Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Преместване на фреза

То шлици можеш и без това ,, приспособление,, да нарежеш . Петрофф ще ти даде повече информация.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

За шлици определено не ти трябва никакво вретено. С вертикалната глава се режат безгрижно, просто инструмента е завъртян на 90 градуса спрямо детайла, а ефекта е същия.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някой да има излишен държач ИСО40 на 27мм?
        Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Това е сигурно най-масовия размер на държач. По-добре си купи нов, както аз направих. Нещо като 100-150 кинта, и си идва с всичкия "инвентар". Направи си сметката и какъв точно ти трябва - с камъчета или с шайба, със шпонка или не, колко да е изнесен, и прочие подробности. Универсалния вариант е с шайба и шпонка, но не винаги е оптималния за конкретния инструмент, който ще му прикачаш. Масовите за тоя размер машина са общо взето 3 размера, и пълната комплектация би била по 2 от всеки размер, единия шпонков и със шайба, другия без. Ама това са едни кинти, дето за хоби не винаги са оправдани.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ха сега аз търся инструмент а тя фрезата взе че отказа днес,няма нито ходове нито патронника се върти,върти се само когато натисна копчето отстрани което включва само патронника.Направи ми впечатление че ръчката която е за бърз и бавен ход на самохода ниско долу от лявата страна на фрезата се движи много лесно все едно е откачена от някъде,абсолютно без никакво усилие или прещракване. Какво може да и се е случило и възможно ли е от нея да откаже фрезата?

Коментар

Да не е паднал щифта.

Коментар

Днес отворих предния капак и вътре се вижда една пружина,някаква планка и един болт,маи ще се наложи да я разглобявам и отстрани където е касетата със съединителя.

Коментар

А дали няма и електрически проблем? Не съм много запознат, но на фрезите самохода върви само ако върти шпиндела?
                  В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Недей да пипаш там.Това ти е краен съединител за претоварване.При теб проблемът е чисто електрически.Разгледай бушоните,основният мотор трябва да тръгне и има връзка със самохода на масата.Ако не си зацепил на скорост вретеното,няма да тръгне,има защита.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Просто си намести ръчките на скоростите. Шпиндела ще тръгне само когато всичките са наместени. Тогава ще спре да действа черния бутон, а ще бачкат червения и зеления.

Позаслушай се като превключваш ръчките на скоростите (говоря за скоростите на шпиндела) - ще чуеш че вътре нещо цъка. Това са ключета (3 на брой), дето са включени само когато и трите ръчки са на мястото си. Понякога съвсем леко побутване е достатъчно.

Чак след това мисли ходовете. Щифта на ръчката "червено-черно" не е щифт а шпонка, и би могла да падне едниствено ако болта, крепящ ръчката към оста, която върти е крайно разхлабен, до падане. Ама тогава и ръчката ще е доста далеч и ще е очеизвадно че е излязла. Ако не е това, ще трябва да махаш подавателна кутия. Първо трябва да източиш маслото и да махнеш маслената помпа. После подлагаш нещо, дето да държи кутията, развиваш само дългите болтове (всеки втори болт е дълъг), които държат кутията към масата, и внимателно я издърпваш назад. Внимателно, защото има жици за съединителите, чиятп изолация вероятно отдавна няма никаква пластичност, а по дъното на кутията вървят и медните тръбички за маслото, които доста лесно се мачкат, ако липсват или са разместени планките, по които се "хлъзга" кутията докато я вадиш и слагаш. После пък ще има леки драми с уцелването на положението на гуменото каре към мотора, а е и твърде вероятно да се наложи да смениш самото каре. Каре може да купиш от Микромакс трейд. Цената му е смешно висока за парче гума, но няма чак да фалираш.

Аз свърших работата с помощта на транспалетна количка, върху която е сложена корубата от стар телевизор "Радуга/Електрон". Удобно е, защото си вдигаш машината колкото ти е кеф.

Бъди готов и да се омажеш до ушите. Може и да почистиш дъното на кутията - ще намериш доволно количество гнусна утайка там. Аз свърших и тая работа, когато разглобявах там. За да оглеждаш едно друго помага и свалянето на предния капак, където са нониусите за напречния и вертикалния ход. Таман ще си регулираш и луфтовете в лагерите на напречния, но за целта трябва да отвориш и горния капак, дето е точно над нониуса за напречен ход.
                      Последно редактирано от sparkybg; 10-12-16, 20:07.

Коментар

Болта,пружината и планката бяха в маслото,паднали са отнякъде и за това си мисля че това е проблема и ще се наложи отваряне а и ръчката както казах се движи безумно леко явно от тази ос са изпаднали тези неща. И едно уточнение фрезата спря докато беше пусната,просто си спря и за това ме съмнява проблема да е в ненаместени ръчки.Предпазителите също са проверени и са здрави.
                        Последно редактирано от perdeee; 10-12-16, 22:50.

Коментар

Фрезата е оправена,планката и пружината бяха счупени от механизма които държи ръчката за бърз и бавен ход на фрезата но проблема наистина се оказа в ел.таблото,нямаше я едната фаза поради лоша връзка. Как намирате центъра на детайл когато трябва да се направи шпонков канал а и не само. Днес пробвах на едно калибровано Ф но все има малко изместване на канала от центъра.

Коментар

Най-простият метод е да закрепиш детайла строго успоредно на масата,примерно във някой от каналите.Докосваш със инструмента(в случая с фрезера) и проследяваш петното спрямо фрезера,ако трябва коригираш вляво или дясно докато се центрира.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Лесно е . Инструмента примерно ти е 8 мм . Пипваш леко детайла от страни дърпаш масата надолу и местиш половината диаметър на инструмента и половината от диаметъра на детайла и си в средата . Има си и специален уред за тази работа мек опипвач .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Живи и здрави да сте,добре че има хора като вас готови да помогнат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X