетоводителите нито са работили , нито ще работят в "материалното производство" . Те просто пресмятат какво може да се изкяри от това , което иска Негово Величество Потребителя.

Всичко си има логичното обяснение.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Ами не! Счетоводителите нито са работили , нито ще работят в "материалното производство" . Те просто пресмятат какво може да се изкяри от това , което иска Негово Величество Потребителя.
                                Тръшки. Тия дето пресмятат това са или добри продавачки или добри маркетолози. Счетита правят съсеем други неща
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X