Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ъглошлайф?

И с маркови сме работили, ама по-благата си работа компенсират с това че сервиза не е до нас, по бавно става, някой неща са доста скъпи. Абе не ми се занимава с глупости. На тоя свят едно искам от машините- като им натисна копчето да заработят и докато не го пусна да не спират. Ако се работи с акъл и китайчетата стават, само дето нямат сила.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
      Това мисля е най-добрата машинка споменавана в темата и на перфектна цена. В България, с тези параметри е около 400лв.
      Някой се опитва да те прекара с тая цена.Преди месец струваше около 220лв.Тогава си купувах две по малки - 5030 на 720W за по 149лв.Имам няколко от по старите 5554NB вече шеста година.Частите са без пари...Четки 3,50лв,ротор 17-18лв,статор -28лв,редуктор - 13лв...Не трябва да си инженер за да си ги отремонтираш...Ако е за любителски цели с една макита за 150лв ще се пенсионираш...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
        Някой се опитва да те прекара с тая цена.Преди месец струваше около 220лв.
        Колега, погледна ли, че пишем за Макита с мощност 1400вата и регулируеми обороти. Къде в Бг е струвала 220лв? Бих си поръчал веднага.

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
          Темата е вече 10 страници,ама и аз да кажа.

Ако е ъглошлайф МАКИТА да е!

Работих в една фирма която се занимаваше с железа.Сутрин ги включват в 8 и вечер ги спираха в 16.Почиваха само в обидната почивка.Не знам къде им беше "душата" ама много яки машинки.
          Имам четири Макити, две работят здраво от 9 години. На едната съм сменил само четки. Две работят в много запрашена среда от 4 години - режат винилови плоскости - никакъв проблем. Избора е MAKITA.

П.П. Ползваме и няколко винтовера на същата марка. Като знам в какви условия работят и с какво натоварване ..... Аз доволен.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
            Колега, погледна ли, че пишем за Макита с мощност 1400вата и регулируеми обороти. Къде в Бг е струвала 220лв? Бих си поръчал веднага.
            В момента официалният вносител на Макита е пуснал акция в която има 1400W ъглошлайф с регулиране на оборотита на цена 248лв с ддс. Модела мисля че беше 9565PZ

Коментар

На няколко сайта проверих , но излиза, че модел 9565PZ е 1100вата без да се регулират оборотите. Кой е официалният вносител?

Коментар

Макита България, 1,1 kW е тази машинка и е с много специфичен пусков ключ, който повечето хора не харесват. Аз мога да ви дам машината и за 200 лв.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26600683.jpg
Прегледи:1
Размер:40.6 КБ
ID:5641224

Коментар

А тази https://www.youtube.com/watch?v=85k7AmjLbKg , на каква цена я даваш. Страшна машинка. Може и по-новия модел GA5040CZ1, че да не се чудя как да я транспортирам от Германия.

Между другото, малко преди да изхвърля Спаркито, реших да му направя едно лабораторно за да установя причинно-следствената връзка за преждевременната му кончина. Отвътре беше като нов и изглеждаше много истински, почти като Макитата по-горе. Явно материала е друг. Ламелите на котвата бяха цъфнали и единия лагер беше разбит. Реших да отскоча до другия оторизиран сервиз, че в първия явно скучаят и си търсят допълнителна работа. Котвата заедно с лагера около 40лв, но нямаха налични, подмяната им е под 10лв. Реших да не си купувам скоба за лагери и затова им оставих ъглошлайфа. Вече втора седмица ми го пазят, че и в склада нямало котви.
                  Добре, че работата ме чака

Коментар

Колега ходи ли в завод Спарки до Кауфлант там имат фирмен магазин и извършват мисля и сервизна дейност.

