Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглошлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ъглошлайф?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Разходи се до Баухаус. Мисля, че имат това дето го търсиш и с 5г. гаранция.
    Днеска проверих - алфа туулс 45лв. И си тежи.
    БауХаус

Коментар

Аз пък преди 5г си купих от практикер едно флексче, беше на промоция 10лв. Ръмжи много, но все още реже, a освен дисковете за метал не веднъж съм му слагал и циркулярен да режа дърво. Последно време се замислям да го сменя, но си работи мамичката му. А в момента в ташев има промоция - връщаш счупен ел. Уред и ти дават отстъпка 20% по спомен. И в лидъл имаше добра оферта в понеделник, но я изпуснах.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        Аз пък преди 5г си купих от практикер едно флексче, беше на промоция 10лв. Ръмжи много, но все още реже, a освен дисковете за метал не веднъж съм му слагал и циркулярен да режа дърво. Последно време се замислям да го сменя, но си работи мамичката му. А в момента в ташев има промоция - връщаш счупен ел. Уред и ти дават отстъпка 20% по спомен. И в лидъл имаше добра оферта в понеделник, но я изпуснах.
        Навремето и аз бях взел такова - "к'во му плащаш". Работи известно време(1-2 месеца любителски) и изпраска.
        Сега имам син бош, 125мм. Много съм доволен - лек е, няма вибрации и сравнително тих за такава машина. Наличен е и един от старите български - Ловеч, с алуминиев корпус - много як , ама работата с него е наказание. Замислил съм да го направя "стационарен".
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

И аз имам от старите български. Много са яки, но и те дават фира. Имам още 3 разпиляни. И трите имат пробив в статора. Имам един ротор здрав и още един с счупен вентилатор. Мислех да си сглобя още един, но проблема е в скършени зъби на пиньона и много вият.
          От малките преди 5 години си закупих "блак и декер" за 65лв с подарък 2 диска 115мм. Още работи, а в скрапа няколко месеца по късно намерих едно спарки, което и до днеска си работи 125мм.
          Предпочитам работа с малкия ъглошлайф, но на места се налага с голям да се работи. Най-много съсипва ъглошлайфа големите дискове. За големия ползвам от стационарката изхабени до под 200мм, а малките под 110мм.

Коментар

Подариха ми преди време един ъглошлайф куча марка.Работи една седмица и сдаде багажа.Като го разглобих се оказа,че короната лагерува в коксов лагер.
            Сега работя с две машинки на Спарки 125мм. 600W;800W и от доста време режа само с дискове с дебелина 1мм. и машинките се държат доста прилично при рязане.За шмиргелене използвам дискове 100мм.
            Имам и ъглошлайфи още от времето на Елпром.Тежки машини,но яки и трудно се работи с тях.Използвам ги само за груби работи.
            На комшията купих за подарък един чисто нов ъглошлайф СКИЛ 850W.Оказа се учудващо як.

Коментар

Спарки 125 мм. Не е добър избор,вибрации и шум за нищо,инъче работят
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Абе, тоя човек още ли не си е купил шлайфче?
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Марки и модели ясно.Виждал съм и продължавам да наблюдавам флексоубийци в действие-начина им на работа и дисковете които употребяват.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Спарки 125 мм. Не е добър избор,вибрации и шум за нищо,инъче работят
                    При мене две бригади шлосери само с такива работят . Шлайфат се километри заварки на заварени конструкции най вече разни кутии и сандъци от ламарина . Наскоро правих ремонт на едно Спарки 1200 вата всички лагери ; ключ ; пиньон с корона и четките са няма и 50 лева като части . Преди няколко години само за изгорялата електроника на един син Бош искаха 110 лева .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: Ъглошлайф?

Ротор за Макита - 22 лв. Изгорих го на една дебела ламарина.
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

По едно време едната бригада залитнаха по БОШ та от 5 - 6 машини синя серия работят май само 2 останалите са донори за части . Аз имам Спарки 650 вата от първите със синия корпус на който пише Елтос . За повече от 20 години работа съм му сменил един път лагерите и няколко пъти четките а толкова зор е видяла горката машинка . Другото ми Спарки е от новите 1200 вата за 5 -6 години работа едни лагери и едни четки това му е . Големия ми е от първите 2.100 ватов един път скъса шпонката на короната това му е за всичките години . За сега поне няма сила която да ме накара да сменя марката . Каквото и да стане частите са евтини а те рядко дефектират и при много интезивна работа .
                        Последно редактирано от sek.1; 21-12-13, 07:00.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Аз имам Спарки 650 вата от първите със синия корпус на който пише Елтос .
                          Да не е 850W?На 650W се разхвърчаше короната,защото корпуса(муцуната)му бе от пластмаса,не изкарваха повече от половин час интензивна работа,жив такъв съм виждал само в магазина.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Имаше два модела 650 вата на времето с пластмасов и дуралуминиев корпус с разлика в цената десетина лева . Аз естествено си взех този с дураловия корпус . Тогава първите бяха само 650 вата а някъде след година излязоха на пазара и 850 ватовите . То и 650 вата реални като не го пресилваш си работи много добре щото на повечето китайци киловата дето го пише реално го няма и на половината . Сега го ползвам само с дискове с шкурки за шлайфане и 1 мм отрезни не го натискам много и работи прекрасно . Значително по тих и лек е от новите . На скоро ми подариха един 850 вата от по новата на цвят серия с нещо изгоряло ама още не съм стигнал да го отворя . И него ще си го възстановя .

Коментар

На спарки ми харесва че имат части за всичко. Ако изгори ротора се купува нов и пак работи. Другите марки в ниския ценови калс не предлагат резервни части и трябва да се хвърли. Макар че спарки е нещо средно като цена.
                              Корпусите не са от дуралуминии, а от магнезиева сплав. Преди години си мислех и аз че е алуминии и вземах да си отрежа от една муцуна парченце. Почети го отрязах и се запали. Хубаво че имах вода под ръка и го изгасих. След това разбрах че е магнезии и много лесно се запалва от температурата.

Коментар

За новите си го пише на корпуса . За старите не съм сигурен ама е лесно да се провери .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X