Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Преместване на фреза

Има р/ри от Ф6 нагоре на битака.На снимката са от Ф8 до Ф20 двупери и четирипери.При правилно избран режим на рязане копат без проблем и са в пъти
    по-евтини от карбидните.Тези са купувани чисто нови (от битака) за цени от 1 до 5-6лв най големите.Е при търговците са малко по скъпи ,но пак поносимо.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170219_172004-a.jpg
Прегледи:1
Размер:251.7 КБ
ID:5743769
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

А тези режат ли закалена ос?

Коментар

Режат . С такива ама по големи като се наложи корегирам ножовете на мелниците на едни пластмасари . Някой път са толкова очукани че на шлайфа трябва да ги търкам по 3 дни .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Режат . С такива ама по големи като се наложи корегирам ножовете на мелниците на едни пластмасари . Някой път са толкова очукани че на шлайфа трябва да ги търкам по 3 дни .
          Аз за такива ножове съм заоблил пластините на една фрезова глава със запоени пластини, много голям R, иначе не става а така ги маам за отрицателно време. А иначе идват много дълбоко нащърбени понякога, щото с пластмасите попадат в мелницата и железори. Това за шлайф, забрави треа там да се пенсионираш.
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
            Като стана въпрос за оборити и подаване първото и последно нещо което фрезовах беше винкел 6мм като му правих канал с фрезер ф8 и дължина 400мм и това ми отне около 3 часа подавах му по 1мм на пас защото иначе имаше страшни вибраций,на 1200 оборота със подаване 25 ,въпросът ми е нормално ли е това или аз някъде бъркам?
            Както споменах трябва да се направи на един пас.Ето един пример от вчера,шпонков канал 6мм с дължина 38мм проходен,дебелина на материяла 9,5мм,обороти 640,подаване 13.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря ви много .

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                Аз за такива ножове съм заоблил пластините на една фрезова глава със запоени пластини, много голям R, иначе не става а така ги маам за отрицателно време. А иначе идват много дълбоко нащърбени понякога, щото с пластмасите попадат в мелницата и железори. Това за шлайф, забрави треа там да се пенсионираш.
                Въобще не ти трябват пирони . Стъклонапълнения полиамид им разгонва фамилията по успешно и от тях .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да попитам има ли проблем или някакви особености да се нареже резба на нож върху текстолит? И въобще може ли да стане?
                  Последно редактирано от perdeee; 07-03-17, 22:17.

Коментар

Като си помисля за прахоляка и почистването след това.... Иначе не мисля че ще има проблем.
                    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

То зависи и каква е резбата. 20х1 на текстолит !

Коментар

Ами 2 цола и 1 цол.

Коментар

Стават перфектно.

Коментар

Текстолитът е крехък материял и не търпи на издевателства.Резба под 1,5мм силно се съмнявам,че въобще ще се нареже.За целта ще трябва специялно заточена ножка от кобалт силно освободена.Не гарантирам резултат,особенно ако трябва да се завива във същият материял,иначе казано-мисията невъзможна,почти същото е и ако се използва полиамид...
                            За по-едри резби се получава донякъде.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря,мислих да опитам от алуминий но цената на материала не оправдава детайла,все пак е една намалителна втулка,не ми се иска да е от стомана а не мога да измисля нещо на достъпна цена за целта.

Коментар

Дурала е около 11-12лв за кг. Стомана 45 е от 2.30 за топлотеглена до 2,60 някъде за калибрована. Но дурала е 3пъти по лек от стоманата- така че ще ти се върже 1,5пъти по- скъп материала от дурал спрямо стомана. И като си направиш сметката че се работи в пъти по-леко от стоманата -тя сметката излезе.Особенно пък ако си го правиш за теб...?!?Горе долу толкова ще ти струва и материала за същия детайл и от полиамид. Ако ли е за клиент и са повече бройки тогава вече ще си правиш по-точна сметка.
                                "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                                Ат.Буров.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X