Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на фреза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Преместване на фреза

Чак сега забелязах че си писал петлевов а аз го чета петлетов и си викам ха сега от къде да си поръчам такъв патрон . Да и аз си бях взел два на Райдър за по 5-10 лв но особено единия бие страшно много,направо не се трае,другия е по добре и става за по неотговорни отвори,но за тези оси ми трябва хубав прецизен патрон и добре настроено задно седло защото на тези оси ще има свредла 2мм и ще са набити на лагери с лагерно тяло и е нужно отвора да е на център за да не бият свредлата при въртене,а за сега опитите не са никак успешни,все бият и то много.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
      При фрезата се ценнтрова вертикала на въртящата се глава след завъртане на градус различен от 90 гр.
      Как се върши тая гяволия по канон? Че аз все центровам с широка фреза, гледайки дерюгите върху предварително фрезован материал да са еднакви в двата края, и друг лесен начин не ми ражда пипето.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз пък при пробиване и някой други операции центровам точно на 90гр. но когато фрезовам с голямата фрезова глава, шлайфане на глави най вече, настройвам така че да не ми докосва в задния край. Но на границата на докосване,иначе има последствия.
        При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Прав си Петров.Снощи го писах на две ракии. Става въпрос точно за 0 гр. по нониуса на главата.
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Как се върши тая гяволия по канон? Че аз все центровам с широка фреза, гледайки дерюгите върху предварително фрезован материал да са еднакви в двата края, и друг лесен начин не ми ражда пипето.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:-0222.jpg
Прегледи:1
Размер:194.4 КБ
ID:5740439 Ето една малко нескопосана схема.Слагаш индикаторен часовник на рамо перпендикурярно на оста на главата и захванато в цанга според ф-то на верт. рамо. Приближаваш масата докато опре и отчете часовника.Завърташ оста на шпиндела. В двете надлжни противоположни посоки на масата трябва да показва едно и също число .Ако ли не отхлабваш леко скрепителните болтове на главата и причукваш леко с ръка докато индикатора заспи на едно и също показание и стягаш болтовете.По принцип трябва да показва във всички посоки едно и също. Така проверяваш дали има и провисване на масата от износени вертикални паралели.
            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
            Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
              Чак сега забелязах че си писал петлевов а аз го чета петлетов и си викам ха сега от къде да си поръчам такъв патрон . Да и аз си бях взел два на Райдър за по 5-10 лв но особено единия бие страшно много,направо не се трае,другия е по добре и става за по неотговорни отвори,но за тези оси ми трябва хубав прецизен патрон и добре настроено задно седло защото на тези оси ще има свредла 2мм и ще са набити на лагери с лагерно тяло и е нужно отвора да е на център за да не бият свредлата при въртене,а за сега опитите не са никак успешни,все бият и то много.
              Преди да започнеш пробиване с свредло Ф2мм , трябва да започнеш пробиване с центрово свредло за да бележиш центъра. Иначе винаги ще ти бие ,особенно при свредла с малък диаметър.
              Ат.Буров.

Коментар

ако имаш надирания по масата помага една външна гривна от по-големичък лагер.
                Разполагаш я някъде по масата, така че да няма просвет, тоест някое локално надиране да не я повдига.
                И въртиш главата на индикаторният часовник по шлайфаната страна на лагерната гривна. При по-голям лагер е по-точно и лесно.
                Преди това на първо приближение може да центрираш грубо с прав ъгъл и подходящ шлайфан предмет- примерно по- дълга опашка на свредло или фреза заложен в цангата. Светиш с фенерче за минимизиране на просвета между опашката и правият ъгъл на два пъти - в двете равнини.

Коментар

Винаги го правя с центрово сведло преди пробиване,как е правилно да се обработи като последователност на операциите,аз първо дупча после подпирам с въртящ център в дупчицата и струговам външната повърхност. Да не би да бъркам поледователноста на операцийте?
                  Последно редактирано от perdeee; 18-01-17, 15:24.

Коментар

Винаги го правя с център преди пробиване,как е правилно да се обработи като последователност на операциите,аз първо дупча после подпирам с въртящ център в дупчицата и струговам външната повърхност. Да не би да бъркам поледователноста на операцийте?
                    pgv 64 те съветва много на място първо да пуснеш центрово свредло и после да пускаш стандартното спирално свредло. По този начин върхът на спиралното свредло няма да се приплъзне. А най-добре преди центровото свредло и да челосаш заготовката. Напиши в Гугъла / центрово свредло/ и разгледай картинките. Има леви, десни, има къси и дълги, с различна дебелина. Има за различен профил. Потърси в Гоогле / центрови отвор/ - виж различните варианти, със защитен конус, без защитен конус- за всеки вариант има центрово свредло. За свредлото си вземи кобалтово- има маркировка Co на него и е по-скъпо от обикновените HSS. Охлаждай го докато свредловаш, ако нямаш работещо охлаждане може да пръсваш малко спрей срещу ръжда- WD. Леко на ръка- пробиваш малко и вадиш да излезе стружката- особено ако пробиваш неизвестен за теб материал. Напълно в реда на нещата е отначало да потрошиш 10/15 свредла докато усетиш процеса. Слушай звука при пробиване и гледай стружката. Постарай се да ги запомниш. В бъдеще това ще ти помогне много лесно да избегниш счупване на свредло в заготовката заради тъпо свредло-променя се звука и цвета и характера на стружката с които си свикнал.

Коментар

Винаги го правя с центрово сведло преди пробиване,как е правилно да се обработи като последователност на операциите,аз първо дупча после подпирам с въртящ център в дупчицата и струговам външната повърхност. Да не би да бъркам поледователноста на операцийте?
                      Провери ли дали седлото ти е в център!?Ако патронника се разминава поради биене,също ще ти наруши точността на отвора особенно ако е на голяма дълбочина.Ситуацията е страшно пипкава и изисква доста нерви за тези дребни отвори.Какъв материял използваш?Ако външният диаметър позволява захващане в патронника на задното седло,след направен център пробвай да сложиш свредлото във универсала на шпиндела и пробий,няма да имаш проблем със точността стига свредлото да е в център.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Два милиметра отвор на Ц11 не е ли малко като да чистиш леща с боксови ръкавици?
                        Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                          Два милиметра отвор на Ц11 не е ли малко като да чистиш леща с боксови ръкавици?
                          То е хубаво да има и едно малко прецизно за 2мм и една С 13-ка за тежки операции ама като си имаме само по един на него правим каквото ни се налага.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Провери ли дали седлото ти е в център!?Ако патронника се разминава поради биене,също ще ти наруши точността на отвора особенно ако е на голяма дълбочина.Ситуацията е страшно пипкава и изисква доста нерви за тези дребни отвори.Какъв материял използваш?Ако външният диаметър позволява захващане в патронника на задното седло,след направен център пробвай да сложиш свредлото във универсала на шпиндела и пробий,няма да имаш проблем със точността стига свредлото да е в център.
                            Това пак е мисия невъзможна май универсала на Ц11 няма да може да хване 2 мм свредло?

Коментар

Първоначално публикуван от gali_km Преглед на мнение
                              Това пак е мисия невъзможна май универсала на Ц11 няма да може да хване 2 мм свредло?
                              Със желание всичко се постига...
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Целта оправдава средствата...... и усилията за достигането и!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X