Коментар

Проблема на новата серия ъглошлайфи на Спарки е основно в задния лагер на ротора . Странно защо той е два пъти по малък от на старите . Малко да се разбие и ротора почва да опира в статора . Моя е от първите на новата серия 1200 вата и ми е правил тоя номер поне 2 пъти . Номера е да го усетиш на време сменям лагера и тефлоновата вложка в която лежи и проблеми няма . Ремонт за 10 минути и 5 лева .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                        Колега ходи ли в завод Спарки до Кауфлант там имат фирмен магазин и извършват мисля и сервизна дейност.
                        Там ми го пазят.

sek.1, моя е MB1200CE+. Моделът е точно преди тия с червените глави. При мен задният лагер е обвит с гумен маншон. Според мен този лагер не е разбит, но ще го сменят, тъй като си върви комплект с котвата. Предложих им да сменят и маншона, тъй като е стотинки, а и четох някъде, че е наложително, но според сервиза, нямало нужда.
                        При мен е доста разбит предният лагер на ротора. Моя грешка е, че не съм го усетил навреме, но при положение, че работя толкова рядко с него, въобще не съм и очаквал да си е отишъл.
                        Имам и едно малко черно мисля айнхелче на 115мм, на повече от 15г, може би от Метро съм го взимал. Ползвам го на неудобни места и да не сменям постоянно дискове и шкурки. Бях го дал на комшия да си сваля дограмата преди доста години. Явно са го мъчили на смени, като чужда булка, тъй като беше хвърлил греста. Нито съм го отварял, нито съм сменял нещо. Предполагам, че е на втулки и все го чакам да умре, но си държи кучето.

Коментар

Малко прескочих психологическата си граница, но днес заприходих една Макита 9565cvr. Благодаря за всички мнения, които ме подтикнаха да направя, надявам се правилен избор.
                          Между другото в инструкцията пише, че става за рязане и шлайфане на камък. Споделям го, тъй като прочетох мнения по-горе, че не биха го написали.

След като ми отремонтират Спаркито, ще го пусна в раздела Продавам за феновете на марката.

Коментар

Тия Спарки не иска и да ги чувам вече,преди бях върл привърженик на тях заради старата репотация на Елтос и първите Спаркита даже тук във форума спорех като един участник ги сравни със райдер.Но вече качеството е нулево преди 1 година си взех модела Спарки 750хд 125мм това е модела от усилената серия ъслошлайфи със червена глава.Рязахме едни пътеки за пътна помощ с един голям флекс ловеч още от старите целите алуминиеви и понеже диска свърши а оставаше има няма 20 сантиметра 3мм ламарина да се доизреже взем малкия и по средата изпуши яко.Отварям го и какво да видя ротора е дал на късо а на статора има намотки със стопен лак най вероятно и той е изгорял още не съм го замервал.А дори не е загрявал,старите елтоси като почнаха да загряват яко само ставаха по слаби като сила на режене ,оставях ги за половин час и пак на ново а този от раз сдаде багажа.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

Факт е, че при рязането на алуминий шлайфовете лесно дават фира. Не мога да си обясня, но си е факт.
                              Може би стружките не могат да отлитат добре и замазват в зоната на рязане, оттам и товарене на машинката.
                              Не съм сигурен де, но трябва да има някакво обяснение.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Факт е, че при рязането на алуминий шлайфовете лесно дават фира. Не мога да си обясня, но си е факт.
                                Може би стружките не могат да отлитат добре и замазват в зоната на рязане, оттам и товарене на машинката.
                                Не съм сигурен де, но трябва да има някакво обяснение.
                                Има ми : повишени сили на триене поради по-пластичния метал . От там : по-голям товар на машината . То затова си има дискове специално предназначени за рязане на цветни метали.
                                От Берковица (Заифлекс) преди време съм купувал едни ф230 , продаваха ги в комплект и отстъпка в цената : диск за рязане на метал - 2 бр. , но малко по-тънки , диск за неметал ( и дърво реже) и 1 за цветни метали. Още имам от тях
                                Последно редактирано от Vlado_Ts; 16-02-15, 15:23.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X